Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Flowerpot (19.04.2024 09:31): To áno, pritom minimálne Deathclawa by som aj čakal a je super, že si ho nevyplytvali už v prvej sérii. Tá práca so zdrojovým materiálom je obecne výborná, kde sú mnohé zo spomínaných odkazov (tu som napríklad našiel dobrý zoznam) buď upozadené, tak aby si to všimli len najskalnejší fanúšikovia, alebo sú tam ako píšeš použité iba vtedy, ak to dáva z hľadiska scenára zmysel. A to nie je zas tak bežný prístup pri adaptácii hier do filmovej/seriálovej podoby.
@M.a.t.t. (17.04.2024 22:25): " Ono je vôbec super, ako neuveriteľne je to napchané rôznymi odkazmi ale nikdy to pritom nepôsobí ako lacný fanservis."

Ja som hrozne ocenil striedmosť, že fakt do príbehu vplietli z univerza len to, čo tam organicky dávalo naratívne zmysel, a nepodľahli nutkaniu tam narvať úplne každý signifikantný piece of lore, len aby tam bol. Takže neuvidíme supermutantov ani deathclawa. Predpokladám teda, že v ďalších sériach áno, na čo sa budem tešiť, ale udržali).
https://www.rockpapershotgun.com/bethesd ... out-tv-show-timeline

Todd píše, že žádné kontradikce a že vše v pohodě. Na té tabuli v seriálu je výbuch datován na 2277. Zatímco New Vegas začíná 2281. A jak Todd správně poznamenal, logicky z toho vyplývá, že výbuch v Shady Sands připadá až na konec dění v rámci New Vegas. Opravdu nepochopitelné, jak s tím někdo může mít problém. 2277 je logicky později než 2281. Todd na to má matematiku.

"We're careful about the timeline," Howard said. "There might be a little bit of confusion in some places. But everything that happened in the previous games, including New Vegas, happened. We're very careful about that."


Tak vidíte. Svět Fallouta je v dobrých rukou.
@Paul (17.04.2024 23:02): To teď zaráží vícero lidí. Včetně mě. Prostě ta data nesedí. Trochu si taky myslím, že motivace pořádně oslabit NCR je prostě jen o budoucím dojení značky, neb s NCR by to muselo být stále více o vzestupu civilizace. Ale taky to mohli udělat tak, že NCR oslabila vlivem občanské války. Kdy třeba bohatí velkofarmáři chtěli uzmout moc nad státem, přičemž kvůli rozloze země se nedařilo soustředit vojáky NCR, aby se s povstáním vypořádali.

