Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o DH

@Zoltan (31.12.2025 17:13): Pomocná ruka přiložena, a tři hry přidány (a dvě i dohrány, aneb efektivita @Fritol:). Možná se ještě něco stihne, než začne večer :)).

Jinak také pěkný nový rok komunitě nadšenců do videoher a herní historie!
Šťastný nový rok a hodně zdraví a herních úspěchů!

Letos na DH přibylo zatím 1994 nových profilů, což je velmi pěkný počet. Pouze šest zbývá do magické dvoutisícovky, kterou se podařilo pokořit jen čtyřikrát. Bylo by pěkné to zaokrouhlit, tak uvidíme, jestli někdo bude mít náladu slavit poslední den v roce přidáváním :)
@feryk (18.12.2025 00:49): Co si vzpomínám z dřívějška, tak ten, kdo to svolával, napsal všem PM s prosbou, zda by tu byli ten den v tolik a tolik a vždycky na ten achiv dosáhli.

Nejlepší budeš mít napsat třeba padesátce aktivních lidí PM den předem, ideálně třeba s body do tisíce, neb ti ten achiv mit nebudou. Je to trochu vopruz, ale tak co naděláš. Přes ty svátky by to mohlo vyjít. :)

Lehce se to taky dalo splnit když byl nějaký nový update, to se lidi taky nahrnuli vždycky, ale teď asi žádný update DH nehrozí.
@feryk (17.12.2025 21:33): Takhle to ale nefunguje. Online jsi jen pět minut od poslední aktivity. Takže to můžeš svolat na nějakou hodinu, ale ti účastníci pak musí minimálně každých pět minut obnovovat stránku.
Tak co třeba zkusit 26.12. po 18 hodině?? přihlásit se a nechat to dvě hodinky puštěný by neměl být problém,ne? :) ale nevim jaký den by byl nejvhodnější.
@PavelU (17.12.2025 03:21): Ano to je i můj případ. Davové šílenství 2.2 jsem splnil právě toho 10. 9. 2015.  Davové šílenství 2.0 jsem splnil 28.12.2011. To už si nevzpomínám jestli to byla náhoda nebo domluva, nebo něco na DH. Bylo to v poledne, což je dost podezřelé :D
Davové šílenství 2.0 jsem splnil dne 5. 7. 2010 a o dva dny později mi musa psal, že mám být online. Vyhověl jsem mu nejspíš. A 10. 9. 2015 byla spuštěna nová verze DH. To byl ten důvod, proč někteří splnili achievementy Davové šílenství, popř. Umění kooperace ve zmíněný zářiový den.
@Dan9K (17.12.2025 01:27): Já mám 14.1.2019 ve 14:41 a 1.1.2020 v 19:55. Ale nevzpomínám si, že by se tehdy něco takového domlouvalo. A ten první leden bych i tipnul, že jsem se prostě trefil do doby, kdy už všichni vystřízlivěli, vrátili se domů a chtěli se podívat, co je nového ve světě her. Plus nejspíš byla spuštěna i nová Herní výzva.
já mám davové šílenství 2.0 a 2.2 splněné jen dva dny po sobě 2. a 4. října 2015.
Nemáte to taky tak? Mám pocit, že jsem tehdy možná byl součástí nějaké domluvy, ale už si to nepamatuju...
@PavelU (16.12.2025 15:47): davové šílenství jsem tehdá řešil tak, že jsem napsal krátký vzkaz s termínem, kdy se bude o splnění achievu usilovat a výzvu o přihlášení se na DH v patřičný čas jsem rozesílal v PM zprávách uživateli za uživatelem. Minimálně u prvního stupně to mělo úspěch a řada lidí si tak achievement splnila.
@feryk (16.12.2025 14:47): Vykonávej DH aktivitu, k níž ty achievementy vybízí, a budeš jich mít víc. Je to ale mnohdy dost pracné. Domluva u davového šílenství je možná. Já tak splnil asi ten achievement před 15 lety. A ten druhej před 10 lety. Podrobnosti si ale už nepamatuji.
Nechcete se zase jednou domluvit a sejít se tu nějaký mezivánoční den v určenou hodinu pro splnění achievementu Davové šílenství 2.2. ? Reálně se to moc splnit nedá. :D
Ještě jsem neměl čas to důkladněji zanalyzovat, od poskytovatele serveru žádný hlášeny výpadek nebyl. Vzhledem k tomu že se web rozjel sám bez zásahu, tak pravděpodobně nějaký DoS. Zánik nehrozí, ale opakování nelze vyloučit pokud si někdo DH zvolil za cíl, pokusim se zjistit víc.
btw. nějaký info, co se stalo, jestli hrozí zánik, nebo úplná náhoda, nebo hrozí, že se to bude opakovat? :-)

jdu si konečně zazálohovat ty komenty, už to odkládám roky, tak dík za připomenutí :-)
Díky za gratulace, těch 50k asi chvíli potrvá :)

@Jab (14.11.2025 09:08): Jo v RPG mám velké mezery. Určitě plánuju třetího Zaklínače, ale takovouhle časovou investici pořád nemůžu nikam nacpat a ze zbylých tak jedině Jade Empire. Zbytek mě vůbec, ale fakt vůbec neláká.
registrační captcha očividně nefunguje, co takhle vytvořit vlastní, třeba obrázky s matematickými příklady?
@rikuhahl (10.11.2025 23:07): No, já jsem se podíval na ten seznam a "pravidelně" to teda zrovna není. Původně jsem si myslel, že je to otázka jenom posledních dnů, ale ony jsou to fakt minimálně dva roky, kde je drtivá většina účtů nesmyslných...
@Dan9K (10.11.2025 22:51): Ty jo, to je docela ostuda. Oni to totiž nejsou jen poslední registrovaní uživatelé, ale ta hrůza je mnohem rozsáhlejší. A není to jen záležitost posledních dnů či týdnů, ale dokonce let...