Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Rapier (24.11.2020 16:47): NA PS1 se to jmenovalo jen Gunship, ale slo o Gunship 2000, krome grafiky to bylo stejne. A na PS1 to vyslo v roce 1996, takze ten graficky pokrok je poplatny dobe.

Tak co vim tak v dobe vydani na PC byl Gunship 2000 bran jako skutecne realne pojaty simulator, samozrejme postupem casu se ukazalo ze to jde udelat jeste vic realisticky a Gunship 2000 tak zustal jakoby polo simulatorem. I kdyz mam obavu za na dnesni pomery zjednodusovani her by o stejne pro plno lidi bylo hardcore. Uz jen prace s mapou, waypointy a podobne neni uplna arkada pro debila :)
@Charllize (24.11.2020 16:23): tak to zírám! Na PS1 fakt vyšly vrtulníky! A to poměrně realistický vrtulníkový simulátor. Já asi spadnu ze židle. Ty brďo to snad není možný! Ono to na PS1 vypadá lépe než na PC (!), ostatně posuď sám odkaz. Fakt se tu bavíme o hře Gunship 2000 z roku 1991? To vypadá jakoby PS1 nějakým způsobem akcelerovala textury jako první 3Dfx.

Nechápu proč dnes nikdo nedělá letecké simulátory alá DID TFX, F-22 ADF/TAW, MicroProse produkty jako třeba zmíněný Gunship 2000.....prostě simulátory, které ale nejsou tak ultra realisticky náročné aby mainstream od nich dal automaticky ruce pryč, protože to je přesně to co se děje u DCS World.
@Rapier (24.11.2020 15:46): Hele ja mam vrtulniky rad. Hodne casu jsem stravil na Amize CD32 u Gunshipu 2000 ( asi to neni krutoprisny simulator) a snad pul roku sem nehral nic jineho a gamepadem. Mam pocit ze to tam bezelo tak 15 fps, ale stabilne :) A pak presel na Playstation 1 verzi ktera mela uz i textury dokonce a bezala o dost svizneji. Zvlastni ze se to tady tvari ze PS1 verze neexistuje, pritom asi slo o nejhezci verzi Gunshipu 2000:)
A pak jsem jeste pozdeji na PC hral RAH66 vs KA 52, ten KA 52 vrtulnik me fascinoval, ale nakonec jsem to odlozil. Letadla me nikdy moc nesedela, ale vrtulniky docela jo :)
Letošní rok začal slibně. V lednu jsem dohrál Half-Life 1 (který jsem k datu vydání hrál až po demu) a v listopadu jsem dohrál druhou hru (demo) Half-Lif Uplink, pravda asi to mělo být v opačném pořadí ale to nevadí.

Největší překvapení roku: Microsoft Flight Simulator za to že se to hýbe na normálně dostupném současném HW s 30+ fps.
Nejlepší hra roku: Microsoft Flight Simulator za neuvěřitelně realistický VFR zážitek nad Ostravou a okolím.
Nejtěžší hra roku: HIND: The Russian Combat Helicopter Simulation protože i úspěšná mise v Afgánských horách se může lehce zvrhnout v neúspěšnou, stačí k tomu velmi málo: špatné přistání (na vyšší vertikální rychlosti) kdy rozstřískáte heli o matičku zem. Savětský Sajuz už pár hindu takto ztratil.

Přál bych si dohrát do konce roku třetí hru: Hind.
Dokonce jsem si kvůli tomu z chaty dovezl PC, protože když HIND tak jedině na 3Dfx! A 3Dfx vyžaduje Windows XP, tak proto ne Ryzen.
@EnlilANUNAKI (24.11.2020 15:00): Ta "vlna" to by mohl být tearing. To je efekt, který se projeví, když máš jiný počet fps ve hře, než kolik vykresluje monitor. Obvykle stačí v nastavení grafiky ve hře zapnout tzv. vertikální synchronizaci neboli Vsync.

