@TombSpirit (29.06.2026 14:44): Měl jsem namysli ve vztahu k zákazníkovi.
Software
@Sasakr (29.06.2026 14:21): Není u většiny televiz hlasové ovladání třeba přes mobil?
Mikrofon ano kvůli hlasovému ovládání. Kamery bývaly kvůli Skype, ale od toho se ustoupilo. Mám maximálně sensor detekující, že jsem před ní a můžu si nastavit, že mi ukáže zprávy a tak.
@Dan9K (29.06.2026 12:27): A ve výsledku se to použije, aby tě atakovali reklamy o hot babes in your area a prodloužení péra. :-D
@Gordon (29.06.2026 12:20): mají dneska běžně televize kamery a mikrofony? Já opravdu nevím :)
Už je to sice paranoia, ale u čínských značek bych se bál.
Ale jako jo, často slýchávám od svého tatínka "já nemám žádný tajnosti, ať si mě klidně špehujou".
Ale ono když se to propojí, co o nás ví google, internetový provideři a všechny tyhle věci, tak se skoro bojím, že by pro ně nebyl problém například u většiny lidí sepsat třeba masturbační kalendář :D
Si pamatuju, když jsem měl na 24 hodin Holtera, měřák srdce, tak jsem si říkal "bacha na tyhle věci, oni si toho určitě všimnou a budou vědět, že sis ho honil".
No a dneska to máme 24/7 :D
Už je to sice paranoia, ale u čínských značek bych se bál.
Ale jako jo, často slýchávám od svého tatínka "já nemám žádný tajnosti, ať si mě klidně špehujou".
Ale ono když se to propojí, co o nás ví google, internetový provideři a všechny tyhle věci, tak se skoro bojím, že by pro ně nebyl problém například u většiny lidí sepsat třeba masturbační kalendář :D
Si pamatuju, když jsem měl na 24 hodin Holtera, měřák srdce, tak jsem si říkal "bacha na tyhle věci, oni si toho určitě všimnou a budou vědět, že sis ho honil".
No a dneska to máme 24/7 :D
@Dan9K (29.06.2026 12:02): Hmm, tak třeba já mám televizi jako monitor, sice je připojená k wifi kvůli aktualizacím, ale to by mě zajímalo, jaká data jim tedy ode mě můžou chodit, když vrchol interakce s televizí je, když jdu do nastavení obrazu. :-D Asi nebudu profitabilní datamining cílovka.
A jo, ten trend smart věcí je vcelku vtipný, protože ve výsledku člověk zjistí, že nejlepší je, když to má jen on a off... :)
@TombSpirit (29.06.2026 12:14): To je hodně naivní.
A jo, ten trend smart věcí je vcelku vtipný, protože ve výsledku člověk zjistí, že nejlepší je, když to má jen on a off... :)
@TombSpirit (29.06.2026 12:14): To je hodně naivní.
@Dan9K (29.06.2026 12:02): U té TV je to spíš o ceně než o pohodlí - čím víc reklam a sledování, tím může být tv levnější.
@Cobot (28.06.2026 21:48): pohodlí je holt pro většinu lidí důležitější než soukromí. Málo to akcentujeme a jsme naivní.
Čím dál víc toužím být offline a cokoliv nemusí být online, ať není.
Existují vůbec ještě people metery? Asi jo, důchodci budou mít třeba furt Tesly :-) Ale televize byla vždycky pasivní přístroj a nějak jsme si nestihli všimnout, že už není.
Ta pasivnost na tom ale byla pro mě to přitažlivé a zajímavé. Teď jsou všechny přístroje v podstatě jedna a ta samá věc a liší se pouze umístěním, zvykovým užitím a velikostí displeje. (mobil, tablet, notebook, počítač, televize...)
Čím dál víc toužím být offline a cokoliv nemusí být online, ať není.
Existují vůbec ještě people metery? Asi jo, důchodci budou mít třeba furt Tesly :-) Ale televize byla vždycky pasivní přístroj a nějak jsme si nestihli všimnout, že už není.
Ta pasivnost na tom ale byla pro mě to přitažlivé a zajímavé. Teď jsou všechny přístroje v podstatě jedna a ta samá věc a liší se pouze umístěním, zvykovým užitím a velikostí displeje. (mobil, tablet, notebook, počítač, televize...)
