Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@rikuhahl (24.07.2024 12:28):  JJ, tři zlata bych také tak viděl. Jinak vyloženě nevím o někom kdo by si jel vyloženě pro zlato, samozřejmě myslím výkonnostně.

I takový Američané v basketbale to nebudou mít úplně jednoduché, sice příprava 5:0 ale se Soudskou Arábii o 2body, s Německem dlouhá přetahovaná. Kliďas můžou vypadnout v semifinále. Jediný Dream tým, jsou "ženy" v basketbale, tam je to jako by hráli kluci proti holkám.
@Strady (24.07.2024 10:51): Tenhle sport netipuju :D

Jinak ale na OH doufám v 3 zlata, 3 stříbra a 4 bronzy pro ČR. Hlavně z ženskýho tenisu, střelby a oštěpu. Krpálek už mít zlato nebude, ale medaile by se mu mohla podařit. Vadlejch snad dá životní hod a bude zlatej. Adam Ondra ukořistí medaili. Jinak už to jmenovitě nevim :) Ale budou to fajn 2 tejdny ;)
Dnes od 17:30 až do večera Olympijské 7 Ragby na Eurosportu! Od 17h a od 20:30 Fidži!!!
@Strady (16.07.2024 13:55): Ne, a dokonce si myslim, že je vyřadí někdo jinej než Třinec ;) Je tam sice EHT českej nároďák, ale nikdo tam nebude dělat tu černou práci, navíc si myslim, že je dost velká slabina i na pozici trenéra a největší slabina na pozici majitele :) +čekám, že to nějaká hvězda nevydrží a buď bude vyhozená, nebo odejde do konce základní části ;)
@Strady (16.07.2024 13:55): Za mě v pohodě vyhrají základní část, protože tým budou mít nejlepší a dlouhodobě to bude fungovat, nicméně playoff je už jiná soutěž, kde být nejlepší stačit nemusí. Ale jestli bych si na někoho musel vsadit, tak jsou to i tak oni...
V pořádku. 

Ještě druhého soudku, myslíte, že Červenka dovede Pardubice k titulu? Za sebe nedokážu říct ale posila je to unikátní, Sparta Pardubice si nenechám ujít.
njn, možná je to tím, že společnost a lidi vlastně upřímnost většinou neocení, byť tvrdí něco jiného :-)

takže člověk si může vybrat - buď budu mít průser 100%, že všechno přiznám, anebo jen 99%, když se to budu snažit utajit :-)
@Strady (15.07.2024 20:54): Jj, já hlavně nechápu tu snahu těhle starších osob něco tajit, jasně za jejich kariéry se asi povedlo sem tam něco utajit, ale dneska, když má každej hráč nějakou soc. síť + všichni lidi maj mobil s foťákem a můžou si kdekoho vyblejsknout v prekérní situaci viz třeba bar Belmondo. Prostě, jakmile se někde objeví spekulace, tak prostě vzít hrdost do hrsti a postavit se tomu čelem. No ale ono to platí např. i o politicích, při každým přeslapu zapíraj a sami snad tý svý verzi věřej :)
@Dan9K (15.07.2024 20:21): Výmluvy, vytáčení se. Proč neřeknou jak to bylo hned na poprvé, proč se musí vymlouvat, tajit, krýt. Stačilo říct jsou to blbové, takhle připravil o možnost se ukázat a jít do světa, rád bych jim stál furt za zadkem a dával na ně pozor ale už to nejsou malé děti odpovědnost si ponesou oni.
@Dan9K (15.07.2024 18:38): Tenkrát Hašek neutekl kvůli penězům ale kvůli zodpovědnosti. On měl být ten kdo tady něco ve fotbale změní jako předseda ale za A, zjistil že se tady nedá nic změnit nebo za B, že to nebude tak lehký jak si myslel. Proto se radši vzdal funkce a bez jediného slova zdrhl. Stačilo říct, na tu špínu Bébra nemám, jdu do Arábie a byl by klid.
A jsem zase u toho, jako to koště co spadlo z kola a nejelo na Euro. Kolo kluci mají povolené, vlastně to byla tříkolka ale nic hrozného to nebylo, kluci jen blbnuly a sjížděli kopec dolu atd atd Prostě pořád dokola dokolečka...
@Jab (15.07.2024 18:44): díky za tenhle příspěvek

každopádně nic není černobílé.

