Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Cestování a koníčky

@Dan9K (29.03.2023 23:21): No prave ja marku celozivotne nemusim, takze to cbd je pro me ok. Kdyz jsem vcera dal to hhc, tak uz jsem zacal chytat low cost stihy :D

Travku jsem snesl vyzdycky jen v kobinaci s necim.. a ne s alkoholem :D
@Red (30.03.2023 00:01): no já nejsem kuchtík, nikdy jsem to nedělal, každopádně úplně nejjednodušší je to dát v mlíku. Obecně se cannabinoidy vážou na tuk, takže to vždycky člověk musí udělat s něčím, kde je tuk. Čili, když si to rozmixuješ ve vodě, je to na nic.
Proto se dělaj mastičky, proto se dělaj pudinky, másla nebo mlíko.

Teď si můžeš zajít do jakéhokoliv CBD shopu a koupit si tam legálně HHC květy a ve většině těechto obchodů najdeš už i udělané speciality - třeba náhodně tady , můžeš si pořídt květy, ale taky můžou rovnou bonbóny, vapo, oleje, kapky, sušenky atd. mast tam z nějakýho důvodu nemaj, ale to si už pogůglíš, jak se to dělá :-) teď je to dost v módě dělat obecně všelijaký mastičky a olejíčky, takže to dělá kdekdo. Prostě uděláš mast podle návodu a hodíš do toho pár gramů no :-)

na THC tip do pošty :-)
@Dan9K (29.03.2023 23:23): No situace se má tak, že mamka mě požádala, jestli bych ji nějaké takové mazání nepořídil. Myslela asi přímo produkt z pěstovanýho konopí. No já kupoval maximálně před 20 lety na brka od spolužáka. Vůbec nevím co teď, se spolužákem už nemluvím, myslím, že už ani nepěstuje a jestli pěstuje tak nevím jestli z toho jde dělat mazání. Tak kdyby mě někdo třeba i soukromě nějak navedl co s tím, tak budu rád.
@Red (29.03.2023 20:37): jelikož si můžeš už zcela legálně pořídit HHC, tak si můžeš udělat mastičku sám, koupíš normálně květy a můžeš začít kuchtit
Ale chápu, pokud nechceš chemku no...
@Zx Atari 500 (29.03.2023 15:02): však ano, CBD je víceméně placebo, kdežto HHC je real stuff. Má to cca poloviční účinnost oproti THC, ale dělá to skoro to samý. Skoro. Na HHC cítím, že jsem víc při smyslech, můžu dělat prakticky všechno, všechno mě víc baví atd. a pak třeba za 30 minut se mi chce dost spát, ale když to člověk překoná, tak to trvá jen chvilku a už jsem ready. THC někdy úplně zruší i mě, a to mám už nějakou toleranci (jsem schopen dát klidně i 2 gramy)
Jsem rád tedy, že sis to nedal najednou, jak jsem radil, pro začátečníka je to silná káva, přestože je to jenom 20% HHC, já si teď akutálně balím 50% :D (ale možná si dám 45 a 50 dam až za hoďku :D)

@S4TW (29.03.2023 16:32): to je berlička, kterou používají všude, aby na to nebyly stejné požadavky jako na potravinu. Je to samozřejmě absurdní. A zároveň je to i nebezpečné, protože tam můžou ti výrobci dát jakoukoliv sračku a nepodléhá to kontrole. Vyhnul bych se tedy nedůvěryhodným firmám :-) Na druhou stranu už jsem zkusil asi všechno, co se tu dá legálně sehnat a všechno mi to přijde v pohodě a nic mi (zatím) není :D
@Red (29.03.2023 20:37): No pokud se chces zmastit, tak asi ne :)

Jinak cernocha jsem dal jen pulku. Nastesti zafungovala moje vnitrni pojistka. Vyhulit to cele, tak nevim, nevim, jak by to dopadlo.

Ted uz je mi jasny, proc byla horni polovina automatu vyprodana, kdyz jsem tam byl prvne...
Toz podavam report ohledne veselych hulek :)  Tohle bylo v pohode. Po konzumaci zadne znamky zmeny vedomi ci dalsi priznaky a velmi dobre se po tom spalo. Kdezto tenhle mazlik, uz pri bafani se dostavilo zname skrabani v krku a problem s udrzenim koure. Nasledovala jista zmena stavu vedomi a neurcite zmeny v chovani a nalade :) Dostavilo se i sucho v ustech + jemna zrava. Spanek se dal oznaci za lepsi, s pocatecnim prekonavanim rychleho tepu... :D