Jeden vtípek k aktualizacím :) - odkaz
Ještě k tomu sledování. Minulý týden jsem zjistil kolik toho odesílá moje chytrá televize LG. Dělají to tedy asi všechny značky. Primárně jde opět o reklamní ID. Projel jsem nastavení a všechno povypinal, ale musím říct, že tohle mě překvapilo. Funkce jako ACR je tedy slušná haluz.
Tenhle článek mě na to upozornil:
https://smartmania.cz/pravda-o-chytrych- ... y-dul-pro-inzerenty/
Ono když už víte, že se tohle děje, tak je informaci všude dost.
Já v tomhle celkem objevil Ameriku :)
Tenhle článek mě na to upozornil:
https://smartmania.cz/pravda-o-chytrych- ... y-dul-pro-inzerenty/
Ono když už víte, že se tohle děje, tak je informaci všude dost.
Já v tomhle celkem objevil Ameriku :)
@Cobot (28.06.2026 10:09): No, vzhledem k tomu, že OS vnímáme především prostřednictvím očí, tak je vzhled OS podle mě velice duležitý a přímo se od něho odvijí i ta funkčnost. :)
Microsoft ESU prodloužil, neb stále asi čtvrtina počítačů používá Windows 10. A nechtějí, aby jim ti uživatelé zdrhli k Macu nebo Linuxu. Windows je i přes ten AI bloatware a reklamy na vlastní produkty stále nejjednodušší volba. Ale kdyby mě nutil vyhodit funkční notebook s Pascalem 1070... To bych o změně samozřejmě uvažoval. Měl jsem předběžně vybranou Nobaru. CachyOS bych se bál. Ale třeba za rok dva budu instalovat už rovnou Steam OS. Microsoft teď couvá z nátlaku, aby nepřišel o dominanci. Ale mám pocit světlých časů a že k tomu stejně postupně dojde.
@Cobot (28.06.2026 10:09): Za mě je největší problém povinný MS účet + otravný bloatware (což spolu souvisí, s účtem má MS motivaci cpat různá subscriptions). Není to konec světa, ale pořád jsou to hřebíčky do rakve. Naopak specificky telemetrie / sledování a AI mě až tak netrápí. Každý si tam ale najde něco. :-) Např. pamatuju jak nedávno na DF si stěžovali na stabilitu.
Sent from my Pixel 8 with GrapheneOS :-)
Sent from my Pixel 8 with GrapheneOS :-)
@Kwoky (28.06.2026 01:04): a pak si každý kritik sledování a IT odborník vezme do ruky svůj mobil s Graphen OS..
@Gordon (28.06.2026 01:13): ano kritizují to. Protože 99% "problémů" se týká vzhledu nabídky start a rozdvojeneho UI. A to už čtu deset let. Já vůbec netvrdím, že je to dokonalý systém, který nemá chyby. Má jich určitě spousty a i mě třeba to cpaní AI do všeho nevyhovuje. A tak to nepoužívám. Ale až se bude výrazně psát o těch opravdových chybách budu spokojenej.
Moje omezené zkušenosti pouheho uživatele jsou totiž takové, že to prostě zapnu a používám. A to se děje snad už od sedmicek.
@Gordon (28.06.2026 01:13): ano kritizují to. Protože 99% "problémů" se týká vzhledu nabídky start a rozdvojeneho UI. A to už čtu deset let. Já vůbec netvrdím, že je to dokonalý systém, který nemá chyby. Má jich určitě spousty a i mě třeba to cpaní AI do všeho nevyhovuje. A tak to nepoužívám. Ale až se bude výrazně psát o těch opravdových chybách budu spokojenej.
Moje omezené zkušenosti pouheho uživatele jsou totiž takové, že to prostě zapnu a používám. A to se děje snad už od sedmicek.
@Kwoky (28.06.2026 01:04): A také si někteří ještě pamatují velkohubé prohlášení o tom, jak budou desítky navždy, jako jo, update je zdarma a je to prakticky to samé, o čemž svědčí i to, jak se ten update chová, jako spíše větší aktualizace, ale jde o to násilné nucení na přechod. To že některé aktualizace jsou vibe-coded a doslova rozbíjí systém tomu přihravá, navíc na nepodporované desítce už nemusím každý měsíc řešit to, že se mi kvůli aktualizacím restartuje sám server. Takže jo, desítky jsou dobré a jedenáctky shit, ono to vlastně sedí s tím, kde je každý sudý windows dobrý a lichý shit, nebo obráceně, ale nějak tuším, že se ten cyklus láme.
