Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@rikuhahl (06.12.2020 23:04): Hodně taťka se tomu přičinil a já je furt otravoval s tím, co je jaké písmenko a až tolik času jsem trávil nad komiksy s Kačerem Donaldem, že jsem si to pak nějak zvládl spojovat a.. vlastně číst. :D

Pak přišly videohry a to byl konec jednoho génia. :D :D :D
@Bragi (06.12.2020 22:22): požičal:-P I když Galaxia se potom dočkala taky papírového modelu.

Nebyl, byl to Vrabec. Viděl jsem vlastně jen stranu 6 a potom stranu 23 ("nelekej se, ale teď mě budeš muset obejmout"), 24 a 29 ("Mein Gott, Storch!"

@SilentWolf (06.12.2020 22:42): toho Starcopa jsem četl ve speciálu (snad v jednom z posledních, co vyšel - pak ještě dělali pár speciálů vystřihovánek) Dramatické momenty energetiky. Taky tam byl komiks jakési energetické krize v USA.

Kluk trefí lampu veřejného osvětlení "já jsem zhasnul celé město!" (později) mami, tu tmu jsem udělal já - no já myslím, že tentokrát jsi v tom nevinně. (závěr). Všechno zavinila /pojistka/ v ceně šedesáti centů, ale škody šly do desítek milionů dollarů.

Příběhy psané střelným prachem byly fajn...

A taky si vzpomínám na jakýsi všívaný komiks o opilci-bezďákovi, který zastavil invazi Marťanů tím, že je naučil chlastat. "Lokni si, zelenej mužíčku, až do dna"

Nebo na komiks z cizinecké legie, kdy skupina šla pouští bez jídla, bylo jich čím dál tím míň, nakonec velitel napsal poslední rozkaz a zalepil ho do obálky. Poslední přeživší voják se doplazil do civilizace, odevzdal na velitelství obálku a od té doby si na něj všichni ukazovali prstem, že je kanibal - v obálce byl rozkaz velitele, že po jeho smrti jej voják má sníst. "Nikdo si nevšiml - nebo nechtěl všimnout, že jsem obálku odevzdal NEROZLEPENOU."
@SilentWolf (06.12.2020 23:01): Tak to respekt, já si ve 4 letech “čet” Mickey Mouse a Čtyřlístky stylem, že jsem si obsah bublin vymejšlel :) Překvapivě jsem pak zjistil, že ty příběhy byly trochu jiný, než jsem si sám představoval :)
Mě vždycky bavily spíše Šípoviny (stínadla, hlavolam) a z různých napodobenin asi "Modrá Rokle", protože Saudek. Svorní Gambusíni atd..Vždycky mě pak mrzelo, že jsou v těch knížkách komixy jiného typu. Nikdy jsem si k nim nenašel cestu. :D

@Fingon (06.12.2020 21:42): hvězdný policajt a jeho "kotvička" :D V té knize byl myslím dobrý "horror" o klukovi který šel pro vodu a unesl ho obří pták. :D

A dodnes si pamatuji jak mi jeden kratičký komiks (fakt asi 3 obrázky a nebyl určitě součástí žádné z těchto knih, spíš časopis Nemesis, nebo tak něco) způsobil doslova trauma. :D Byl o chlápkovi co seděl v kuchyni a oknem ho chňapla obří ruka, asi do pekla. A pak tam byl zástup lidí, kteří si myslím drželi hlavu v rukách a prostě byli ve frontě. Než jsem viděl Noční můru v Elm Street a ta tyto komiksové horrory trumfla. :D To mi mohlo být tak 7, možná dokonce 6, číst jsem uměl před školkou. :D
@Bragi (06.12.2020 21:01): chtěl bych si znovu přečíst ten o A.V.Fričovi (Pán jaguárů, 95-97)... ten tam byl, když jsem ABC začal pravidelně kupovat (kupoval jsem od čtyřicátého ročníku). Ještě si pamatuji jeden, ve kterém jakýsi zmutovaný pavouk obsadil jakýsi tunel a teprve pak lidem došlo, proč se nikdo nevrací...

Taky bych si rád přečetl celého ?Vrabce?, zasazeného do druhé světové války...

"Hvězdný policajt a princezna ... Starcope! A nyní odhoďme masky, abychom se mohli konečně políbit " princezna si serve kůži z hlavy a je z ní ještěrka s očima na stopkach
Jj vycházelo a měl být i film. Nevím jak to dopadlo, asi blbě.
@rikuhahl (06.12.2020 19:14): Dík, to bude ono :-)
@Bragi (06.12.2020 19:20): Matně si vybavuji Kruanovu cestu, ale odkud a kam a za jakým účelem, to vůbec netuším, takže mám jen vzpomínky na to, že jsem to kdysi četl. Musím zapátrat, kde by se to dalo sehnat k nakouknutí. Mám takový dojem, že tam lovili nějaké divoké koně, říkali jim oroně nebo tak nějak :-)

Edit 19:34
@rikuhahl (06.12.2020 19:14): Jak tak koukám na ten odkaz, tak koukám na název jiného komiksu - Vzpoura mozků! Tam přece se roboti vzbouřili a byli tam nějací hlavní, kteří si říkalí První, Druhý atd. Ale víc zase nedám, je to marný :-)
@strejdafido (06.12.2020 19:12): Celá séria sa volá Pod paprsky Zářícího. Pôvodne to bola trilógia Příhody Malého boha, Příchod bohů a Kruanova dobrodružství. Neskôr pribudli ďalšie dva diely. Kruanova cesta a Kruan a bohyně.
Otázka spíš na dříve narozené - nepamatujete si název komiksu, kde asi nějací mimozemšťani poslali nebo prostě nějak předali takového jako brouk vypadajícího robota "neandrtálcům"? Měl ten robot takové hrabičky vepředu a učil ty neandrtálce. Byl to, myslím, český komiks.
Koukám poprvé v životě na Friends (v TV jsem viděl cca tak pět random dílů). Chandler si teď koupil laptop. "You guys wanna play Doom?" To je tak roztomile nostalgický :)
Nějaký tip na knihu z WW2?

Zatím mám tyto tipy:

James Jones - Až navěky
James Graham Ballard - Říše slunce
Norman Mailer - Nazí a mrtví
@Zx Atari 500 (05.12.2020 20:19): před časem jsem viděl film Hrdinové války, to byl fajn válečný film. Pouta války jsem si pořídil taky, spolu s filmem o Nankingu.

Jinak se mi hodně líbí čínské fantasy, včera jsem koukal na Chinese Odyssey: Part Three, protože jsem viděl předchozí 3 (i ČO2002), tak jsem byl hodně spokojený. Čínské sci-fi jsem ještě neviděl, pokud nepočítám v dětství (asi) Kosmický syn Bej-Bej. Mám v plánu se na to podívat znovu, abych si to ověřil, že je to to, co jsem tehdy viděl, akorát je to tuším k dispozici jen v mandarínštině:-P
Ah, na netflixu novej Fincher Reznor, Mank...to zas bude pokoukání. Doufám.
Četli jste někdo Svědectví od Margaret Atwood a viděli jste seriál Příběh služebnice?
@sandokan (03.12.2020 20:56): Pěkný, koukl jsem. Ale je to děsný psycho. Ten konec vysvětluje, proč to bylo od začátku tak tajemné a co hlavní hrdinku pohánělo. Ale teda, takovou jsem ji viděl snad poprvé.
Toto bylo fajn. Není to úplně klasický time travel a nejde to tedy moc do hloubky, ale cool nápad a nápadité zpracování za malý peníz.