Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Pluto (18.02.2024 15:08): jako to byla věc, co mě asi taky nakonec zničila. Na druhou stranu, předtím to bylo ještě horší. Tehdy taky klidně změnili nájezd a znamenalo to, že si ti závodníci skočili ještě jednou. To bylo tak na hlavu. Někomu se povedl životní skok, ale jury si řekla, že je moc špatnej na to, aby skočil tak dobře, tak snížili nájezd, nebožákovi řekli, že jeho skok neplatí a šel si skočit ještě jednou spolu s dalšíma třeba dvaceti skokanama. Skočil 80m a šel do háje.
A tohle se dělo každej třetí závod, většinou pak zrušili i druhý kolo, protože se nestíhalo.

Dneska je to o tolik spravedlivější, bohužel zjednodušení pro jury v hýbání s nájezdem dospělo do bodu, že se s ním hýbe furt, všichni skáčou do stejnýho místa, aby se následně vypočítálo, kdo teda vyhrál. Nuda no
@Dan9K (17.02.2024 23:55): Mám to dost podobně. Jednu dobu jsem si nenechal ujít jediný závod. Intersportturné o vánočních svátcích byl pro mě fakt vždy zážitek. Pamatuju, kdy v jednom závodě skončili na 2., 3. a 4. místě naši skokani. Z dnešního pohledu skoro fikce :)
@Richmond (17.02.2024 20:07): on ještě závodí? :-)

A Simon Amman taky, ne?

To jsou asi jediný dva mohykáni, co zbyli z doby, kdy jsem to začal sledovat. Asi před deseti lety mě to přestalo bavit, ale do tý doby jsem sledoval v podstatě každej závod světovýho poháru, tak od roku 1997-2010 pak jako když utne.
Noriaki Kasai v 51 letech dnes bodoval ve Světovém poháru. Můj velký oblíbenec od mého mládí! Neuvěřitelný :)
@Strady (13.02.2024 11:02): Podle mě rozhodly drobnosti. Skvělé výkony kickerů, Butker vlastně udělal rekord všech Super Bowlů. Stačilo ubránit KC na třetí nebo čtvrté downy a bylo by vymalováno. Te'd momentů, kdy se to mohlo zvrtnout obráceně bylo několik.

Mimochodem viděl zpěváka Mňágy a Ždorp v dresu SF? :) Potěšilo, že i někteří umělci v ČR jsou fanoušky tohoto sportu.
@Richmond (13.02.2024 10:22): hrál si taky panákovanou, za každý záběr na Taylorku? :D
Teď vážně, co si myslíš, že rozhodlo? Přece jen se tomu sportu věnuješ víc než já.
Ještě by mě zajímalo, zda víš proč většina hráčů, má tejp od ramene přes triceps přes loket na předloktí? Přijde mi že je to kvůli držení míče, aby měli víc staženou náruč, aby měli větší tenzi.
Taky se mi finále líbilo navzdory menšímu počtu bodů. Je zvláštní že v posledních několika dekádách se rodí dynastie pouze v jedné konferecni. Předtím New England, nyní Kansas City. Klidně se může stát, že příští rok bude stejné finále. Pěkné byly záběry na nehty si kousající Taylor Swift :.)
@Richmond (12.02.2024 22:42): Už mám taky shlédnuto.
Tak za mě vyhrál šťastnější, kurz na KC byl 2,19 tak jsem ho za něco musel dát. Přece jen jsem věřil Mahomesovy na zkušenosti. Ty se ukázaly až v plné parádě v prodloužení, to bylo celé jeho.
Co říct k SF neproměněný extra point!?! Že by. KC vytrhl trn z prdele kopáč.. Čekal jsem, že KC na tom budou líp a zkušenostmi si je namažou na chleba s paštikou, 40 yardovou přihrávku, 10 od end zóny a jen za 3 body.
Celkově suprové utkání.
@Richmond (03.02.2024 14:01): NENE, to Taylorce nemůžeš udělat :D
Myslíš, že to Detroitu prohrál trenér? Přece jen ty 4 downy, pro tak mladý tým mohlo být zlomení i v hlavách, že je nedali. Nebo by alespoň jeden kop proměnil a bylo by vyrovnáno.
Samozřejmě SF v druhém poločase jiný tým ale i tak, odskok o 14 nebo o 17 bodů je přece jen rozdíl.
@Strady (29.01.2024 12:55): Dokoukal jsem teprve dneska :) A ano, vynikající utkání! Detroit je mi tedy hodně líto, ten zlom byl skoro neuvěřitelný. Ve finále fandím SF (protože Purdy a Deebo Samuel) :)
@Strady (20.01.2024 13:02): Vidím to tak, že se maximálně těším :) Neděli jsem si vyhradil na oba sobotní zápasy relive :)
BAl-HOU --> tady očekávám těsný zápas, protože Texans mají formu a můžou jen překvapit. C.J.Stroud by mohl dát životní zápas

