Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Znáte nějakou one person game z období antického Říma? Strategií z téhle doby jsem hrál hodně ale zahrál bych si tentokrat nějakou klidně akční hru z téhle doby.
@Walome (09.11.2024 08:23): díky všem za tipy, vše jsem si zapsal.

Starší dcera si mezitím vzpomněla že ji bavil ten Mario Kart, co sem postoval Tul, ale mně se zoufale nechce dávat trojka za ty extra gamepady :´´´´)
@player (14.11.2024 00:23): Steam verze Mafie je zprasená. Po instalaci je složka s hrou, v ní jsou dva exáče (game.exe a configurační exe) a složka, v níž pak už je skutečná hra. A v ní je opět game.exe a opět config.exe. A funguje to tehdy, když herní exáč z té nadsložky hodíš do té herní složky. Ale pozor, hra se stále nastavuje tím config exáčem z nadsložky. No chujovina.
@player (13.11.2024 22:13): taky mám Bluray mechaniku.

dokonce jsem si nedávno zašel do Bontonlandu a koupil jsem si tam asi deset DVD se starými předválečnými československými filmy. Taková nostalgie na druhou :-)

Počítač mám staronový, rok starou základní desku, mám novej procesor, nový harddisk, starý harddisk, nové paměti, starou grafárnu a starej case. Normálně jsem to zapojil. V čem je problém u nových kompů? :-)
@player (13.11.2024 22:13): Jo, nedávno jsem si říkal, že bych zopakoval Vietcong a asi před týdnem jsem si koupil bazaroveho Freelancera, takže si musím pořídit externí mechaniku asi. :D

Horší bude ty hry vůbec zprovoznit ale.
@player (13.11.2024 22:13): Eh, jednak mam stale mechaniku (blu-ray, ale ta zvlada cd aj dvd) a niekde mam aj USB disketovku. I ked ta neprecita vsetky formaty diskiet . A jednak robim presne to, co si spomenul - ked je nejaka cenova akcia, tak ich kupujem na GOGu, pripadne na Steame znova :) CD/DVD/Diskety treba sanovat, aby sa im nic nestalo ;) A casto v akciach tie hry byvaju za cenu obeda, takze nie je co riesit.
Taky máte spoustu her na cédéčkách a DVD a přemýšlíte, že by jste si je znovu zahráli, ale nemůžete protože počítače, které by měli zařízením na přehrávání těchto starých médii už nedělají a vy by jste si je musel na STEAMU nebo jinde kupovat znovu. Jak to nejlépe udělat?
@Strady (09.11.2024 10:37): ježiš nojo, jsem blbej :) 3 a 6, s tím, že obě hrály Sports a to je bavilo. (A bude to zatím hlavně pro tu starší, ta mladší se v tom tak roztomile plácá :) ). A zapomněl jsem ještě připsat, že budeme mít jen ty basic ovladače, gamepady zatím kupovat nechci.

@Ross (09.11.2024 08:56): ohó, dobrý, díky :)

@John Mirra (09.11.2024 09:30): jo to asi až později, to je hodně na reflexy.

@Tulareanus (09.11.2024 10:52): jo Mario určitě, to je fakt, Donkey Kong je dobrý tip :)

@Kunick (09.11.2024 22:46): to jsi hodnej, to bych se možná v lednu ozval :D
Detem prinese jezisek nintendo switch. Ma smysl kupovat i to online prostredi Nintendo Switch Online? A mate nejake tipy na hry pro deti? Dcera ma rada treba Unpacking. Veci jako Minecraft ji moc nejdou.

Pripadne diky.

Ja nez se rozhoupal se Sports tak uz jsou v alze pryc.
Panstvo, je vůbec možné, že už tu smrdím a prudím 10 let??? To to letí... Rád bych viděl svůj první příspěvek, zabloudil jsem na tato místa asi kvůli zákysu v nějaké hře, vůbec už nevím, o co mohlo jít.
Sega stáhne z prodeje svoje klasiky 6.12., tudíž zájemci by si je měli někde sehnat dokud není pozdě. Netuším proč a zda to budou nějak nahrazovat, ale lepší se "pojistit", že jo. Celý seznam her zde. Nejvíc to postihne Steam.
Zdravím,hledám název PC hry,kde hráč hrál reportéra v Japonsku.Byla to starší hra...Přesně to nevím.
@Tainaru (05.11.2024 14:07): Opadávají, ale za poslední tři měsíce prodali 2,6M. Teď je před nimi Black Friday a Vánoce, takže to minimálně zdvojnásobí imo. Po tolika letech jsou to úctyhodná čísla. A slevy dávají minimální. To PS4 už od půlky generace padal o tisíce ve slevách.
Od minula ovšem už prodeje Switche výrazně opadávají. O to víc jsem zvědavý, jak s tím třeba pohne takové Xeno X nebo příští pokeši, kteří jsou od ohlášení nebývale dlouho zticha.

Každopádně doufám, že se swišť dvojka bude jmenovat Super Nintendo Switch :3
@Fritol (05.11.2024 12:22): To už za chvilku padne. A pak hned Nintendo oznámí dvojku, respektive novou konzoli. Switch 2 se jmenovat podle mě nebude, protože skoro vždy Nintendo přišlo s úplně novým názvem, když si odmyslím SNES nebo Wii U. Stejně to jsou borci, když 5 z 10 nejprodávanějších konzolí mají na svědomí oni, i když za nedlouho asi GBA z desátého místa vykopne PS5.
Úplně se mi vyrojily vzpomínky na vesnickou zabíjačku, když mi bylo nevim kolik a drbal jsem v neckách naložený prase zvonkem.