Anyways ve dvojce bylo Bratrstvo v podstatě součástí NCR. A v New Vegas už byli zase na nože. Tyhle zlomy kontinuity už tedy byly i dříve. A show je to stále super kvalitní. Seriál se mohl brát příliš vážně nebo být naopak trapně parodický. Ale vybalancovali to bravurně a každou chvíli to umně vzdává holt univerzu Falloutu.
@M.a.t.t. (17.04.2024 23:35): v pořádku, každej máme toleranci fušeřiny jinde. Mě to štve o to víc, že se mi ten seriál jinak taky dost líbil a bavil mě. Je tam odvedeno dost slušný práce, Lucy i Goggins jsou supr...a pak takovej bizár.
@Paul (17.04.2024 23:27): Áno, je to chyba, ale za mňa to skutočne nie je niečo, čo radikálne znižuje celkovú kvalitu. Na to by tam takých "bot" muselo byť viac ako napríklad v knižnom Mass Effecte s podtitulom Klam, kde si doteraz nie som istý, či ma tá totálna ignorácia lore hry urážala alebo vlastne svojim spôsobom bavila ako zlá fanfikcia. Ak to tebe vadí až natoľko, to ma skutočne mrzí, no ja osobne si určite nemám chuť kaziť niečím podobným zážitok ani to prehnane rozoberať, prepáč. Tiež som fanúšik Falloutov a inak som drvivú väčšinu času cítil, že tvorcovia látke rozumejú a majú k nej rešpekt. ;)
@Paul (17.04.2024 23:02): Tá scéna je stále skvelá a príliš riešiš detaily :D Podobné chyby sú vo filmoch/seriáloch bežne a a hoci by sa to určite nemuselo stávať, treba sa cez to povzniesť.
@M.a.t.t. (17.04.2024 22:25): ta scéna mohla být skvělá, škoda že jí za mě táhnou dolů ty podivný data. Prostě datovat jako Fall of Shady Sands rok co je čtyři roky před New Vegas, ve kterém spousta postav Shady Sands referencuje jako rozhodně neFallnutý hlavní město NCR, je podivný. Škoda že si to neohlídali/nevymysleli líp.
@Jab (17.04.2024 22:10): Za mňa super a pri tomto momente som mal doslova zimomriavky :) Ono je vôbec super, ako neuveriteľne je to napchané rôznymi odkazmi ale nikdy to pritom nepôsobí ako lacný fanservis. Tvorcovia očividne predlohe rozumejú a neboja sa ani ďalej rozširovať svet. Niečo podobné som si skrátka vždy prial, len som si to neuvedomoval :)
Mám za sebou šest dílů Fallouta. A tohle není jen dobrý seriál. Má to potenciál dostat se do mé topky.
@AlieN (16.04.2024 16:33): GOT kvalitu nema, ted na to koukam na cely poprve a jakz takz to jde sledovat protoze za dva dily je tam aspon 3x denerys a 4x trpaslik, zbytek je bahno a nuda.

Ale spis mi slo o ty memy :)
@Walome (16.04.2024 14:18): To vůbec, na binge tohle bylo nejlepší. Jako všechny kontinuální příběhy, naopak třeba nedávné Ritchieho Gentlemen klidně po týdnu dávat mohli.

A navíc, tohle kvalitu GoT fakt nemá.
@S4TW (15.04.2024 08:51): já si myslím, že tyhle experimenty se mohou dít ve druhé sérii, klidně bych i v jedné epizodě změnil žánr a udělal realistický drama / horor atd. Pokud to teda nepůjde úplně do sraček.

A co je škoda, že vyhodili všech 8 najednou. Tohle by si zasloužilo každotýdenní ovace a memy jako tomu bývá u GOT.
@AlieN (15.04.2024 23:28): taky jsem si říkal, vůbec bych se toho nebál a udělal klidně celý díl izometricky, byla by to bomba a v rámci seriálu si takový experiment v klidu dovolit můžeš :)

Viděl jsem zatím dva díly a jako fanoušek celé herní série (ano i 3 a 4) jsem velmi spokojen... Nicméně, teď si samozřejmě musím nějaký Fallout zahrát a jelikož jsem nehrál DLC u 3 a NV, tak to vidím na jeden z těchto dílů :)
@S4TW (15.04.2024 08:51): Kdyby tam dali aspoň jednu scénu izometricky jak z posledního John Wicka tak instantní orgasmus a 10/10, nejlepší herní adaptace ever :D

@Jab (15.04.2024 22:04): Mě to ani nepříjde jako fan service, ve smyslu něčeho co má pomrkávat výhradně na fanoušky, ale prostě jako adaptace která slušně využívá toho vytvořeného settingu.

@John Mirra (12.04.2024 20:00): S vizuálem souhlas, nečiší z toho ta špína, šeď a rez true postapa (asi jsem tedy už moc zkažený častými návštěvami základny v Bratronicích :D ). V tomhle se mi moc nelíbí ani trailery na nového Mad Maxe. Ale humor prodchnutý brutalitou je přesně to co bylo už prvních dvou dílech (pravda hlavně ve dvojce).