SF - GB --> normálně bych přál Packers, ale quarterbackem u SF je Brock Purdy a s ním já "prožil" 4 roky na univerzitě Iowa State, takže jsem měl chvíle, kdy jsem ho odsuzoval i zbožňoval zároveň :) SF asi asi postoupí, bude se hrát v teplejším prostředí, nikoliv v kruté zimě ve Wisconsinu.

DET-TB --> tady to vidím na jasné vítězství Lions. Mayfiled hodí 2 interceptiony :)

BUF-KC --> naprosto nečitelný zápas. Buffalo jsem čekal, že rozdrtí oslabený Pittsburgh a místo toho se s ním 3/4 zápasu trápilo. KC zase celou sezón nejsou týmem, který loni získal Super Bowl. Takže vyhrát mohou oba týmy. Já to přeju Buffalu :)
Richmond, jak vidíš víkend?  

Baltimore Ravens - Houston Texans - Baltimore by měl asi ukázat proč je vítěz konference

San Francisco 49ers - Green Bay Packers  - Tady přejí Pakers ale SF je nejspíš dají bez větších obtížích
Edit: Zkusit Packers za 4.40 by nebylo špatný! Dlouho jsem nesázel.

Detroit Lions - Tampa Bay Buccaneers - Jedno značně Tampa, tady mi to přijde nejasnější, tedy pro mě :D
Edit: a přitom mají jasný kurz Lions :DDD

Buffalo Bills - Kansas City Chiefs - no a tohle se těším nejvíc, je mi jedno kdo postoupí. Buffalo je v laufu, na druhé straně Mahomes se každý zápas zlepšuje.
Tak krásně to začalo a ještě krásněji to skončilo, Pardubice / Varaďa. Už jsem od Sparty na něco zvyklý, obzvlášť za doby Břízy "manažera, ředitele země koule", tak tohle je od Dědka kumšt :D
@Strady (16.01.2024 10:59): Já samozřejmě většinu dávám ze záznamu, takže v té době semka nechodím :) Docela zajímavé výsledky, hlavně ty propadáky PHI a DAL. V té Philadelphii se muselo něco stát s atmosférou, chemií...to je úplně jiný tým než v první půlce sezony.
@rikuhahl (16.01.2024 11:22): no, boj to byl pořád, prostě člověk musel vybrat méně lukrativní zápas, mačkat zběsile f5 a nenechat se odradit desítkami nezdarů :)... já už mám zkušenost z 2015, tak vím, jak kupovat...
@S4TW (16.01.2024 10:43): Týjo, takže se k lístkum teď dalo ještě dostat při to uvolnění jednotlivých zápasů, nebo to byl zas boj? Tak super, tak si to užij.


Já mám ty Finy a Nory už října :)
@Richmond (15.01.2024 22:27): Neviděl, ten šel v noci, nebyl čas si ho pustit ze záznamu. Koukl jsem jen na výsledek. Nebudu ti nic psát k včerejšímu Buffalo proti Pittsburghu, jen jedno, jsou to blázni v té zimě hrát ale má to koule, ne jako v Dallasu hrát v hale.
Tak jsem si dneska ještě uloupil lístek na ČR - VB... Brity už chci hrozně dlouho vidět na živo, takže celkem cajk, nejraději bych šel na úvodní na Finy, ale to byl nejlukrativnější zápas... Ještě mám lístky ČR - Rakousko, takže asi letos žádný pořádný hokej neuvidím, ale šance na góly tu je veliká :)
@Strady (15.01.2024 15:33): Tak doufám, že jsi viděl Rams @ Lions :) Já zažil v jednom týdnu 2x erupci radosti ve státě Michigan :) Minulé pondělí vítězství Michiganu v univerzitním šampionátu po 25 letech a včera postup Detroitu Lions po 30 letech v playoff. Packers jsem docela věřil, ten mladý tým má neskutečný drajv. Dnešní zápasy ale nestihnu, takže je dám zítra relive :)
@Strady (15.01.2024 15:33): Oproti zápasu s Kanadou hrál jiný tým a ve třetí třetině už to nešlo. Z Vymětalíkové komentátorka asi nikdy nebude no :) Některé holky ale hrály skvěle a je super, že ta současná silná generace má kde brát i dál. Za rok do Varů na MS dospělých, snad se lístky budou dát sehnat.