Ale cobot tu často vyjadřuje kritiku, že je to tu jak poradna na e-miminko, nebo něco takového.
Ale cobot tu často vyjadřuje kritiku, že je to tu jak poradna na e-miminko, nebo něco takového.
@Cobot (27.06.2026 11:16): Jedenáctky jsou systematicky kaženy Microsoftem. S každým updatem víc bloatwaru, místo oprav nové problémy, hlavně všude a do všeho cpát sledování a AI. Jestli to přesvědčení neplyne spíš z tohohle.
@Jab (27.06.2026 09:48): tak problém je asi spíš v hardwaru, který nemá tpm 2.0. Četl jsem, že sna 1mld zařízení nemůže přejít. To pravda působí dost zvláštně, protože ta platforma je běžná snad deset let.
Ale stále mě baví to přesvědčení, že desítky jsou mega super a jedenáctky jsou strašnej shit.
Ale stále mě baví to přesvědčení, že desítky jsou mega super a jedenáctky jsou strašnej shit.
https://www.tomshardware.com/software/wi ... es-for-a-second-year
Windows 10 ESU zdarma podpora prodloužena o další rok. Jedenáctky prý dost neletí.
Windows 10 ESU zdarma podpora prodloužena o další rok. Jedenáctky prý dost neletí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekono ... ani-analytiku-305174
Nemohlo se to stát milejší a přívětivější firmě.
Příspěvek byl napsán s pomocí MS Copilot.
Nemohlo se to stát milejší a přívětivější firmě.
Příspěvek byl napsán s pomocí MS Copilot.
@pajmič (03.04.2026 22:58): + @Malignus: dobře a co tohle?
Attention: Microsoft is currently performing a wave of silent driver updates for AMD GPU's.
+
Ultimate AMD Performance Fix Guide: Stop Lag, FPS Drops & Boost Speed (2025)
8. Clean Install AMD GPU Drivers — Fix Performance, Crashes, and Common Errors (e.g., Driver Version Mismatch)
Tenhle tool na to používám stále, protože na fa. compu nemohu modifikovat GPO a přepisuje mi to Intel GPU driver ---> Microsoft Update Hide Tool (wushowhide.diagcab) - https://download.microsoft.com/download/ ... 1/wushowhide.diagcab
EDIT: na W11 Home lze nainstalovat GPO a použít Group Policy pro zakázaní udpate ovladačů z Windows Update, postup zde https://learn.microsoft.com/en-us/answer ... itor-windows-11-home
Attention: Microsoft is currently performing a wave of silent driver updates for AMD GPU's.
+
Ultimate AMD Performance Fix Guide: Stop Lag, FPS Drops & Boost Speed (2025)
8. Clean Install AMD GPU Drivers — Fix Performance, Crashes, and Common Errors (e.g., Driver Version Mismatch)
Tenhle tool na to používám stále, protože na fa. compu nemohu modifikovat GPO a přepisuje mi to Intel GPU driver ---> Microsoft Update Hide Tool (wushowhide.diagcab) - https://download.microsoft.com/download/ ... 1/wushowhide.diagcab
EDIT: na W11 Home lze nainstalovat GPO a použít Group Policy pro zakázaní udpate ovladačů z Windows Update, postup zde https://learn.microsoft.com/en-us/answer ... itor-windows-11-home
@Rapier (03.04.2026 21:38)Group Policy je na pro verzi. Já mám Home. A regedit jsem již učinil. Stále nic, nemohlo, stejně jako u Malignuse. Ale i tak děkuju za ochotu pomoct :)
Pořád přeinstalovávat a mazat drivery mě už omrzelo, tak jsem jednoduše "rolled back" na můj aktuální. Zatím to funguje. Uvidíme, jak dlouho to vydrží.
Pořád přeinstalovávat a mazat drivery mě už omrzelo, tak jsem jednoduše "rolled back" na můj aktuální. Zatím to funguje. Uvidíme, jak dlouho to vydrží.
@Malignus (03.04.2026 21:54): počkej co přesně jsi udělal a jakou verzi OS máš, Home, Pro, etc.. ?
@Rapier (03.04.2026 21:38): To vím a udělal jsem to, ale nepomohlo mi to.
@pajmič (03.04.2026 13:41): netrpí tím jen grafické karty od AMD, ale i Intelu. :) Stačí zakázat driver update skrz Group Policy nebo Regedit, viz. https://pureinfotech.com/disable-automatic-driver-install-windows-11/
PS: dokud jsem to neudělal, tak mi to více méně pravidelně přepisovalo jednou za čas aktuální driver.