Tudiz pokud nekdy zopakuji, tak tu zelenou variantu. Cernoch je az moc a ucinek spise nezadouci :)
@Red (27.03.2023 18:24): Jj. pěkně povařené, okořeněné. K tomu pikantní pesto a člověk se musí oblizovat. A strukturou to připomína skoro jako když jí člověk gyros, takže pokud bys nevěděl, ani by Tě to netrklo.
@Charllize (23.03.2023 15:07): K zpřesnění, kdyby na to ještě přišla řeč: video v latině znamená vidím, infinitiv ve smyslu vidět nebo dívat se by bylo videre. Častěji se sice setkáme s tvarem video, protože konvence je taková, že první slovníkový tvar je první osoba jednotného čísla, infinitiv hned za ní, tj. na druhém místě, ale rozdíl tam je.
Když už zmiňujete jidlo. Včera jsem ochutnal panino lampredotto a je to strašně dobré. Jen pro většinu je lepší nevědět o co jde :D
@Charllize (23.03.2023 10:20): teda kupovat si plastový věci, abych nemusel mýt nádobí, to by tě teda většina mladých naprosto sežrala nenávistí :-)

Jinak pro mě je ten čas taky zásadní komodita. Řeším to právě tím, že nežeru vůbec a když už, tak něco rychlýho.

Dnešní doba je úplně ujetá přes to jídlo. A společnost mých blízkých dost neunáší, že já to mám na úrovni toho, když jedu natankovat auto. Vnímám to hodně skrz tu energii, kterou reálně potřebuju a uvědomuju si to možná právě proto, že to hrotím až na dřeň, kdy jako už fakt prostě nemůžu, což si myslím většina lidí nezažívá a jejich pocit hladu má úplně jinou kvalitu :-)
Jinak mě v poslední době nejvíc vytáčí recepty z internetu. Manželka si vždycky něco najde a pošle mi to, abych to uvařil. Přičemž v poslední době jsou to hlavně recepty z jednoho blogu (kde člověk musí přeskočit spoustu spoustu keců, aby se dostal k surovinám a k popisu přípravy) a taky recepty oficiálně postované značkou Clever (v Česku se to prodává taky, Albert to mívá, možná i Billa). Protože tam rozepíšou suroviny a potom v popisu buď na nějakou zapomenou, nebo zmíní zčistajasna surovinu novou, která v seznamu ingrediencí nebyla.

Jinak co se týče uvaření většího množství jídla a pak to mít na několik dnů, nevadí mi jíst to samé k obědu a pak znovu k večeři, případně další den, ale už ne víckrát.

Jinak jídlo, které se dělá, když už člověk neví, co by, jsou u nás špagety, případně jiné těstoviny (buď s koupeným pestem, nebo koupenou omáčkou, když už není chuť ani dělat vlastní).

Preferuji vařit jídla, kdy člověk všechno naháže do kastrolu a už se o to nemusí dál starat (např. guláš), věci, u kterých musím stát a průběžně přidávat ingredience, mě nebaví (od mámy, která sice vaří dobře, ale taky ji to zvlášť nebaví, mám recept na rizoto v troubě, kde se tekutina nepřilévá postupně, ale rýže se zalije vším a nechá se vyvařit).

Jinak zvládnu upéct bábovku, když je potřeba.


BTW vzpomněl jsem si na citát od Roberta Rodrigueze: "I've got a lot of friends who don't know how to cook, which I could never understand because not knowing how to cook is like not knowing how to f***."
@Bursoft (23.03.2023 13:58): To slovo videohry je stejně podivnost. Slovo video má hlavně spojitost s nahráváním nějakýho obsahu. Což mi ke hrám moc nesedí. Je to jako když někdo říká koupil sem si kazetu do playstationa :)
Mně tedy přijde už úplně mimo dávat třeba 140 korun za Grander burger v kfc nebo stovku za krabičku kurecich stripsů. Jako občas není vyhnuti ale vzhledem k tomu ze za těch 140 korun třeba tady u mně u baráku mám velkej kebab talíř a nebo v sámošce klobásy na tři dny mi ty ceny v těch kfc/mcdonald/burger king přijdou padlý na hlavu a už minimálně rok jsem v žádným nebyl .
Vaříval jsem rád, zvláště mnou oblíbená jídla. Co musím každý den něco dělat pro tři další lidi (žena a dvě malé děti), kteří to často ani nechtějí jíst (hlavně ty děti, ale občas se šprajcla i manželka), tak už zrovna dvakrát rád nevařím.

Když jsem v práci, nechám si jídlo buď dovézt, případně si jej z nějaké restaurace donesu sám. Většinou to pod těch 10 EUR je, i když žena si myslí, že je to zbytečný luxus a moc utrácím. Nicméně se mi poslední měsíce daří být v práci jen tak jednou, max. dvakrát do týdne a zbytek doby musím, velmi nerad (z mnoha důvodů) trávit doma na homeoffice. A to se právě snažím moc nevařit a spíš ohřívám koupené hotovky (které ovšem z Billy, která je nejbližší, zas tak za moc nestojí (než jsme se přestěhovali z jiného Bezirku, byli jsme napůl cesty mezi dvěma velkými supermarkety Billa plus (dříve Merkur), kde ten výběr byl lepší. Tady v desátém Bezirku je to samý Turek, což se projevuje např. na omezeném výběru dostupných jídel s vepřovým masem, ale třeba i ohledně sýrů.

