Všeobecně o hrách
@Chuck (12.05.2017 09:35): Zajímavá anketa.
1) Kompletní sada medailí na všech tratích ze sólo módu Trackmania United Forever. Těch tratí bylo strašně moc (je to vlastně kompilace všech prostředí z předchozích her série) a zvládnout zajet čas potřebný na nejvyšší Nadeo medaili, znamenalo se naučit trať nazpaměť a vypilovat skill a zajet jí bez jediné chyby. Kolikrát jsem se s jedinou tratí mordoval po mnoho večerů.
2) Super Meat Boy u mě přesně splňuje Chuckovu definici, pokud si dobře pamatuji, tak herní doba 42 hodin, a na konci jsem měl přes 11000 smrtí, takže průměrná doba života Meatballa byla necelých 14 vteřin (škoda že to taky neplatí v Quake Live). Trochu mě teda děsí ta Ronikova poznámka o They Bleed Pixels, které jsem nedávno koupil v bundlu.
3) Dark Souls určitě taky přineslo opojný pocit po prvním dohrání, tam rád vzpomínám na ty začátky, kdy jsem měl pocit, že to nemám šanci dohrát, protože jsem vytuhnul hned na začátku a pak s každým sejmutým bossem si člověk říká, že horší to už snad nemůže být. Může.
4) A přidal bych sem ještě The Elder Scrolls: Arena, kde to není až tak o tom loadování, jako spíš o výdrži a chuti to dohrát. Tam byl paradoxně pro mě nejtěžší začátek, protože jsem si zvolil Sorcerera, který byl sice asi nejsilnější kouzelník ve hře, ale s tím omezením, že není schopen regenerace many. Může jí jen absorbovat z kouzel na něj seslaných a nebo z lektvarů. Takže v úvodním dungeonu jsem zakouzlil dva pidiblesky a byl jsem v prdeli, protože nikdo na mě nekouzlil a lektvary jsem samozřejmě neměl. Na konci hry pak už byl těžce OP.
1) Kompletní sada medailí na všech tratích ze sólo módu Trackmania United Forever. Těch tratí bylo strašně moc (je to vlastně kompilace všech prostředí z předchozích her série) a zvládnout zajet čas potřebný na nejvyšší Nadeo medaili, znamenalo se naučit trať nazpaměť a vypilovat skill a zajet jí bez jediné chyby. Kolikrát jsem se s jedinou tratí mordoval po mnoho večerů.
2) Super Meat Boy u mě přesně splňuje Chuckovu definici, pokud si dobře pamatuji, tak herní doba 42 hodin, a na konci jsem měl přes 11000 smrtí, takže průměrná doba života Meatballa byla necelých 14 vteřin (škoda že to taky neplatí v Quake Live). Trochu mě teda děsí ta Ronikova poznámka o They Bleed Pixels, které jsem nedávno koupil v bundlu.
3) Dark Souls určitě taky přineslo opojný pocit po prvním dohrání, tam rád vzpomínám na ty začátky, kdy jsem měl pocit, že to nemám šanci dohrát, protože jsem vytuhnul hned na začátku a pak s každým sejmutým bossem si člověk říká, že horší to už snad nemůže být. Může.
4) A přidal bych sem ještě The Elder Scrolls: Arena, kde to není až tak o tom loadování, jako spíš o výdrži a chuti to dohrát. Tam byl paradoxně pro mě nejtěžší začátek, protože jsem si zvolil Sorcerera, který byl sice asi nejsilnější kouzelník ve hře, ale s tím omezením, že není schopen regenerace many. Může jí jen absorbovat z kouzel na něj seslaných a nebo z lektvarů. Takže v úvodním dungeonu jsem zakouzlil dva pidiblesky a byl jsem v prdeli, protože nikdo na mě nekouzlil a lektvary jsem samozřejmě neměl. Na konci hry pak už byl těžce OP.