Mělo by se asi definovat, kdo je dobrý trenér. Za mě je to člověk, který taktikou, rozestavěním, střídáním, promluvy a vším dalším vytvoří prostředí, které má nejvyšší procentuální pravděpodobnost úspěchu.

Trenér může udělat všechno 100% správně, přesto se úspěch nedostaví. Jeho vliv je omezený.

Takže bych se tou analýzou snažil hlavně zjistit to, zda trenér svými kroky maximalizoval pravděpodobnost úspěchu. Je možné, že kdyby zvolil atraktivní hru, vyhrají Euro, nebo vypadnou ve skupině. To je o štěstí. Ale cílem té analýzy by za mě mělo být to, jestli by jiným přístupem/akcemi byla pravděpodobnost úspěchu vyšší či nižší a podle toho rozhodnout, co dál. Kloním se spíš k tomu, že by atraktivnější hrou pravděpodobnost úspěchu zvýšil, ale jistý si nejsem :-)
@Strady (15.07.2024 18:32): já těmhle útěkům do Arábie rozumím. Peníze :-)
A před 25 lety, když trénoval Spartu, tak možná byl i pokrokový trenér (ačkoliv tak jsem tehdy vnímal spíš Hřebíka).

Dneska je to stará škola, která právě nemá nadstavbu, která už je dneska nutná.

Ale určitě za všechno nemůže. Prvotní problém je česká nátura.
V momentě, kdy kdokoliv v jakémkoliv oboru nějak zazáří, česká nátura se může přetrhnout, aby takového člověka zničila a zařízla. Nikdo nebude vyčnívat.

A tak když je malej kluk, kterýmu to jde a nebojí se sólovat a jít jeden na jednoho, tak se okolí vyjádří.
A vyjádří se tak, že klukovi udělaj peklo. A kluk se na to buď vysere, nebo se přizpůsobí a začne hrát to, co mu trenér žáčků řekne. A ti mu řeknou, ať kouká bejt tamhle v tom obranným bloku a hlavně nic nevymejšlí, jinak to posere celýmu týmu.

Kluk vyroste, je dobrej, ale zapomněl, že uměl i jeden na jednoho. Deset let to nedělal, trenéři to po něm nechtěli. Dostal se do reprezentace a tam je Hašek. hraje, jak ho to učili, jak to umí. A najednou lidi mu nadávaj a chtěj po něm to, co dělal, když mu bylo sedm. Ale teď už to neumí.

@Jab (15.07.2024 18:35): jsem přesně čekal, že napíšeš nějakou takovouhle věc.

Když seš línej, nereaguj na mě. Když na mě reaguješ a uděláš chybu, přiznej jí a nesváděj to na mě. Ty záměrně píšeš tak, aby to bylo těžké pochopit, tak nechápu, v čem máš problém, když by ses měl trochu snažit ty. Ty pochopíš můj správně napsaný text úplně opačně, ale samozřejmě je chyba na mé straně.
@Dan9K (15.07.2024 18:07): K tomuhle. Já nebudu na několik odstavců analyzovat nebo rozebírat tvé analytické kategorie. Anglie hrála své zápasy na 120 minut remizování. Nejsou v tom žádné jinotaje. Není ani co analyzovat. Hrála až brankářova flaška.
@Dan9K (15.07.2024 18:07): On měl takové náhradníky, kteří dávají v Premiér League 22gólu, takže normální trenér by viděl, že Folden nedal ani jediný gól a udělal by to obráceně. Nic, prostě své Southgate zkusil, teď někoho, kdo se nebude bát hrát.