Dnes jsem měl k obědu grenadýrský pochod, což je sice občas fajn, ale dnes jsem si to koupil ze zoufalství, protože jsem nenašel nic jiného, na co bych měl chuť.

Strašně rád dělám pokrmy s rýží (rizoto, Reisfleisch - na kostičky nakrájené maso na paprice a s paprikou s rýží, která není příloha, ale je to tam přímo vmíchané - rýžová pánev (recept od Gordona Ramsayho https://www.aglugofoil.com/2012/10/spicy ... e-gordon-ramsay.html ) šunkofleky, není mi cizí pečené kuře, dělám taky často z kuchařky na wok (i když je to vlastně jen velká pánev).

Jinak mám strašně rád pokrmy z čínských restaurací, které taky rád objednávám jako takeaway (jak na homeoffice, tak doma), i když pokud obědnáváme domů večeři, tak rodinka spíš chce pizzu. Dřív jsme objednávali i z indických restaurací, ale ty jsou z těch takeawayů nejdražší.
A chystáte se někdo na Comic Con? Já tam jdu teda jen kvůli komiksovým tvůrcům, což je paradoxně hodně podružný na celé akci, ale letos tam mám svého oblíbence Jamese Aarona a Frank Cho je taky hodně fajn...
@SilentWolf (23.03.2023 11:41): S cvikom klesá čas nutný na prípravu jedla, sú jedlá, ktoré viem uvariť za pol hodinu aj menej. A šetrenie času - ak si navaríš viac porcii a stráviš tým napr. aj tú hodinu, tak ak máš obedy na dva dni napr. tak si matematicky v rámci dvoch dní na to minul len pol hodnu.

Ja hlavne ale mám rád, že jem to čo mi chutí a neskromne poviem, že viem dobre variť, lebo varím aktívne skoro 14 rokov. To už človek chytí ten cvik, ochutí si to tak ako on chce. Ja napr. používam strašne málo soli, na niektoré jedlá vôbec, ale naopak používam širokú paletu korenín mám ich doma vyše 30 druhov a aj tie kombinované na indické jedlá alebo JV ázijskú kuchyňu si zarábam sám.
@SilentWolf (23.03.2023 11:41): OK.. :)

.. nicméně asi dobře chápeš jak to myslím. Jde o přístup ke stravování. Z toho co jsem četl jste tu opravdu neprobírali, žádnýho Michelina...

A jinak jsem taky lakomej. Když vím za kolik se to jídlo dá uvařit, tak se dost kroutím platit. Ano samozřejmě chápu, že jsou v tom náklady na zaměstnance a provoz.

Edit: tak to máš dobrý, mě práce moc nebaví. Jsem z těch pro které je ideální job rentier :) Rozhodně bych nikdy nepronesl větu, že bych nerad přišel o hodinu práce tím že bych si uvařil jídlo :)
Teda vy jste zoufalci :D

Ne teda, že by byl z vaření nějak na větví, ale stačí trochu premejslel jak co zkombinovat a zas taková pruda to není. Jako odměnu máte jídlo, který chutná jak chcete a hlavně víte z čeho je vyrobený.

Restaurace občas fajn, ale bohužel můj příjem není na to abych denně prožral petikilo po restauracích.
Jist se musi z puvodnich obalu, pripadne nad kusem papirove uterky. Nadobi jen pripade v nejvyssi nouze! Napoje jedine z lahve, sklenicka pouze pro navstevy :o) A hlavne davat pozor na drobky a podobnej nerad. To pak zavani luxovanim...
@Bursoft (23.03.2023 10:13): To Ja zas housky a rohlíky, ty jsou ještě rychleji k sežrání než chleba,pokud si nekoupim krájený. Ale ke klobáse je chleba lepší :)


Jeden čas jsem si kupoval plastový kelímky a talíře abych nesvinil nádobí a nemusel ho umývat.
Ale už jsem od toho upustil, ne že bych byl eko magor ale i mně to už prislo ze to přehánim a navíc to plast nádobí stalo čím dal tím víc a už se to moc nerentovalo s usetřením za prostředek na mytí nádobí :)
Přidávám se do klubu odpůrců vaření :D... mě to taky strašně nebaví, proto většinou skončím u nějaké klobásy, toustu nebo sendviče. Jakmile to zahrnuje smažení, tak už je z toho moc bordelu. Pečení je hodně fajn, jednoduché a není z toho bordel, ale zase chci většinou jíst, když mám hlad a ne čekat 2 hodiny na to, až bude jídlo hotové... Taky nemám rád jíst něco dvakrát za sebou, čili jelikož jsem sám, tak mi to prostě vychází na to si nevařit :D

A řeči typu je to rychlé a jednoduché... jakmile to zahrnuje nějaké loupání, tak už je to pro mě nepříjemnost, jednoduché je pro mě právě koupit předdělané koleno na pečení a to šoupnout do trouby a nakrájet si k tomu chleba... ale tam je zase problém ten čas, když mám echt hlad...