@Chuck (12.05.2017 09:35): Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord - perma-death, nutnost tvorby vlastních map, nesmiřitelná hra, obtížnost zvýšena vedení veřejného deníčku :)
Might and Magic, Book I: Secret of the Inner Sanctum - možnost ukládat pouze na 5 místech ve hře, ukrutná obtížnost především v první třetině hry, kdy hráč neustále přemítá, zda se vrátit do města nebo to riskne a půjde dál
Another World - nutnost posloupnosti přesných akcí, ačkoliv jinak nepříliš dlouhá hra
Speciální kategorie - Letecké simulátory: :)
Falcon 3.0 - už jen přistát je umění, natož se střetnout s Migy :)
Might and Magic, Book I: Secret of the Inner Sanctum - možnost ukládat pouze na 5 místech ve hře, ukrutná obtížnost především v první třetině hry, kdy hráč neustále přemítá, zda se vrátit do města nebo to riskne a půjde dál
Another World - nutnost posloupnosti přesných akcí, ačkoliv jinak nepříliš dlouhá hra
Speciální kategorie - Letecké simulátory: :)
Falcon 3.0 - už jen přistát je umění, natož se střetnout s Migy :)
Alien versus Predátor
Project IGI
Starship Troopers
Hodně těžké hry.
Project IGI
Starship Troopers
Hodně těžké hry.
Sám za sebe můžu uvést následující:
- Remember Me - holt nejsem zvyklý na bojovky a i když si myslím, že jsem využíval všechny možnosti, které mi ty boje usnadní, zápasil jsem se hrou dost. Možná mi v tomhle případě chyběly pohotovější reakce. Asi holt herně stárnu. :-)
- SWAT 4 - výborná hra, kde jsem možná nedokázal vhodně kombinovat všechny taktické metody, takže spíš moje vina. Ovšem vzpomínám na hru fakt rád!
- Dead Space 3 - s jedničkou a dvojkou jsem nijak moc nezápasil, ale trojka mi přišla z celé série nejnáročnější a nepřátelé nezničitelnější. K tomu asi přispěla délka hry, která se zákysy ještě víc natáhla.
- Remember Me - holt nejsem zvyklý na bojovky a i když si myslím, že jsem využíval všechny možnosti, které mi ty boje usnadní, zápasil jsem se hrou dost. Možná mi v tomhle případě chyběly pohotovější reakce. Asi holt herně stárnu. :-)
- SWAT 4 - výborná hra, kde jsem možná nedokázal vhodně kombinovat všechny taktické metody, takže spíš moje vina. Ovšem vzpomínám na hru fakt rád!
- Dead Space 3 - s jedničkou a dvojkou jsem nijak moc nezápasil, ale trojka mi přišla z celé série nejnáročnější a nepřátelé nezničitelnější. K tomu asi přispěla délka hry, která se zákysy ještě víc natáhla.
Z posledni doby Darkest Dungeon, ale je fakt, ze na tu jednodussi obtiznost, kterou pridali nedavno, to az tak hardcore neni.
Já se přiznám, že těžkým hrám většinou nedám šanci a nebo je vzdám po několika hodinách nervů (Dark Souls...), takže pro mě vůbec nejtěžšá hra co jsem dohrál, je Metal Gear Rising, tam jsem měl fakt radost když jsem to zvládl. Samozřejmě v dětství spousta her na NES/PS, na které bych dnes neměl nervy, ale jako děcko jsem prostě byl rád že hraju a loading každých 5min mě nezajímal. :D
@Chuck (12.05.2017 09:35): První dohrání Dark Souls, pak Dragon Age: Inquisition (kde to nebylo ani tak moc o obtížnosti jako hlavně mé nechuti to hrát :D )...no ale největší úspěchy jsem stejně sklidil v ranném dětství - z těch za největší epic success považuju Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft.
@Chuck (12.05.2017 09:35): Unreal Tournament dohraný na nejtěžší obtížnost. Samozřejmě opatchovaná verze, která je v některých mapách výrazně těžší než ta původní.
Ta anketa trochu vybízí k zamyšlení nad obtížností jako takovou. Věřím, že vývojáři her mají prvořadou tendenci zakomponovat do hry pasáže, které jsou pro hráče výzvou a zejména pak ukázkou toho, jestli dokáže využít všechno, co mu ta konkrétní hra nabízí a pomocí čeho si tu obtížnost jakoby sníží. Ale i tak mi někdy připadá, že někdy spíš chtějí hráče otrávit, než mu přinést pocit ve stylu "jsem fakt borec, že jsem to dal".
