Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Po půl roce čekání jsem se dočkal. Dnes vyšlo album The Experiment od francouzského producenta Psy a Goa trance jménem Talamasca.
K poslechu zde: odkaz
12,5 euro za CD(+mp3) + 3 eura doprava.

Dneska ze mě spolubydlící nebudou mít radost :)
Jak jedu ten SW maraton, tak Ep1 a Ep2 flawed, ale zábavný i nostalgický a teď jedu ty Clone Wars..první i druhá sezóna místy strašně generická nuda kdy i těch 22 minut působilo jak věčnost, ale třetí docela znatelný zlepšení..teď došlo k znovuodhalení Maula, tak jsem zvědav..Saváž Oprez vypadá že by mohl bejt hodně zábavnej antagonist :)
A líbilo se mi tady to propojení s Fallen Order, Dathomir, Nightsisters a tak.
@Bellerofontes (08.06.2020 07:10): no, však jsem psal příklad písničky, která mi v tomhle žánru bavila, bohužel druhou podobnou jsem nenašel, ale ten research byl velmi sporadický, přeci jenom to vůbec není můj žánr... prostě něco dynamického, výbušného... mě ti všichni Snoop Dogové, 50 centové, Wu-Tang, Dr. Dre přijdou takové vyhulené nudy, bez šťávy :-)

@Laurona (07.06.2020 12:03): no, tak to mě právě nebaví, nemá to ten správný náboj, co mám na mysli, přijde mi to prostě utahané :D
@Saruman (05.06.2020 01:16): ds9 jsem viděl jen utrzkovite, co jsem chytil v tv (takže asi spíš dřívější řady), tehdy mě to moc nebavilo. Ale mám v plánu dřív nebo později zkouknout všechny star trek seriály...
Muzete mi poradit nejaky hiphop, ktery me neunudi k smrti? Neco ve stylu Eminem - Lose Yourself? Ja kdyz posloucham ostatni songy z tohoto zanru, tak me to fakt nudi, pritom vyse zminovany song me fakt bavi, tak bych treba pronikl i do tohoto zanru, kdyby bylo podobnych kousku vic...
@leebigh (07.06.2020 01:06): A myslíš, že tú elektroniku vymyslel počítač? :) Elektronická hudba tiež pozostáva z tónov a niekto ju musel zložiť a vo veľa prípadoch je tiež živo nahrávaná (nielen) cez klávesy a veľakrát používa aj živé inštrumenty, rovnako ako napr. gitarová hudba využíva tie elektronické.

Ja posledný mesiac, dva priveľa elektroniky nepočúvam, ale tento song si viem pustiť aj viackrát po sebe:
Pylot - Locke

A vlastne ešte som si púšťal Julian Winding - Demon Dance

A z iného súdku, čo v poslednej dobe počúvam: Larkin Poe - Mad as a Hatter
@kiwizak (06.06.2020 21:15): Pro mě "energie" znamená, že mi přejede mráz po zádech (sensory overload a pak si tu písničku musím pustit znova), nebo sebou začnu šít na židli a mám chuť tancovat (jakože netancuju vůbec). Písničky z této kategorie jsou dost velké "maso" a nepřipravené jedince mohou vyděsit :)

A pak je ještě třetí kategorie, kdy se prostě jen chci nechat unášet proudem. V této skupině jsou písničky, které se i dají dát na odiv veřejnosti.
Ferry Corsten feat. Haliene - Wherever You Are
(Nejen) kvůli téhle písničce jsem si koupil sběratelskou edici alba Blueprint. Byla tam i flashka s písničkama ve formátu Wav :)

Pro ty, kteří se cítí i na první dvě skupiny. Ale fakt se psychicky připravte :)
Mráz po zádech: Gareth Emery - Aperture
Šití na židli, to zajímavé začíná v čase 1:55: Bizzare Contact - Take Control (DNA Remix)


A pak tu mám ještě bonus pro ty, kteří obecně tuc-tuc nesnášejí. Dejte šanci tomuhle: Lange Feat The Morrighan - Follow Me (Lange Club Mix)
Nenechte se odradit bubnovacím začátkem a vydržte. Má to parádní start.
Pokud je vám to povědomé, je to možné. Šlo o jednu z hlavních písniček v soundtracku filmu "Klub sráčů". Na jednu stranu je to dobře, protože tak jsem ji objevil. Na druhou stranu hodně lidí má na film negativní názor a hodí i písničku do jednoho pytle.