Zubaté hrany vzniknou, když použiješ malé rozlišení. Podívej se ve hře do nastavení grafiky na rozlišení. Resolution scaling dej na 100 %. Když dáš míň, vzniknou zuby a trochu se to rozmaže.

Snad jsem tě nasměroval správně. Z tvého popisu to úplně jasné není.
Ahoj,mám na vás 2 dorazy.

1 dotaz nebo spíš prosba o pomoc,mám problém a potřeboval bych poradit,mám herní počítač je hodně výkonný a plynule zvládne jakékoliv aktuální hry na maximální ultra detaily kvalitu grafiku jaká je jen možná v těch hrách nastavit a přesto ( nevím proč nevím co nastavit,aby to nedělalo ) se mi zobrazují okraje či vykreslování různých objektů ( např zbraní schodů či mříží ) jakoby kostičkovaně zubatě nebo jak to říct ( není to hladké ) a plus se mi při otáčení kamerou ( hlavně do boku např doleva doprava ) přejede taková jakoby vlnka a obraz se mi zdá jakoby zpomaleně vykreslený na některých místech nebo jak to říct ( nevím jak to popsat pro lepší pochopení tak snad ten můj nekvalitní popis pochopíte ) nevím jestli je to tím že mám něco špatného nastavené ve hře nebo to je ovladačem grafiky,ale pravděpodobně to je ve hře,ale nevím jak se tomu říká a dělá mi to každá hra.

Jinak obrazovku mám herní a HD,ale dělalo mi to i na SD ( neHD ) obrazovce a z videí na YouTube i v té nejvyšší možné kvalitě HD tam není vidět že by to těm lidem dělalo to co mě.

Můj 2 dotaz se týká WOWka.

Je možné v dnešní době ještě hrát původní originální základní verzi hry World of Warcraft ( tedy ten úplně první kterým to začalo ) bez DLC bez rozšíření a pokud je to možné kde jak to mám nastavit hrát ?.
[neexistující příspěvek]: Tak ja som na to narazil teraz, ked som robil nejaky ten research pre Switch na 2021 :)
[neexistující příspěvek]: Posledne mesiace pozeram, ze sa po internete valaju neoverene spravicky o akomsi Switch Pro alebo Switch 2, Oficialne nic nie je, ale ak by som mal teraz kupovat Switcha, tak asi vaham.

Switch je glorifikovany telefon, s tym treba ratat, ale tie hry, ktore ma su specificke a vynimocne (exkluzivity), ktore na inej platforme nenajdes. Ja som si na nom uzil vsetko co tam mam (i ked do prcic, este ten Astral Chain som nedohral :)). Aj ked ho ako handheld prakticky nepouzivam (je to skratka pohodlnejsie na monitore resp. TV).
ad Switch: sice je těžší, ale rozhodně bych šel do větší verze. a to čistě kvuli možnosti vyměnit joycony. Netuším jak je to teď, ale hodně lidí si stěžovalo na to, že poměrně rychle se ovladání ochodí pokud hraješ opravdu hodně /ale je možné, že v součastnosti, už si na to ve výrobě dávají pozor.
Co se týče krabiček, tak to si kupuju jen věci, které si chci nechat. Většinou jedu digitál - k tomu se hodí srovnávač Dekudeals. A většinou teda hraju hlavně indie a menší hry na cestách.
[neexistující příspěvek]: Hele co mam zkusenost tady od nas z obchodu s LITE verzi tak lepsi a jemnejsi display nema.
[neexistující příspěvek]: jestli nemas hluboko do kapsy tak si fakt radsi kup tu drazsi verzi. Jsou treba lide co TV ani doma nemaji, takze u nich to chapu ze si koupi Lite, nebo se k TV nemaji sanci moc dostat. Ale minimalne ty odpojitelne ovladace jsou fajn. Nektere hry maji i pohybove funkce a ty vyuzijes jen kdyz je mas odpojene a konzoli si muzes oprit na stole na stojanek co je vzadu. Navic tak jde hrat i ve dvou lidech, kazdy ma jeden joycon. A kdyby si treba chtel neco z LABO kolekce tak s LITE to taky moc nejde.
Ta drazsi verze oproti LITE zadne minusy nema, jen same klady. Ok, cena je vyssi.
[neexistující příspěvek]: na pomery Nintenda je u nas Switch velmi popularni, dokonce bych rekl ze to je nejvic popularni konzole u nas od Nintendy vsech dob.
Nintendo ma hry drahy, tak to je a jinak to nebude a slevy vzasade moc nemaji. bazarovky nejake samozrejme jsou, ale jak uz to byva Nintendo hry si hodne lidi drzi doma a ceny bazarovek taky nejsou zrovna neco o cem by se dalo rict ze je levne. Ale mivaji slevy na digital verze docela casto a da se tam nakoupit levne.
[neexistující příspěvek]: Jako..hmm...Nintendo 64 a Gamecube byli na svoji dobu celkem vykonne konzole. U handheldu se to tezko posuzuje, vzasade Switch bude asi nejvykonejsi handheld vsech dob :)
[neexistující příspěvek]: já na tom hraju jenom v handhledu a jsem spoko. Taky s tím hodně cestuju. Cca 2 hodinky ve vlaku nebo v busu, dám si to do sluchátek a je to pro mě fajn.
[neexistující příspěvek]: zas to neber tak zle, ona to je sikovna konzole, jen pro moje ucely hardwarove desne zastarala. Ale co cekat, je to hlavne handheld.
Ty hry co tam jsou za to stoji.