Haškovi nikdy zapomenu, ten zbabělý útěk do Arábie. S Hašek žádný posun nebude, fotbal je jinde. Musíme začít běhat, mít první dotek s balonem jako Nico Williams, jeho stahovačky ze vzduchu a naznačení, posunutí si míče rovnou na místo určení, to je nádhera.
@Jab (15.07.2024 17:59): Přidávat k čemu? Můžeš přestat psát v jinotajích? A já nezpochybňoval, že si ho četl, ale jestli si ho pochopil.

Však píšeš to samé, co jsem napsal já. Můj úvodní příspěvek směřuje k témuž. Takže to napíšu lapidárněji; pointa mého úvodního příspěvku je o tom, že bych úspěch či neúspěch nepřeceňoval, protože záleží na detailech, ale podstatná by měla být předvedená hra, která se dnes dá velmi dobře zanalyzovat. Čili ještě lapidárněji: obhajoba Southgatea spočívá v jeho objektivních úspěších, ale tyto úspěchy jsou dost pravděpodobně navzdory němu ne díky němu. Ale vše by záleželo na objektivní analýze (a třeba fakt, že gól dal tak často střídající hráč se dá považovat za dobrý krok trenéra i špatný krok trenéra)
@Dan9K (15.07.2024 17:38): Četl. Právě kvůli tomu se nebudu přidávat. To jediné podstatné je, že na nejdražší národní tým planety se nedalo koukat. Tím bych měřil úspěch.
@Dan9K (15.07.2024 16:57): Centimetry rozhodují jako včerejší vítězný gól nebo hlava Olma z brankové čáry (pro mě asi nejlepší hráč celého turnaje, mega se mi líbil a to jsem ho neměl rád, nějak mi neseděl :).

Southgate měl nejlepší hráče na turnaji, jeho náhradnici by jinde hráli v základu. Je pravda, že spousta hráčů neměla formu nebo byly unavený z dlouhé sezóny ale to je o komunikaci trenéra, asistentů a hráče. Opět chyba Southgata, dále stavěl hráče na jiná místa než hraji, chtěl jsem napsat, že v tomhle ohledu byl nejlepší Walker, který to má přes nohu ale on to hraje i ManC...no co ale byly tam i jiní.
Máš potenciál, že každému nasypeš od 3 do 5 gólů ale radši budeš hrát úpornou obranu, která ani týmu nejde, jelikož, každý zápas dotahuješ, vždy první gól inkasuješ. Předvedená hra, počet nastřílených gólu / obdržených, střídání, nezájem hráčů, za mě i malá na motivovanost hráčů atd. Já bych Southgate vyhodil.

U nás je to takové zamotané, Hašek sám osobě je na hovno. Nikde nic, jen jeho slavná Arábie. Byl bych pro někoho mladšího aby to bylo svěží. U nás to začíná a končí FAČRem, tam smrad a pak smrad kam oni ruku dají. Plus nemáme hráče, to nemá ani Slovensko ale bojují, je z nich cítit chuť, u nás je cítit jen smrad.
@Jab (15.07.2024 17:34): tak ono je potřeba někdy ty věci trochu vysvětlit. Nerozumím souvislosti s mým příspěvkem a trochu tak pochybuji, zda jsi ho vůbec uchopil z té správné strany :-)
@Zoltan (15.07.2024 17:06): to nebylo mířené na tebe, ty to právě analyzuješ.