@Chuck (12.05.2017 09:35): U They Bleed Pixels jsem málem rozlomil gamepad vejpůl, nějaký Super Meat Boy se na to nechytá.
Furi mi přišlo naprosto sadisticky obtížné, u třetího bosse jsem se zasekl snad dvě hodiny. Nemám to odškrtnuté jako dohrané, protože jsem myslel, že ještě porazím tajného bosse, ale asi na to nemám nervy.
BIT.TRIP RUNNER taky byl zážitek, na ten pětiminutový level, kde se nesmí udělat jediná chyba, asi nezapomenu nikdy.
Furi mi přišlo naprosto sadisticky obtížné, u třetího bosse jsem se zasekl snad dvě hodiny. Nemám to odškrtnuté jako dohrané, protože jsem myslel, že ještě porazím tajného bosse, ale asi na to nemám nervy.
BIT.TRIP RUNNER taky byl zážitek, na ten pětiminutový level, kde se nesmí udělat jediná chyba, asi nezapomenu nikdy.
@Chuck (12.05.2017 09:35): Stalker- datastor modpack. Soulsborne hry; Jedi outcast 2.
@Chuck (12.05.2017 09:35): Tak zde mám jasno. Operation Flashpoint: Cold War Crisis, to mi dalo zabrat, ale lepší hru k 10. výročí Levelu dát asi nemohli :). Následuje Jagged Alliance 2, kde jsem opravdu rád za dohrání ačkoliv mě strategické hry tak nebaví (o to více ale JA2) a nejdou mi. A pak Umineko no Naku Koro ni Chiru, asi jediná hra u které jsem po více jak dva měsíce seděl u počítače snad i více jak sedm hodin a musel pokračovat. Formou ne, ale obsahem jistě obtížná hra. A také jedna z těch, u kterých jsem opravdu rád že jsme ji zvládl a nezabalil po prvních 20-60 hodinách. A samozřejmě i Albion a Ultima VII: The Black Gate.
Naopak co jsme nezvládl a rád bych někdy napravil je Ambermoon, Incubation, Pathologic a Moon.
Naopak co jsme nezvládl a rád bych někdy napravil je Ambermoon, Incubation, Pathologic a Moon.
@Chuck (12.05.2017 09:35): Co si tak vzpomenu z poslední doby, tak mi nejvíc dala zabrat hra Alpha Prime a trochu i Doom. Cítíl jsem i pocit jisté pýchy po vyřešení některých levelů v The Talos Principle a Tumblestone. A udělat 100 % ve Ford Racing 3 bylo taky dost hardcore.
Obecně už těžké hry nevyhledávám a oceňuji spíše plynulou hratelnost. Pokud je hra těžká a dá mi možnost, jak se s tím vypořádat, jsem spokojený taky. Ale pokud je těžká jen proto, aby mi ztrpčila život, tak to mě nebaví.
Obecně už těžké hry nevyhledávám a oceňuji spíše plynulou hratelnost. Pokud je hra těžká a dá mi možnost, jak se s tím vypořádat, jsem spokojený taky. Ale pokud je těžká jen proto, aby mi ztrpčila život, tak to mě nebaví.
Už před časem mě napadla taková minianketa týkající se obtížnosti her. Vzpomněli byste si alespoň na 3 hry, na které jste pyšni, že jste je dohráli, jelikož jste zápasili s obtížností a loading byl pro vás nejčastější herní náplní? Tak trochu předpokládám, že se obecně hráči neradi přiznávají k tomu, že jim ta hra v podstatě nešla. :-)
@Paul (11.05.2017 09:26): To zní dobře - Bioware zombie snad konečně někdo důstojně pohřbí (důstojně = tak hluboko, aby už nevylezla), Bethesda ztratí jedinou polehčující okolnost své zavrženíhodné existence (jejich rukopis na hrách je jak dotek smrti) - Arkane se myslím neztratí, a Hitman (ok, nikdy jsem nehrál, takže...) - S-E je pro mě svou strategií dost záhadná společnost.
