Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Cestování a koníčky

jestli to má být kvůli tomu, aby se neoddělovalo víčko od flašky, tak to moc nefunguje. To víčko normálně odtrhnu, ale zůstane mi na hrdle ten otravnej cancour. A to jako má být za trest? :-)

Václav Klaus by řekl, že je to levicové! :-)
[neexistující příspěvek]: V Japonsku to mívá na starost policie obecně, když se někde valí flašky, víčko, plechovka mají údajně v popisu práce to sebrat a dát kam patří :) Viz Astral Chain :)
Ale třeba to je kec.

Kazdopadne jsem si přidal do šuplíku s příbory nůžky. Ja s víčkama problém nemám teda, vždycky zůstanou s flaškou, nevím proč bych je měl někde pohazovat zvlášť.
@Charllize (21.04.2023 18:01): +1 přešel jsem na plechovky. Slibuju si od toho snižování závislosti skrz cenu za litr a ještě mě nebude srát to víčko, to fakt nevymyslíš :D Zlatá emerika, tam by jim za to banda vidláků přijela jeepama rozstřílet továrnu a hned by to vrátili zpět.
@Dan9K (21.04.2023 18:10): Chuťově mi přijde stejná. Ale takhle, ja se na to moc nesoustredil jelikož jsem neočekával ze bude změna v chuti a teď po paměti si žádnou změnu nevybavuju. Ale jestli si měl prudu s víčkem už jsi sám zakusil. Prej nařízení EU, víčko musí zůstat u flašky asi kvůli třídění plastu a recyklovani.
Holt to chce mít po ruce nůžky, nově :)
Tak jsem si koupil novou coca colu. Nově opět zpět dva litry. Ne 1.75 nebo 2.25. A víčko zůstane viset na cancouru plastu a překáží. Kterého debila v EU tohle zas napadlo. Leju si to do skleničky a víčko se smekne a vybryndal sem to kolem. Když to piju z flašky zase to víčko prudí někde na bradě nebo někde kolem. Ten utrženej plast škrábe a je to silně otravný. Údajně kvůli třídění a recyklaci. Meh.
@SilentWolf (19.04.2023 11:44): GG len tak ďalej. Ten recept vyzerá dobre, taký ten fake talianský štýl. Ja by som sa potreboval tiež cukru zbaviť, ale pri mojej pracovnej náloži a stresovej záťaži je to môj estus. :D

Inak sušené rajčiny používam veľmi rád. Pre mňa je to základ do špagiet (pridávam aj pretlak a lúpané nakrájané čerstvé rajčiny). Veľmi dobre taktiež sušené rajčiny konvergujú s nivou alebo gorgonzollou. Potom o trochu vyšší level je plniť kuracie alebo morčacie prsia sušenými paradajkami, chorizom a syrom (napr. čedar). :)

Ak by si chcel iný story difficulty level recept. Tak môj osobný sú kuracie steaky s curry dipom.

Potrebuješ kuracie prsia, ktoré očistíš od krvavých častí a častí s priveľa tukom. Netreba ich vyklepať, ale len len jemne "roztlačiť rukami" (lebo steaky, nie rezne). Z oboch strán nakoreniť čierným korením a granulovaným cesnakom. Opražiť na oleji z oboch strán (čas je individuálny podľa panvice/sporáku), keď začína strana vyzerať opražene, pridať drvenú bazalku. Po otočení na druhú stranu tiež drvenú bazalku. Netreba šetriť.

Ako prílohu zvyknem robiť steakové hranolky.

Curry dip. Do jednej misky vylejem/vyškrábem kelímok kyslej smotany alebo bieleho jogurtu (200/250ml), primiešam čierne korenie, granulovaný cesnak. Rozmiešam. Následne pridám práškový zázvor (nešetrím nim) a rozmiešam a potom to isté s mletou kurkumou, koriandrom, rímskou rascou a taktiež trochu mletej škorice. Najviac z týchto zložiek by malo byť kurkumy, nasledovanej mletým zázvorom. Pridám taktiež trochu mletej marockej sladkej papriky (je aromatickejšia ako tá naša), ak by som nemal, použijem obyčajnú sladkú papriku. Ak má človek rád pálivé, tak pridávam aj štipku mletého chili (typ chilli preferujem v tomto prípade slabý, pretože ostatné chute sú dostatočne bohaté a chilli ich má zvýrazniť, nie pohltiť) Správne množstvo kurkumy sa dá odhadnúť tak, že dip by po rozmiešaní mal mať sýtu žltú až jemne oranžovú farbu. V prípade, že človek nemá samostne kurkumu, koriander, rímsku rascu a škoricu, dá sa použiť aj nejaká kupovaná kari zmes. Ja inak aj v prípade, že by som použil kari zmes ešte prisypem aj tak kurkumu naviac. Ja zvyknem dávať aj trochu mletého muškátového orecha, ale ten je dosť výrazný, čiže ten a škorica, sú jediné koreniny, ktorými treba pri príprave naozaj šetriť.

