Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Fritol (27.06.2023 09:42): Je to hra od hry. Dohrál jsem takhle přes GP Gears of War 2 a 3. Dvojka byla na input lag dost mizerná, trojka výrazně lepší - i když v těchto případech ten lag způsobovalo spíše to, že se jedná o porty starých her, než že by byla špatná technologie. Zkoušel jsem ještě Fable 2 locknutý na 30 fps a ten byl pro mě nehratelný. U moderních titulů to hádám bude lepší nebo dokonce ok. Někdy chci takhle ještě dohrát to předposlední Halo - pokud nevyjde dřív na PC (spíš ale tipuju, že nevyjde vůbec).

Přes Stadii jsem dohrál Gylt a to běželo fakt hezky. Akorát jak je to hodně tmavá hra a obraz je v podstatě jen video stream (bez HDR), tak to mělo problém se zobrazováním černé tak, jak to bývá zvykem u videí s nižším bitrate.

Není to úplně nejpohodlnější, ale hrát se takhle v nouzi celkem obstojně dá a jde si na to i celkem rychle zvyknout. Na příběhové singly dobré.
Zábavná diskuze. TLDR: konzole i PC jsou na hovno, nejlepší jsou mobily :)
@Tulareanus (27.06.2023 09:28): chyba lávky! Když napíšeš o někom, že je největší expert na nedohrané hry musíš srovnávat se všemi uživateli DH. Čistě můj profil je k ničemu. Tule, Ty se vážně nepoučíš. :)
@Walome (27.06.2023 09:35): Mají to tuším ale omezené na vybrané televize jen, ta Xbox appka nejde asi stáhnout všude. Ale jestli tam je input lag jak psal níže Tul, tak to možná nebude úplně použitelné na všechny hry. Každopádně ten Xbox cloud gaming je furt v betě, takže to snad do budoucna bude dobré. Lidi hráli RDR2 nebo Cyberpunk na Stadii, tak to asi taková trága nebude. V rámci laciného GP je to asi nejlepší způsob jak se zbavit zbytečných krabic a kabelů u televize.

Ono v momentě, kdy hry přestanou vycházet fyzicky, stejně nevidím důvod, proč vůbec nějakou konzoli vlastnit ještě. Pokud teda člověk nežije v lese s otřesným internetem jako já. :D
@Rapier (27.06.2023 08:45): stačí si otvoriť tvoj profil a tie štatistiky tam Gordon uvidí. :) Ťažko brať vážne názory, ktoré vychádzajú z náhodných pocitov, hlavne v dobe, keď sa každý snaží mať názory na všetko.
Může mi někdo udělat tl;dr téhle přebujelé diskuze? Že zběžného proletění mi přijde že ti řešíte úplně samozřejmé věci - že konzole prodává levný dotovaný hardware a pak se připlácí na hrách přece platilo vždy, stejně tak že pc těží z modularity a univerzality bo nějaký aspoň basic notebook stejně doma potřebuje úplně každý.

Co se týče hraní, tak by mě ale celkem zajímala statistika vývoje poměru hráčů na konzoli a na pc, specificky u nás (ne absolutní počty, tam z obojího samozřejmě mocně ukusují ty mobily)
@Charllize (27.06.2023 00:12): mám PS4 Pro a PC a fakt ten rozdíl poznáš, to si zase nic nenalhávejme... akorát prostě lidi, co hrají na PS, tak si na tu sníženou kvalitu už tak zvyknou, že jim to ani nepřijde :)
@Naginata (26.06.2023 23:04): když už jsi zmínil ty arcade stroje https://youtu.be/1EsEe20GqAc?t=2094 Tohle bych si dal líbit naživo, to musela být pecka.

@Dan9K (26.06.2023 23:03): snažím se děcka pomalu ale jistě přetáhnou na světlou stranu síly, rozuměj: PC ale i přes všechnu snahu se mi to ne a ne podařit. :)
I přes to, že děti mají doma PC, starší notebooky a dokonce i konzole, stejně nejčastěji hrají hry na smartphone. Marně jim vysvětluji, že na PC a nebo notebooku si mohou zahrát kvalitněji, stejně vždy vyhraje mobil a ty pitomé free to play hry, alias továrny na peníze.

