Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@John Mirra (25.05.2025 11:45): No já měl hlavně na počátku úplně jiná očekávání, než čeho se mi pak dostalo v samotné hře. Zatím dost velké překvapení v tom dobrém slova smyslu. Nicméně, děj se teprve rozjíždí, takže nedokáži hru hodnotit jako celek. :c)
@John Mirra (25.05.2025 10:07): Jednoznačně NHL 2000 a FIFA 2000. Nejnovější hra, u které jsem na intro narazil, je Rustler, což mi připomnělo další skvělé intro GTA 2. Je toho víc, ale tohle mě napadlo jako první. Dříve byla intra téměř u každé hry, a teď už nejsou skoro nikde, což je škoda. Mimo těch KCD a RPG obecně je to opravdu vzácnost, alespoň u titulů, které hraju.
@John Mirra (25.05.2025 10:07): Z těch naprosto ikonickcýh, s atmosférou, náznakem příbehu.

Vagrant Story (credits, intro, i kousky gameplaye) a Policenauts. 

Jiank by mě napadlo jako první při "silných opening credits" Xenogears, Silent Hill 2, MGS 3, Shenmue, Deadly Premonition, Shadow of the Collosus, ale zda tam všude běží i jména tvůrců, to už si nevzpomenu.
Jaká máte oblíbená "opening credits" ve hrách? (čili ne intra). Mně se hrozně líbí to z Human Revolution a Mad Maxe. Ani si teď na žádná další nevzpomenu, přecejenom ve hrách ty opening credits zas tak častá nejsou :)
@Ross (23.05.2025 09:00): jo, ale když to dohraješ, tak ty karty tak hezky neskáčou.

Nicméně k výročí jsem si dal solitare na nových windows a vyhrál jsem na první pokus - i tyhle hry jsou lehčí :D
@Ross (23.05.2025 09:00): Já se to naučil hrát kdysi na brigádě na PC, na kterém se nic moc jiného dělat nedalo :D Ještě tam šel hrát pinball, to mě taky zabavilo. Ale karetně jsem to nikdy nehrál.
@Ross (23.05.2025 09:00): ano, v čase raného nactiletí, když byla hodně velká nuda.
A je to rozhodně lepší karetní hra pro jednoho než vojna/boj, kterou jsem si zas hrál před tím.

A vlastně od té doby jsem moc neměl potřebu to naopak hrát na počítači. Na něm se dá dělat tuna zajímavějších věci, a tohle bylo dobré ve chvíli, kdy na compu byl bratr :-)

Ale za mě je to teda stejné na počítači, na stole i na zemi (až na to, že v reálu se dá snadněji cheatovat).
@Strady (18.05.2025 08:11): Váš výsledek: 57 % bodů Odpovídali jste stejně jako 6,90 % a lépe než 65,85 % ostatních čtenářů. To není úplně průšvih, otázkou je, jestli jste odpovědi věděli, nebo měli štěstí při tipování.
@Jumas (19.05.2025 00:29): Tak to tě asi zmátl uvozující obrázek článku . Já jsem nad tím obrázkem u otázky začal přemýšlet, jestli se jedná o obrázek z originálu nebo remasteru. Jinak já mám tyto hry několikrát prolezlé, takže takto bych se nespletl :-)
Práve som náhodou objavil hru zo svojho detstva, na ktorú som si dnes náhodne po rokoch spomenul, ale netušil som, ako sa volá. Myslím, že ani ako decko som netušil ako sa volá. Ale vraj sa volá Squeezils. Hrali ste to niekto?
@Richmond (18.05.2025 14:41): Já hrál Lemmings na x způsobů, ale nikdy nedohrál. :c)) Ta obtížnost stoupala po úvodních cirka deseti levelech strmě vzhůru a záhy to bylo o přesnosti na desetinky milimetrů, na což jsem už tehdy neměl nervy. Mohl bych to ze sentimentu někdy znovu zkusit, nejspíš bych ale dopadl úplně stejně. :c)

@Malignus (18.05.2025 17:05): The 7th Guest je má vysloveně milovaná hra, právě mám nachystaný VR2 remake pro PS5 a obrovsky se na něj těším. ;c)
95% bodů. Špatně jsem odpověděl na Lemmings. U Legend jsem musel jen tipovat.
Váš výsledek: 95 % bodů Odpovídali jste stejně jako 1,01 % a lépe než 98,15 % ostatních čtenářů.
Hezké, prakticky všechny zmíněné hry jsem v té době hrál, navíc tento žánr je můj oblíbený. :c) Takže: „Váš výsledek: 90 % bodů Odpovídali jste stejně jako 1,34 % a lépe než 96,91 % ostatních čtenářů. Parádní výsledek, je vidět, že máte pro žánr slabost a něco už máte nahráno.” Vyhořel jsem jen na Lemmingsech, kde jsem si zbrkle špatně přečetl otázku a pak jsem vůbec neznal ty hádanky od Pažitnova. Jinak prakticky vše výborné hry!
@Strady (18.05.2025 08:11):  Váš výsledek: 81 % bodů Odpovídali jste stejně jako 2,27 % a lépe než 92,84 % ostatních čtenářů. Parádní výsledek, je vidět, že máte pro žánr slabost a něco už máte nahráno. 

Na to že jsem z toho hrál asi 3-4 hry dobrý :D
Jsem na ten kvíz narazil včera sám a říkal jsem si, že je fakt dobrej. Ale byl jsem moc pod vlivem, tak jsem hádal jen podle obrázků a asi 5 věcí jsem nesmyslně pokazil :D

Stejně mě někdy překvapí ta různorodost těch výsledků tady. Někdy žiju v naivní představě, že tyhle hry přece známe všichni....a ono ne :-)
@Strady (18.05.2025 08:11): Super kvíz, řada legendárních her. 100%, nebyl jsem si úplně jistý jen u Dr.Brain. Pár jsem jich hrál, jinak znám vše z časopisů, v těch starých ležím dodnes :)
95% - jedna chyba (otázka ohledně studia Legend). Většinu jsem věděl už podle obrázku... :-)
Kvíz: Vzpomenete si na hry, u kterých jsme si v devadesátkách málem zavařili mozek? 

Hm, tak tohle je snad můj nejhorší výsledek a ještě jsem měl štěstí na tipy 29%
Jediná zajímavá věc na Marathonu je ve skutečnosti kompletně vykradená, lol.

Bungie se to teď snaží hodit na ňákýho bejvalýho zaměstnance, ale už se provalilo, že art director původní autorku několik let sleduje na sockách. Zmrdečci. Ať to shoří.

A Jade Raymond vylili z Haven, který založila, takže Sony se hroutí i další srágora as a service. Skoro už čas vytáhnout si hlavu z prdele a začít zase dělat pořádný hry.
Asi každý znalec Červeného trpaslíka si vzpomene na díl, kdy Lister hrál gravitační kulečník s planetami. Inspirován touto legendou jsem se o něco podobného pokusil v simulaci. AI mi na několikátý pokus cosi podobného vytvořila ( https://cebrk.hys.cz/files/download/program010.html ), ale tak zábavné jako výše zmíněný seriál to není.
Swtich na 152M. Už to s tím dohnáním PS2 nevypadá moc :/ Možná kdyby si Sony ta čísla nevytáhli z pr....

Mario Kart 8 Deluxe na 68M, tam těch 70M ještě padne. :)