Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@AlieN (10.07.2023 00:32): Ono to ale často byla neschopnost a neznalost hw ps2, což obvzlášť u západních vývojářů bylo bohužel dost často. Obecně ps2 nejvíc dojizdela na 32mb ram, kdyby měla třeba 64 nebo 128 zřejmě by se ty auta neztráceli. To byla limitace největší. Ale tisíce nepřátel na jedný obrazovce je na tu dobu prostě super :)

@Pluto (10.07.2023 01:07): Jestli myslíš hry obecně tak to je naprostý nesmysl co říkáš. Ty adventury bych uznal, i když jich na konzolích taky řádka byla. Nebo subjektivně u někoho kdo hrál čiste na pc a o konzole ani nezavadil.
@Pluto (08.07.2023 13:49): Tak vzhledem k herní minulosti obou hlavních protagonistů Vortexu bylo jasné ze kecá ačkoliv tenkrát si to možná fakt namlouval a věřil ze to nějak udělají :)

@Zoltan (08.07.2023 13:55): Ja tam pravidelně nechodím a novinky spiš beru z ciziny, ale občas mají fajn hosta nebo nějaký téma a tak. A asi jsou lepší než Games, což zas není tak těžký :)
@Charllize (08.07.2023 13:35): Já je mám hlavně od novinek a v tom mi přijdou nejlepší. Občas teda mrknu na Vortex (ten jejich magazín). Ale také neplatím, stačí mi free obsah. A jrpg tam mají asi stejně jako ti ostatní, to je fakt no :)
@Zoltan (08.07.2023 13:20): No přeji jim úspěch, a dle diskuze má plno lidi za to ze to je kvalitni a chtějí platit. Ja si to moc nemyslím. Už jen to mechanické predcitani textu ve videu co je naprosto stejné jako text pod videem mne vadilo. Navíc se nulově věnuji jrpg. Sem tam mají něco zajímavého a snaha o jistou serióznost tam je taky ale obejdu se bez premium :)
Jde vám přepnout Epic do češtiny? Mám tam možnost změny jazyka dle systému (Default) - čeština. Ale nic se nezmění ani po resetu klienta.
@Fritol (03.07.2023 20:16): na konci jo, ale těch peněz co do toho jistě museli narvat, ale vrátilo se jim to se čtyřkou nekolikanásobně :-) jistě to byla pojistka aby se už neopakovalo to se trojkou

@Charllize (03.07.2023 20:51): nevšiml sem si teda, že to dávali k nečemu zdarma, já si ho normálně koupil :-D a sem za to rád,jelikož když sem si koupil konečně po deseti letech PS3 a zjistil jakej je dualshock 3 srajda nekvalitní oproti ovladači od mrkvosoftu :-D
a je úplně zřejmé, z čeho je těch 25 %, jestli je to z lidí co hrajou hry, nebo z lidí co hrajou na konzolích, nebo obecně z lidí? To by pak bylo úplně něco jiného. Já bych třeba hlasoval pro poslední možnost taky, ale úplně stejně bych hlasoval i u Playstationu :-)
A pak je tu samozřejmě ta drobná věc, že na PC jsou kvanta her, které nepředpokládají, že hráč je blbeček.
Proboha tady se resi pc vs konzole? :D to je jak pred 20 lety.

Snad i ten nejvetsi konzolovej fanboi musi uznat ze hry na kvalitnim pc vypadaji a bezej lip. To je objektivni fakt.

Pak je to uz o tom co kdo preferuje (cena vs vykon atd.) a to uz neni k diskuzi a je to proste individualni.
@Paul (27.06.2023 17:31): Proč ne, plno her běží na konzoli lip a mají i min bugů. Teď poslední rok to je obvzlast viditelné a videii a článků kde to někdo řeší je plno. Mluvím o ps5 a xsx samo.
Já teda když pustím RDR2 nebo KCD na tý stejný televizi na Pro vs PC, tak na PC to vypadá mnohem líp, běží to mnohem líp a loaduje to doslova o minuty rychleji. Proč bych se omezoval?
@S4TW (27.06.2023 16:26): Ja už to tady kdysi psal ale Ja zkoušel stejny hry na pc a konzoli přes TV co mám. A třeba zrovna u Falloutu 4 nebo Andromedy mi ten obraz z konzole přišel proste hezčí. Jestli ta TV to vnímá nějak jinak a má třeba něco co u pc obrazu nedělá nebo Ja nevím co. Měl sem na to i znamyho co koukal se mnou a taky mu to tak prišlo. Třeba u Andromedy se zapnutým HDR u obou verzi to bylo vyloženě do oči bijící o kolik obraz z konzole byl lepší. Ono se tohle nedá nijak srozumitelně předat textem :)

@Dan9K (27.06.2023 16:44): Ja jen porovnal oba způsoby jak to chodí. Samo ze se najdou hry na konzolích co běží na hovno a neuděláš nic, ale tam už se dostáváme jinam, k optimalizacím, zmetkům a podobně.
@Charllize (27.06.2023 16:16): já jsem dělal ústupky naposled v roce 2004 a 2005, když jsem se snažil hrát na starým compu trojici her Doom 3, Half-Life 2 a Quake 4.
Od tý doby jedu na plno, striktně. Je to v podstatě moje obsese, potřebuju hrát hru v nejlepší možné PŮVODNÍ kvalitě, tzn. bez módů, ale přesně tak nejlíp, jak to původně autoři udělali. A když na to nemám comp, tak to prostě nehraju. Však to neuteče, zahraju si to klidně za deset let.

Ale už ta možnost, že si to můžeš snížit, je právě skvělá, je to právě přesně ta svoboda, ta modulovatelnost a široké možnosti, které tu obhajujeme. Ty tu vlastně obhajuješ to, že tu možnost nemáš, přitom, co jsem zaznamenal, to mnohdy na to konzolovým hardwaru není ideální a třeba by nějaké snížení detailu i bodlo, jenom to třeba není dovolené.
@S4TW (27.06.2023 08:44): No mne vždycky prislo ze nejvíc ty ústupky dělají prave hraci na pc. Běží ti blbě tak se nastavuje níž. Na konzoli zapnes a hraješ a žádný ústupky neděláš. Jasne ze chápu přímou implementaci ústupku na pevno danou v konzole verzi ale dle těch srovnávacích videii většinou o žádný big deal v kvalitě nejde. Dost často fakt musíš napínat zrak abys to poznal. Navíc už v roce 2017 díky vykonejsim verzím obou main konzoli měli byl standard 1440/2160p což se u pc v te době moc říct nedá. Navíc už docela dlouho mají TV plno herních vylepšení které přímo spolupracuji s konzoli a o mnohem lepší implementaci HDR nemluvě. Proste obraz z konzole v případě kvalitni TV muže působit nakonec lip i když má v dálce o 15 trsů trávy míň a běží 30 fps. Subjektivita taky samo hraje roli, každý to vnímá jinak a ten vzor pěknosti není pevný.