Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Dan9K (30.11.2023 17:03): Ja to nesrovnával jen se to sešlo v diskuzi k sobě. A taky jsem
psal že váhám, takže to samo o sobě znamená že by to mohlo klapnout. Jen si nejsem jistej prostě. Jinak Shadowmana historicky považuji za jednu z těch nej her co jsem hrál, můj nynější postoj na tom nic nemění :)
@Charllize (30.11.2023 15:19): Ale Shadowman je přecijen něco jinýho, na rozdíl od TR tam musíš řešit takové trochu komplexnější úkol, seš víceméně pořád v tom jednom otevřeném světě, který se akorát rozšiřuje, je dobrý si k tomu stáhnout tu mapu. Tomb Raider je opravdu o tom, že jdeš z místnosti do místnosti a skáčeš na kvádry a hýbeš s páčkami. Shadowman je komplexnější, nehrál jsem ho až tak dávno a jak hraju hodně her z minulosti teď, tak Shadowman je zrovna jedna z těch her, kde jsem měl fakt plnohodnotnej zážitek. Ale na PC.
[neexistující příspěvek]: Takhle mně by tam ty dřevní mechaniky nevadili, spiš naopak. Ale prostě už mně nebavi ta hratelnost samotná, ten typ gameplaye, jak se roky vrtám v různých komplexních rpg/jrpg a vesmírných simulatorech tak mi to co nabízí ten TR jaksi nestačí a nebavi mně to. Týká se to i těch posledních TR. ( já vím, a pak hraju 300 hodin Valhallu :)
@Dan9K (30.11.2023 15:00): Nojo, Ja hrál při vydání ps1 verzi která byla technicky dost blbá ale hra samotná mne tenkrát bavila hodně. Pak jsem si to o par let později zopáknul na N64 kde to bylo technicky o dost jinde. Problém je v tom ze jsem se od te doby kdy jsem hrál kdeco žánrově tak hrozně vyhranil ze nynější pokusy hrát dříve oblibené žánry většinou selhávají. To samé se týká toho Tomb Raidera. A v mém případě kdy hraju na konzoli jsou jediná možnost ty remastery. Na pc mně nebavi hrát skoro nic :)
@AlieN (30.11.2023 13:59): To je právě ten problém. Lidi co nehráli original a pustí se rovnou do remaku :)
Grafika originálu je stará, ale hra to je mnohem lepší. Ale Ja to celkem chápu, taky mám problém hrát třeba hodně DOS her protože mi to přijde hnusný.
U konzoli tohle moc nemám a třeba Dooma bych si radši zahrál ps1 verzi než tu původní pc :)
@Charllize (30.11.2023 13:46): No tak tím spíš musím počkat než vyjde, než riskovat že to rozehraju a on nevyjde nidky :D
A naštěstí nevím v čem je remake podivný, tak mu můžu dát přednost před tím přecejen už notně fousatým originálem, ty dřevní PS1 pokusy o 3D grafiku dnes vypadají opravdu hrozně... to by bylo tak na hraní na mobilu, a na to je FF přecejen trochu moc velké RPG, ne jako Pokemoni. Kreslená 2D grafika ze stejné doby stárne nekonečně lépe (Infinity Engine je nesmrtelný)

A Tomb Raidera 2 bych si vlastně mohl dát, jeho demo jsem jako dítě sjížděl pořád dokola, to by byla hezká nostalgie :)
@AlieN (30.11.2023 13:27): To neví nejspíš ani v SE kdy bude třetí část remaku. Teď se spiš modlí aby se jim prodával Rebirth po tom co v AAA sféře toho poslední roky dosrali celkem dost. A pokud chceš celou FF7 není nic lepšího než si zahrát originál, než čekat na tu reimaginaci podivnou :)

[neexistující příspěvek]: Na ty Tomb Raider remastery mám zálusk také, ale mám obavu že už to nebude pro mně. Podobně odkladam i nákup remasteru Shadowmana, jelikož mám obavu ze mně to už nebude bavit.

Jinak pro mně jasne Dragons Dogma 2 a hodně se těším na novou SaGa hru :)
@Paul (30.11.2023 12:35): Na to že by Avowed mělo vyjít příští rok je k němu venku pořád nějak málo informací... :/

Krom něj tam toho moc nemám, což mě po letošním nátřesku zajímavých novinek vlastně docela těší. Stalker je jistota, Homeworld 3, snad Outlaws a to je na první pohled snad vše. Ark 2 stoprocentně vyjde v těžce nedodělaném stavu, a v kvality Bloodlines 2 důvěru nemám ani trochu. Bude aspoň čas dohánět starší tituly.

Finální část toho Final Fantasy VII by měla vyjít kdy? U něj vyloženě čekám až bude venku komplet, moc netuším proč bych si měl původně jedno rpg dávat takto kouskovaně.
@Paul (30.11.2023 12:35): Hmmm…

Alan Wake II: Night Springs / The Lake House
The Alters
Death Stranding 2
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Final Fantasy VII Rebirth
Frostpunk 2
Hades II
Hellblade II
Pacific Drive
The Plucky Squire
Skate Story
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Star Wars Outlaws
Koukám na seznam her co se teoreticky chystaj příští rok, zajímaj mě

Alone in the Dark
Horizon: Forbidden West
Banishers: Ghosts of New Eden
Avowed
Final Fantasy XVI
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Star Wars Outlaws
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

U posledních tří mám tedy pochyby že vyjdou, ofkoz.
Pokúšal sa (alebo tu nebodaj je pod nejakým tajomným menom?!) niekto pridať hru, ktorá sa mi úplne z deep mind rabbit hole vynorila keď som na Steame uvidel Beer Strip?