Co se týče Haška, čistě principálně bych ho určitě nechal.
Co se týče toho, že bych mu jakkoliv věřil, tak to ne. (emoce) Nemám z něj pocit, že by dokázal týmu vdechnout nějakou herní tvář a že by tu hru skutečně řídil. U reprezentačních koučů je to samozřejmě těžší, ale u Trpišovskýho nebo Priskeho je jasně znát vliv trenéra. U reprezentačních trenérů, a to už někdy od Uhrina, tzn. co jsem to začal vnímat, mám pocit u všech do jednoho (včetně Brücknera, který měl největší štěstí na ty nejlepší hráče), že si ti hráči dělají vlastně co chtějí a prostě jen hrají. Že v tom není žádný pokročilejší systém (ten nejvýraznější byl za dob Brücknera v podobě "všechno na Kollera").
U Haška zažívám úplně ten samý pocit, co jsem zažíval u Chovance, Šilhavého nebo Jarolíma. Ty lidi jsou tam od toho, aby vybrali sestavu, vybrali rozestavění, řeknou pár obecných frází k taktice (představuju si něco ve smyslu: "kluci tak víte jak to hrát ne, pojedem za zabezpečený obrany, hlavně nesmíme dostat gól") a tím to tak nějak skončí :D
@Dan9K (15.07.2024 16:57): A na finále Anglie : Francie by ses koukal?

Southgate měl tým za 1,5 miliard EUR. Mohl začít tím, že by s ním hrál, já nevím, fotbal?

Ta Pickfordova láhev přesně symbolizuje, co bylo cílem týmu pod jeho vedením.
@Dan9K (15.07.2024 16:57): Emoce k tomu patří :) Když to řeknu jako správný gaučový trenér, Southgate už přesluhuje, chce to změnu. Zkrátka pod ním jim už nevěřím.

Třeba Haška bych rozhodně nepropouštěl, měl to těžké. Když to vezmu s odstupem, převzal očividně asi trošku rozbitý tým a to za pár přípravných zápasů nespravíš. Teď bude mít na ladění týmu Ligu Národů a pak se ukáže v kvalifikaci na MS, to bude jeho vysvědčení :)
@Zoltan (15.07.2024 16:49): to je na tom sportu divný, ale nedivím se, lidi všechno hodnotí emocionálně...
rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem je tak tenký, že by se vůbec neměl brát za bernou minci, protože je to především o štěstí.
My jsme měli jeden bod, ale klidně jsme jich mohli mít čtyři a postoupit. A plácali by Haška po zádech, jak je všechno skvělý. Přitom rozdíl by byl jen v pár akcích a centimetrech. Jinak by se stalo všechno úplně stejně.
Dopadli jsme tak, jak jsme si zasloužili, ale klidně jsme se mohli dostat i do semifinálě, proč ne.
To samý Anglie, mohla kdykoliv vypadnout, mít aspoň trochu smůlu. Zasloužili by si to, měli štěstí a trochu psychický síly, tak to dali až do finále.
Ale na základě úspěchu či neúspěchu vyhazovat či uchovávat trenéry je za mě fakt hloupý. Měla by přijít jasná a detailní analýza předvedené hry. Jak včera říkal Poborák. Dneska už se dá změřit všechno. Southgate má výsledky, ale mělo by se dát jasně změřit a spočítat, jestli je to díky němu nebo navzdory němu. Úspěch či neúspěch je měřítko divný, protože záleží často na faktorech, který ty lidi nemůžou ovlivnit.
@Drolin (15.07.2024 14:54): Zrovna Saka byl nejlepší útočník Anglie...

Southgate musí od kormidla, nejlepší generace a on ji ničí antifotbalem. Kane byl úplně mimo, to bylo jak hrát v deseti, špatně se pohyboval, byl pomalý, buď nebyl zdravotně OK, nebo měl nějaké divné pokyny. Saka se v minulých zápasech několikrát pěkně uvolnil a před bránou nikdo nebyl, bo si Kane šel hrát na DM nebo stál úplně mimo. Přitom minulé turnaje jim to spolu šlo :) Ten tým je individuálně tak silný, že to stačilo na finále i bez trenéra :)

Top 3 hráčů Anglie:
1) Guehi (top výkony a překvapení turnaje)
2) Palmer (vždy oživil, ale často chodil pozdě!!!)
3) Saka (často zdvojovaný, ale dobré akce chodili jen přes něj, bo Southgate ignoroval levou stranu :D)

Své dobré momenty měl i Bellingham, ale tady se čekalo víc, stejně jako u Rice. A Pickford si zaslouží také +.

