@MCZ (14.07.2025 19:07): Jen detail, že Forza Motorsport není úspěšná hra. Ač osobně mi teda přijde dost unáhlené to studio prakticky zrušit po jedné neúspěšné hře, které předcházelo 7 úspěšných her ze stejné série. To je jak kdyby EA zavřeli DICE po průseru s BFV a kompletně ignorovali, že BF je vedle CoD nejpopulárnější série FPS her.
Všeobecně o hrách
@MCZ (14.07.2025 19:07): Hezky shrnuto. Blbý je akorát to, že valné většině hráčů je tohle úplně ukradené.
@Jab (14.07.2025 10:18): Další smutná ukázka toho, jak je zejména AAA herní průmysl nemocný. Hry jsou pro zákazníky stále dražší (přímo i nepřímo - různé monetizace okolo) a neustále slyšíme o zvyšujících se obratech, rekordních příjmech, nejvýdělečnějším odvětví zábavního průmyslu atd. A pak i tvůrci úspěšných her končí po tisících bez práce. Takže zatímco oba nejdůležitější články řetězu (producenti a konzumenti) jsou s prominutím ojebávány, peníze mizí do kapes shareholderů a jimi nastrčených businessmanů a yesmanů ve stylu "po nás potopa". Tady nezřízený kapitalismus zaúřadoval opravdu drsně. Přitom i v tom Hollywoodu se stále docela drží toho, že pokud něco nebo někdo vydělává peníze, tak se na to nesahá (byť jinak tam samozřejmě taky panuje neúprosná konkurence).
https://www.notebookcheck.net/Former-Xbo ... sales.1057348.0.html
To jsem nevěděl, že Forza Motorsport úplně končí. Smutné.
To jsem nevěděl, že Forza Motorsport úplně končí. Smutné.
Game Pass je nejlepčí.
Hubu plnou růstu, ale mít ve svý oficiálně appce aktuální verze her, tak to ne.
Hubu plnou růstu, ale mít ve svý oficiálně appce aktuální verze her, tak to ne.
Nové Skryté Esá už sú vonku... hádam sa niečo bude páčiť. :)
Odkaz na instac ale stoji to za to.
https://www.instagram.com/reel/DIPA1edvFP-/?igsh=MXNqamliMmc2bGRmNA==
https://www.instagram.com/reel/DIPA1edvFP-/?igsh=MXNqamliMmc2bGRmNA==
@BUMTARATA (09.07.2025 13:36): Istým spôsbom to aj celkom sedí. Sám viem, že som nakúpil hry, ktoré som nikdy nakoniec ani len nezapol... ale snažím sa toto nejakým spôsobom zmeniť. Najčastejšie je to ale počas zimného výpredaja, kedy skutočne nakúpim veci do zásoby, ku ktorým sa potom nedostanem. Ale hoarder som asi skôr na Epicu. Pretože ked dávaju hru zadarmo, tak ju zoberiem aj keď je to vec, ktorú si potom skutočne nezapnem nikdy. :D Ale to je aspoň grátis, ked nič iné. :D
@BUMTARATA (09.07.2025 13:36): už se mi to nestává. Teď už si před každým nákupem říkám, jestli to budu aspoň do roka a do dne hrát. Letos jsem ve slevách koupil 4 hry. Jednu mám dohranou, jednu rozehranou a další dvě si nechám na příští rok do výzvy, kam snad budou pasovat :) U bundlů musí aspoň jedna hra stát za ten nákup a brzký hraní, zbytek bejvá bonus.
@BUMTARATA (09.07.2025 13:36): jo, to sedí, taky to tak mám, ačkoliv já jsem ve fázi, že bych do konce života nemusel kupovat hry... tak jednou do roka se stane, že koupím hru nezávisle na cenně, kterou si vážně chci zahrát.
@BUMTARATA (09.07.2025 13:36): Z této nakupující závislosti, už jsem asi 10 let čistý. Neměl bych dostat nějaký achievement?
'Knowing Steam players are hoarders explains why you give Valve that 30%,' analyst tells devs: 'You get access to a bunch of drunken sailors who spend money irresponsibly' (PC Gamer)
"The amazing thing about Steam and its player base is that they buy games they aren’t going to play," says Zukowski in a new post (first spotted by GR+). "More than likely the person buying your game is not going to play it."