Dip dopĺňa a osviežuje chuť mäsa aj zemiakov.
Tak po 55 dnech bez cukru (respektive sladkostí, protože cukr je všude) jsem nabyl pocitu, že je potřeba se opět posunout na vyšší úroveň bytí. Nečekat až mi restaurace přestane dělat všechna má oblíbená jídla, nebo nedej bože přestane rozvážet. Přestat být jen NPCčkem v životě ostatních, atd... :D Večeřet po tréninku pizzu nebo burger už mě nebaví a štve mě, že jsem zdechlý vařit. Tak jsem se do toho konečně opřel. A hned první sázka byla skoro až na jistotu - "Marry me chicken". Chutná to tak jak to vypadá na fotkách a asi to překonalo doposud můj top chicken breasts recept "Chicken Marsala". Konečně jsem taky našel využití pro sušená rajčata, která mi jinak vůbec nechutnají. :D

Tak tip pro všechny kuchaře. Jak by řekl Tul, je to recept o obtížnosti story. :D
https://www.onceuponachef.com/recipes/marry-me-chicken.html
(Já jen nepoužil mouku).
@Red (13.04.2023 18:20): byl, ale pořád je. Musíš si ale přivstat. Já jsem celoživotní fanda McCountry a samozřejmě jsem těžce nesl jeho zrušení a kecy Mekáče ohledně toho, že nikdy nebyl ve stále nabídce (25 let asi nestačí na to, aby něco bylo vnímáno jako stálá nabídka). Rok nebyl nikde, ale už je několik let v těch snídaních. Je to ten největší burger, co si můžeš na snídani dát.
Ale teda upřímně mně vepřový mcmuffin fresh chutná víc. Je to defacto totéž, ale ta bulka mi přijde mnohem kvalitnější než to, co používají v těch klasických burgerech, který má i McCountry.
@SilentWolf (13.04.2023 10:14): přesně tak, děkuji :-)

náhodou rizoto (risotto) je ohřátý z mikrovlnky ok. Mekáč je z mikrovlnky opravdu hnus. Resp. max 15 sekund. Dýl to maso pustí pak takový hnusný šmak, že se to nedá moc jíst (ano vím, že se to "nedá jíst" ani normálně :-) )
@Drolin (13.04.2023 07:48): myslím, že zmiňoval to risotto, ironicky, protože přeci nejde zrušit pokrm, kdežto já myslel, že ho zrušili v naší jediné restauraci, ze které jde jíst denně, když pomineme kebaby, burgery a pizzu. Ale chápu, je pohodlnější prodat steak za 400,- než Risotto za 250,-. Se právě bojím, že ten rozvoz brzy zruší úplně, protože pochybuji, že se jim vyplatí, když je tam věčně plno.
[neexistující příspěvek]: našel jsem to v lednici a ohřál si to v mikrovlnce :-)
@Tulareanus (12.04.2023 15:54): dýňové jsem schopen udělat lepší než v té restauraci, ale to čedarovo slaninové za boha ne. Nevím jestli mají slaninu napíchanou drogami nebo co, ale ani se tom nepřibližuji. Možná mají i nějaký spešl čedar, nevím. :D
@SilentWolf (12.04.2023 15:24): Si ukuchti doma! Väčšina druhov risotta sú náročnosť level story. :D Ja som robil minulý týždeň risotto s plodmi mora (250g lúpané slávky, kalmarie krúžky, chápadla + 250g lúpané krevety) a to bolo tiež preto, že sa mi vlastne veľmi nechcelo variť. Pár dní predtým som robil jelení guláš s bavorskou knedľou a tak jemné mäso sa mi v guláši už dávno nepodarilo. :)
@Zx Atari 500 (11.04.2023 18:03): Pojďme se tedy bavit o těch koních no!

Máš nějakého nejoblíbenějšího?

Já měl vždycky rozhodně nejradši Peruána. Když vyhrál třikrát Velkou pardubickou jako outsider s jezdcem Matysíkem, co ani nebyl tehdy žokej. To bylo něco. Poprvé vyhrál díky mohutnému pádu na Popkovickém skoku v roce 98. No to byla tehdy mela. Skončili tam všichni favoriti jako Cipísek nebo Wronsky!

Ale tenhle kůň rozhodně dostal konkurenci v podobě nejoblíbenějšího koníčka největšího milovníka koní na světě, Serdara Berdymuhamedova, což je teda taky mimochodem prezident Turkmenistánu, který vyřešil třeba covid tím, že ho zakázal. A mám moc rád tohohle jeho koně, kterej s ním v cílové rovince mrdnul na zem. To bylo krásný - https://www.youtube.com/watch?v=pIkurFloebs 

 A úplně stejně mám rád zase koně pana Receipa Erdogana, kterej to vylepšil ještě tím, že se mu krásně prošel po koulích :-) https://www.youtube.com/watch?v=CIttYpfFJq0 


To jsou mí tři nejoblíbenější koníčkové :-)

ale pak jich mám ještě hodně