@Malignus (03.04.2026 21:11): na W11 Pro, a vlastně i Home to mám ošetřené pomocí Group Policy a od té doby v cajku.
PS: po zásahu v Group Policy nebo Regedit musíte nejprve rebootovat PC, aby se změny projevily.
PS: dokud jsem to neudělal, tak mi to více méně pravidelně přepisovalo jednou za čas aktuální driver.
@Malignus (03.04.2026 21:11): na W11 Pro, a vlastně i Home to mám ošetřené pomocí Group Policy a od té doby v cajku.
PS: po zásahu v Group Policy nebo Regedit musíte nejprve rebootovat PC, aby se změny projevily.
@Malignus (03.04.2026 21:11): Se zakázáním stahování přes DDU jsem neměl problém, když jsem kvůli nějaké hře potřeboval přejít na starší verzi driverů.
@pajmič (03.04.2026 13:17): To nepomůže. Já to zkoušel zakázat ve Win, v registrech, přečs DDU... nic nepomohlo. Kdybych mohl, vrátím se k Win 10.
@Gordon (03.04.2026 13:37): Ano, údajně tím ale trpí pouze AMD. Nechápu. Tak či onak, je to BS.
@pajmič (03.04.2026 13:17): Grafické? To se mi snad nikdy nestalo.
Win 11 mi opakovaně, bez mého vědomí, instaloval staré drivery pro jinou kartu a tudíž mi rozjebal můj aktuální driver. Nevím, zda je to diletanství nebo drzost či možná obojí. Ale přesně díky tomuto typu sajrajtu jsem se win 11 vyhýbal jako moru. Jen ten fakt, že musím ručně zakázat (přes win register) ty nechtěný "dobrovolný" aktualizace, je silná komediální vložka.
Windows má kopec legacy kódu, aj 1:1 memory manager z Windows 95 sa dá zapnúť, spätná kompatibilita atď...
Is there still code? - Raymond Chen
Aj keď myslím, že v 22H2 to stihli pokaziť :D. To už bude asi ten Copilot kód.
Is there still code? - Raymond Chen
Aj keď myslím, že v 22H2 to stihli pokaziť :D. To už bude asi ten Copilot kód.
@sandokan (26.03.2026 16:02): A díky za to, kdyby dnes dělali systém od nuly, tak mám strach, aby mi to jejich AIčko nezačalo samo od sebe třídit soubory směrem koš.
@sandokan (26.03.2026 16:02): Je to tak. Občas je to až legrační. Třeba u nastavení zvuku. Jakmile vlezeš do nějakého podrobnějšího nastavení zařízení, vyskočí starý typ okna.
Díky tomu jsem vypozoroval, že je mi mnohem příjemnější, když je popis kolonky vlevo vedle ní a ne nahoře nad ní. Všechno zlé je k něčemu dobré.
Díky tomu jsem vypozoroval, že je mi mnohem příjemnější, když je popis kolonky vlevo vedle ní a ne nahoře nad ní. Všechno zlé je k něčemu dobré.
ze vraj vo win 10 sa objavuju pozostatky (fukcne,polofukcne) zo starsich ssystemoch vratane xp a nefukcne a polofukcne stare paneli na ovladanie rouznych fukcii , skratka ze namiesto toho aby vytvorili system od nuly tak maju chaoticku zmes vsetkych okien ?
https://9to5linux.com/gnome-50-desktop-e ... th-more-new-features
GNOME, nejoblíbenější desktop environment s KDE, teprve teď dostává stabilní VRR. Linuxu moc přeji úspěch. Ale šance, že 2026 bude "year of linux", je minimální nehledě na to, co dělá Microsoft za boty. Linux je prostě (samozřejmě z pochopitelných objektivních důvodů) v implementaci důležitých věcí strašně pomalý.
GNOME, nejoblíbenější desktop environment s KDE, teprve teď dostává stabilní VRR. Linuxu moc přeji úspěch. Ale šance, že 2026 bude "year of linux", je minimální nehledě na to, co dělá Microsoft za boty. Linux je prostě (samozřejmě z pochopitelných objektivních důvodů) v implementaci důležitých věcí strašně pomalý.
@MCZ (14.02.2026 22:02): Zorin je furt ubuntu. To bude vždy sto let za opicema. Ale taky jsem to zkoušel a je to krásné distro.