Mám na mysli túto Pilsner Urquell hru; odkaz kde ste za pivká mohli vyzliekať jednu z troch dievčat. S odstupom času si uvedomujem, že to bol vlastne docela realistický simulátor ako to v živote chodí a tak som ju tu chcel pridať.

Avšak nemôžem dohľadať ani len jednotný názov hry, našiel som rôzne variácie beerstripov a pilsner flash game etc. taktiež ani vývojára či rok vydania. V hre sa akurát objavuje url pilsnerurquell.com a to je všetko.

Napadá niekoho do akých zvitkov či spisov nahliadnuť pre viac informácii?
Toz doplazil jsem se konecne na 9K a ukoncuju karieru jako Vevoda hernich dimezi :D

Mrknul jsem na SteamDB a uz ani nejsem v top 1000 owners. 999 v poradi ma 9469 her. Prvni ma jen tak mimochodem 33620 kousku :D
@Dan9K (22.11.2023 11:52): Jasně, rovněž netvrdím, že by šlo o nějaký skvost, či přelomovou záležitost. Jen bych zase na druhé straně tento titul neřadil mezi vysloveně nehratelný odpad. Pokud člověk nemá přehnané nároky, poslouží k odreagování vcelku spolehlivě a bez pocitu znechucení. :c)
@samorost (21.11.2023 21:24): ale neboj, nepotřebuju filosofovat. Snad jen k tvému divení se, já jsem totiž v tom příspěvku prvním udělal takovou divnou věc, kterou lidi málo dělají, zohlednil jsem názor ostatních, a vzhledem k tomu, že je to nejhůř hodnocená FPS toho roku, tak jsem udělal jakože objektivizující pohled :-)
@Dan9K (21.11.2023 03:43): Ale já svůj příspěvek nepsal jako „slovo do pranice”, pouze jsem přidal svůj pohled na hru. Dokonce i tvůj komentář jsem četl a jsi v něm kupodivu mnohem smířlivější, než nyní zde v diskuzi. Co se týče toho, co se „smí, či nesmí říkat o starých hrách”, k tomu moc nemám co říct. Tento titul zcela určitě nespadá do kategorie „nedotknutelných klenotů doby”, jde o naprosto průměrnou FPS. Jen jsem chtěl zkrátka říct, že se mi tehdy hrála dobře a bavil jsem se u ní. Žádné skryté významy v mém postřehu netřeba hledat, případné obvyklé filosofické rozbory na pět A4 zde tedy postrádají smysl. :c))
@Dan9K (21.11.2023 00:24): Ta lesklá podlaha byla děsná, to je fakt. A další přidaná hodnota celé hry bylo to, že byla v češtině. Teď nevím, jestli hned při koupi, to si nepamatuji, ale asi ano. Pamatuji si, jak tam šli dva esesáci se psem a jeden říkal druhému "Podívej se na něj, jak je zmrzlej" :-)
Jinak mě ta první půlka fakt bavila, druhou jsem protrpěl.
Práve som si vyskúšal Google Play Games beta, a hoci paradox priameho spustenia mobilného Tomb Raider, ktorý som si kúpil ešte aj android user v 2016, na Windows urobiť nešiel, rozmýšlam, či (do)teraz všetky dostupné android hry sa dajú teraz pokladať za PC hry, keďže už na ich hranie nie je potrebné zariadenie s androidom.

Príklad napr Play store page pre Dune! sú uvádzané aj priamo HW požiadavky na PC, pričom hra na PC nevyšla.
@samorost (21.11.2023 02:14): z pěti komentujících jsem tam druhý nejsmířlivější. Jestli je to tak supr hra, napiš komentář, aby tam byl taky nějaký jiný názor :-)

Vzhledem k tomu, že hraji ty hry systematicky právě proto, abych je neobdivoval za něco, co není hodno obdivu, můžu zodpovědně prohlásit, že grafika Mortyru není na svou dobu dobrá, ale ono se to holt o starých hrách nesmí říkat. O rok dříve než Mortyr vznikl Half-Life a Unreal, který jsou někde jinde. Navíc Mortyr byl vydán až na samém konci roku 1999. Všechny FPS i TPS toho roku (krom taktických akcí), co mají nad 25 hodnocení, mají grafiku lepší, hrál jsem je všechny, dohrál skoro všechny. Trvalo to pár let :-) Mortyru by slušel rok 1997
@Dan9K (21.11.2023 00:24): Za mě Mortyr solidní hra, bráno tedy samozřejmě s ohledem na rok vzniku. Klasická FPS na odreagování, s pohlednou grafikou (opět vztaženo k té době) a zábavnou hratelností. Já se u ní nenudil ani chvíli. :c)
@Charllize (20.11.2023 19:50): hele, to si můžeš bejt celkem jistej, že není pravda :-) Se svým zdravotním stavem pochybuju, že by přežil padesátá léta, i kdyby se nic nedělo. Spíš by umřel už v těch čtyřicátých, vždyt to byla troska.

@strejdafido (20.11.2023 18:45):  za mě byly obě půlky hrozné, ale ta druhá mi naopak přišla lepší, protože to mělo aspoň nějakou přidanou hodnotu. Přidaná hodnota první půlky byla jen hodně lesklá podlaha :-)
@Ross (20.11.2023 15:39): tak nejkřiklavější příklad je první Red Alert .

V hrozné hře Mortyr 2093-1944 zabiješ Hitlera v jedné místnosti a pravděpodobně si toho vůbec nevšimneš :-)

jo ale ty asi máš na mysli smrt Hitlera tak, jak se reálně stala. A to je holt asi spíš pro nějakou adventuru v bunkru no. Nebo maximálně si dovedu představit RTS strategii, která by kopírovala reálný sled událostí 2. světové.