Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Witcher byl celkem fajn. Jakozto nepoliben hrou a knizni predlohou, jsem byl celkem spokojenej.
Hitovka jako GoT, z toho ale urcite nebude :)
Tohle > https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesi- ... ku&utm_campaign=null mě před chvílí pobavilo, třeba: Šípková Růženka. Princ líbá osobu, která k tomu nedala a ani nemohla dát souhlas. Ano, vždyť Růženka o sobě vůbec neví. To je znásilnění jak vyšité. Nehledě na to, že podle jednoho z výkladů lze Růženku považovat za mrtvou. Pak tu máme jasnou nekrofilii ... já tý televizi moc nedam, jsem spíš na muziku, tak si místo bedny pustim radši něco do repráků... vánoční songy se ovšem nekonaj, zrovna mi tu dohrálo cédéčko "Mládí v trapu", určitě znáte tohohle šikulu > https://youtu.be/BaGhbsHVWb8  :D
@Tolister (23.12.2019 04:15): Osmička je jediný dobrý film nové trilogie, za to se nemusíš stydět. :) Tady se zrovna souběžně promítají nové Star Wars a Knives Out, nový film režiséra 8. dílu. Úplně jiná liga než sterilní JJ bez nápadu.
Já si ty poslední dva SW filmy vubec nepamatuju a vlastně ani už nevim, o co tam má jít :) Teda až na létající babču, starýho Luka a mrtvého Sola.. Jo a že tam běhalo spousta nezajímavejch postav :D Jak jsem se tešil na na ten první, nebejt bombardovaní všude kolem, tak je mi poslední díl uplně u hnědky :)
@Karasman (23.12.2019 08:29): úplně vidím jak všichni Ti armádní generálové a vojáci takového spratka poslouchají, dříve by ho oddělali. Celá zápletka je totálně mimo mísu postavená na hlavu. Herec je asi dobrý, neznám ho prakticky ale postava je fail nejvyššího kalibru.

@Paul (23.12.2019 08:31): to jsem raději ani nezmiňoval. :)

Epizoda 7 s lehkým přivřením víček byl SW, jako kopie ale slušná.
Epizoda 8 viděl jsem jen jednou v kině a podruhé se už raději nepodívám. Možná za pár let.
Epizoda 9 asi si to kino nakonec raději odpustím.

Po 1-3 od GL (vše nahuštěné a jak z rychlíku) jsem si myslel, že horší to snad už ani být nemůže. Disney dokazuje že může.
Podobně jako Ledové Království 2, které jsem v kině přetrpěl s neustálým díváním na hodinky kdy už to konečně skončí. A přitom jednička je tak dobrá.
@Rapier (23.12.2019 06:45): Nesouhlasím. Kylo Ren opravdu JE jedna z nejlepších postav ságy. U sedmičky jsem ho taky nemohl ani vystát, ale on je opravdu zahraný skvěle, on přesně MÁ vypadat jako spratek, co Vaderovi nesahá ani po kotníky a hraje si na bad ass drsňáka. Adam Driver to zahrál parádně.
@Tolister (23.12.2019 04:15): Kylo Ren jedna z nejlepších postav ságy?! To namyšlené spradkoidní děcko co si dupne ke konci předcházejícího filmu.
To ani omylem. Kdyby ho alespoň nenechali sundat tu masku. Darth Waderovi nesahá ani po kotníky.
Větší hnus už Disney vymyslet nemohl. Děs běs. Tak nesympatického zaporáka jsem jakživ neviděl. To i v každé komedii je někdo lepší.
Ty jo tak hejt na SW je hodně velký... Tak to sem jeden z mála, kterému se nové díly líbily hodně, i když teda 9. díl to trochu srazil a totálně zazdil nájezd ze skvělé osmičky, jo říkám SKVĚLÉ osmičky. A přes všechny různé menší větší faily je stejně Kylo Ren jedna z nejlepších postav ságy.
Podruhé zhlédnuta poslední epizoda SW. No, doufejme, že už je opravdu poslední. Samozřejmě se potvrdilo, že sequelová trilogie byla jako celek bez konceptu a poslední epizoda se to snaží maskovat/zachránit/nenechat diváka myslet. Otevřené přiznání, že nic lepšího než remake původní trilogie nám Disney neumí nabídnout. Sebeparodické scény, ze kterých je půlce kina trapně a druhá se směje. Jo a koňomut z RRRrrrr!!! Český dabing nebrat, na trapnosti bohužel ještě přidává.
Mandalorian je krasne natocenej, ale serial, kde se vlastne vubec nic nestalo... jeste, ze tam je aspon ten malej Alzak..
To přežijete v pohodě....když ustojíš klasický žvásty o svobodě, tak ten zbytek je relativně záživnej, bezduchej klipovitej bordel, jako dneska ve všem.
A třeba se i zasměješ, až si CGI Lea sundá masku....
Zvláštní pocit vidět teď na Netflixu 2 díly Zaklínače. Zjistil jsem že si nepamatuji z knih skoro nic, román jsem četl naposledy v době vydání. Má žena jej četla cca rok, dva zpět. Budu si muset oživit paměť. Za mě dobrý. :)

