Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@pajmič (02.12.2020 09:52): Netuším, nevidím do toho. Co se ne-kpopové JK týče, tak mám rád Jambinai, což je post-rock. Otázkou je, jak moc populární jsou doma, protože na Spotify u nich vede VB, Polsko a Evropa prostě. Minulý rok byli i v Praze. Když si člověk vyjede korejskou hudbu na last, tak tam nic jiného než kpop nenajde. :D
@Naginata (02.12.2020 01:18): Korejci nejsou zakonzervovaný sardinky pokud jde o přizpůsobení se západnímu trhu. Včetně podezdření z manipulace a ovlivnování statistik je jeden z více důvodů proč je Kpop momentálně rozlezlejší než Covid :)

@Fritol (02.12.2020 06:46): "i v samotném Japonsku je kpop populárnější než jpop" Sorry jako, ale to fakt ne :D Jpop je na domácí půdě stále naprosto neotřesitelný i díky přesaturovanému marketu. To, že pár Kpop skupin se dokáže prosadit do Jap žebříčků ještě neznamená, že mu dominují.

Apropo, poslouchají Korejci něco jinýho než ten svůj pop? Z japonska znám dost Jpop skupin, ale i též rock/metal, jezz, blues, folk kapel a hudebníků, ale neslyšel jsem o žádném korejském rocku nebo čehokoliv jiného krom popu.
@Naginata (02.12.2020 01:18): Čísly to asi nepodložím, ale jsem si téměr jistý, že i v samotném Japonsku je kpop populárnější než jpop. Většina kpopových skupin dělá i japonské verze svých písniček a třeba zmíněné TWICE mají přímo japonský channel a dělají japonské songy. Není pop jako pop asi...

Osobně mám japonskou hudbu moc rád, převážně však jedu j-rock, shoegaze, post-rock, core apod. a jpop mě taky nikdy příliš neoslovil.
moje speváčky - Róisín Murphy, Tori Amos, Anouk, Fiona Apple, Paula Cole, Alanis Morissette, Janis Joplin, Anita Doth (2 Unlimited ) dajte aj vy nejaké tipy )
@Karasman (01.12.2020 20:19): a tenhle zpěv tě jakože nažhavuje? :D

ale je to zajímavý úkaz.

já vlastně ani nevím, která holka se mi z toho hudebního byznysu nejvíc líbí. No možná bych skončil u Britney Spears, ale tak před 15 lety :-)

a z těch normálních Dolores z Cranberries, která vůbec není můj vkus, ale ten zpěv je hrozně vlastně vzrušující :D A to jak hraje na tu kytaru to strašně slavný sólo ze Zombie, který je vymyšlený tak, aby to zahrál i někdo, kdo na kytaru vůbec neumí. Ale je teda dost unsexy, že už je mrtvá. A Samozřejmě Gwen Stefani, ale v 90., ne to, co se z ní stalo potom :-)
@Charllize (01.12.2020 20:30): Asi bych to nenazval broukáním, ale dost často si takhle pro sebe občas growlnu... :D

@Fritol (01.12.2020 20:31): Jj, to všechno chápu a je to i hezký, ale asi bych měl problém s tím, že bych nerozuměl ani slovo... :D Pět let jsem mimo jiné dělal v korejské fabrice a ten jejich jazyk mě naprosto fascinoval, ale ať jsem ho poslouchal sebedýl, tak jsem z něj nepochytil vůbec nic. A troubleshootování korejských Windowsů mě ve snech straší dodnes... :D

@BUMTARATA (01.12.2020 20:41): OMG, další! Zrovna před pár dny jsem dohrál Beyond: Two Souls a tohle bych do ní úplně neřekl...
@Karasman (01.12.2020 20:19): Tak tam jde spíš o tu show okolo. V JK s nimi mají milion různých zábavných pořadů, neustále nějaké streamy a prostě nekonečné množství obsahu z jejich života. Ty holky tam přehnaně řečeno podepisují smlouvu na odebrání svého osobního života na několik let aby tvořily zábavu. No a ta videa a tanečky mají taky něco do sebe, že jo. Je to prostě celkově zábavný svět. Tohle u západních hvězd v podstatě neexistuje krom účasti v několika dementních talk-show, které jsou převážně trapné než vtipné na můj vkus.