@7c (06.06.2020 21:48): Díky. Já ty správné pojmy neznám, jen to poslouchám :) Kolikrát ani nepoznám žánr.
@Kwoky (06.06.2020 19:34): Tohle není drop, drop je právě to spojení doplňujících melodií s hlavní (jakkoli to zní divně). Možná "bass drop" či nějaký další dubstep nesmysl?
@Kwoky (06.06.2020 19:34): :D
Musím uznat že první verze zní líp. Ta druhá v sobě nemá energii. Ale den mi to určitě nezkazilo :-) V hudbě jdu většinou po nějakém pocitovém dojmu, zmíněné energii, což znamená že se nebráním žádným žánrům... ale u tohohle typu produkce mi žádní stálí oblíbenci nezůstali... Nechceš se třeba podělit o něco, co ti přijde fakt dobré? :)
Trochu jsem si přišel ulevit. Pokud si nechcete kazit den, tak tento příspěvek přeskočte :)

Zcela mi uniká smysl trendu v taneční hudbě, který pozoruju tak posledních 5 let. Myslím, že se tomu říká "drop". Jde o to, že se písnička rozjíždí, postupně se přibalují další vrstvy. A když už to vypadá, že to bouchne všechno najednou a rozjede se to naplno, tak přijde "drop" a pokračuje to jen bubny. Prostě všechno to pracné budování se zařízne a jede jen samotné "tuc tuc".

A proč to sem píšu? Protože mě neskutečně zklamal můj oblíbený producent Giuseppe Ottaviani. Když před rokem představil chystané songy pro nové album "Evolver" v pořadu "A state of trance", tak to šlapalo. Konkrétně track "Soundbar" - v odkazovaném videu od času 57:20. Do 58:47 buduje. A pak to tam pustí všechno. Super záležitost.

A pak ten šupák vydá album a tam je to takhle: odkaz. Od 3:00 buduje, ve 4:08 přichází drop. Od 5:00 buduje, v 5:30 drop. Písnička na hovno.

Nevím jak vy, ale mě tohle prostě neskutečně sere. To je jak skončit při sexu těsně před koncem a jít domů. Může mi někdo vysvětlit tuhle debilní módu?
Včera jsem z nudy koukal v noci na Prima Cool na toto :D Tak jsem si uvědomil, že vlastně neznám moc "monster" filmů, u kterých bych se třeba fakt bál... napadá mě vlastně jenom Anakonda a Aligátor 2 a obojí jsem viděl jako malej, tak nevím, jak by se mi to líbilo teď :)
Nikdo tady není, takže: Deep Space Nine je lepší než Next Generation.

(Dnes jsem viděl In the pale Moonlight. A není to podle mě nejlepší díl, spíše stvrzuje trend.)
Possessor dokazuje, že mladý Cronenberg se potatil se vším všudy. Špičkový kybernetický terror, kde v kalužích krve protékají identity.
@Bragi (01.06.2020 22:14): Ja mám spojené obdobie, keď vyšli prvé promo fotky s časom, kedy som bol v Kanade, čo znamenalo, že oproti Slovensku som mal regulérny celodenný internet so slušnou rýchlosťou. Začal som vtedy chodievať na rôzne fóra (napr. level) a tam kde sa dala dať ikona, som používal výrez z promo obrázku Gandalfa Bieleho. Všetci sa ma však vtedy pýtali, či mám ako avatara Sarumana. :D