EDIT: Aha, tak asi došlo k přesunutí do Budějovic, jak tak na to teď koukám.
@Jumas (14.01.2024 21:23): Fandil jsem Češkám ale nedá se na to koukat. Paní Vymětalíková to komentovala jak pohádku před spaním a rychlost hokeje tomu odpovídala. Slečna vystřelí od modrý a ještě stihne clonit před brankářkou té střele.. Nic..

Pakers včera Cowboys takovou nálož že člověk ani nemusel čekat na druhý poločas nebo se podívat na začátek druhého poločasu a vidět další touchdown Pakers. Ach jo, chci vidět nějaký vyrovnaný zápas NFL, kurník ať se to pořádně řeže.
Tak finále už podle očekávání, jakýkoli stříbro je v ženskym hokeji ale neskutečně cenný.
@Richmond (14.01.2024 16:59): Taky jsem koukal. Dal jsem nejprve Texas vs Browns zápas nic moc (škoda dědka, sice o 2 roky mladší ale dědek to je) a pak poločas Kansas a Miami, ráno druhý. Dobrý zápas, hlavně že vyhrála Taylor, to je důležitý pro business :D
Za dvě hodiny Dallas vs Packers na to se těším!!
Tak jsem dokoukal ze záznamu včerejší 4. nejstudenější záps NFL historie Kansas City - Miami s teplotou -19 stupňů. Osobně mám tyhle mrazivé matche rád. Skoro půlka borců v krátkých rukávech. Nejlepší byly záběry na mroží knír trenéra Reeda ověšený rampouchy :) Naopak vážná známost tightenda T. Kelceyho, paní Taylor Swiftová, si užívala komfortu ve sky boxu (ale i tam musela mít na sobě vaťák a čepici). Je zajímavé, já viděl i před pár lety živě i třetí nejchladnější zápas (Minnesota - Seattle), kde bylo -21. Pokud někoho zajímá, který zápas byl ten nej, tak to už musíme do roku 1967, kdy Green Bay Packers porazili Dallas Cowboys na svém stadionu ve finále soutěže a venkovní teplota se zřířila až na -28. Navíc byl extrémně ledový vichr :)
@Zoltan (13.01.2024 18:28): Zvlášť, když se v Kanadě sledujou ty juniorský kategorie víc, než šampionáty dospělejch :) Ženskej hokej se snad konečně vyrovnává a není to jen o třetí místo a finále jen Kanada nebo USA. Bylo by super, kdyby to zvládly i Finky a jeden zámořskej tým neměl medaili.

@Richmond (13.01.2024 18:40): Jo, čtvrtej byl do prázdný, tady je sestřih, pokud bys měl zájem.
@rikuhahl (13.01.2024 17:42): Kanada nás musí letos milovat, dvakrát během pár týdnů je takhle vyloupit :) Na střely tedy vyhrála 47:12, ale když se dobře brání... :) A co jsem viděl sestřihy, tak Šapovalivová fakt parádní góly, snad se vyšvihnou s bráchou co nejvýše.
@Zoltan (13.01.2024 17:40): Vládnem zas hokeji, jak za starejch časů, i když teda v ženskejch to tak nikdy nebylo :) Fakt neuvěřitelný. Adéla Šapovalivová je fakt úkaz, to asi fakt bude jedna z nejlepších hokejistek planety ;)
Mistrovství světa U18 ženy - Play Off 
Kanada U18 - ČeskoU18 2:4 wtf :D
U Šapovalivových letos medailové žně :)
@Strady (08.01.2024 21:51): Je to sladký, ale tak ona to v reálu byla pohádka :) Ty termíny bych třeba já nechtěl do čj překládat. Nikdo si na to netroufne, protože vše bude špatně. Resp. drtivá většina. Ano, kicker, quarterback nebo guard asi mají ekvivalent, ale nickelback, runningback, linebacker, safety či knows-tackle...tohle závání nosočistoplenou :)

