Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Začala nová sezóna The Americans, šestá, poslední...a stále luxus, nejlepší spy thriller ever.
@Drolin (17.04.2018 15:35): Víc než měsíc, jsem někde na konci první série.

@Fingon (17.04.2018 15:45): Jo, asi tomu dám později šanci. Viděl jsem už Life's Too Short, který mi zpočátku přišel nehorázně vtipný - zejména první dva díly (tohle je prostě pecka) - ale ke konci už tolik ne, takže mám za to, že Extras budou nějaký (zlatý?) střed před únavou.

U Gervaise mám ale stejně nejraději jeho jinou tvorbu, tedy stand-upy a jiné výstupy - ať už coby host v talk-shows anebo třeba Zlaté glóby - takže ty seriály beru trochu jako doplňkovou záležitost.
Když se tu řeší ten kancl, tak doporučuju seriál Community. Je to příjemně stravitelný komediální seriál. Kvalit UK produkce nedosahuje, ale výtek moc nemám.

A nejmorbidnější humor je asi v It's always sunny in Philadelphia. To bych doporučil asi stokrát víc.

Podle mě klenoty (v mezích žánru), které nikdo moc nezná.
@MCZ (17.04.2018 15:17): To máš více jak měsíc na jeden díl :).

To já plánuji britský v dohledné době zhlédnout (snad rychleji), a omylem jsem viděl i kouskovaně i českou mutaci... tam už se smát také nedokáži :)).
@Charllize (17.04.2018 12:15): Prej část z nich dělala na těch velkých Castlevaniích a poslední Seamus na 3DS. A jo, Severance bylo supr a když všichni uchcávali z DS, tak jsem se divil, že jim ke štěstí stačí roguelike Severance...
@Charllize (17.04.2018 11:47): Pamatuji s klasickým dabingem, jak to vše daboval jeden pán. :)) Dobrá úchylárna! Tenkrát to pro mě mělo celkem atmosféru. To jsem byl malý fakan. Dnes už bych to asi viděl jinak.
Leta jsem hral age of conan, ale hra ktera me ty filmy pripomina nejvic je Severance, tedy pri hre za barbara.

Dvojka conan byla takovy becko, sonja taky. Ale mam je taky rad.
Skoda,ze ta dvojka se uz moc nepovedla. To uz se mi vic libi Ruda Sonja,ktera ma taky velice pekny hlavni hudebni motiv :)
Ja jsem s tim jmenem Howard nejak zivotne spojenej nebo co. Na co sahne nejakej howard tak se me to libi :)
@SilentWolf (17.04.2018 11:22): Ono su 2 skupiny, tie ktore napisal Howard a su moja srdcovka a potom tie, ktore som nikdy necital a pisali ich XYZ spisovatelia.

Vysla suprk knizka onehda, kde su uplne vsetky Howardove poviedky - Conan - obsah s vynimkou jednej, ktora je uz tusim oznacovana ako novela a je rozsahom vacsia ako bezne poviedky, Hodina Draka.
@GodOfTheSick (17.04.2018 10:21): Eagles jsou super, jedna z mych nejoblibenejsich sedmdesatkovych kapel, asi nejdulezitejsi country rockova kapela vsech dob, zbytek je neco uplne jinyho, Foreigner nebo Boston bych skutecne radil do tebou zminene odrhovackove kategorie, spolecne treba se Styx.

Je to ale o lokalnim vnimani zapadni muziky, u nas driv frcel hlavne britskej hard rock a celej ten IMHO zablesenej UK sound, kterymu se rikalo tim prisernym ceskych slovem "bigbít" a adorovaly se kapely jako Uriah Heep, Smokie, Slade nebo treba Deep Purple, coz jsou ale opet kapely, ktery patri vylozene mezi tu odrohovackovou kategorii, byt Deep Purple jeste nejsou tak strasny. To, ze nekdo neco nezna u nas neznamena, ze to neznaj jinde...

@mazar1234 (16.04.2018 23:54): Jj prvni Barbar Conan od Johna Milliuse jsem mel dlouha leta v TOP 10 na CSFD.
@90210 (16.04.2018 22:51): Prodali sice 100 miliónů, ale drtivou většinu v anglicky mluvících zemích USA/CA/UK/AUS. Mě FM vždycky přišli jako obyčejná americká zábavovka jako Eagles, Foreigner, Van Halen, Boston, Lynyrd Skynyrd, kteří doma taky prodali milióny alb, ale ve zbytku světa je skoro nikdo nezná.
Zrovna stahuju něco co jsem pořád odkládal, Barbara Conana, tak jsem zvědavý!
@90210 (16.04.2018 21:44): Zle sme sa pochopili. Chcel som tým povedať, že "sláva" sa nedá moc odmerať - si zober, že John Lennon sólo alebo David Bowie, U2, Sting, Led Zeppelin predali menej albumov, ale určite sú všeobecne u populácie známejší. Hoci zas je pravda, že Lennon vďaka Beatles, čo je možno zlý príklad a neviem, koľko albumov predal Bowie celkovo. Preto je to diskutabilné. Každý máme iné preferencie, ale okrem predaného počtu kusov, sa nedá nič z toho objektivizovať. A umelecké ambície a kvality už sú niečo úplne subjektívne.

Friends treba brať v kontexte doby, nie je to môj obľúbený seriál, ale v tej dobe určite evolvoval nesubkultúrny americký sitcom a vytvoril mnoho z toho, čo už dnes poznáme ako klišé, kvôli jeho rôznym pokračoveľom.
@90210 (16.04.2018 22:11): Na LAST.FM sleduji 40 lidí, z toho jen dva mají více jak 20 poslechů Fleetwoodů, z toho mohu v malém mikrokosmu usuzovat, že to neobstálo testem času!

No a rozšířit obzory si chci o kapely, co ještě mohu vidět, a ne si o nich povídat při návštěvě domova důchodců. Ale tento rok zatím vypadá slibně, zatím Amenra, Boris, Carpentr Brut a později Godspeed You! Black Emperor nebo Killing Joke.
@Coldplaz (16.04.2018 21:45): Já britský tedy neviděl (ač se asi chystám?), ale tedy ten USA jsem si zamiloval. A Andy je nejlepší!

A jj, na IMDB mají oba vysoké hodnocení, imho jde (USA) o vůbec jeden z nejlepších seriálů.

@90210 (16.04.2018 21:44): FM? To jsem snad ani nikdy pořádně neslyšel, to zase zde vytahuješ nějakou prastarou rockovou kapelku, kterých byly stovky? :))

A jo, Přátele má snad každá druhá na CSFD :D