Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Tak jaké hry jste nominovali na Steam Awards? Já to mám takhle. 
Dohrál jsem je všechny kromě Chernobylite, který jsem tam dal abych podpořil tvůrce, ikdyž s rozehráním čekám až tam bude všechen obsah.
Tak se pochlubte svými :)
Funguje vám EGS (epic store), ať už klient, nebo web? A pokud jo/ne, máte UPC/vodaphone?
Mi jak web tak klient hází error 403 Forbidden, jak na PC tak na telefonu, ale pokud na telefonu přepnu na data tak se mi ten web načte. Všechny ostatní sajty/herní klienty fungují normálně.
To je pořad ze MS tomto a tamhleto, ale ze už 20 let paberkuji ve stínu Sony a Nintenda nikdo v úvahu nebere :) A najednou by se vsechno mělo změnit? Tak jednoduchý to nebude. Budou rádi když s touhle generaci dosáhnou na úroveň X360, víc bych fakt necekal. Sony tuhle generaci ještě s přehledem dá v podobne pozici co měla do teď a Nintendo si tím svojim piseckem pomalu pojistí nástup na trůn až vydá výkonem konkurence schopnou konzoli. A MS se vzasade nepohne nikam moc dal a ani peníze a ani Minecraft mu nepomůže :) Však to nezvládli 20 let, proč by teď najednou měli, času měli dost a nic.
@Jab (17.11.2021 16:20): To by bol ten lepší prípad. Rovnako sa však môže stať, že obidve strany vďaka istej zotrvačnosti v myslení dočasne uviaznu v zákopovej vojne exkluzívnych titulov. Uvidíme.
@Bragi (17.11.2021 15:31): Můj odhad je, že Sony se začne velmi rychle tvářit jako symbol mírumilovného korporátu a budou své dřívější exkluzivity hrnout ještě více na PC a časem možná i Xbox. Ve své podstatě si teď vymění s Microsoftem pozici. :) Microsoft je prostě největší firma světa (přeskočili pár měsíců zpět Apple). Se svým balíkem peněz koupili Bethesdu i Obsidian (a další). Tady jde Sony se stravenkami do miliardářského pokeru. Nezbyde jim tak než místo "exkluzivit" raději vytvářet hry na všechny hlavní herní platformy. Jsou z toho peníze a je třeba si nahradit budoucí ušlé zisky z prodeje Playstationů (a her na ně).

Nicméně aby se tohle stalo, tak je potřeba, aby Microsoft ty velké značky vydal mimo Playstation. Což se zatím neděje, takže si ještě počkáme. Trochu se bojím, aby případný propad zisků Sony z prodeje konzolí neznamenal třeba jejich konec jakožto výrobce mobilů. Jejich mobilní divize není zrovna zisková. To by po konci LG a víceméně i HTC byl velký zásah do daného trhu. :(
Heh mne tie nominácie prídu také, že tam dali všetko čo vlastne vyšlo, lebo toho viac za rok nevyšlo. :D
@BUMTARATA (17.11.2021 11:09): Ani bych se nedivil, kdyby jo :)
Ja bych to nejvíc přál Atlusu s SMT V, ať si jednou odnesou zásadní cenu, ale to se nestane. Takhle to nejspíš bude ten CP nebo Arise. A Monster Hunter a Scarlet Nexus je pro rpg kategorii z mého pohledu poněkud zvláštní volba.

@Fritol (17.11.2021 11:09): Tak možná mají ale s tema AAA day one novinkami mi přijde ze se tam nikdo moc nehrne, tedy s tím co by z xboxu udělalo raketu :)
@Charllize (17.11.2021 10:49): Tak Xbox na rozdíl od Sony nemá žádnou exkluzivní hru pro novou generaci ještě. Všechno vychází i na starou furt, takže není důvod se hrnout do koupě. A s tím GP nesouhlasím, mají tam nějaké hry prakticky od všech vydavatelů.