Zkus vysvětlit děcku, že vrážet peníze za robuxy do Robloxu, protože Nela ze třídy už má všechny doplňky co se dají koupit v nějaké mini hře, není fakt dobrý nápad. Je to mor, jsou rodiče co nechtějí aby jejich dítka hrála Minecraft nebo Lego hry, protože jsou placené, ale vůbec jim nevadí ke každé příležitosti (svátek, narozeniny, vysvědčení, atd.) utratit za mikro transakce peníze za hovadiny typu oblečky, a spol. do nějaké stupidní mini hry v Robloxu. Ti poté dělají již zmíněnou statistiku CS GO a vydělávají vývojářům na nové mercedesy, domy, no zkrátka aby se mohli topit ve zlatě. :) Tohle je MOR herního průmyslu.
@Charllize (26.06.2023 23:08): Tak PS4 verze her na 55" 4k TV fakt poznáš. Nebo poznám no, určitě poznám, když hra padá někam k 1080p. Některý hry to mají vyladěnější, některý jsou katastrofa. Třeba jsem kdysi koupil remake Crash team racing a krom toho, že to má horší framerate než originál na PS1, tak i těch 1440p vypadá vyblitě a tímto trpí docela dost her bez nějakých moderních TAA vyhlazování nebo upscalerů. Tekken 7 další příklad. Prostě je to hnusný.
@Rapier (26.06.2023 22:59): Vůbec by mi to nechybělo. :)

@Bursoft (26.06.2023 22:58):  Tady byla diskuze o tom, zda mobil dokáže nahradit PC dnes. Znam lidi, kteří bez PC fungují, já sám PC vlastně nepotřebuju, takže jsem jen obhajoval to, že mobil stačí a když chce člověk hrát, tak konzole je lepší volba. Research kočáru bude asi voser na mobilu, ale tyhle věci nedělaš zrovna pravidelně a dá se to zvládnout. A běžný člověk nemá potřebu se dohadovat s nějakým Fritolem na internetu, takže psaní a opravy chyb nehraje roli. :D
Nedávno jsem viděl tohle. Celkem zajímavé, že v Japonsku PC pořád nepoužívá moc lidí a že není tak populární od doby PC-98, ale to se posledních pár let začalo měnit, když více Japonských vývojářů začalo vydávat hry na Steam a jejich prodej začal stoupat. Taky je zajímavé, jak tam byli handheld/mobile hry populárnější než ty na konzole a poŕád jsou běžné i Arcade stroje.
https://www.youtube.com/watch?v=CbfioGPyPBk
@Rapier (26.06.2023 22:39): a co tahle přestat posuzovat svět podle toho, co dělají děcka 8-16 let. :D

Samozřejmě ne že to děláš zrovna teď ty, jenom mám pocit, že tahle doba je úplně prdlá, že neustále řeší, co na úplně všechno řiká tahle věková skupina. Neustále jsem vlastně konfrontován s tím, že co tahle věková skupina neuznává nebo nezná, je všeobecně mrtvý. A filtr, podle kterýho tahle věková skupina určuje, co je mrtvý a co ne, je ne že nahodilý, ale odvislý od věcí, které vlastně většinou vůbec nesouvisejí s tou danou věcí a tím, jaká je realita, protože to mají hozený podle různých influencerů, seriálů, co zrovna říkají vrstevníci a co se k nim podle nějaký prapodivný souhry okolností zrovna dostane. A za deset let, až jim bude 25 let, to budou mít pravědpodobně úplně jinak.

Vlastně mi to přijde celý na hlavu :D

Každej desetiletej, kterýho jsem poznal a sledoval jeho vývoj, byl v 15 úplně někdo jinej, takže vlastně jejich preference v současnosti ani moc nevypovídají o tom, co budou dělat za deset let. Neznám sebekritičtější lidi, než právě lidi 15-18 let když vzpomínají na to, jací byli, když jim bylo 10-15. :-)

Takže to, že zrovna teďka děcka nehrají na PC, je asi fakt, ale jako vlastně vůbec nic to neznamená, vůbec to není vina PC, prostě se to tak nějak stalo a za pět let to bude třeba zase úplně jinak. Jediný, co to znamená, že, podle nich celý svět blbne už teď a překotně a bezmyšlenkovitě se jim snaží přizpůsobit.

