Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Dark season 3 je out...zatím tři díly a nejsem z toho tak nadšen jako z prvních dvou sezón, ale uvidíme.
@Samariel (27.06.2020 15:00): hele, možná bys tomu nevěřil, ale žánrově jsem nejotevřenější člověk, kterého znám :-) v podstatě v každém žánru se najde to dobré (nebo alespoň ten žánr nezabraňuje tomu, aby to dobré vzniklo), jen nějaký žánr dělají víc ti, co "na to nemají" a nějaký dělají víc ti, co jsou opravdu dobří. Hudba mi neprostupuje do stylu života, nemám to s ní spojené tímhle způsobem, takže nic dogmaticky neodmítám. Mně ten K-pop nevadí jako žánrově, píšu, že je to mnohdy zajímavý. Vadí mi, že to prostě není kapela, ale jen projekt někoho, kdo ví co má dělat z hlediska marketingu. V 90. letech by se všichni ošívali, kdyby měli přiznat, že poslouchají Spice Girls, a já v tom nevidím rozdíl (přestože asi 3 písničky od Spice Girls fakt miluju).
aneb jak být in a v obraze za každou cenu. Poslouchám to Blackpink (konkrétně písničku How You Like That) a je fajn, jak je to svým způsobem ujetý, některý pasáže se mi i celkem líbí. Ale prostě fakt to poslouchat, to je jak poslouchat Luštělu. Dyť člověk neposlouchá ty holky, který byly akorát vybraný podle vzhledu, ale ty producenty a ten marketing. Je to jako milovat vkus nějaké své oblíbené modelky, která si ale oblíkne úplně cokoliv, co na ní navlečou.
@Fritol (27.06.2020 13:28): Tak pro mě je celkově mainstreamový pop tak trochu guilty pleasure, ale nevidím za tím nic negativního :) Ale souhlas, raději bych v rádiu slyšel třeba Red Velvet nebo CLC než podebranou Britney Spears, která hraje v rádiu každý den když jedu z práce :D
@Zoltan (27.06.2020 13:20): Ve světovém kontextu je to ten nejbrutálnější mainstream ohledně hudby, takže je otázka, zda to vůbec nazývat guilty pleasure, když proti tomu vlastně nikdo nic nemá, možná tak zaostalí češi. :D Já jsem moc rád, že se asijská hudba prodírá i k nám už a o to víc, že to poslouchají i lidi na DH. Já sice upřednostňuju jiné žánry, ale kpop taky dobrý! Kéž by to někdy začali hrát masově i v našich rádiích.
@Fritol (27.06.2020 11:47): Tak Blackpink je nejlepší, skvělé songy, Jisoo <3 apod, ale jde o to, že YG ve výsledku Blackpink docela zanedbávají, samé čekání na comeback, sóla pro Rosé, Lisu a Jisoo stále v nedohlednu, a to byla slíbená, full album až letos na podzim a to už je tu s námi Blackpink od 2016. Vlastně jejich klasika, dělali to i v minulosti (2NE1 jim neodpustím). Tohle a hromada obrovských (až nechutných, viz Seungri) skandálů za poslední roky, pak není divu, že vypadli z Top 3 největších hudebních producentů.

Snad se to teď pod novou CEO zlepší.
@Samariel (26.06.2020 15:16): tak do Měsíčních zahrad se obecne spatne dostava, to uz je takovy kolorit, ale treba me chytly hned, ale ja mam rad spletite, zamotane a obsahle veci, spoustu postav, obrovsky svet atp. Mkp je moje Bible :)
@Zoltan (27.06.2020 10:12): To taky nezní špatně. Já teda kpop mimo Blackpink v podstatě neposlouchám, takže se v tom nevyznám a těžko říct, kdo vládne, ale...

"Blackpink: How You Like That scores the biggest premiere in YouTube history"

Řekl bych, že tu vládne někdo jiný ovšem. :D
@Fritol (26.06.2020 09:17): BLP dobré. Potenciál na playlist jako třeba 붐바야' to má!

@Samariel (26.06.2020 12:00): Z klipů, které tedy od dob kdy skončila Noc s Andělem a Medůza už asi více nesleduji, u mě dle momentálního rozpoložení vede -

Jamie xx - Gosh, Čína a Subaru, co více si přát!
HYUNA(현아) - '빨개요 (RED)
BOY WONDER - PANDÚRI
Forest Swords - Crow

A nejnovější hudební obejvy,

Agalloch - Not Unlike The Waves
Lorn - Anvil
@Fritol (26.06.2020 17:32): Hardcore Henry je taky kulervoucí masterpiece a tenhle úsek nejvíc no :) Jeden z nejlepších kino zážitků co jsem měl, o to lepší že jsem mu přispěl na indiegogo. A Naishuller už má natočenej novej film Nobody s Bobem Odenkirkem, zdrženej kvůli covidu do 2021, tak se těším. I když předpokládám že to bude něco úplně jinýho.

Antidote dobrý, neznal jsem,
Už asi několikrát jsem se marně zkoušel dostat do těchto tří knih:

Steven Erikson - Malazská kniha padlých 1 - Měsíční zahrady (dočteno asi do poloviny)
Frank Herbert - Duna (dočteno asi do 1/3)
Brian Wilson Aldiss - Helikonie: Jaro (dočteno do čtvrtiny)

Jak to máte Vy s knižními resty?
@Tulareanus (25.06.2020 15:59): Předloha je ještě mnohem delikátnější. Tam opravdu můžeme mluvit o něčem, co převrátí pohled na to, co znamená člověk. Dodnes jsem se z té knihy nevzpamatoval, naštěstí jsem ji četl až okolo dvacítky.
Mne sa Salo nepáčilo, lebo jedna vec je ukázať pointu fašistickej alebo celkovo systémovej a cirkevnej zvrátenosti, ale Pasolini sa v tom až priveľmi vyžíval a rochnil a ničom inom to nebolo.
Osobně nejsem největší fanoušel Salo (vedlejší Love je podle mě kvalitnější), ale nepřekvapuje mě, jak často se objevuje v TOP 10 osob z branže oslovených Criterionem. Například,

Ali Abbasi
Hari Nef
Christophe Honoré

Určitě to stojí za zhlédnutí.