Asi neprojde, že by Arkane přešlo pod CDP - nebo lépe pod Techland, když začínají "fušovat" do produkce (CDP je stejně nějak moc "casual", jak určitě potvrdí Walome).
Určitě je to nesmyslná vize, ale docela by se mi líbilo, kdyby (někteří) producenti vedli dvě linie - masovou zábavu, která vydělává peníze, a pak ne zrovna "oslíka otřes se", který ale bude vylepšovat "image". Něco jako Bethesda by vedla Elder Scrolls a potom Arkane-věci (jen tedy ne Bethesda).
P.S. "Navážení" se do různých společností a her není myšleno smrtelně vážně.
P.P.S VANQUISH NA PC!!!
Asi neprojde, že by Arkane přešlo pod CDP - nebo lépe pod Techland, když začínají "fušovat" do produkce (CDP je stejně nějak moc "casual", jak určitě potvrdí Walome).
Určitě je to nesmyslná vize, ale docela by se mi líbilo, kdyby (někteří) producenti vedli dvě linie - masovou zábavu, která vydělává peníze, a pak ne zrovna "oslíka otřes se", který ale bude vylepšovat "image". Něco jako Bethesda by vedla Elder Scrolls a potom Arkane-věci (jen tedy ne Bethesda).
P.S. "Navážení" se do různých společností a her není myšleno smrtelně vážně.
P.P.S VANQUISH NA PC!!!
@Paul (11.05.2017 19:44): To je ono! Ty moby, mulťálky, CSka a další vlastně zabíjí trh pro poctivé a dobré hry. Jaká to doba...
@montana (11.05.2017 17:54): no, v pořádnej datadisk k D2 doufám, ten k jedničce byl lepší než samotná hra. Tak snad aspoň něco (jestli to bude karetní hra tak zabiju Vladka Antonova).
Jinak ta teorie..jasně, patnáctiletej fakan co hraje halo a codko si to nekoupí, ale faktem je, že Dishonored 1 i Human Revolution prodaly kopií hodně, o dost víc než jejich pokračování. Já bych si tipnul že kdyby nezbabrali ty launche a měly mnohem lepší marketing, tak se ty nový díly budou prodávat aspoň stejně dobře. Hitman měl smůlu úplně, tam se rozhodli experimentovat s epizodama, což byl od začátku naprosto stupidní nápad.
@Fritol (11.05.2017 19:33): je fakt že her dneska vzniká strašně moc, a do toho ty online behemoti co žerou hrozně moc času...spousta lidí hraje jenom posranej overwatch nebo dotu a na singl už kašlou, ikdyž třeba dřív hráli..
Jinak ta teorie..jasně, patnáctiletej fakan co hraje halo a codko si to nekoupí, ale faktem je, že Dishonored 1 i Human Revolution prodaly kopií hodně, o dost víc než jejich pokračování. Já bych si tipnul že kdyby nezbabrali ty launche a měly mnohem lepší marketing, tak se ty nový díly budou prodávat aspoň stejně dobře. Hitman měl smůlu úplně, tam se rozhodli experimentovat s epizodama, což byl od začátku naprosto stupidní nápad.
@Fritol (11.05.2017 19:33): je fakt že her dneska vzniká strašně moc, a do toho ty online behemoti co žerou hrozně moc času...spousta lidí hraje jenom posranej overwatch nebo dotu a na singl už kašlou, ikdyž třeba dřív hráli..
Já myslím, že za tuhle stagnaci nebo poklesy prodejů áčkových her může i rostoucí indie trh. Hráči prostě nemají neomezené peněženky a dřív se nic jiného než áčkova hra koupit nedalo (respektive dalo, polské a ruské budgety), zatímco dnes žijem v době, kdy indie 2D hra prodá milion kopií jenom na PC, což se samozřejmě odrazí na prodejích jiných her. Takže jak říkáte, jediné řešení do budoucna bude snížení nákladů na vývoj třeba přesunutím na východní Evropu nebo děláním "středně velkych" her.