Co když ale děti přestaly mít čuch na to, co je hudba budoucnosti a jdou slepě do slepé uličky? :-)
@Fritol (26.06.2023 22:55): nepochybně, ale přece by jsi nechtěl přijít o možnost modovat hry, o možnost hrát všechny hry na K+M, a hlavně o možnost updatovat GPU, případně o potěšení z blue/black screen, apod.. :)

No řekni, nechybělo by Ti to?
@Fritol (26.06.2023 22:43): Napsal jsi "Jinak já za to mé PC dal tehdá 30k a během 6 let už rozhodně nezvládá hry v takové kvalitě, jako to po dobu 10 let zvládá PS4", což jse ofc nesmysl, protože na PS4 to holt máš nastavený nějak, kdy nevíš jak a na tom PC si to prostě takto nenastavíš. To, že je drahý dělá to, že je to plnohodnotný workstation. Takže jo, pokud chceš mít zařízení jen na hraní her a je ti jedno, jak budou vypadat, tak koupit PC je nesmysl.

Jinak co se týče toho, že PC vlastně nepotřebuješ, to ti klidně dám za pravdu, pokud ti jde fakt jen o konzumaci obsahu. Ale zkus si udělat research, jak koupit novej kočár pro dítě na 6" displeji. Zlatá K+M a taby v prohlížeči :D A to nemluvím o tom, že na noťasu bych tento příspěvek napsal tak za 2 minuty, zatímco tady se crcám s nějakým kopírováním, vkládáním a věčným opravováním překlepů asi 10 min :D
@Garion (26.06.2023 22:51): Však já ten počítač nevyhazuju. Stále na něm hraju a budu hrát dokud bude stačit. Jen jsem tím chtěl říct, že kdybych tehdy přemýšlel jinak, tak dvě generace konzolí by mě vyšly o 15k levněji a měly větší životnost prostě. :D

Za cenu 15k jsem mohl mít klid na 20 let, s PC za 30k mám klid sotva na 10 let.
@Tulareanus (26.06.2023 22:48): Tak jinak. XSS stojí 4k a bude držet alespoň 10 let. Na PC za 4k si zahraješ leda kulové v den koupě. XSX stojí 12k, stejný příběh. PC je pro hraní drahé, pokud ho člověk nepotřebuje na práci a má mobil. Nerozebirejme to zas dokola. :D
Dostal jsem nápad, jinak Tula prostě dnes nepřesvědčím. Každý kdo má děti, nebo nějaké zná, rád si poslechnu co si o myslíte Vy ostatní, globální statistiku hážu do koše. Co se děje za velkou louží kde je HW levnější je mi v Evropě jedno.

Otázka do diskuze zní: pozorujete, že dnešní děti hrají více hry na smartphone, tabletu, konzoli, než na PC? A pokud hrají na PC mají spíše novější PC nebo starou vykopávku, která stále dostačuje?

@Tulareanus (26.06.2023 22:48): v pořádku, tak to zkusíme zde na DH. To samozřejmě stále není global ale o něčem už to vypovídat bude.
@Rapier (26.06.2023 22:39): Stále nechceš pochopiť, že škola tvojich detí a dve deti tvojho známeho nerobia nikde žiadnu štatistiku?

@Fritol (26.06.2023 22:43): Imho bursoft nereagoval úplne bez kontextu, ak totiž tvrdíš, že ps4 ti stačí, ale jej performance je locknutá na nižšie detaily, nižšie rozlíšenie a nižšie fps, tak nemôžeš predsa o rovnakom starom pc tvrdiť, že je horší, len preto, že tam neskúšaš hrať na takom nízkom rozlíšení/detailoch/fps.
@Bursoft (26.06.2023 22:36): Celá tahle diskuze byla o tom, zda má PC smysl pro člověka, který ho nepoužívá pro práci. Jen tím říkám, že konzole je pro hraní v tomhle případě výhodnější a PC tak opravdu předražený je, pokud jde o hry.