A btw pokračování Deus Exu jsou právě plné světla a lensflare. Nedělá to z nich úplné zmetky (jen trochu)
Tyjo. Po dvou dílech je ten Fallout seriál až podivně dobře napěchovaný fan service.
@7c (13.04.2024 22:16): Nevím jak jinde, ale u nás to bylo zapříčiněné tím, že se k nám za minulého režimu originály prostě nemohly dostat. Takže pro zpěváky nebylo nic lehčího, než udělat cover a vydat ho. Jestli to tak fungovalo všude, nebo jsme výjimka, tak to fakt netuším. Tipl bych si, že možná mimo Maďarsko, které si to umělo zařídit, to takhle dělali všichni. Akorát se to k nám nedostalo, protože obskurní covery v nesrozumítelných jazycích nikoho nezajímají. Pokud nevypadajou nějak takhle https://www.youtube.com/watch?v=9B1M3IPVcXs
Fallout - Tak nebylo to špatné, což je pro mě příjemné překvapení, čekal jsem že budou odkaz obzvlášť prvních her mnohem víc prznit. I když samozřejmě, pořád je to málo punk, vizuál nudně naleštěný, a absurdního humoru mohlo být víc - obzvlášť v příběhově lince s Vaultem a ve flashbacích, která mě moc nezaujala. A neměla ani zlomek atmosféry jako loňské Silo.
Putování po povrchu s tou holkou bylo ale moc fajn, ona tu naivitu ze které se velmi rychle oklepává prodává perfektně, a je dobrým průvodcem tím světem - který se docela snaží být věrným otiskem z her. 8/10
Jsem zhruba v půlce a cítím dis lobby Toda Howarda. Holt se nikdy nevyrovnal s úspěchem New Vegas. :D
@Walome (11.04.2024 23:07): Já jsem hodně zaujatý, protože z toho na mě přímo čiší ta bethesďácká barevnost, papundeklovost a rádobyvtipnost. A to mě odpuzuje. Mnohem radši bych si dal něco, co vizuálem atd. připomíná první dva díly.
Je to jako kdyby film Deus Ex točil J. J. Abrams a bylo to plný světla a lensflare.
@Zx Atari 500 (12.04.2024 05:13): náhodou, mně místy trochu připomíná Denzela Washingtona.

Jinak barevný je to určitě, možná až moc jak Rage, ale ono to sedí k náladě toho seriálu / ke komediální části Falloutu. Ale na mě teda (po dvou dílech) zatím nejvíc funguje ten fan servis a už jsem musel hodně vypínat mozek, ale já měl naprosto nulová očekávání, takže jsem si to fakt užíval. A první opuštění vaultu top.
Viděla jsem zatim dva díly a taky se mi to moc líbí. Bála jsem se, že to bude sračka, takže jsem o to víc nadšená. Pro Fallout fandy rozhodně must-see.
Tak jo, 10/10 nazdar bazar :) Ty hudebni motivy..... naporosta parada, questiky zajimave, fanservis epesni ! Jako bych paril F 1,2 :) Sice mi to prislo na muj vkus krapet moc barevny, ten cernej herec se taky moc nepoved, ale to jsou drobnosti. Je to pecka a serialova udalost roku! Maximalni tesing na S 2,3,4.... :)
Dokud si Bethesda hrála na svém východopobřežním písečku, tak mi bylo celkem jedno co dělaj a neměl jsem problém si v jejich hrách najít zábavu. Ale co jsem slyšel, že se tenhle seriál bude odehrávat na tom západním kolem LA - doméně prvních dvou her a New Vegas - tak jsem se dost obával co tam provedou.
A tedy...takřka kompletní anihilaci NCR (a jak to vypadá, tak i Vegas) jsem považoval za nejhorší (a snad nepravděpodobnou) variantu...takže jí samozřejmě zvolili. S posledním dílem je vysvětleno jak se to stalo, děj se kolem toho tak trochu točí, není to jen zahrané do autu v "mimochodem, historie" stylu. Ale i tak mě to jakože dost štve. V podstatě západní pobřeží resetovali někam na úroveň pre-Fallout 1. Člověka z toho až trochu napadaj konspirační teorie o Bethesdy distaste původních her. 