Bottom 3:
1) Foden (mizerný, Southgate nevěděl kam ho dát a neměl koule ho posílat z lavičky)
2) Kane (úplně mimo, zajímalo by mě, jaké měl pokyny...přesto pár gólů dal, tihle borci dají góly i bez formy)
3) Trippier (mimo pozici, proč?)

S lepším trenérem válec, měli vypadnout už se Slovenskem, takhle se bojím že to vezmou jako dobrou práci a prodlouží mu smlouvu :(
@Jumas (15.07.2024 14:29): Tady zafungovalo Bottlers FC DNA u Saky a Riceho. A k tomu celý turnaj hrozný Foden a nesmyslné stavění Mainoa.

Tak třeba za dva roky :)). Roste silná generace v čele s Moorem a Lankshearem.
@Strady (14.07.2024 23:34): zase těžko se jim divit, že to takto aplikovali, když jim to vycházelo až do finále, ale hnus to byl no... umocněný právě tím, když člověk viděl, jak jsou schopni hrát jinak velmi zábavně...
škoda, byl jsem pár minut od výhry v tipovačce, bylo to napínavý až do konce :-)

ale gratulace Stradymu, zakončit to přesným tipem a kompletním pořadím na stupních vítězů, všechna čest :-)

Neměl by si vybírat jako první Strady? :D
@rikuhahl (14.07.2024 23:28): Stejně zklamu, kolo štěstí vyhrál Dan9k a začíná s výběrem hry :DD

Jinak bych řekl, že to opět pro koučoval Southgate. Angličané začali hrát až dostali gól, když už ho dali, tak se zase zatáhli a čekali aby zase dotahovali. Ani jeden zápas neudávali tempo zápasu neustále čekali co bude, tak to mají.
@Strady (14.07.2024 23:10): Díky moc, že jsem se mohl účastnit této tipovačky, bylo to něco nového a hlavně velmi zábavného. Když budeš tuto věc dělat častěji, rozhodně se nebudu zlobit a budu se rád pravidelně účastnit! :)
Všem tipéru děkuji za účast pořadí je následovné:
Strady 1. Double Champ 2024 MS v hokeji a Euro
Dan9k 2.
rikuhahl 3.
Všivák 4.
Zoltan 5.
CrisBenton 6.
Drolin 7.
Španělsku se mohlo rovnat jenom Německo, zbytek týmů byl prostě jinde. Bohužel na sebe narazili dříve, ale Španělsko o ten kousek asi lepší bylo a titul si fakt zaslouží. 

@rikuhahl (14.07.2024 22:55): Anglie jako vždy ne. Vítězný penalty pro ni musejí být, jako titul :)
No tak spravedlnost existuje!!! Španělsko zaslouženě! :) A tipovačka zakončena ve velkém stylu! :)
Gratulace Španělům a Stradymu. Turnaj nic extra, ale Španělé o třídu lepší než zbytek a podle věku to teď povedou dalších 4 Eura :) Anglie zas jako vždy :)
Nedá se nic dělat, jedu all-in. ESP-ENG 1:2, ale nepíše se mi to lehce :( Každopádně po jakýmkoliv výsledku budu mít aspoň malinkej důvod k radosti. Ale teda doufám, že je Španělové přejedou aspoň 4:0 a budou tam nějaký červený a vlastňáky :) Vamos
Španělsko - Anglie 2:1 jdeme si pro vítězství Španělsko titul v Euru a já titul v DH tipovačce :D