(…)
"Valve cracked the problem that Netflix was struggling with: how do you sell to people who have so much entertainment at their fingertips that they don’t have enough hours in the day to play and watch it all," says Zukowski. "Valve basically added infinite hours to a gamer’s day, it is a theoretical future day where gamers might someday spend hours playing your game (but let’s be honest, won’t)."
(…)
"If Steam shoppers were rational and only bought games they were going to play, we would sell a lot fewer games," says Zukowski. "Half this industry would be gone."
Osobně si ještě všímám jedný věci. A sice, že lidi nechtěj zaplatit plnou cenu za hru, kterou by jinak chtěli hrát, a radši nakoupěj (v součtu za stejný peníze) ve slevách hovadiny, z nichž většinu pak ani nezapnou.
"The amazing thing about Steam and its player base is that they buy games they aren’t going to play," says Zukowski in a new post (first spotted by GR+). "More than likely the person buying your game is not going to play it."
(…)
"Valve cracked the problem that Netflix was struggling with: how do you sell to people who have so much entertainment at their fingertips that they don’t have enough hours in the day to play and watch it all," says Zukowski. "Valve basically added infinite hours to a gamer’s day, it is a theoretical future day where gamers might someday spend hours playing your game (but let’s be honest, won’t)."
(…)
"If Steam shoppers were rational and only bought games they were going to play, we would sell a lot fewer games," says Zukowski. "Half this industry would be gone."
Osobně si ještě všímám jedný věci. A sice, že lidi nechtěj zaplatit plnou cenu za hru, kterou by jinak chtěli hrát, a radši nakoupěj (v součtu za stejný peníze) ve slevách hovadiny, z nichž většinu pak ani nezapnou.
@John Mirra (08.07.2025 18:22): A taky GOG vede ten "preservation" program, což je tak nějak filosofie té petice, takže by si šli sami proti sobě.
@MCZ (08.07.2025 17:50): Prý to tam má hodně firem tak. Nicméně rovněž bych řekl, že si na to EU teď posvítí.
@MCZ (08.07.2025 18:24): To jsem nevěděl :O
@John Mirra (08.07.2025 18:22): Vždyť GoG je vlastněn CDP. :-)
@Gordon (07.07.2025 19:53): GoG taky chybí, to by mě jinak hodně zklamali...
@MickTheMage (07.07.2025 19:33), @Gordon (07.07.2025 19:50): Taková EULA snad nemůže být v EU legální, tohle bude ještě legrace.
A "evropské hry", lobby sdružení velkých korporátů (je v něm ubisoft, náhodička) na to ještě vydavá prohlášení, proč je petice proti ničení her tak špatná. :-)
Bojí se to!
https://www.videogameseurope.eu/wp-conte ... e-Games-04072025.pdf
Všimněte si, že v tom sdružení není CDPR. https://www.videogameseurope.eu/about/our-membership/
Bojí se to!
https://www.videogameseurope.eu/wp-conte ... e-Games-04072025.pdf
Všimněte si, že v tom sdružení není CDPR. https://www.videogameseurope.eu/about/our-membership/
@MickTheMage (07.07.2025 19:33): No hlavně padá i jeho hodnota, jojo, kdo by to byl řekl, že nepopulární proslovy jsou nepopulární i pro investory.
@MickTheMage (07.07.2025 19:33): To abych si ten Blacklist už fakt zahrál, dokud můžu :)
Ubisoft pada, pada az pomaly prerazi dno :)
80 %
Selhal jsem u bojovek, Ramireze a ještě u toho starodávného simulátoru.
Selhal jsem u bojovek, Ramireze a ještě u toho starodávného simulátoru.
65
@Strady (07.07.2025 05:50): Váš výsledek: 90 % bodů. Odpovídali jste stejně jako 3,85 % a lépe než 91,48 % ostatních čtenářů.
Ke konci u těch nejtěžších otázek jsem už dost tipoval. S tou poslední mi nechtěně pomohla i sama DH. :) Jinak bych asi vůbec netušil. Netrefil jsem Ramireze a jednu bojovku.
Ke konci u těch nejtěžších otázek jsem už dost tipoval. S tou poslední mi nechtěně pomohla i sama DH. :) Jinak bych asi vůbec netušil. Netrefil jsem Ramireze a jednu bojovku.
60%, což odpovídá tomu, že FPS, mlátičky a online akce jdou úplně mimo mě. A to jsem ještě většinu hádal...
85 %. Ale u většiny jsem neodpovídal dle hlášky, ale zkrátka podle toho, že v otázce bylo tolik informací, že to šlo odvodit :-D
Váš výsledek: 100 % bodů Odpovídali jste stejně jako 1,79 % a lépe než 98,21 % ostatních čtenářů.