Vedle steamOS má naději Nobara na Fedoře a Bazzite, který je také na Fedoře jako neměnné OS. Jo a Pop!_OS, neb ten pak bude ta firma rovnou prodávat v počítačích.
Ale spíše má každé distro něco. YaST z opensuse by se hodil všem distrům a nemají jej. Je to spousta práce. Ale kdyby výrobci hardware i software viděli, že Valve dá peníze do vytvoření opravdového počítačového software ze SteamOS... Pak by to možná šanci mělo.
Vedle steamOS má naději Nobara na Fedoře a Bazzite, který je také na Fedoře jako neměnné OS. Jo a Pop!_OS, neb ten pak bude ta firma rovnou prodávat v počítačích.
Ale spíše má každé distro něco. YaST z opensuse by se hodil všem distrům a nemají jej. Je to spousta práce. Ale kdyby výrobci hardware i software viděli, že Valve dá peníze do vytvoření opravdového počítačového software ze SteamOS... Pak by to možná šanci mělo.
@Jab (12.02.2026 18:17): Já trochu doufám, že by mohl mít úspěch SteamOS, jestli teda někdy vylepší HW kompatibilitu (a nejsem si jistý, zda to mají v plánu). Zorim OS nevypadá špatně, ale je to příliš malý projekt (pracuje na něm snad jen pár lidí) na to, aby se o něm dalo uvažovat jako o dlouhodobé alternativě. A taky se přiznám, že by to chtělo ideálně nativní (což je asi nereálné) podporu NTFS, protože si neumím představit, že bych migroval všechny své disky na linuxový FS.
Vypadá to, že Microsoft opět zařadil vyšší rychlost k vysírání svých uživatelů... Myslím, že to hezky ladí s tou předcházející diskuzí tady.
@Cobot (12.02.2026 21:29): Jj, to je v zásadě linux distro. Ale obávám se, že problém s anti-cheaty se jen tak nevyřeší...
A co steam OS? Nevim jak na praci, ale na steamdecku funguje hromada her bez problémů. Problem je tedy s těmi anticheaty.
@Jab (12.02.2026 18:17): No, já jsem používal linux kdysi dávno, a vrátil jsem se zpět primárně kvůli hrám (a v té době možná i kvůli Office, ale jeho časy už jsou mimo pracovní sféru asi pryč - pro mě). Naopak mi dost programů po návratu chybělo.
Záleží samozřejmě na využití - na pracovním PC z pochopitelných důvodů Windows mám, na soukromém tam nevidím přidanou hodnotu, pro většinu funkcí znám na linuxu podobné nebo lepší programy. Hlavní zlepšení v současné době vidím právě ve hrách (asi především díky Steamu/Valve - ať už finanční podpora nebo přímý vývoj).
Osobně mi jinak Windows 11 nepřijdou samy o sobě nějak "hrozné" - i když zhruba od Vánoc mám raději vypnuté aktualizace (z pochopitelných důvodů). Hlavně proto, že je mám jen jako spouštěč a prakticky žádné "in-house" programy nepoužívám (to je IMO jejich hlavní problém - netušil jsem, že je možné pokazit Notepad, ale Microsoftu se to povedlo, to samé s tím jejich "free" Outlookem s reklamami a rychlostí želvy, o Exploreru, který se snaží práci se soubory zkomplikovat jako to jde a Edge, pro který "Ne" znamená "Ok, zeptám se příště", ani nemluvě :).
Přitom MS zvládne vytvořit i použitelné programy, ale tvorbu aplikací, které jsou součástí OS bohužel dostali za úkol brigádníci a Copilot :(
Záleží samozřejmě na využití - na pracovním PC z pochopitelných důvodů Windows mám, na soukromém tam nevidím přidanou hodnotu, pro většinu funkcí znám na linuxu podobné nebo lepší programy. Hlavní zlepšení v současné době vidím právě ve hrách (asi především díky Steamu/Valve - ať už finanční podpora nebo přímý vývoj).
Osobně mi jinak Windows 11 nepřijdou samy o sobě nějak "hrozné" - i když zhruba od Vánoc mám raději vypnuté aktualizace (z pochopitelných důvodů). Hlavně proto, že je mám jen jako spouštěč a prakticky žádné "in-house" programy nepoužívám (to je IMO jejich hlavní problém - netušil jsem, že je možné pokazit Notepad, ale Microsoftu se to povedlo, to samé s tím jejich "free" Outlookem s reklamami a rychlostí želvy, o Exploreru, který se snaží práci se soubory zkomplikovat jako to jde a Edge, pro který "Ne" znamená "Ok, zeptám se příště", ani nemluvě :).