@Paul (11.05.2017 09:26): Dishonored bude mít (zřejmě na E3) oznámené DLC nebo něco s názvem ‘Blackheart’. Zatím nám nechtějí říct co to je :)
Tak máš aspoň jednu dobrou zprávu (pokud to nebude karetní hra :D)
Jinak ty prodeje D2 i Prey imho naprosto odpovídají cílovce těch her a to jsou prostě starší a inteligentnější hráči. Nikdy se nemůžou prodávat masově, i kdyby se marketing snažil sebevíc. Nikdy u nich nevznikne word of mouth, spíš naopak. 15 letej džony všem řekne, že tu sračku nepochopil.
Bohužel jsou už ale takový hry tak šíleně drahý, že už je nejde dělat pro takovou skupinku lidí. Nebo je Arkane umí dělat levnějši, když zatím stále fungují. Osobně jsem tipoval, že je Zenimax zapíchne už po prvním Dishonored.
Tak máš aspoň jednu dobrou zprávu (pokud to nebude karetní hra :D)
Jinak ty prodeje D2 i Prey imho naprosto odpovídají cílovce těch her a to jsou prostě starší a inteligentnější hráči. Nikdy se nemůžou prodávat masově, i kdyby se marketing snažil sebevíc. Nikdy u nich nevznikne word of mouth, spíš naopak. 15 letej džony všem řekne, že tu sračku nepochopil.
Bohužel jsou už ale takový hry tak šíleně drahý, že už je nejde dělat pro takovou skupinku lidí. Nebo je Arkane umí dělat levnějši, když zatím stále fungují. Osobně jsem tipoval, že je Zenimax zapíchne už po prvním Dishonored.
@Ronik (11.05.2017 12:56): Jo, mas pravdu. Rust je ale prakticky stejnej za oba roky (takze ano, byl to nejuspesnejsi rok).
@Garion (11.05.2017 12:54): To byl předposlední rok, já čerpal z tohohle pro FY2017.
@Fatality (11.05.2017 12:38): IMHO dost nezajímavá edice.
@Fatality (11.05.2017 12:38): Ty brďo 11 litrů, ale ten model vypadá dobře, ty různý herní postavičky ze sběratelek mě nechávají v klidu, ale tohle by se mi líbilo. Nicméně za tu cenu zůstávám v klidu i tak. :)
@Jack_Dark (11.05.2017 12:45): no divné to není, zbavují se toho co jim nevydělává, a narvou ještě víc prachů do toho co jim vydělává. To je jak Konami, nejvíc jim vydělávaj gambling pačinka, tak přestali dělat hry a budou dělat gambling. Morons gonna moron.
@Ronik (11.05.2017 11:28): Četl jsem to na hrej tak nevím, pokud je to obráceně a měli nejlepší rok tak je to o to víc divné že se chtějí zbavit Hitmana.
@Kwoky (11.05.2017 10:20): V tomto určite nefiguruje, ale skrátka je vidieť, že nie je samospasné. Naviac miesto toho, aby sa pred vydaním vylaďovali bugy, aby bola vydaná v bezproblémovom stave, vydávateľ hru radšej poskytne tretej strane, nech ju zabezpečí pred pirátmi.
Úspešné a kvalitné singleplayerovky boli a budú, akurát v posledných rokoch sa trh viac preorientováva na multiplayer (čo mňa osobne neteší, ale čo sa dá robiť). Plus sú tam, ako napísal Paul, nereálne očakávania vydávateľstiev. Ale kto chce, ten si to svoje vždy nájde :)
Úspešné a kvalitné singleplayerovky boli a budú, akurát v posledných rokoch sa trh viac preorientováva na multiplayer (čo mňa osobne neteší, ale čo sa dá robiť). Plus sú tam, ako napísal Paul, nereálne očakávania vydávateľstiev. Ale kto chce, ten si to svoje vždy nájde :)
@Jack_Dark (11.05.2017 11:18): Počkej, možná v tom neumím číst, ale podle toho reportu, co mám otevřený, měl Squeenix v minulém fiskálním roce nejvyšší tržby od roku 2010 :D To budou nějaké fake news.
