Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Nějaký tip na typ literatury s prvkem cestování časem? A ne Dveře do léta a Dallas 63!
@MCZ (14.12.2020 16:36): ak by kvalita serialu bola na rovnakej urovni ako doteraz, tak by som urcite brala eate par serii. Ked si vezmes kolko hlupych serialov v dnesnej dobe vznika a maju velke mnozstvo casti, tak velmi nerozumiem, preco Bojack nepokracoval.
@Kejtee (14.12.2020 14:38): Rozhodně jeden z nejlepších animovaných seriálů dekády. A jeden z mála, který věděl, kdy má skončit (i když jej vlastně ukončili trochu předčasně).
Ja som akurat dokoncila Bojacka Horsmana a musim povedat,ze to bol jeden z najlepsich serialov co som videla. Az do konca si urdzal latku kvality velmi vysoko a aspon si mozme povedat,ze skoncil v tom najlepsom.
@S4TW (11.12.2020 15:50): Díky, vím, že to je těžké, ale já toho kluka nikdy neviděl. Je to bratránek přítelkyně a tohle info je jediné, které mám k dispozici. Ale říkala, že z těch tipů určitě něco vybere :)

Já ve 13 četl Isaaca Asimova a propadl jsem mu tak, že jsem ho zařadil jako nejvyšší bod svého hodnocení knih (0 = odpad, 10 = Asimov :D)
@John Mirra (08.12.2020 23:05): ty jo, to je docela těžké jen z takových malých nápověď - nečte, 13 let, nemá moc rád DC/Marvel... když si vezmu, co jsem četl v tomhle věku, tak to mnohdy byla náročnější literatura, než čtu dnes :), nicméně si dovolím nějaká doporučení a moc bych se neohlížel, jestli pro 13-ti letého či staršího...

Krysí královny - velmi povedená parodie na fantasy a vlastně je to pořád fantasy, já se u toho bavil, jestli má rád kluk trochu ostřejší humor, tak určitě doporučuji
Grandville - tohle je parádní série, ale je to trochu ukecanější, krásná kresba, má to 5 dílů (takže tak akorát)
Usagi Yojimbo - to si myslím, že by mohlo bavit, fantasy, trochu do mangy, ale není to klasická manga a člověk se dost dozví o japonské kultuře, akorát těch dílů... :)
Sága - moc krásná série - Sci-fi/fantasy - nevím, tohle nikdy neumím pořádně rozlišovat - tahle komiksová série má mraky ocenění a také bych řekl, že je to sice dospělejší, ale i 13-letý by se do toho mohl zažrat
Bitevní pole - pokud má rád military, tak tohle je must have
Essex County - to bych možná doporučil spíš tobě :), výborná záležitost, ale mohla by i zaujmout kluka, jak říkám, takhle se těžko doporučuje

a ještě si tady tak mimo doporučím pro všechny Skalpy a Živí mrtví - asi moje TOP komiksy v českém vydání.

A možná by bylo úplně nejlepší (pokud je možnost) vzít kluka do ComicsPointu, ať si vybere sám, co ho láká, to bývá stejně nejlepší a ono se to pak bude třeba nabalovat samo...
@hanak_v_exilu (11.12.2020 15:06): Black je ale výbornej scénarista. Už to ale dělá moc dlouho, tak ho normální zápletky nebaví a chaoticky je překombinovává. S castingem souhlas, ale nezapomínejme, že McTiernan (Die Hard 1,3) byl kdysi akční bůh. To k tomu výrazně přispělo. Black je takovej opak. Technickej diletant.
@Syndrom (11.12.2020 11:26): U mě to právě vyhořelo na scénáři. Black udělal naprosto dementní volby a celé se mu to rozsypalo. Přitom Správní chlapi se mi dost líbili. I ti Predatoři byli fajn. Žádný extra film, ale solidní variace s rozmanitýma postavama. Na téhle sérii je výjimečná jen jednička a to hlavně castingem - který se nedá zopakovat, nápadem - který už vyhořel a hudbou - která naštěstí furt funguje.
@Jab (11.12.2020 12:22): Nejde o to aký máš názor na Rogue One, či Sola, či nedajbože novú trilógiu, ale o to, že toto má byť vcelku očividne film, kde nemusia riešiť budúcu kontinuitu a iba to nejak napasujú do širších udalostí univerza.
@M.a.t.t. (11.12.2020 12:19): Tak Rogue One byl imho dost fajn. Solo naopak. Ale od té doby, co to Disney převzalo, tak je strašně vidět, že nemají obecně žádný plán. Nedává vůbec smysl, že obětovali Darth Caedus a Cade Skywalker dějovou linku. :(
Ohlásili také nový Star Wars film. Rogue Squadron. Imho to bude mít inspiraci v celkem oblíbené (teď už) Star Wars Legends knižní sérii. Ale neobával bych se, že to bude nějak více promyšlené. Jako u dílů 7-9 bude existence předcházet esenci.
@hanak_v_exilu (11.12.2020 07:59): Jj, Black je technicky nekompetentni reziser - melo to katastrofalni strih i kameru. Ciste nahodou jsem si na novy HDR televizi pustil 1 a je to pravej opak - scenar normalka, ale technicka rezie zlatej standard.

Dil od Rodrigeze se ti libil?
@Paul (11.12.2020 01:38): Na Zemi to zase točí jen aby ušetřili na nákladech! Taky mohli točit alespoň na Proxima Centauri b. Ale ne, jen kvůli tomu, že tu pár lidí bydlí, tak nejsou schopni přesunout štáb ani trapné čtyři světelné roky. Socky... :(
@Paul (11.12.2020 01:38): Nooo. Já mám Prometheua hodně rád a jsem ochotný bránit i Covenant, i když ne s nadšením. Ale vzhledem k tomu jak dopadl poslední Predátor, tak bych snad možná i ocenil, kdyby do mých oblíbených sérií už radši nikdo nerýpal.
Doporučil byste někdo komiks pro 13letého kluka, který nečte knihy a není vyloženě fanoušek Marvelu a DC? Napadly mě třeba Stranger Things, ale nevím, jestli to neviděl... tak něco takového, spíš akční/scifi/fantasy, co nebyl žádný film nebo seriál :)
@Naginata (08.12.2020 21:05): moderovat asi ne (to bude dělat Geoff), ale objeví se předat nějakou cenu. Ale ani nevím jestli tam mají být lidé nebo to bude celý nějaký virtuální nebo jak to má vlastně fungovat.
Každopádně Nolan sice není herní vývojář, ale jako jeden z nejlepších žijících režisérů, proč ne.