Přitom MS zvládne vytvořit i použitelné programy, ale tvorbu aplikací, které jsou součástí OS bohužel dostali za úkol brigádníci a Copilot :(
@Jab (12.02.2026 18:17): Nedávno jsem zkoušel Linux Mint. Nedostal jsem se přes instalaci nVidia driveru. Tak to zkusím třeba zase za rok.
@7c (12.02.2026 17:20): Ty... To mi nevychází. Já to zkoušel vícekrát a různá distra. Větší updaty přinášely bugy, kdy byl nutný reinstall OS. Periferie neměly software. Softwarové nahrážky windows programů nebyly vždy na stejné úrovni. HDR kolikrát nešlo a dynamické HDR vůbec nebylo. Podpora více monitorů kolikrát problematická. Musely se doinstalovat i Microsoft fonty a kolikrát nebyly v shopech, takže jen přes terminal. Hraní z velké části jen přes Steam.
Mně Linux přišel stále tak pro lidi, kteří si chtějí znásilnit desktop tak, aby přes pozadí pomalu jen Číňan na lodičce a hrála k tomu smutná hudba. A až to za měsíc dva omrzí, tak další distro a zase vše "nastavit" podle sebe. Tedy místo používání software neustále upravovat.
Windows 11 jsou hrozné. Ale Linux stále není alternativa.
Mně Linux přišel stále tak pro lidi, kteří si chtějí znásilnit desktop tak, aby přes pozadí pomalu jen Číňan na lodičce a hrála k tomu smutná hudba. A až to za měsíc dva omrzí, tak další distro a zase vše "nastavit" podle sebe. Tedy místo používání software neustále upravovat.
Windows 11 jsou hrozné. Ale Linux stále není alternativa.
@MCZ (12.02.2026 12:26): Myslím, že nejsem jediný hráč, který zůstává na Windows jen kvůli "anti-cheat" hrám - až se tohle podaří nějak vyřešit, tak možná opravdu začne éra linuxu (a IMO nejsem jediný, kdo se diví, že tu nemáme za ty roky nějaký další operační systém - třeba nějakou změnu přinese větší rozšíření ARM).
@MCZ (12.02.2026 12:26): Já četl tento text. Microsoft si špatným vedením firmy přivodil vývoj špatně koncipovaného operačního systému. A nyní se pokouší situaci nějak zvrátit, zlepšit, jít správným směrem. Je ale otázka, zda se mu to povede. A aktualizace na Windows 10 už nemám.
Microsoft patches Notepad flaw that could let attackers hijack Windows PCs
Toliko ke starší debatě, že mezi Windows 10 a 11 není vlastně vyjma vzhledu žádný rozdíl a hlavně důvod si stěžovat. Pitomý notepad... A takových problémů mají W11 více (zejména při integraci Copilota úplně všude); nedávno ostatně proběhla série nepovedených updates, která nejprve nedovolila PC vypnout a s dalším patchem pak zase zapnout.
Toliko ke starší debatě, že mezi Windows 10 a 11 není vlastně vyjma vzhledu žádný rozdíl a hlavně důvod si stěžovat. Pitomý notepad... A takových problémů mají W11 více (zejména při integraci Copilota úplně všude); nedávno ostatně proběhla série nepovedených updates, která nejprve nedovolila PC vypnout a s dalším patchem pak zase zapnout.
@John Mirra (02.02.2026 20:26): Aby ti to seřadil, tak asi musí přečíst obsah složky, což je zbytečný výdaj zdrojů.
@John Mirra (02.02.2026 20:26): Jj, tuhle kombinaci kláves používám už leta, hodně to občas pomůže. Ještě je dobrý CTRL+B, což ti ukáže všechny soubory v aktuálním adresář včetně všech podadresářů, to se to pak řadí podle velikosti... :-)
Windowsy prý nikdy neuměly srovnat složky dle velikosti?? Já dodnes žil v tom, že to umí... ale asi opravdu ne? Nakonec to zvládne obyčejný Total Commander, jen ale musíte použít zkratku ALT+SHIFT+ENTER.
Díky všem. Vytvořil jsem podle emxd přes Parabolic, to je pro mě blbuvzdorné a zdá se že to nemá omezení. Playlist jsem si udělal ručně.