Do a barell roll som dal educated guess, ostatné som poznal.
Do a barell roll som dal educated guess, ostatné som poznal.
Váš výsledek: 90 % bodů Odpovídali jste stejně jako 3,69 % a lépe než 91,87 % ostatních čtenářů.
Jeden překlik a jeden Ramirez :D
Jeden překlik a jeden Ramirez :D
@Strady (07.07.2025 05:50): 95%, sekl jsem se jen u Ramireze.
@Strady (07.07.2025 05:50): 80 %. Všechny tipy mi skončily špatně. :)
Váš výsledek: 85 % bodů Odpovídali jste stejně jako 4,80 % a lépe než 87,12 % ostatních čtenářů.
@Strady (07.07.2025 05:50): Váš výsledek: 90 % bodů Odpovídali jste stejně jako 3,60 % a lépe než 92,00 % ostatních čtenářů.
@Strady (07.07.2025 05:50): Váš výsledek: 80 % bodů
Odpovídali jste stejně jako 5,87 % a lépe než 81,39 % ostatních čtenářů.
Hraní her je zřejmě váš hlavní koníček. Výborně se orientujete i ve hrách, které jste zřejmě ani nehráli. V rozhovorech s přáteli používáte výrazy, kterým „normální“ lidé vůbec nerozumí.
Odpovídali jste stejně jako 5,87 % a lépe než 81,39 % ostatních čtenářů.
Hraní her je zřejmě váš hlavní koníček. Výborně se orientujete i ve hrách, které jste zřejmě ani nehráli. V rozhovorech s přáteli používáte výrazy, kterým „normální“ lidé vůbec nerozumí.
@Strady (07.07.2025 05:50): 95 %
@Strady (07.07.2025 05:50): 85%, v tomhle tématu jsem si moc nevěřil a proto je to lepší než jindy :D
@Strady (07.07.2025 05:50): 60 % :D
@Strady (07.07.2025 05:50): Asi 6 odpovědí jsem tipoval, přesto se mi podařilo 100 %. Dnes mám šťastný den, jdu si vsadit sportku. :-D
@John Mirra (03.07.2025 18:25): V tuto chvíli 1.166.843 a další stále přibývají, naše rodina podepsala komplet, známých rovněž solidně. :c)
@Bursoft (04.07.2025 17:16): bohužel, toho se obávám. :(
A přitom je to nyní fajn vyladěný produkt. Hrozná škoda, fakticky jediná konkurence série Gran Turismo.
Chápu, že začátek nebyl úplně povedený, ale hejt byl úplně zbytečný. Poděkujme tzv. "hráčům" a YTúberům s negativními recenzemi kterými se to na internetu jen hemží, a to dokonce i 2 roky po vydání.
A přitom je to nyní fajn vyladěný produkt. Hrozná škoda, fakticky jediná konkurence série Gran Turismo.
Chápu, že začátek nebyl úplně povedený, ale hejt byl úplně zbytečný. Poděkujme tzv. "hráčům" a YTúberům s negativními recenzemi kterými se to na internetu jen hemží, a to dokonce i 2 roky po vydání.
@Rapier (02.07.2025 22:19): Forza Motorsport už nebude :/
@MickTheMage (03.07.2025 16:57): Jojo, milion už tam je, takže se určitě nějaké podpisy navíc ještě najdou... tipuju, že to skončí na 1 100 000.
@Jab (03.07.2025 17:35): Ba, ba.
@Jab (03.07.2025 17:35): Ba, ba.
Tak mega naskáče ještě dnes. To bude dostatečná rezerva.
@John Mirra (03.07.2025 13:48): Len to musi byt o cosi viac ako milion, kedze tam urcite pri scitani bude aj plno "neplatnych" hlasov (ako to tak byva), aby bola aj rezerva :)
@John Mirra (03.07.2025 13:48): Pecka! Kdo by to ještě před měsícem řekl.
@John Mirra (03.07.2025 13:48): Neuvěřitelné.
@Gordon (23.06.2025 18:03): Už to bude milion :)
@Atreides (01.07.2025 20:57): čistě náhodou, nehrál si kdysi RDčko? :) Tvuj nick mi vyplavil pár vzpomínek. :)
@BUMTARATA (02.07.2025 19:09): takže split-screen pro Forza Motorsport (2023) nebude. :(