Pro tebe, jakožto hráče jrpg, je to horší, to je fakt. Ale západní mainstream tam má výběr bohatý až až.
@Fritol (17.11.2021 07:58): Sony by potřebovala zpět do luna a presoulozit :)
Ale ani u xboxu po tom roce mi nepřijde ze by nějak raketove rostl. Asi lepší než minule ale žádná hitparáda. Do toho gamepassu se jim zas tolik vydavatelů nehrne a něco co by kromě Forzy a Halo bylo zasadni tam taky nemají.
Jasne teprve bude, ale to i u Sony.
Jo, za mě dvojka je taky v podstatě na rovni čtyřce, jednička je suverénně nejslabší, ale taky se to dá :)
Čím jsem starší (a mám míň času), tím menší chuť mám diskutovat na internetu nebo opatřovat hry, které hraji, mody - ale to není proto, že bych něco proti modům měl, spíš jen predominantně hraji adventury, které jaksi modovatelné moc nejsou. Poslední hra za dlouhou dobu, kterou jsem hrál a která mody podporuje, byl Oblivion, ale tam jsem se modů vzdal především proto, že se mi hra nechtěla rozjet ani se všemi (neoficiálními) patchi.

Za mých mladých let, jsem hodně modoval Baldur's Gate II (jednak úprava pravidel, jednak nový obsah v podobě dodatečných charakterů, romancí atd.), do Morrowindu jsem toho nacpal taky dost (ale kromě mycího modu a modu s lepšími těly, včetně detailně zpracovaných genitálií pro npc obou pohlaví si už nic nepamatuji). Jinak WOWko jsem dlouhá léta hrál s určitými mody/addony (a taky jsem měl nude patch, kromě belfek hlavně gnómky s bobrem stály za hřích:-P)

Prostě, hru jsem si koupil a můžu si s ní dělat, co chci. Můžu si cheatovat, jak chci (pokud to není multiplayer), upravovat si konfigurační soubory, měnit obtížnost (o to víc mě štvou hry, kdy to nejde).

Jestli někdo hraje úplně bez modů, nebo je používá jen za určitých okolností, jeho věc.
@Rapier (15.11.2021 21:49): Problém nejspíš nebude Philuv názor.

“While we continue to stay focused on preserving and enhancing the art form of games, we have reached the limit of our ability to bring new games to the catalog from the past due to licensing, legal and technical constraints”

Možná ještě něco časem pujde, jak se budou měnit vlastníci nebo obnovovat licence kvůli remasterům apod, ale to už asi budou jen jednotky, o které se hádám už nebudou nijak zvlášť zajímat.
@Rapier (15.11.2021 21:04): Žádné příště nebude. :( "the surprise addition of more than 70 games will be the final time we’ll see new backward compatible games." 

Ale mají tam toho dost, za mě dobrý!

@Charllize (15.11.2021 21:18): No nejlepší je, že Xbox těch exkluzivních her bude mít pravděpodobně značně víc, než PS5 v průběhu let a k tomu mají navíc stovky starých her, které si můžeš zahrát jen na něm a nikde jinde. Za mě obrovské plus a BC rozhodně v budoucnu využiju.
@Charllize (15.11.2021 21:18): proti novým hrám nic nemám a osobně budu rád za každou na Xbox Series, nebo PS5 co bude stát za to! :) Chápu, je to hlavně o penězích.