A ten tvůj odkaz... uh, to je mimo můj vkus. :D
@Fritol (01.12.2020 17:59): Za mě nejlepší období je cca 2010-2015 - 4Minute, 2NE1 a f(x), legendy jako Girl's Generation a Brown Eyes Girls...zlaté časy. Třeba Red Light mám za svůj nejoblíbenější song, akorát teď jsem ho už přes rok pořádně neslyšel ze zřejmých důvodů :/
@Fritol (01.12.2020 12:48): vidíš, tak to mi otvírá úplně nové možnosti :-)

@90210 (01.12.2020 13:22): cool :-)

@Fritol (01.12.2020 13:28): vidíš, a to jen toho Chopina poslouchám nějak víc cíleně. 65daysostatic jen No Man's Sky a to hlavně ty první dva songy. A Gareth Coker ani nevím co je :-)


Jestli je tu ještě někdo kdo má kombinaci alternativní rock, vážná hudba, herní hudba a filmová hudba jako prioritní, tak bych mohl mít s někým větší shodu :-)
https://pierreesteve.bandcamp.com/

Kdyby někdo chtěl koupit soundtrack k Atlantis nebo Black moon chronicles :)

Většinou alb jsem si koupil už před lety včetně nehernich bamboo a Metal, už přes deset let čekám na další slibena (Stone, Stalactica). Deo Gratias mam někde na CD, možná si výhledově koupím něco do poličky...
@Fritol (01.12.2020 15:56): Jo, právě jsem doposlouchal, docela zklamání.

A last.fm jsem přestal používat už dávno, nikdo tam už moc nechodil. Spotify jsem si založil naopak nedávno, jen si tam musím přidat kpop, na to ale budu potřebovat hafo času, mám oblíbených asi 150 songů :D
@Fritol (01.12.2020 16:15): "Just bring it" a "new beginning" mám nejraději "World Domination" se mi nejvíc líbilo produčně a zvukově mix/mastering, ale už u něj začaly trochu vařit z vody. Holky by měly trochu přibrzdit a za tou světovou nadvládou tak nepospíchat :) To ládování alba za albem si začíná vybírat svou dan.
@pajmič (01.12.2020 16:05): Jop, potřebovaly by trochu změnit styl už. Alba World Domination a Just Bring It mám teda mrtě rád a líbí se mi z nich většina skladeb, ale Conqueror byl docela nuda už. Z toho mě echt baví akorát Liberal a Dragon Cries. Jestli zrovna tuhle skladbu vybrali na teasování nového alba, tak to zdá se bude zas to samé.
Registroval jsem se tam už 2007, ale pořádný přehled soustavně od té doby nemám bohužel ani náhodou - jednou za pár let si na to vzpomenu, tak si nastavím scrobbling všude kde hudbu poslouchám, leč pokaždé se mi to časem rozhasí a než si zase za dalších pár let vzpomenu, tak jde ucelená statistika do háje.

Ale teď koukám že mi tam někdo před čtvrt rokem napsal díky mé poslouchané hudbě s doporučeními na nějaké pagan muziky a electro dark ambienty, tak to je hezké.
@Fritol (01.12.2020 13:55): Já to mám i s 90210!

Your compatibility with ds_rock is Super.
You both listen to World's End Girlfriend, Clannad and DJ Krush.


A ano, toto Spotify nenahradí, proto také jednou za čas kouknu na LastFM.
Jelikož jsem magor do statistik, tak last.fm jedu furt, spotify nejedu, protoże by mi to rozbilo statistiky :-) ale i tak to mám zkreslené. Pouštím si hudbu teď hlavně v autě, a ten scrobbler v mobilu funguje jen, když mobil není zhasnutej, takže blbý.
@90210 (01.12.2020 10:57): Uplně mrtvé zase ne, pořád jsou tam stovky tisíc aktivních uživatel. Možná i miliony. Ale jasně, takových 10 let zpátky to jinak frčelo mi přišlo. Spousta lidí, které jsem dřív sledoval, tam už není aktivních.

Každopádně tam máš follow. Your compatibility with ds_rock is Very Low. :(
@Fritol (01.12.2020 10:00): Ja to zacal pouzivat az nedavno, s krizkem po funuse, ale pro hudebniho fanatika jako ja s pekne postaru zkompletovanymi diskografiemi oblibenych umelcu je to stale fajn, i kdyz je to uplne mrtvy.
@BUMTARATA (29.11.2020 22:34): Takže ono se ve čtvrtek 3. prosince budou otvírat obchody a restaurace a přitom kina se neotevřou? To je nejenom diskriminační ale i naprosto neopodstatněné. V kinech ti hrozí stejná možnost nákazy jako v obchodech nebo restauracích