Jinak je ten seriál jako takovej zpracován vcelku dobře - prachy jsou na tom vidět, herci jsou až na pár vyjímek OK (Goggins a Purnell velmi dobří), soundtrack povedenej, atmosféra celkem funguje. A pořád ten novelty faktor vidět ten svět v live action je cool. Nenudil jsem se. Scénář (když pominu spoiler výše) víceméně ok, i když občas jsem vrtěl hlavou nad chováním postav.

Asi bych dal tak 7/10, ale když bych bral v potaz ten spoiler, tak by to bylo níže a skoro se mi to chce považovat za non-canon.
@John Mirra (11.04.2024 22:13): proc te odpuzuje? Jako je to fanservis v over the top kulisach falloutu ale mam za sebou dva dily a bavim se kralovsky. Ma to ten presnej humor co ma jednicka a dvojka a do toho tam jsou hodne drsny momenty (jak ve hrach) plus samozrejme milion drobnosti z her.

edit: plus ma samozrejme svoje kouzlo kdyz u toho najedes na seznam kde Rusaci zase vyhrozujou jadernou valkou <3
Mě ten seriál prostě a jednoduše odpuzuje, takže ho asi nikdy neuvidím (ledaže by na něj byly jednoznačně nadšené reakce).
Pilot dobrej, fan servis jak hovado ale uzival jsem si to. Plus prijemny prekvapko, vubec jsem netusil ze uz to ma bejt a "objevil" to na primu nahodou.
@M.a.t.t. (11.04.2024 10:11): Tou poslední ukázkou myslíš přímo tu scénu ze seriálu?

Jinak po prvním díle jsem vlastně docela spokojený, ale zatím pořád opatrný. Čekám hlavně na příběh a jak to bude pečovat o postavy. Jako úvod ale dobrý :-)
Tak ten Jonathan Nolan by to snad měl trochu pojistit. Plus ta hlavní herečka je nádherná a mávající Kyle McLachlan v traileru je super.
První díl se mi líbil, pár výhrad by bylo, ale zimomriavky se párkrát dostavily...vidět ten svět v live action..chef's kiss
@M.a.t.t. (11.04.2024 10:11): souhlasím, mě ukázky taky přišly dost fajn, poslední mě sice zarazila, ale jak říkáš, úplně vytržené z kontextu a pořád to nějak drželo ducha světa... a to se považuji za velkého fandu celé série a na seriál se těším (ačkoliv pořád mírně opatrně)
@Paul (10.04.2024 23:54): Tak lepšie akoby boli zlé, či? :)

Človek je obecne zvláštny tvor, vytvorí si nejaké buď pozitívne očakávania alebo predsudky a akonáhle s tým nie sú prvé reakcie konzistentné, neverí :D. Mne inak všetky ukážky prišli dobré a veľmi som nechápal čím tá posledná, ktorá je akurát vytrhnutá z kontextu ale inak verná duchu posledných hier, vzbudila u niektorých také negatívne emócie.
Bude tady někdo koukat na Fallout? Moje očekávání jsou na minimu (byl jsem poučen Witcherem atakdále), ale jsem příliš zvědav na to to ignorovat. Plus na premiéře byli i Tim Cain a Brian Fargo :)
No, je pravda, že stopáž je sice krátká, ale kdyby vyhodili všechny ty komunistický vsuvky a rádoby "vtipy", tak by se tam těch informací taky vešlo víc.

