Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Ronik (04.12.2017 10:09): To už ale není ten samý Thrawn, jak jsme si ho oblíbili... :-(

@Jab (04.12.2017 10:00): Souhlas. Navíc se na napsání Rule of Two a Dynasty of Evil podílel sám Lucas, který se též vyjádřil, že platí verze z Dark Forces a Rebel Dawn, protože už tenkrít se řešilo, která verze platí, takže si Disney může Rogue One alokovat do místa mizerného osvětlení a jít se se svým falešným kánonem bodnout.
Rogue one jsem nevidel, epizodu 7 jen na DVD. I když jsem viděl všechny SW filmy a většinu seriálů, tak se mi vždycky více líbil Star Trek... AD Kurosawa, zrovna Hidden Fortress mě celkem nudila, natočil i lepší filmy. Asi nejvíc mě zaujalo Ikiru...

Jinak včera jsem konečně viděl Mléčnou dráhu od Bunuela, to byl nářez...
@M.a.t.t. (04.12.2017 12:26): Nechavát si svůj názor pro sebe a šoupat nožkama mi přijde jako větší hulvátství. (Ostatně díky tomuhle přístupu mám v práci přehled o tom jak je semnou firma spokojená, lepší je názor si od nich hezky vynutit než aby mi to "napsali do složky" apak měl průsera.)

O to jsem raději že tě můj názor na tvůj netrigeruje jako místní ublížené sněhové vločky... :)
@Gordon (04.12.2017 12:22): Mňa osobne to až tak neuráža, ale pre vlastné dobro by si sa mohol naučiť nechávať si podobnú úprimnosť skôr pre seba. Nakoniec, pri pohľade na tvoj posledný príspevok je vidieť, že sa niečom dokonca aj zhodneme :)
@M.a.t.t. (04.12.2017 12:01): Právě proto to chci ukončit, já tvůj názor samože respektuji a nic s tím nemůžu dělat, jen na mě působí idiotsky a překrucovačně, to že tě to uráží za to nemůžu, jsem jen upřímnej.

@Jab (04.12.2017 12:07): Ano, ale přesto ten film to nádherně doplňuje.

@SilentWolf (04.12.2017 12:20): Ty souboje byly parádní, ale pro pravého fandu nikdy nebyly sabery prim. Si mi připoměl bráchu kterýmu se ten film nelíbil jen proto že tam souboje nebyly jako v 1 - 3 dílech... :D (a navíc ho nepochopil)
@Jab (04.12.2017 12:07): Práve to sa mi na Rogue One páči, že dokázal vystavať zápletku okolo niečo, čo ani sám Lucas zjavne nepovažoval za dôležité a že trošku viac logicky opodstatnili, prečo mala Hviezda smrti takúto zásadnú dizajnovú chybu. Lenže to nič nemení na tom, že Rogue One je len zaujímavý doplnok, bez ktorého by epizóda A New Hope pokojne fungovala, kým opačne to neplatí.
Me se libi sedmicka hodne. Kylo je spravne Kingovsky zaporak. Kdyby ta trilogie byla prevazne o nem, tak budu spokojeny.

Rogue One byl skvely. Ale me vazne vic zaujal smer, jaky nasadila sedmicka. Brak to sice je, ale ma to svetelne mece! :-D
@Gordon (04.12.2017 11:50): Tak má pravdu. Death Star měla skutečně velikost malého měsíce a přes milion lidí na palubě. Že se tam objeví jedna slabina v podobě otvoru 2x2 metry nemuselo být bez "zrádce" problémem. Stejně ji byl schopný trefit jen Jedi, o nichž se myslelo, že byli povražděni. A musel k tomu mít kompletní plány. Zrádce tak byl nadbytečný. Ale alespoň se tam jakž takž vešel...
@Gordon (04.12.2017 11:50): Je nutné obyčajnú diskusiu ihneď pretavovať v primitívne urážky? Čo takto naučiť sa rešpektovať názor iných? Že sa s niekym nezhodneš v podobnej nepodstatnej záležitosti (fakt nepodstatnej), neznamená, že je to ihneď idiot a skôr to niečo vypovedá o tej prvej osobe. Ale ak si chceš dobrovoľne znepriateliť každého, potom v tom pokojne pokračuj ;)
@M.a.t.t. (04.12.2017 11:50): Nejsou to detaily, jsou to zásadní chyby.

