Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Já vám nevím klucí. Pustila jsem si ty vaše odkazy a jsou to přesně zvuky, jako když si moji dva synové hrají spolu v pokojíčku a vřískají. Jeden se do toho snaží něco jako zpívat, druhej do toho bubnuje na bubínek, když mají dobrej den přidají i flétnu nebo jen nadražáckou píšťalku a o zábavu je postaráno. V těchto chvílích mi začíná trestit hlava a cuka mi v levém oku. Takže představa že si to budu ještě doprovolne pouštět sama je šílená.

Nicméně včera jsem zahlédla našeho dětského lékaře na parkovišti - svistel si to v černém SUV, polepenem Bathory, stažena okýnka, rozpuštěné dlouhé vlasy, jeho řetěz se mu kynklal na krku a on s jednou rukou bubnoval do volantu nějakou děsně hlasitou metal písničku. A to se mi líbilo ;o))) takovej pediatr je prostě pecka, takže palec nahoru pro metal ;o))))
@Fritol (10.10.2020 10:36): Tak pro mě holky z Babymetal byly vždy jen takové příjemné zpestření a oživení hudební scény, své hudební favority mám úplně jinde. Musím uznat, že s nimi přišlo něco, co zde do té doby ještě neexistovalo a navíc bylo docela zábavné, tyhle malé rozdováděné dívčiny sledovat. Ta energie a jistá bezprostřednost byla odzbrojující a velmi sympatická. Jinak bylo od počátku jasné, že tento koncept je sice originální, ale ve stávající podobě nemůže fungovat dlouhodobě a časem se nad Babymetal zavře voda.
Jsem si dnes dal asi na delší dobu poslední kulturní zážitek, ukrajinské Lords of the Sound a paráda, mohu doporučit. Skladby z her a filmů, občas jsem se neubránil nějaký tý slze...např. když Bohdan Tůma uvádějící (jen z nahrávky) každou skladbu nazval Geralta Žeraltem :D
Ale jinak fakt super, ten zpěvák Jaroslav co vypadá trochu jak obří ženská zpíval naprosto neuvěřitelně.
@ntz (06.10.2020 23:31): Nevím příliš, o čem mluvíš. Já nikde nehodnotil přínos Eddieho jednotlivých riffů, já pouze popisoval, jak na mě ve své době Van Halen mocně zapůsobili. Ty hodnotíš zpětně, já to prožíval v reálném čase, v tom bude nejspíš ten problém. Tehdy byla deska „Women and Children First” aktuální, byli jsme mlaďoši a prostě na nás ten jednoduchý, ale vygradovaný a úderný riff působil přímo magicky. Nicméně i tak, odhlédnuto od tehdejšího kouzla okamžiku, je toto album dodnes fanoušky vysoce ceněno a skladby „Fools” a „Romeo Delight” patří mezi největší klasiky kapely.
@samorost (06.10.2020 22:45): nechci se te nejak dotknout, ale ty si umis samoroste najit na vsem to nejhorsi :D .. uplne jak A.J. Rimmer v cervenym trpaslikovi ... Van Halen byla jedna z nejvic influencing kapel svejma kytarovejma rifama a zrovna tenhle sample co si ukazal je mezi jejich rifama skoro ten nejnudnejsi a nejsedivejsi mezi jejich hardrockovym dedictvim ...

co se tyce vrcholu jejich kytarove evoluce z pohledu riffu, tak si myslim, ze to je album Balance .. ale samozrejme, proti gustu zadnej disputat ...
@Kunick (06.10.2020 22:17): Uf, tak toto jsem nechtěl číst, to je hodně zlé. :c( Věděl jsem, že má raka, doufal jsem ale v dobrý konec. Jeden z muzikantů, jenž formoval můj hudební vkus. Když jsem poprvé ve sladkých nácti slyšel tento riff (potažmo celé album „Women and Children First”), běhal mi mráz po zádech a měl jsem na dlouhou dobu své nové hudební bohy. Van Halen jsou absolutní legenda a Eddie byl jeden z top rockových kytaristů. Jdu si hned něco pustit...
Tampopo

Filmová lahůdka. Míjelo mě to dlouho (jde primárně o komedii), ale je to vážně skvělé. Možná vůbec nejlepší film o jídle co jsem zatím viděl :).
Co mám reakce z okolí, tak jsou spíše záporné - do 6. dílu docela OK, pak je to prý hrozně nelogické a WTF.

Takže to půjde mimo mě. Na co se těším a co si dost šetřím, jsou druhá řada The Boys :) A vlastně i Mandalorian, toho jsem ještě neviděl.
Teď jsem taky dokoukal Raised by Wolves. Začátek velmi slibnej, tak do 6. dílu super, ale potom se z toho stal totální mindfuck a klasicky cliffhanger. Nelíbilo..
jestli se tesim na nejaky kulturni zazitek v nadchazejicich tydnech, pak to nepochybne bude Borat 2 :D
@Samariel (02.10.2020 12:56): Ze začátku jsem byl velmi nadšený, druhá půlka je trochu slabší - mysterioznější, což mají tedy někteří rádi (já ne), a pro mě méně myšlenkově bohatá, mě na tom bavilo hlavně zkoumání rozvíjejícího se vztahu dvou androidů a jejich dětí (kde z androidů muž je podřadný údržbář a ženská je neporazitelný stroj na genocidu). Finále je hlavně velký cliffhanger, pro mnohé nejspíš s jedním hodně wtf momentem, ale do značné míry se mi líbí kam směřuje do budoucna, a svým způsobem jsem i něco podobného čekal.
Dnes skončila první řada Raised by Wolves - seriál od Ridleyho Scotta, tak trochu kombinace všech jeho velkých sci-fi filmů (Marťan, Blade Runner, Vetřelec, Prometheus)