Jinak se mi to taky celkem líbilo, je to online a zdarma, ale výhrady k tomu teda asi taky mám..
@Paul (09.04.2024 20:42): To je pravda, ten Vochozka tam dost zapadl. Docela bych rád i díl o Martinu Zimovi a Zima Software; ty hry nemám nijak rád, ale svého času to byl fenomén a mělo to jistý vliv na popularizaci her u nás, tj. český dabing známými herci, to samé třeba ta Mafia. Pak je tu samozřejmě Altar, Chvátil a tak dál. Amanita taky zasloužila více. Za díly o Factoriu nebo Beat Saber jsem rád, ale vlastně mě mrzí to zaměření na komerční úspěch, mohlo to být obsáhlejší, včetně té indie scény.
Já ještě neviděl všechny díly, ale zatím mi to přijde vyloženě fušerský. Moc si to neumím představit udělaný hůř a opravdu nevím pro koho to má být. Přišel by mi mnohem zajímavější dokument o historii herní publicistiky na českých televizních kanálech. Tam by byl potenciál se dozvědět něco novýho a zajímavýho v tak krátké minutáži.
Dívat se na krátké štěky a cringe vtípky na dobu, když můžu vygooglovat podrobné detailní rozhovory, 4k gameplaye a prolistovávat dobové časopisy mi přijde jako ztráta času. Snad se někdo z těchto pokusů poučí a vytvoří něco hodnotnějšího.
Ale třeba jak tam na začátku kladli ten důraz na "vochozku si zapamatujte" aby pak vlastně Illusion Softworks a 2K Czech prakticky nebylo zmíněno (jen Hiddeni na pár sekund v epizodě o Flashpointu a Mafie na pár sekund v díle o KCD), to jsem nějak nepochopil. Taky škoda že žádná zmínka o Rohlíkovi, Matějkovi a tuně dalších, ale to prostě narážíme zase na tu krátkou stopáž a povrchnost.
@Paul (09.04.2024 18:44): Taky se mi to docela líbilo. Některé vtípky bych teda oželel a hlavně ta stopáž opravdu mohla být delší - netřeba hodinové dokumenty, tak 20-25 minut by bylo ideál + možná díl dva navíc (vidím tu nevyužitou příležitost vyzpovídat spoustu zajímavých lidí) - ale jinak za mě fajn.
To Game Story na ivysílání se mi líbilo, ale jo je škoda že maj ty díly tak krátkou stopáž a jen to klouže po povrchu. Ale jako takovej rychlej overview lokálního vývoje good.
@Red (07.04.2024 02:40): Tak Frank se inspiroval v Redáči obecně v tvorbě Trenta Reznora a NIN.
A já ho miluju. Hell March jednička jsou vlastně dvě skladby, jedna rocková, jedna industriální. Jako v té rockové části mě malinko štve, že je to v jednu chvíli až moc stupidní, ale zase to dorovnává tím refrénem, který je boží. No a ta industriální půlka je skvělá, to je prostě zvuk Red Alerta.
No a Hell March 2 je absolutní pecka a jeden z vrcholů žánru industrial, případně industrial metal. Miluju, jak na konci zazní hlavní C&C theme. No a Hell March 3 už je jen přebujelé Hell March 2 s orchestrem, ale zase miluju ten konec, C&C theme v tom vícehlasém sboru je nejvíc.

btw. všechny tři jsem slyšel naživo v Brně loni a byla to pecka :-)
Imperial March vykrádá částečně melodii i harmonii, ale jen ten koneček. Většina melodie je původní :-)
ale zase charakterem je to jiný.
Je potřeba to ještě spojit třeba s marchem v opeře Láska ke třem pomerančům od Prokofieva. Výsledný mix dá dohromady Imperial March :-)
ale jako vo tom to je, tohle prostě skladatelé dělaj :-)

ale samozřejmě těch věcí, co zní jak Star Wars je víc. Všichni znají Mars z Holstových Planet.
A části Gnom,  Samuel Goldenberg a Schmuyle , Katakomby a Baba Jaga z Mussorgského Kartinek (v Ravelově instrumentaci) jsou taky Star Wars :-)