Do ničeho nekopu, jen reaguješ bez kontextu.
@Tulareanus (26.06.2023 22:37): tak pozor! To co jsem řekl platí min. pro ZŠ kde chodí mé děti. :) Dnešní děcka kašlou na PC, za tím si stojím. Fortnine nebo CS GO můžeš hrát i na 6+ let starém HW.

Kolik máš děcek ve svém okolí? Kolik z nich hraje CS GO na PC? Jsem zvědav na Tvůj průzkum. Abych Tě potěšil, od kolegy z práce oba kluci hrají na PC. Čest výjimkám.
@Rapier (26.06.2023 22:23): No ja vidím, že ťa nezaujímajú, ale pocitový výkrik do tmy nemá žiadnu váhu. O to viac, keď sú reálne informácie na internete voľne dostupné. Pokiaľ by si neveril, že je to globálna pravda, tak nebudeš písať takéto hlúposti: "Co se týče dnešní mládeže a dětí obecně, Ty na nějaké PC vesměs kašlou a hrají na telefonech, tabletech, starších noteboocích, případně starších konzolích alá PS4/Xbox One.
Pamatujte si: generace dětí co byly zvyklé hrát na PC ať chcete, nebo ne vymírá. Vidím to doma."
@Fritol (26.06.2023 22:22): Tak si ty hry lockni na 30 fps, stáhni rozlišení na 720p a pak povídej, jak ti nestačí :D Tady to kopání do předražených PC, co nic nevydrží mě taky baví, když dotyčný porovnává jabky s hruškama. Brácha má 1070 z roku, kdy vyšla a dodnes si v 1080p hraje naprosto v klidu bez nějakých velkých kompromisů.
@Rapier (26.06.2023 22:23): Jasně, ono to na FHD stačí, ale když si vemu, že jsem skoro 4 roky předtím mohl koupit XOne za 10k a před dvěmi lety ho "upgradovat" na XSS, hrát hry v lepší kvalitě a ještě mít 15k ušetřených, tak prostě ten PC je předražený voser, když ho člověk kupuje jen kvůli hraní. :D
@Pluto (26.06.2023 22:16): já myslím, že to máš úplně v pořádku :-)

možná, že trošku funguje takový ten "hurá" efekt, kdy člověk nadšeně používá novější technologii, jenom proto, že je nová a přehlíží třeba reálnou efektivnost té věci. Sám na sobě jsem to zažil třeba u elektroaut, kdy jsem přesně vnímal tenhle hurá moment, kdy jsem do toho byl nadšenej bez ohledu na fakt, že je to vlastně méně praktické.
Stejně jsem byl nejdřív nadšen ze streamovacích služeb, přestože jsem se vlastně tři roky koukal na filmy, na které jsem nechtěl. Ale samozřejmě teďka je to čistá dojmologie z mé strany.

Jinak je tam ještě jeden fakt. Zrovna včera jsem si chtěl na mobilu stáhnout hru, protože jsem zjistil, že tam dělali muziku moji oblíbení skladatelé. Přišel jsem na tu hru skrz Spotify. Na databaze-her není. Ale když jsem si ji chtěl stáhnout, tak sice na tom google play je, jenomže mi to stroze oznámilo, že mám smůlu, protože mám moc novýho Androida.

A tohle, když by se mi stalo na PC, tak okamžitě rozjedu akci, kde zkusím X programů, který umožňujou nějaký emulace, zkusím tohle a tohle, pohrabu se třeba v nějakým souboru...

Tyhle nový přístroje jsou tak dokonale blbuvzdorný, že prostě s tím nic nezmůžeš. Hra je stará, máš prostě smůlu, skončila v propadlišti dějin, ani stáhnout ti to nedovolí.
@Tulareanus (26.06.2023 22:16): AHA Ty očividně nechápeš, že mě je úplně jedno co říkají globální statistiky.

