Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Zdravím vás,

jsem tady novej, tak se moc neorientuju, když tak mi někam přesuňte, opravte.
Mám prosbu, rád bych si zahrál nějaké hodně ukecané RPG, Adventuru, nebo Gamebook, (prostě silný příběh) odehrávající se v současnosti - budoucnosti (něco jako KOTOR, Fallout). A protože hodně ukecané, tak určitě v češtině. Máte někdo tip na PC? Předem děkuji za odpověď.
Prvnimu cloveku za uspesne pridani libovolnych dvou her z meho profilu do databaze dam z humble Assassin's Creed® Origins na Uplay...
Dobrý deň, chcem sa spýtať o pomoc.. mám fortnite ale po 5tich minútach hry má odpojí a vypíše že nemôžem hrať z dôvodu internetu ale internet mám skontrolovaný a funguje. Viete mi poradiť
Já uvedu ten odkaz ještě jednou a pořádně, ať nezapadne:

Pomozte zachránit CIBIENOVO MUZEUM HER V PRAZE:
https://www.startovac.cz/projekty/zachrana-muzea-her-v-praze/

Další možnost je stát se patronem jejich Retro kanálu na YouTube:
https://www.patreon.com/cibienscorner
https://www.youtube.com/channel/UCB9cbPDnNu2LnRTSDpSXEWQ/videos

Ale priorita je dokončit ten Startovač, protože pokud nedosáhnou na udaných 350k, tak nedostanou nic a peníze se vrací lidem.

Osobně jsem v Muzeu her byl zatím jednou (nejsem z Prahe), a bylo to super. Byla by strašná škoda, kdyby to skončilo.
@Fatality (03.11.2020 10:30): A notebook ma 1Gbit sitovku? Pokud je nejaky "novejsi", tak by mel mit, to jen tak pro jistotu. Kabel staci proverit jeho prohlednutim, pokud je na nem napsano CAT5E nebo CAT6, je to v pohode. (Pripadne zkus vyzkouset rychlost stahovani na tom notebooku a overis pravdepodobne obe temata.)
@Fatality (03.11.2020 10:30): Jestli to je v MB/s tak by to odpovídalo (pokud to je skutečně v megabitech, tak to je málo, 300 Mbit by měl mít maximální download 30 MB/s) :) Test podle rychlosti downloadu je dostačující.
@orromis (03.11.2020 10:22): Tak jestli se to da otestovat stahovanim, tak to asi funguje, na stolnim pocitaci stahuju normalne rychlosti 38 Mb/s coz odpovida tomu 300 Mbit. Takze maximalne jen kabel do notebooku muzu jeste zkusit.
@Fatality (03.11.2020 10:02): Snad každý síťový zařízení (od routerů/switchů přes síťovky na motherboardu až po smart televize) má dnes alespoň gigabitovej vstup.

Doporučuju teda vyzkoušet zapojit to gigabitem, třeba to pak poběží bez lagů. A taky využiješ ten 300 Mbit tarif od UPC :)

Jinak na těch kabelech to je většinou napsané - gigabit je značený třeba jako cat. 5e (a výše), případně ještě tohle značení z wiki. Také se to dá myslím poznat podle toho kolik kabelů je zapojeno do té koncovky na kabelu, ale to už si nepamatuju.
@Fatality (01.11.2020 13:14): Nejsem si jistej jestli to streamuješ po lokální síti nebo přes net, když zmiňuješ UPC. Ale je taková technická, tarif UPC 300Mb/s má upload 20Mb/s. Takže pokud to tlačíš přes net, tak bych se ani nedivil, že to nestíhá (po lokální síti ve 1080p mi bralo klidně 30Mb/s, pokud si dobře pamatuju).
@Fatality (01.11.2020 13:20): jo, mám Samsunga. teď jsem to ještě zkoušel přes DSR v nastavení, ale nabízí mi to jen ultra širokoúhlé rozlišení monitoru, což na TV vypadá blbě, takže jedu ve 2K. ale i tak se na to dá v pohodě dívat. kvalita je obstojná, jednou mi to začalo lagovat a rozkostičkoval se obraz (při rychlé scéně), jinak ale vše funguje luxusně
@Fatality (01.11.2020 13:14): no já nezkoušel konkrétně Remote play, ale jen Steam Link appku a funguje to dobře, paráda. škoda, že to bere jen maximální rozlišení monitoru - resp. zatím jsem nepřišel, jak to přepnout na 4K
@Garret (01.11.2020 12:28): No prave ze mi to nejak nejde :D Steam by to mel podporovat, ale uspokojive jsem to nezprovoznil. Bud mi nesel zvuk (sel jen z hosta), nebo mi to hrozne lagovalo.

Prvni vec je, ze notas ma full HD a je to obycejny firemni notebook. Do nej mam pres 2.1 HDMI 4K televizi, takze dve rozliseni. Kdyz dam duplikovat obraz, tak muzu vybrat 4K rozliseni. Na stolnim PC jsem pridal custom rozliseni, aby bylo taky 4K (pres nVidia control panel). Jenze pak mi nejde zvuk na clientovi, jen na hostovi. To jsem nejak vyresil, ani nevim jak. A taky to dost laguje (internetem by to nemelo byt, 300 mbit od UPC, kabely dobry, nejspis notas nebo stolni PC to nezvlada ve 4K; nicmene to neni lagovani z nizkych FPS, ale spis jako zvysena latence. Nejspis kvuli vynucenemu vyssimu rozliseni monitoru. Nevim a asi na to prcam, full HD to jede krasne bez skobrtnuti.).

Na Full HD pres UTP kabel uplne v klidku.
Tady asi nikdo nezkousel Steam Remote Play z pocitace s rozlisenim 1080p do notasu se stejnym rozlisenim ale pripojenou 4K televizi, ze ne?