@Ronik (11.05.2017 11:17): To je jasne, BF1 ma pres 10M.
@Paul (11.05.2017 11:07): Jen bych dodal, že prodej studia Hitmana je kvůli tomu že Square Enix prodělal loni neskutečné prachy.
Za rozpad dlouholetého partnerství může rekordní ztráta vydavatele. Ta dosáhla za minulý fiskální rok, tedy za období od 1. dubna 2016 až do 31. března 2017, miliardy korun.
Za rozpad dlouholetého partnerství může rekordní ztráta vydavatele. Ta dosáhla za minulý fiskální rok, tedy za období od 1. dubna 2016 až do 31. března 2017, miliardy korun.
@Garion (11.05.2017 11:12): S EA to asi bude jako v Hollywoodu, kde pokud film nevydělá minimálně dvojnásobek rozpočtu, tak to je propadák. Nevím, jaké mívá rozpočty Battlefield nebo FIFA, ale troufnu si tipnout, že návratnost mají větší.
@Ronik (11.05.2017 11:10): Tak ono treba Andromeda "taky staci". Rozpocet 40M, prodava se to rekneme v prumeru za 50E, to uz je ted pres 60M.
@Garion (11.05.2017 11:03): Máš pravdu, ale není to z pohledu vydavatele jedno? I kdyby nebylo, tak to v Japonsku byla jejich nejprodávanější hra vůbec a nedovedu si představit, že by přestřelili rozpočet tak, že by jim to dohromady se západními prodeji nestačilo. Už jen to, že připravují snad tři spinoffy, svědčí úspěch :)
@Kwoky (11.05.2017 11:08): To se nikdy nedozvis, pokud to nezverejni primo oni.
@Garion (11.05.2017 10:58): Právě to "all-time" je problematické. Vydavatele nezajímá, kolik kusů se prodalo za dva roky, ale za první měsíc (možná dva). Takže DEHR je sice první, ale kolik z toho bylo za plnou cenu?
@Paul (11.05.2017 11:07): Tak postni cisla.
@Garion (11.05.2017 10:58): VGChartz bych moc neřešil, pokud vím tak to není ověřenej zdroj a snad ani nezahrnujou digitální prodeje. Beru spíš v potaz Steamspy a NPD.
@Ronik (11.05.2017 11:01): No jedina dalsi cisla jsou "1,5M shipped", coz nejsou prodane kusy.
@Garion (11.05.2017 10:58): Persona má neaktuální čísla, worldwide vyšla až 4.4. Každopádně tam bude ten rozdíl v přístupu různých vydavatelů, pravděpodobně neprodala o moc víc než Andromeda a asi míň než Dishonored 2, ale měla odpovídající budget a pro Atlus to byl velký úspěch.
Jen nejaka cisla z VGChartz (mam dojem k 1.4., samozrejme all-time prodeje):
Deus Ex: Human Revolution: 3,44M
The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 2,92
Horizon: Zero Dawn: 2,55M
Dishonored 2: 2,3M
Mass Effect: Andromeda: 1,28M
Persona 5: 0,53M
Hitman (2016): 0,49M
Deus Ex: Human Revolution: 3,44M
The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 2,92
Horizon: Zero Dawn: 2,55M
Dishonored 2: 2,3M
Mass Effect: Andromeda: 1,28M
Persona 5: 0,53M
Hitman (2016): 0,49M
@Paul (11.05.2017 10:41): Tam je zas problém v tom, že je jen omezený prostor pro další hry jako Overwatch a Destiny, protože takové multiplayerovky si navzájem kradou hráče (Battleborn nebo Division by mohly vyprávět). To je jako když se každý snažil udělat vlastní LoLko a nakonec skoro všechny tyhle pokusy zdechly.
Je ale pravda, že současný trend ve vývoji AAA her je imo neudržitelný, náklady jdou nahoru, doba na vývoj taky, ale prodeje ne. V příštích pár letech bych čekal, že se vyrojí víc menších vydavatelů jako THQ Nordic nebo Deep Silver a že bude víc středně velkých nezávislých vývojářů, jako Double Fine nebo inXile, kteří si budou dělat svoje menší hry rozpočtem pod deset milionů dolarů a budou spokojení, když prodají pár set tisíc kusů. Velcí vydavatelé se buďto zaměří jen na ty největší značky nebo srazí rozpočty.