Tak znovu: příklad ze synem a CS GO jsem uvedl zcela záměrně abys neměl pocit, že všichni mají Steam a platí za hry. :) Mám spousty kolegů v práci co má na Steamu, a EPIC aby to bylo fér, hry co jsou zdarma.
Ty furt nemůžeš pochopit, že když napíšu své dojmy z akce nebo zmíním své okolí, že to neznamená automaticky, že věřím tomu, že to je globální pravda. A vtom je Tvůj problém. Tvůj boj, nikoliv můj. :)

Tím bych to dnes uzavřel.

@Rapier (26.06.2023 22:23): za mě stále solidní sestava, pokud hraješ jen v FHD mělo by to stačit.
@Rapier (26.06.2023 22:06): GTX 1070, i5-7500, 16GB RAM.

Neříkám, že nestíhá, jen už nehraju na vysoké nastavení nějaký ten pátek, že jo. 1070 je u dnešních her minimální požadavek v podstatě, za 4 roky (spíš dřív) už si nové hry nezahraju. PS4 za (tehdy) třetinovou cenu drží už 10 let a nemusím nic řešit, těch 30fps to dá prakticky u všeho. A pravděpodobně ještě alespoň jeden rok zvládne u většiny her, neb přechod na nextgen je u většiny vydavatelů furt v nedohlednu.
@Garion (26.06.2023 22:10): Dík za info, Prečítal som a teda nečakal som to, ale som rád, že som sa v tomto mohol opraviť. Ak ej to takto, tak to muselo byť televízorom, lebo som to videl na vlastné oči, že ovládať sa to dalo, ale ten Elden Ring, čo tam skúšal, tam to bolo jednoducho cítiť, že je tam prílišný delay na to, aby sme mohli mať dostatočne rýchle reakcie.
Když tady tu debatu čtu, tak přemýšlím, jestli má cenu se vůbec zapojovat. Protože já jsem v tomto totální exot. Nejvíc toho dělám na stolním PC a nic to nedokáže nahradit v efektivitě ani kvalitě. Notebook s sebou brávám a dělávám na něm nejnutnější věci, ale oproti desktopu moje výkonnost klesne tak na 60%. Používání bezdotykových telefonů celkem nesnáším (i když už jsem si zvykl, myš a klávesnice je pořád mnohem lepší). Pořád mám jako primární telefon tlačítkový (to primárně kvůli volání, kdy to vydrží celý den (a ne jeden) bez problémů bez nabíjení za jakýchkoliv podmínek). Mám teda i druhý "chytrý telefon", který brávám s sebou a používám ho vesměs jen na komunikaci s ostatními, když je to skutečně potřeba (buď na závodech nebo někde na výletech). Jinak se snažím mít vypnutá data a nebýt otrokem internetu. Mám všechny naučené, že na maily odpovídám jen, když jsem u počítače. Na messenger/whatsapp jen když mám zapnutá data. A když je něco opravdu urgentního, vědí, že mají zavolat nebo poslat SMS. A konzole? Jednou jsem měl doma na týden půjčenou PS (už nevím, jestli to byla PS2 nebo PS3), protože jsem si chtěl zahrát Heavy Rain a Beyond: Two Souls , což byly jediné dvě hry z konzolí, které mě zaujaly. A musím říct, že jsem hodne bojoval s ovládáním, gamepady prostě nejsou pro mě. Hry jsem si zahrál a konzoli s radostí vrátil zpátky. Pak jsem se s konzolema setkal párkrát při hraní NHL s kamarády, ale ani tam mi gamepad nesedl. Ale jak jsem napsal hned na začátku, vidím moc dobře kolem sebe, že v tomto jsem exot. Každopádně pro moji práci (prakticky veškerou) mobil ani omylem nemůže nahradit PC.
@Rapier (26.06.2023 22:06): A tak bude sledovať livestream toho hokeja na konzole alebo mobile? Veď som sa väčšinu času rozprával s Fritolom o tom, že pc umožňuje toho viac a menej osekane než mobil, potažmo konzola. :D

