Letos jsem dohrál 24 her, z toho 9, které vyšly letos.
V první řadě ale musím zmínit Devolver, studio roku, který vydává jednu pecku za druhou, jen letos jsem od nich hrál Hotline Miami, Carrion, Inscryption, Death's Door a Loop Hero, bez výjimky výtečný počiny.
Moje letošní TOP 3:
Inscryption – Vlastně o tom nic nechcete vědět.
Psychonauts 2 – Navzdory krkolomnému vývoji, nejvymazlenější letošní hra, ukrutně vtipná, milá.
Life Is Strange: True Colors/Wavelengths – Nejsympatičtější duo série, všechny cesty vedou domů.
Kdybych se neomezoval jen na letošek, na třetím místě by skončil:
Carrion – Vše podstatné zmínil
Bellerofontes ve svém komentáři.
Hodně času jsem také strávil s War of the Chosen, které jsem konečně pokořil na Legend/Ironman, tleskám sám sobě, stále nedostižná tahová strategie, která nechává konkurenci daleko za sebou.
No a protože vyšel The Final Cut k Disco Elysium, dohrál jsem i ten, dvakrát. Lenval Brown by mohl číst nákupní seznam, i tak bych mu visel na rtech. Mimořádný počin.
V kategorii
Hra, ve které neustále zavíráte ledničku vítězí Marvel’s Gardeners of the Galaxy. Zmínit je chci i proto, že jsem hrál a nedohrál Marvel's Avengers, Kamala je sice zlatíčko, ale hratelnostně je to naprostý odpad, čirý zlo. Že jsou Eidos-Montréal slibnější tvůrci než jejich kolegové z Crystal Dynamics, mi letos ukázal i Shadow of the Tomb Raider, nejlepší, nejvyzrálejší z celé série, nebáli se upozadit akci před průzkumem a hádankami.
Nakonec jsou Gardeners of the Galaxy i nejlepší letošní marvelovkou;
No Way Home je jed.