Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Herní výzva 2025

Vše o letošním ročníku najdete na www.hernivyzva.cz. Před položením dotazu si projděte náš FAQ dokument.
Měl bych dotaz na Max Payne 3 .

Splní následující varianty?

5) Normal - Zase práce - pracuje jako osobní ochranka.
8) HC - Zločin a trest - ke konci sám přijde na policejní stanici, nechá se zatknout/je zadržen, je odveden do budovy vězení, dojde nejdříve do výslechové místnosti a od tam pak uteče a utíká i skrze samotné věznice. Jinými slovy otázka - počítá se to, že se nechá zavřít nebo musí fyzicky dojít do cely? 
10) HC - Crash - vím, že v pravidlech vyloženě je, že nesmí letadlo sestřelit, čímž se chtělo zjevně vyhnout leteckým hrám. Tady v poslední misi jede letadlo po runway a Max ho "nesestřelí" ze vzduchu, ale granátometem z něj udělá ten vrak. Počítá se to? Spíše ne, co?
Ahoj. Dala by se do 4. kategorie "Byl jednou jeden život" použít hra: What Remains of Edith Finch? Dál raději ve spoileru: Většinu hry hrajeme za 17 letou Edith, ale v jedné vzpomínce na chviličku ovládáme Edith jako jedenáctiletou. Těch 11 let je na hranici dětství a adolescence, tak se raději ptám, jestli by to bylo uznané jako dvě různé etapy. Díky.
Ahojte, jak se stavíte k zařazení Jagged Alliance 3 do kategorie  Nekonečné čekání ? Četl jsem o tom jako o konečně opravdovém nástupci JA2 tolikrát, že vlastně nevím pořádně jak jsou brány ty hry s JA v názvu, které byly vydány v mezidobí.
Jen se zeptám, u kategorie Zločin a trest na HC. Je nutné být opravdu jen ve vězení, což je kvůli nějakým zločinům (ať už je postava vinná, nebo to na ní bylo nějak narafičeno), nebo se počítá i zajetí? Byl jsemzajat bandity a držen pár hodin v kleci v Desperados III, ještě nevím, jestli bych to vůbec do této kategorie použil, ale chtěl bych znát stanovisko. Díky.
@Dunemaster (03.02.2025 14:10): Nešlo mi o to mít možnost si vybrat. Ptal jsem se naopak právě proto, abych si to ujasnil. Crusader Kings III je spíš sandbox, na druhou stranu jednoznačně končí v roce 1453. Je ovšem diskutabilní, zda má jasný konec (tj. zda nemohu hru považovat za dohranou například, pokud můj rod "vymře" před rokem 1453, protože z hlediska průběhu hrou by mohlo jít o legitimní ukončení hry). Nicméně pro mě je otázka zodpovězena, na průběh budu nahlížet jako na kampaň, a za dohrání dosažení konce v roce 1453. Takže všem díky moc!
Ahoj. Měl bych dotaz k hardcore variantě 5. Zase práce. Jak dlouho musím za danou postavu hrát?

Teď zrovna hraji Lego The Movie Videogame a jedna z mnoha hratelných postav hackuje. Je tam na to i krátká minihra.   Zde je ukázka . Daná postava (Benny) se vyskytuje v několika úrovních, takže několik překážek musím překonávat prostřednictvím něho, plus za něj po jeho odemčení mohu hrát ve Free Roam. Stačí to a nebo musím za danou postavu hrát delší dobu?
@Dunemaster (03.02.2025 11:38): Díky. Ale myslel jsem spíš, zda se v případě CK III za splnění považuje odehrání alespoň 10 hodin (samozřejmě pokud jsou splněna i další kritéria), nebo je nutné dohrát "kampaň" (což by v tomto případě bylo asi na konci hry v roce 1453). Ptám se hlavně proto, že jsem v polovině 14. století a hra má už dost velký problém s výkonem, což je dost otravné. Jinak jsem totiž odehrál už několik generací, takže v ostatních ohledech bych měl "splněno" :)
@PoorBoy (03.02.2025 11:19): Pokud vím, tak tam za svojí postavu můžeš prožít všechny životní etapy. Ale taky nemusíš, pokud umřeš dříve a přijde na řadu tvůj následník. Takže odpověď je, že záleží na tom, zda ti ta postava při tvém průchodu vydrží skrze více období. Na HC se budeš muset snažit. ;)
Aho, rozehrál jsem Crusader Kings III v kategorii "Byl jednou jeden život". Napadá vás, která varianta splnění přichází v případě CK III v úvahu? Díky (a omlouvám se, pokud tu už někde odpověď je)!
@Tulareanus (31.01.2025 08:21): A jo, chyba. Já jsem tam původně chtěl dopsat u hardcore verze "pokud jsi starosta nějaké obce či města", ale když jsem prohlížel ostatní kategorie, jestli by se tam dala zařadit ještě jiná kategorie, tak jsem to zapomněl doplnit.
@Pluto (31.01.2025 02:02): Tak HC varianta Zase práce výplýva z toho, aké zamestnanie má alebo mal konkrétny účastník, takže asi radšej napíš, že aké reálne povolania sú tam vykonávané (čašníčka?).
Prosím mám dotaz k tématu č.3. Musí se hrát za zvíře celou hru nebo stačí jen chvíli?
Kdo by nevěděl extra HC verzi pro 7 - Bdím, či spím, tak jsem přidal do návrhů DB hru, která je celá ve snu - The Curious Tale of the Stolen Pets. Je to VR, ale za 90 minut to máte zfouknuto a je to opravdu příjemná one-session záležitost. Já už to bohužel dohrál minulý rok, ale v případě nouze jde dohrát znovu.
Sakra namotivujte me nejak! Rekl jsem si, ze letos tu vyzvu konecne dam a zatim sem se ani nerozhodl jake hry tam dam! :D
Výzva mi letos celkem jde. Už jsem dohrál 4 menší hry a teď je čas se pustit na větší hry. To už mi nějaký ten čas do prosince zabere :)
Sedi do kategorie 8 hrani za Yuffie ve FF VII Intergrade? V podstate vse, co dela, je ilegalni. :)
@Malignus (19.01.2025 21:10): Občas to jde za hranice, ale většinově se triky v Gray Matter vskutku drží reálného základu, a taky furt vyhlížím nějaký propracovanější simulátor kouzelníka. :D Každopádně imho zcela splňuje.
Může se do kategorie 5 počítat i mág / iluzionistka? Triky jsou součástí gameplaye. :-D