"mala Hviezda smrti zakomponované tak citlivé miesto, vďaka ktorému bolo pomerne jednoduché ju zničiť. A to mi pri všetkej úcte nepríde nijak zvlášť zásadná informácia, bez ktorej by Epizóda IV nefungovala." - Ok.

Už se o tom raději nebudu bavit, působiš na mě kvůli tomu jako totální idiot.
@Gordon (04.12.2017 11:39): Nakoľko v tých piatich bodoch hnidopošissky rozoberáš úplné detaily (podobné chyby sa dajú nájsť v každom AAA blockbusteri), tak nepríde. O to viac, že vo zvyšku textu podávaš čisto svoj subjektívny názor a žiadne argumenty, ktoré by ma mali presvedčiť tam nevidím (hlavné postavy Rogue One sú ploché, CGI Tarkin dosť bije do očí, že si dejovo nepodstatný Darth Vader ukradne najlepšiu scénu filmu je skôr smutné voči tomu zvyšku). Jediný prínos Rogue One je v tom, že sme sa dozvedeli, prečo mala Hviezda smrti zakomponované tak citlivé miesto, vďaka ktorému bolo pomerne jednoduché ju zničiť. A to mi pri všetkej úcte nepríde nijak zvlášť zásadná informácia, bez ktorej by Epizóda IV nefungovala.
@M.a.t.t. (04.12.2017 11:39): Kubrick, Bergman, Fellini, Tarkovsky a Kurowasa jsou určitě povědomá jména většině diváků, zas bych mainstreamového diváka nepodcenoval. Ale takového Godarda nebo Antoniniho už větší část znát nebude - ale právě Kurosawa patří do té skupiny nejznámějších ve svém oboru, jako třeba Vincent van Gogh, Picasso a Matisse u malířů.
Aha, Já teda nevím ale když si sedmou epizodu zrekapituluji tak mi z ní vychází totální nesmyslný paskvil a brak.
1. Totální přepsání původního scénáře, který měl vytvořit "hlínu" pro nové SW v podobě Impérium vs Republika, podobně jako v kotoru.
2. Nesmyslná zápletka, po smrti Imperátora měla nastat revoluce, a vzniknout dlouhá válka, místo toho ve filmu vidíme jen jak si to "první řád" štráduje po galaxii, rebelové ze kterých měla být republikánská armáda pořád používají sto let staré X-wingy a pořád vypadají jako na začátku čtvrté epizody.
3. Řád postaví největší planetární laser v galaxii, to kde na to vzali magický čas je záhada, zdroje též, protože měla být válka, jednou z něj vystřelí aby magicky rozdělujícím laserem roztřelily všechny planety nové republiky které jsou magicky na dohled od sebe. Sice vím že SW je s fyzikou naštíru i tak, ale tohle je jednoduše píčovina...
4. "Odboj" který by měl mít správně k dispozici od republiky brutální flotilu, místo toho opět zaútočí několika stíhačkama na planetární laser a zníčí ho stejně jako předešlé hvězdy smrti.
5. A třešničkou na dortu toho všeho opět je ta debilita že "první řád" se z nějakých mentálních důvodů nepoučil a svou nejmocnější zbraň v galaxii chránil... Tedy nechránil vůbec ničím... -_-

A teď ke kritice filmu, Začátek i přesto že se snažil budovat atmosféru mě vůbec nepohltil jako jiné SW, herečka neustále kulí oči jak při zácpě. Všechno to nějak divně rychle odsejpá a na logiku není čas, Pak se ještě objevil bubba kterej si to rozdá na féra s kylo renem který by mohl trhat myšlenkou lidem koule...
Fakt ti to nepříjde ani trochu stupidní Matte?