Čiže to, že máš syna, ktorý nedá do CS:GO ani korunu má aký vplyv na to, že len v marci Valve zarobil na loot boxoch v cs:go skoro 99 miliónov? Písal si, že z tých štatistík sa nedá vidieť, koľko hráčov za to platí. Tak som ti dal štatistiku, ktorá hovorí, koľko za to hráči zaplatili v marci. Navyše som ti písal, že nech si pozrieš v tej štatistike hry, ktoré nie sú free to play. Ale to si tiež úplne odignoroval. A tie moje zvyšné argumenty? Tiež ignore. Proste tvoje historky z domova nech kľudne slúžia ako historky z domova. Tie tu zdieľame vo väčšej a menšej miere všetci. No sú to len historky z domova a nie globálne predpovede alebo štatistiky. Tie som ti sem hodil. A vysvetľujem to už asi 4x po sebe.
@Walome (26.06.2023 16:09): kdo tu mluvil o basic věcech :-)

každopádně ano, všechno zvládnou pseudopřístroje typu tablet, mobil atd., akorát mám teda adrenalin až po krk, nadávky jsou slyšet sto metrů daleko a mám co dělat, abych ty věci pak vzteky nerozdrtil v ruce.
Navíc PC je všechno v jednom, bez PC bych potřeboval X dalších přístrojků, abych to všechno nahradil.

Chápu, že uživatelé bez nároků jsou s tablety v pohodě. Pro mě je to naprosto nepoužitelný přístroj. Nahrávat s tím hudbu? Jako jde to, ale srát se s milionama okýnek, který potřebuju mít otevřený, na tabletu, peklo. Plus to, že je to dotykový. Stejně bych si k tomu připojil myš, protože srát se s MIDI maticí jen na tabletu, no to bych asi vyrostl. Tam je to často milimetrová práce, jak udělat fadey, kam dát přesně kterej event.

Psát noty, jasně, jako když to má člověk v ruce, tak mu stačí keyboard klávesnice, ale jakákoliv grafická úprava je na dotykáči čisté zlo.

Psát texty. Klávesnici ničím nenahradíš. Napsat tenhle příspěvek na klávesnici mi trvá zhruba tři minuty, možná ani ne. Psát to na tabletu nebo mobilu, dělám to půl hodiny.

A pak samozřejmě hry, kdy PC prostě umožňuje maximální komfort v tom udělat si to přesně, jak já chci, tzn. projektor, gauč, klávesnice a myš natažená přes celej pokoj. Zahraju si všechny hry na světě, pokud trochu chci. Připojím si k tomu ten příšernej gamepad, pokud chci, mám ho v šuplíku. Prostě nemám žádný ale.

samozřejmě, ať si každej používá co chce, jen mě triggerujou ty řeči, který čtu už dvacet let nonstop, že je PC úplně k hovnu, a když ho používám, tak jsem 100 let za opicema :-)

Tyhle "nový" přístroje jdou ruku v ruce se stylem práce na internetu a obecně stylem myšlení, který mi není vlastní. Já jsem detailista a perfekcionista. Mám rád, když se můžu něčemu věnovat do maximální hloubky. Mobil a tablet je dělanej na to, mít to hned po ruce, někam rychle kliknout, moc se s tim necrcat a hlavně konzumovat rychle jednoduchý obsah, a když bych s tím chtěl pracovat jinak, tak jdu vlastně proti smyslu těch přístrojů trošku.
@Tulareanus (26.06.2023 21:36): HDMI a input lag bych byl opatrny (minimalne ve smyslu delka kabelu). Tady je treba clanek i s videem, kde rikaji, ze je to mytus - https://pcguide101.com/hdmi/does-hdmi-cable-cause-lag/

Ja mival 10m HDMI kabel a dohral jsem na nem napriklad na 100% ty "nove" Raymany, coz bych rekl, ze jsou alespon stredne narocne hry na reflexy, a nemel jsem pocit, ze bych s tim mel nejaky problem (a to jsem jeste k tomu hral s bezdratovym gamepadem), tedy subjektivne se mi to take zdalo OK.
@Fritol (26.06.2023 20:50): mám konzole rád, svým způsobem je poslední dobou preferuji, ale tady se musím Tula zastat. Mám 4 roky starý HW, viz. profil, a zatím si každou hru kterou chci hrát na PC zahraji stále na ultra detaily v QHD (včetně textur navzdory pouhým 8GB VRAM), ať už je to dnes již zmíněný MSFS 2020, TW3 a nebo CP77. Jaký PC jsi před 6 lety koupil smím-li se Tě zeptat na PC sestavu, když jsi psal že PC nestíhá?