@orromis (24.11.2020 10:27): ja na tom zkousel Dragon Quest 11 treba a je to na te 165cm TV dost katastrofa, az mi to pripomelo PS2 doby, ale treba Xenoblade Definitive vypada docela ok, kdyz zavru jedno oko :)
[neexistující příspěvek]: Neřekl bych, že to je tak hrozné s kvalitou obrazu, ale není to samozřejmě žádná hitparáda (pokud máš větší 4K televizi). Já jsem si nedávno 4K TV kupoval (55', takže menší ne Charllize) a hrál jsem na tom Octopath Traveller a bylo to v pohodě (ale samozřejmě ta hra je pixelartová, třeeba Zeldu nebo Bayonettu jsem nezkoušel - zrovna Bayonetta mi přišla ale dost hnusná i na mé staré Full HD televezi, která byla menší). Každopádně pro mě je u switche největší výhoda v tom, že si to můžu vzít večer před spaním do postele, v docked módu jsem to nikdy moc nepoužíval.
[neexistující příspěvek]: nakupu Switche lituju kazdy den. Obvzlast potom co jsem si poridil 165cm TV. Switch jsem koupil prave proto ze jde pripojit i k televizi, jelikoz nerad hraju na handheldech. Je to hardwarove zastaraly kram co je rad ze zvlada hry v 720p. Jedine co to zachranuje je portfolio her, sice jsou to rozmazane patlaniny, ale zabava to je :)

Pokud budes hrat jen handheld povazuj ten muj rant za bezpredmetny:)

Jinak pokud narazis na klasickou verzi a nebude se ti zdat draha tak urcite ji vezmi radsi nez LITE verzi. Klasicka ma o neco vetsi display, odpojitelne joycony a nikdy nevis kdy se ti to pripojeni k TV bude hodit. Kupovat LITE mi prijde zbytecne, leda ze bys chtel usetrit asi tak 3000.
[neexistující příspěvek]: Co se týče nakupování, tady ti to taky nefunguje? Jestli ne, tak asi musíš mít s účtem spárovanou konzoli.

Co se týče her, tak sám Switch zatím nemám (čekám, jestli se potvrdí spekulace o Pro revizi, co má vyjít příští rok), ale u těch větších exkluzivit v podstatě nemůžeš sáhnout vedle, pokud ti nevadí ten trochu dětský Nintendo styl. Z "dospělejších" exkluzivit tam jsou třeba Astral Chain, Bayonetta 2 nebo i Fire Emblem: Three Houses. Odpíchnul bych se asi od seznamu best-sellerů na Wiki.
Ahoj, jen jsem se chtěl zeptat, taky Vám po aktualizaci (změna z Uplay Club na Uplay Connect) klienta Uplay nefungují u žádné hry Výzvy (Challenges) ?