Správný postřeh s tím rozdílem v college a NFL! Těch rozdílů je víc, třeba když chytáš míč, musíš v NFL musíš mít obě nohy ve hřišti, v CFB stačí jeden krok (jedna noha). Sejraře mám rád, resp. jejich hriště. To je pro mě chrám. Speciálně v zimě tam mají v té kose zápasy hned jinej náboj. Já O2 ignoroval kvůli tomu kreténovi Rajchlovi. Naštěstí už tam není, takže jsem to zsčal opatrně sledovat taky :)
@Richmond (08.01.2024 20:50): Je to strašně sladký :D. Je fajn když překladatelé se poradí s nějakými sportovci nebo místní federací na nějakých termínech z daného sportu. To samé bylo u The Last Dance.
Je to Rozehrávač, ne? Včera jsem viděl dva zápas NFL, mám nově 02TV a český komentátoři mi pomáhají chápat nějaké ty drobnosti co neznám. Jako, že při přijetí přihrávky může spadnout, vstát a běžet jen pouze pokud nejsi s někým v kontaktu. Ve školním fotbale to není. Akorát hráli Packers, sýráci, Love je dobrý.
O víkendu manželka vybíral film na Netflixu, na který se podíváme a zvolila (nevím proč) film Americký outsider (American Underdog). K mému překvapení šlo o film podle úžasné kariéry quarterbacka St. Louis Rams Kurta Warnera. Jeho sportovní kariéru jsem znal, protože jsem ji i zažil (bylo to v době, kdy jsem byl už pár let hluboko ponořenej do tohoto sportu), ale jeho osobní život byl pro mě absolutní novinka. Musím říct, že ve filmu je hodně klišé, takže nic pro labužníky, ale mně se na to fakt dobře koukalo. On skutečně je příkladem neuvěřitelné sportovné kariéry, s naprosto minimální možností opakování. Film jsme trochu protáhli, protože jsem musel vysvtělovat pár věcí. Tragédie samozřejmě překlad. Quarterback = zadák????? :)
Zápas jsem viděl až ze záznamu v noci a i přesto, že jsem znal výsledek předem, tak jsem si to tak užil, že jsem cca v 1:30 AM probudil manželku výkřikem góóóóólll! :) Byla to naprosto parádní podívaná.

Vlastně to tak trochu byla podobná bomba, jako když Dynamo Pardubice otočilo v závěru zápas s Kanadou ve Spenglerově poháru.
Ale až do konce to možná bude otevřený. Ten tým je silnej minimálně psychicky, v některejch momentech ;)
@Všivák (05.01.2024 15:56): Bohužel má Hrabal má děravou lapačku.

Tady je prostě vidět, že Finsko, Švédsko, Kanada, USA, dokážu zapnout ještě jeden stupeň kam mi prostě nedosahujeme. I tak jsem s naším projevem spokojený. 17 letý Galvas mě hodně baví!
Po těch Hrabalových kiksech se Švédy ze mě nějak euforie vyprchala. Dneska už mi ani tolik nevadí, že zápas zase kvůli práci neuvidím.
Tak škoda, skoro 50 minut super, ale pak to Švédi rozhodli :( Ale co, nejdůležitější je, že hrajou vyrovnaně s každym, to by byl před pár rokama sen ;)
Ivááán Hášek!! Ivááán Hášek!! Hip hip Hurá!!

Dávám mu 2 nanejvýše 3měsíce, pak uteče k Arabům :DDD

Ivááán Hášek!! Ivááán Hášek!! Hip hip Hurá!!
@Strady (03.01.2024 10:14): Jasně, je škoda, že to Švýcaři včera nedotáhli, byli relativně blízko k rozhodnutí v prodloužení. Finsko by tak bylo na semifinále lepší, ale neva. Buď Švédy daj jako loni a bude medaile, nebo to nevyjde a daj Finsko a bude medaile. Jiný scénář nevidím :)
Ach jo, pokud naši chtějí jistotu medaile musí předvést to samé proti Švédku, opět proti plné hale. Fini by byly líp hratelný a pak finále se Švédy, No což jedno překvapení je, proč ne druhý. Zítra v 15h.
Tak jsme utrpěli vítězství. :c)) Každopádně fajn, i přes slabší kanadský kádr jsem to nečekal.