Na druhou stranu na XSX, a nebo PS5 zmíněné tituly vypadají takřka stejně (přímé porovnání jako dělají Digital Foundry neřeším), nutno ale dodat, že hry vždy běží v nižším nativním rozlišení, a třeba nemají tak kvalitní textury jako na PC, na druhou stranu ne každý má doma v PC Ray Tracing capable GPU.
Tudíž ano, na 10 let staré PS4, podobně jako na 10 let starém Xbox One, si stále zahraješ tituly jako TW3 a CP77 ale ve výrazně nižším nativním rozlišení, s výrazně redukovanými texturami, a na první pohled pozoruješ mázlý obraz v pozadí. Když pomine, že hry sem tam klesnou pod konzolových 30 fps, tak ano zážitek ze hry pokud neřešíš kvalitu obrazu máš více méně stejný.

@Tulareanus (26.06.2023 21:04): PC rozhodně není vhodné na vše, často je to s určitými kompromisy. Třeba sledovat MS v hokeji na monitoru live je za trest. Live stream absolutně nestíhá, na TV máš plynulý pohyb, na PC se na to nedalo dívat. Něco jiného je ale záznam, tam je vše plynulé.
Jinak souhlas, dnešní PC stárnou mnohem pomaleji, než v devadesátkách, a upgrade GPU obvykle vyřeší všechny starosti s plynulostí hry jelikož, jak jsi správně poznamenal, pokrok v CPU části není tak raketový jak býval v devadesátkách. Ovšem pokud člověk zkousne stále vysoké, respektive vyšší ceny nových GPU RTX 4000 a RX 7000 vyšších řad. :(

@Tulareanus (26.06.2023 22:02): mám pocit, že dnes nechápeš Tule? Nenapsal jsem snad, že se domnívám, že je dost ochotných lidí platit za sračky v free to play hrách?
@Rapier (26.06.2023 21:52): No nebudem vždy súdiť podľa svojej sociálnej skupiny, to, že to robíš ty, neznamená, že to robím ja alebo všetci.
Argument so synom nie je argument, je to zlý príklad/blbosť.

Ja som ti písal, aby si sa pozrel na hry, ktoré nie sú free to play a sú uvedené v štatistikách, aby sa nad tým nedalo polemizovať, ale ty to jednoducho ignoruješ.

A keby dostatok ľudí nechcelo platiť za sračky z free to play, tak by tie hry buď prešli z free to play modelu na platený, alebo prestanú existovať. No a tu máš ďalšie reálne dáta, miesto tvojich ničím nepodložených tipov:  Counter-Strike players spent a record-breaking $98.7 Million on cases in March  

Mimochodom, tieto všetky veci by si si kľudne mohol vygoogliť aj ty sám, keby sa ti chcelo trochu popremýšľať nad tým, čo vlastne za mylné dojmy píšeš...
@Charllize (26.06.2023 21:42): to mě nedělej, na ten jsem zapomněl. Tak jo, Tul vyhrál na plné čáře. :)

@Tulareanus (26.06.2023 21:40): princip chápu, nicméně vždy budeš soudit dle své sociální skupiny, okolí, apod. na zbytek máme, jak jsi správně poznamenal, statistiky. Argument ze synem a Steam účtem jsem uvedl zcela záměrně abych Ti rozbil nadšení, že všichni jsou ochotní platit za sračky z free to play her. Ta statistika říká kolik lidí hraje CS GO na Steamu ale nikoliv kolik lidí z hrajících platí za lepší balíčky s bednami, apod. ačkoliv, nepopírám, nejspíš jich bude dost.