Nebo fungují a pouze se nezobrazují?
[neexistující příspěvek]: To nebylo myšleno zle, jen jsem chtěl Fritola povzbudit :)
[neexistující příspěvek]: Nevím jakým způsobem myslíš to "sumiraující Nintendo", jako jestli jeho historii a tak, ale fajn web je Nintendolife. Jednak tam jsou novinky ohledně Nintenda, recenze her (dokonce i retro), ale hlavně tam mají fajn databázi her ze všech Nintendo konzolí a když si jednotlivé hry rozklikneš, tak k nim máš seznam článků toho webu, různé info, screeny, diskuzi a tak.
@Charllize (22.11.2020 00:23): Jsou 2 možnosti, oficiálně bych bral hru jako dohranou, pokud ses dostal k jednomu z oficiálních konců, ale osobně, pokud se to chystáš hrát dál, to ber ještě jako nedohranou hru :-)

Já to takhle mám s Mass Effectem. Všechny jsem je hrál hned dvakrát za sebou, nejdřív jako klaďák, podruhé jako hrozná svině. No ale u trojky mě to v půlce přestalo bavit, takže ji beru jako oficiálně dohranou, ale osobně jsem to nedal :-)
Ja jsem tento rok vyzkousel/hral/dohral tak 60% vseho co vyslo na ps4 a switch v krabickach. K tomu par her na 3DS a desitky navratu k ps2/3/vita/pc/wiiu hram. Co jsem dohral uz moc nevim jelikoz u dost her ten pocit nemam, i kdyz jsem videl zaverecny titulky, ale urcite asi po desaty Dragons Dogmu. Mam rozehranych asi tak 40 her, snad to nekdy dohraju, je toho moc.
Treba sem dosel na zaver Death end reQuest2, jenze abych videl vsechny konce a vsechny sceny postav a dostal se do tajnyho dunegenu musim to hrat po druhy, takze sem to dohral nebo nedohral? :)

@ntz (22.11.2020 00:18): to byl SilentWolf..
Tak já dohrál letos zatím 19 her (ale určitě to není konečné číslo), ale jsou to nesouměřitelné věci. Jsou mezi nimi více jak stohodinové kolosy jako Might and Magic X nebo Morrowind a vedle toho blbůstky typu Circuits nebo Puzzle Agent. Z letošních her pochopitelně nic :-) všechno hraju až s velkým zpožděním.

Zlatou medaili si u mě odnáší The Talos Principle, stříbrnou medaili získává druhý Gabriel Knight a bronz již zmíněné Might and Magic X.

Celkově dobrý, měl jsem na hraní hodně času a dost jsem se mu věnoval. Všechno odehráno v poloze v leže ve společnosti mých dvou nejoblíbenějších nábytků - projektoru a plátna :-)
uz to mam Grim Dawn ... ale koukam, ze to neni uplne tohle (aka lovec demonu Constantine nebo Van Helsing)
@Charllize (21.11.2020 23:53): ne nebylo ... nedari se mi to najit .,. byla to nejaka hra cca 2014/2015 .. chlapek v klobouku iirc ale nejsem si jist .. byl to jeden z best sellers na gogu svyho casu .. tady na dbh to ma hodnoceni cca 70%+, tenkrat jsen si to nekoupil
@Zx Atari 500 (21.11.2020 23:39): to nevypada jako nejaka extra pecka ... ale presto dekuji ..

dobre, nemyslel jsem primo konstantina ... myslel jsem nejakou dobrou parbu na tema Konstantine nebo Van Helsing nebo treba jedno takove diablo-like game ... bylo to na gogu, nemuzu to najit .. nemuzu si vzpomenout jak se to jmenovalo
koukam v telce na Konstantina, super film .. neumel by mi prosim nekdo doporucit nejakou hru s podobnou tematikou ? diky