Prosím tě, když už jsi zmínil ty remastery, je nějaký rozdíl mezi Uncharted The Nathan Drake Collection a mezi třemi díly které v PS store vidím jako Remastered? Chápu dobře, že kolekce je Remastered? Doufám. Rád bych si ji digitálně koupil.
@Rapier (15.11.2021 21:04): To nejsou výmluvy ale fakt. Jako jasne ze by to asi nějak šlo ale zřejmě by ta investice Sony byla mnohem vyšší než u xboxu kde jsou si ty konzole od počátku podobne.
A jinak nevím, někdo si koupi novou výkonnou konzoli a pořad mu cpou starý hry co už všichni hráli s nějakými minoritními vylepšeními. Nová konzole potřebuje nový hry a ne abych na tom hrál ty starý. Neřeknu kdyby nějaký nový hry byli, ale zatím po tom roce co jsou novy konzole na trhu bys je spočítal na prstech jedny ruky. Pořad jen upravuji a vylepšují starý tituly, je to krapet zoufalý.
Pozeram mrte novych prispevkov, vyzera, ze sa diskutovalo o modoch, ale v akom kontexte...uf, to uz sami nejako zistovat nechce :) V kazdom pripade mody su super! (bez kontextu) ;)
78 neprectenych prispevku! To musela bejt vyzivna diskuze. Nechce nekdo udelat shrnuti do jedne vety? :D

Mody (do) her jsou samozrejme bezvadna vec... Takovej Open Xcom je toho nehynoucim dukazem.
Modování her je jako chcaní při sexu. Nepatří to tam, ale někomu to může zpestřit zážitek.
@Dan9K (15.11.2021 18:28): Ale i tak, ať si mě klidně napadají, ale ať jsou fér a o názorech. Ty lži a překrucování, které tady předvedl Tul, ještě způsobem, aby tohle všem podsunul ,jaký já to jsem zločinec s přisouzenými vlastnostmi, které snad ani nemůžu mít, protože k tomu nemám fakt důvod a ještě do toho soucitně zahrnout mé děti a rodinu... Já se přestávám divit tomu, že už mu asi za něco podobného chtěl někdo dát na budku.

Takže všichni, kdo si přečetli ty flustance, tak doufám, že si přečetli celou diskusi, jak je tady černá na bílém. Tam je pravda a každý si může udělat názor. Samozřejmě nezkreslený, protože H34d si třeba nevšiml, že on mi přišel vnucovat svou pravdu, já jsem ani nikoho zprvu ohledně názoru na mody neoslovil, jen jsem napsal, jak to mám já a napsal jsem přirovnání, které si myslím, že na to sedí. aby mi hned bylo vysvětlováno, že si to myslím špatně, protože je to jinak a začal mě přirovnávat ke staré babičce, neschopné pochopit novou technologii (což jsem teda vzal s humorem, který mi pak dotyčný dá sežrat v dalších příspěvcích). Sorry, ale tady se hodně ujelo a kdybych třeba já napsal Tulovi t, co on mě, tak mám bezpochyby ban.
@Ringo (15.11.2021 18:25): nejvíce lidem vadí, v čem se sami nejvíc poznávají...

takže to ber tak, že s tím ti, kteří tě napadají, mají sami problém, třeba to ani neví.

Taky mě konfrontují furt ti stejní lidé (je jich tak 4/5) a taky jsou známí tím, že své názory prezentují ostře a jsou konfrontační a taky mě nejvíc obviňují z toho, co sami dělají. Vy dva si taky navzájeme vyčítáte to samé :-)
@H34D (15.11.2021 17:45): Zkus být konkrétní, v čem jsem mimo sdělení svého názoru zkoušel o něčem někoho přesvědčit? Takhle to zase zavání tím, že jsem to tady začal já. Ale já jsem jen mírumilovně přišel se svým názorem, jak to mám s módy a že tedy to mám jinak než ti, kteří si myslí, že s nimi je to vždy lepší. Jen jsem definoval, proč já je za lepší nepovažuji a proč. To je celé. Pak jsi přišel s tím, že já si to myslím špatně. Je to tady černé na bílém a každý se o tom může přesvědčit a dohledat si to níže. Jestli se nemýlím, přišel jsi pak zrovna ty s tím, že mé přirovnání, která tak já cítím, jsou špatně. Já nepřesvědčoval nikoho, ty mě ano.