Jak se tu bavíte o těch SW Rebels. Mám komplet ale teprve nedávno (týden zpět) jsem zjistil, že nejenže jsou animované filmy Klonové Války ale on je i animovaný seriál. :)

Mám strach jít na ten poslední díl ságy. Vezmu starší holku, dvojku už viděla, třeba se jí to bude líbit. Hlavní hrdina je sice tuplovaný stupidní ko... ale to nějak přežiju.
„I lesby už mi do SW nacpali tvl.“ ;((

@raisen (21.12.2019 18:37): Líbí se mi, že si z toho moc nesnaží dělat prdel, a přitom je to prdel jako prase. U těch koní cválajících po křižníku jsem se málem rozbrečel.
Protože vím, že nové Star Wars nebudu chtít v dohledné době vidět a protože mi jsou spoilery u těchto nových dílů vcelku ukradené, tak jsem si přečetla tohle a dost jsem se u toho pobavila. Z popisu to vypadá na slušnou komedii :)
Tak jsem právě přišel z kina. Všichni, kdo mě znají, tak vědí, že jsem obrovský Star Wars fanda. Starou trilogii jsem viděl minimálně stokrát, hrál skoro všechny hry, četl knihy, komixy... no prostě magor. Jsem i ochoten SW i ledacos odpustit, ale až mě překvapuje, že mi to jde z huby, ale devítka je naprostý odpad. I přestože má naprosto fantastický vizuál, nezaslouží si ani jednu hvězdičku. Příběh totálně vycucaný z prdele plný nelogických 3,14čovin, střih úplně mimo, veškeré zákonitosti, které stará trilogie nastolila a na kterou tohle navazuje, jsou smeteny ze stolu a já si celou dobu říkal, že tohle nemůžou myslet vážně. Nejsem ani nijak pozorný divák, ale tady jsem si v pomalu každém záběru říkal, co je na tom špatně. I lesby už mi do SW nacpali tvl. Tohle budu rozdejchávat hodně dlouho.
O "SW Resistanci" jsem vůbec nevěděl, že existuje.
Kluci si pouštěli na nějakým dětským kanálu celou první řadu Rebels a pak asi tři díly druhé řady (kde má Ezra? jiný vlasy :)....zbytek neodvysílali. Mě se to líbilo dost, i graficky mi sedí ta stylizace ala Guybrush/"nový"Pirates.
Inkvizitoři měli něco do sebe, i ten znovuzrozený Maul. Ale tak občas se tam vyskytlli i všelijací mončičáci a pokemóni nebo lítající velryby....
@Bragi (21.12.2019 13:54): Dobre, ale to je fajn film. :) Nevidím zmysel v porovnávaní fanúšikovskej produkcie s plnohodnotnou - i keď je pravda, že ten pôvodný poľský seriál chvíľami pôsobí ako fanúšikovský projekt, teda až na to že ho očividne nerobili fanúšikovia :))
Asi to klukům někde zkusím sehnat. Mě se líbili i povstalci...možná tam bylo pár podivnůstek jako "vrtulníkové lightsabers" :) , ale celkově zafungovali.
Možná je i seriálový formát lepší pro popis SW světa, než se snažit dělat celovečerák pořád o tom samým.
V povstalcích byla i mystika + vzahy učitele a žáka mnohem propracovanější než ve filmech. Celkově mi to nepřipadalo tolik "telecí".
Na nových SW jsem byl se synkama a nejvíc nejlepší byl "imperial marš" při koncových titulcích....a koukat u toho na lidi, jak pochodují ze schodů. :)
Jinak mě už neuvěřitelně vysíraj všechny ty motivační kecy v průběhu ala pán prstenu a vlastně všechno ostatní.....
Neodpustili si je ani v Avatárovi, ale tam se jim alespoň podařilo dosáhnout toho, že se divák se světem identifikoval a přál mu se ubránit. Nejhorší jsou motivační kecy a oplakávačky ve filmech, kde jsou vám ty postavy u zadele.
Ale co, jezdíme do multiplexu jednou do roka, tak jsme si to stejně užili. Souboje nebyly špatný.
Je ale srandovní, o co lepší jsou animovaní SW povstalci - super příběh, choreografie soubojů (nechápu "váhu" mečů v závěrečné trilogii)...jen škoda, že to v televizi usekli a druhou řadu nedávali celou (pokud vím).
Už ste kukali Zaklínača nového. Na Netflixe je už celá séria rovno.
Zatiaľ som kukal prvú časť a ja som spokojný. Páčilo sa mi ako to začalo. :D
A vyzerá, že to bude poriadny krvák a to je dobre. :P
Jinak, ten 9. díl SW je asi nejhorší z nové trilogie. Ale první série Manda taky ve výsledku není úplně top (samozřejmě nás ještě čeká poslední díl). Jo estetika původní trilogie a celkově šíleně dobrý fan servis ještě nedělá šíleně dobrý seriál.