Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Mám takový dotaz k Harry Potterovi. Na stará kolena se mi tyto knihy číst vůbec nechce, tak se optám - je tam někde vysvětleno, jak probíhal život po ukončení školy běžného kouzelníka? Tím myslím, co z nich vlastně bylo po škole, co všichni dělali? A jak se ve světě mudlů vysvětlilo, že byli celou povinnou školní docházku pryč? Na prázdniny mazali domů a školní rok zase v trapu. Sociálka je neřešila? Nebo byli všichni kolem očarovaní? Děkuji
https://www.csfd.cz/film/578298-bird-box/prehled/ Celkem solidni zanrovka... Ale Sandricka dost vyrusovala. Preci jen za chvilku 60leta baba, je tam za prvorodicku a to zkoumani jejich plastik, vylepseni, pod tunou makeupu, byla takova dalsi linka filmu :D Pekna zenska a vypada ted jako neprirozeny a umely cosi...

@Shoggot (04.01.2019 12:07): Tak to je fanj. 4* jsem mel fakt rad. Kdyby byl tak spin off s Trojanem, protoze ten tomu tam naprosto dominoval :) Opravdu kvalitni herec, a tech je dneska jako safranu...

https://www.csfd.cz/film/431480-svet-pod-hlavou/prehled/ to by nemuselo bejt uplne marny... koukal na to nekdo? Uz pres rok jsem nezapnul TV, tak zjistuju, jestli se treba cirou nahodou neco lepsiho neurodilo :D
@Drolin (04.01.2019 15:00): Doma ale přijdeš o část zážitku, když polovina filmu je ve 3D.

Maoyan je appka sloužící především k nakupování lístků, tam mají běžně věci jako Aquaman a Venom hodnocení 9+, to se nedá brát vážně. Na databázi Douban to má solidních 6.9/10. Že ten film schytá vlnu negativních reakcí, bylo jasné už při pohledu na jeho herecké obsazení.
Poslední večery na Zemi

Podle uživatelských recenzí ale řada čínských diváků z náročného uměleckého filmu, přirovnávaného k dílům Andreje Tarkovského či Wong Kar-Waie, odešla, případně v sála usnula.
Je tu někdo, kdo ten nový Black Mirror "hrál" a následně shlédl i torrent verzi? Obstojí to jako příběh i v té defaultní timeline?
@Paul (29.12.2018 21:40): No musíš asi normálně na PC, Netflix není platforma na interaktivní filmy, tohle pro ně bylo nové, takže jasné, že to její mobilní appky ještě neumí.
Rozkoukal jsem Expanse a je to docela scifi nádhera, vyloženě se tím vizuálem kochám :)
A napsaný to zatím taky vypadá slušně..ještě že to Bezos oživil.

@Drekt (29.12.2018 21:13): Metalhead bylo dobrý atmosférický post-apo

@Drekt (29.12.2018 17:09): Kde na to koukáš aby fungovaly ty interaktivní prvky? V netflix appce to prej nejde (fail)
Kouknul jsem na Final Space. Docela fajn animák. Ricka a Mortyho to nedá, ale postupně se to v průběhu první série zlepšovalo a ke konci už tam bylo nemálo vtipů, kdy jsem se dosti smál. To hodnocení na CSFD je imho celkem zasloužené.
@Red (26.12.2018 21:46): Přesně, to byla pěkná pohádka, i když to cestování slepce bylo celkem těžko uvěřitelné, ale nakonec... bylo to v pohádce :-) Takže rozhodně mnohem lepší než včerejší divný Žito.
@Zoltan (26.12.2018 21:52): JJ. Jen mi tam chyběla nějaká akce, nějakej pořádnej souboj nebo něco nepředvídatelného či narušující tradiční šablony typu zlý rádce v černém a navíc černokněžník:))
@Red (26.12.2018 21:46): Jj, konečně po delší době dobrá pohádka. Fajn atmosféra, vizuál i herecké výkony. Příběh taková klasika, nic náročného, ale fungoval dobře. A prizména neskutečně pěkná herečka :)
Tak slovenská pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi velmi solidní. To měli dávat na štědrý den a Žita dát někde ve 2:00 aby lidi neponocovali:)
Rozhodol som sa s rodinou pozerať Die Hard a Tokyo Godfathers a prekvapivo ich obidva filmy bavili, hlavne mamu, ktorá akčné veci vôbec nemusí.

Tiež sa im veľmi páčila zbierka vianočných piesní od Sufjana Stevensa a Jethro Tull.

A nové rozprávky nesledujeme, klasiky ako Soľ nad Zlato a Mrázik sa osvedčili.