Abramse mam rád, ale na SW se měl vysrat, jen aby nalákali nové lidi do SW tak naprosto zničili scénář a opravdu z toho udělali epizodu čtyři v jiném kabátku.

Naproti tomu pak máme darebáka jedna, Scénář pasuje do SW universa, vysvětluje zásadní věc, tedy jak k plánům přišly. Postavy zde jsou sympatické, mají nějaký účel, nejsou tu jen na výplň místa, a i přesto že je jim dáno tak málo času, tak mi oproti VII mnohem více přirostly k srdci za stejný čas a opravdu my jich bylo líto.
Vesmírná bitva dávala smysl, byla realistická (Na SW) a opravdu dobře zpracovaná, zakončení filmu pak dokonale podtrhavá scéna s Vaderem ve které je cítit čiré zoufalství Odboje a je to jak Vaderův filmoví tribut. celej film pak dokonale navazuje na další díl.
Pak je tu ještě CGI Tarkin u kterého jsem si ze začátku ani nevšiml že je přes kompa... :)

Sice je to můj osobní dojem, ale VII je oproti Darebákovi opravdu o polovinu hořší film, i SW.
@M.a.t.t. (04.12.2017 11:31): Dnes děvčata letí na anime a K-POP :P

To jsou zájmy pravých mužů.

A nevím, neznám moc lidí, co by nebyli obeznámeni s tvorbou Kurosawy a genialitou Tři zločinců :). To už je do jisté míry také mainstream.
@Gordon (04.12.2017 01:37): Nie, pretože nie je, ale pri akejkoľvek diskusii na tému Rogue One/Force Awakens sa to vždy zvrhne v povrchné skonštatovanie, že Force Awakens je remake štvorky a Rogue One je originálnejší. Takže sa ja rovno odvolám na názor samotného imperátora, ktorý v tom má jasno :)

@AlieN (04.12.2017 02:29): Presne tak, Gareth Edwards postavy nevie a mal s tým problém už v Godzille.

@Ronik (04.12.2017 10:09): Knihu som nečítal, ale vážne si myslíš, že prežije udalosti animovaného seriálu, keď je tam už aj Rukh? :)
Škoda ale SW jako celku. To vyškrtnutí poloviny historie ohromného universa do "legends" byla od Disney imho velká chyba. Filmy jsou fajn. Ale o kolik by byly lepší trháky, které by obsahovaly záporáky jako admiral Thrawn a Darth Caedus či Darth Krayt.

Svatá trojice nejpropracovanějších světů (spolu s DnD a Star Trekem) postupem Disney pozbyla jednoho člena. :(
@John Mirra (03.12.2017 18:15): Epizoda 7 je o míle napřed, o tom nemůže být pochyb, mnoho momentů z něj patří už teď do zlatého fondu. Rogue One bavil, ale nic víc, ve všem potenciálně zajímavém skončil na půl cesty, a ty postavy byly tak nudně načrtnuté, že si nic jiného než rychlý exitus nezasloužily.
Ja som tu asi jediný, ktorý žiadne Star Wars nevidel, aj keď viem asi o čom to je.

@Drolin (03.12.2017 23:43): Morricone je klasika, ten si narozdiel od Zimmera zaslúži svoje miesto medzi top filmovými skladateľmi
@Gordon (03.12.2017 23:08): Neviem ako je to v zahraničí, ale u nás to platí všade ;) Ja mám rad oba, ale aj keby som náhodou pripustil, že Force Awakens je skrytý remake Epizódy IV, tak je to stále lepšie natočený film s funkčnejším scenárom a životnejšími charaktermi. Imho. Ale ako píše Atari, oba sú svojim spôsobom rovnaké vtákoviny :)
Jop, internetovým masám sa väčšinou páči viac Rogue One, pretože je to niečo "nové" a "originálne" :)