Je ale pravda, že současný trend ve vývoji AAA her je imo neudržitelný, náklady jdou nahoru, doba na vývoj taky, ale prodeje ne. V příštích pár letech bych čekal, že se vyrojí víc menších vydavatelů jako THQ Nordic nebo Deep Silver a že bude víc středně velkých nezávislých vývojářů, jako Double Fine nebo inXile, kteří si budou dělat svoje menší hry rozpočtem pod deset milionů dolarů a budou spokojení, když prodají pár set tisíc kusů. Velcí vydavatelé se buďto zaměří jen na ty největší značky nebo srazí rozpočty.
@Gordon (11.05.2017 10:43): ani ne, např. ten Prey má denuovo, má i nějaký ty bugy, ale online tu hru hráči chválí, viz ta IGN recenze a diskuze pod ní.
@Paul (11.05.2017 10:41): To dělají i tak...
@Gordon (11.05.2017 10:37): tohle je nejhorší možná ochrana, zničí ti to reputaci, spousta pirátů ti pak bude pomlouvat hru jako zabugovanou. Nesmysl.
@Ronik (11.05.2017 10:35): na těch očekáváních něco bude, jenže velcí vydavatelé prostě nejsou stavění na vydávání her s nízkým budgetem. Takže pravděpodobnější varianta je, že takový hry přestanou dělat komplet a začnou dělat svoje Overwatche a Destiny (což už se děje).
@Ronik (11.05.2017 10:35): na těch očekáváních něco bude, jenže velcí vydavatelé prostě nejsou stavění na vydávání her s nízkým budgetem. Takže pravděpodobnější varianta je, že takový hry přestanou dělat komplet a začnou dělat svoje Overwatche a Destiny (což už se děje).
@rikuhahl (11.05.2017 10:39): A ke konci toho "dema": "Chceš víc? tak dej prachy!" :D
@Gordon (11.05.2017 10:37): Jo, to by bylo fajn. Dáš si hru, za pět minut umřeš, na DH si zaškrtneš dohrání a ušetříš stovky hodin potenciálního hraní (a můžeš si jít třeba hrát ven jako se to dělalo dřív) win win win situace :D
@Paul (11.05.2017 10:28): Cywe, mikrotransakce jsou už pro některé standart. :D
@rikuhahl (11.05.2017 10:29): Nejlepší by podle mě bylo kdyby ta hra byla nějak zakodovaná aby se rozbila, Třeba ve skyrimu by nepřiletěl drak a popravčí ti usekl hlavu a podobný srandy, kdyby se to nějak šikovně schovalo, tak by ten týden byl. Ale když už na měsíc dopředu rozhlašují jak tam implementovali denuvo který nemusí ani poctiví hráči, tak to dle mě nedělá dobře ani samotné hře...
@rikuhahl (11.05.2017 10:29): Nejlepší by podle mě bylo kdyby ta hra byla nějak zakodovaná aby se rozbila, Třeba ve skyrimu by nepřiletěl drak a popravčí ti usekl hlavu a podobný srandy, kdyby se to nějak šikovně schovalo, tak by ten týden byl. Ale když už na měsíc dopředu rozhlašují jak tam implementovali denuvo který nemusí ani poctiví hráči, tak to dle mě nedělá dobře ani samotné hře...
@Kwoky (11.05.2017 10:12): To si nemyslím. Jen letos vyšly hry jako Zelda BotW, Horizon, Persona 5, všechno velmi úspěšné klasické singleplayerovky. Spíš bude problém v tom, že západní vydavatelé mají většinou přehnaná očekávání - značky jako Deus Ex nebo Prey nikdy neprodávaly desítky milionů kusů jako Overwatch a nikdy prodávat nebudou, tak by podle toho ty hry měly vypadat. Třeba takový Square Enix před pár lety považoval 3 miliony prodaných kusů Tomb Raidera za neúspěch, což je imo totálně mimo mísu, ta značka nemá na moc víc.