Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Panstvo, že se najde opět dobrá duše a poradí mi název hry. Tentokrát si nemůžu vzpomenout na hru, kde se létalo vlkovi, potom na nějakém ptákovi a ještě na něčem, celkem se tam létalo asi na čtyřech zvířatech. Vůbec nevím, o co tam šlo, jen se mi líbilo to video ze hry. Měla by to být podle mého odhadu hra tak rok stará, max dva. Mám ještě dojem, že ten letec byl nějak naváděn čímsi, snad motýlem??? Díky moc
Dohrané modifikace 2004 - 2021 - PavelU - Většina barev je přiřazena dané hře či sérii, ale u některých jsou identické barvy i u nesouvisejících her.

Mapa do střílečky Chrome byla v roce 2005 někde ke stažení. Název již nevím. O jakéhosi nepřítele či bosse tam šlo.
Hafíka jsem ze začátku vyřadil a dal skoro na konec, jak jsem se mu v letech 2018 a 2019 věnoval.
Gunman Chaos je plná verze Gunman Chronicles, co jela ve Steamu pod HL1.
Každou modifikaci tam mám uvedenu jen jednou, i když některé mám dojeté vícekrát.
Započítáno i několik grafických balíčků do her, ale ne všechny. SweetFX či ENB Series tudíž neberu jako dojeté modifikace. A vynechány menší zlepšováky k Vice City.
Ze seznamu vyřazeny betaverze pár megawadů k Doom II. No End in Sight či Czechbox. Finální verze nemám dosud odehrány. No End in Sight není kompatibilní Brutal Doom apod.
Položka na slotu č. 206 byl jakýsi megawad z ranných devadesátek, v němž byly velmi malé a zajímavé mapy. A název modu je tudíž ve skutečnosti zcela jiný.

Celkově zredukováno na pouhých 314 dojetých modifikací. Do těch nejprovařenějších her pod sluncem. Snad je to už bez chyb.
@SilentWolf (24.01.2022 08:25):  Tak člověk musí být soudný a měl by mít rozumná očekávání. Od přístroje za cca 13 tisíc bych neočekával výkon jako u PC, kde jen grafická karta samotná stojí minimálně dvojnásobek ceny oné konzole. Jistě, mohou dát do konzolí kartu o výkonu třeba 3080Ti, ale pak si to za tu cenu jednak nikdo nekoupí, budou mít potíže s chlazením a konečně, v dnešních dnech i se zajištěním těchto karet v potřebném množství. Takže se smiřme s tím, že prostě konzole nabídnou uspokojivou kvalitu za více než slušnou cenu. Kdo chce víc, může si obstarat PC za násobky ceny konzolí a nemusí dělat kompromisy. ;c)
@Fritol (22.01.2022 09:22): Super, díky za info. A ještě doplňující dotaz - stáhnul jsem tu appku, přihlásil se svým MS účtem a mám jen nějakou vygenerovanou jmenovku. Když kliknu na přejmenování, tak mě to otevře browser tady, ale to je jen prázdná stránka, kde se nic neobjeví, dělá vám to taky?

EDIT: Tu jmenovku už jsem vyřešil přes Xbox web.

Ještě koukám, že to můžu třeba propojit se Steamem, to k něčemu je?
@Karasman (22.01.2022 09:18): Je to tak, jak říkáš. Kup to za těch 26Kč, zruš to a pak ti to nabídne zas za 26Kč až ti to skončí. Případně mrkni, jestli ti to nenabízí upgrade ultimate za 26Kč na 3 měsíce. Ono se to furt tak nějak střídá. Jednou měsíc, pak tři, občas mezi tím je pár týdnů pauza než ti to nabídne zas... ale těch 259Kč nemá smysl platit, dokud ty dolarové nabídky mají.
Otázka na lidi, kteří používají MS Game pass:

Kdysi jsem se na to ptal, ale jen tak ze zajímavosti, ale teď o tom vážně uvažuju. Jsem čistě PC hráč, takže prostě stáhnu tu jejich Xbox aplikaci, kliknu na předplatné a už jedu? Nabízí mi to první měsíc za 25,90, další pak za 259. To je standardní cena nebo máte nějakou výhodnější?
@Charllize (19.01.2022 14:55): Tohle je jak s tím očkováním :-) však všichni uvidíte, co jste si to píchli za svinstvo... Povíme si za pár let. Teda vy už tu možná nebudete :-).

Já jsem taky spokojen, navíc Wasteland 3 se povedl, a to už byl myslím pod křídly MS.
@M.a.t.t. (19.01.2022 14:59): Souhlas. Po tom co se minulý rok na Activision sneslo si nedovedu představit, do jakých větších sraček by se ještě mohli dostat.

Upřímně tohle osobně vidím spíš pozitivně. Představa, že by například tým co má na starost Age of Empires by nepřímo mohl pomoci týmu co pracuje na Starcraftu zní přinejmenším nadějně. A podobných případů by se dala najít spousta.

Navíc z Phila Spencera mám dojem, že je zaměřený spíš na dlouhodobý výnos než krátkodobý (vždyť defakto při svém nástupu na lead pozici zdědil shitstorm) což by snad mohlo dost výrazně ovlivnit dosavadní zaměření ActiBlizzu na co nejkrátkodobější zisky.
Meanwhile in Microsoft head quater...
Hey Cortana (Azure AI).... Phil said.
Yes Phil?
I would like to see comments on our deal in my favourite country from which Vaclav Havel is.
Oh sure Phil, I like him, he was so good, wait a moment.
I would like to see something intereting from Czech gamig undeground forum.
Well Phil ... Cortana said.
Here's one which I would like to highligted:

Fritol     11257 18.01.2022 17:30 (poslední úprava 18.01.2022 17:31)
Phil ftw! Příště Konami a Segu prosím. 

Seems that Phil is thinking....
Cortana, call to Satya (Microsoft CEO).
As you wish Phil, are you satisfied with my search?
Yeah of course! Great idea what I just read it. Phil said.
Satya? Greetings from Xbox division. I have a good idea. Can we make a new deal with ... ?
Je udivujici jak to všichni vidí pozitivně, přitom na tom nic pozitivního není. Ale dohadovat se už nebudu, uvidíte sami jak to za par let dopadne.
Budete hrát další Diablo v kvalitě Candy Crush :)
@Charllize (19.01.2022 14:01): no pro hráče určitě není že si musejí kupovat exkluzivní konzoli a předražené hry, z kterých za to stojí 2-3 každou generaci. Nějak nechápu v čem je dobré mít doma 3 krabičky na 4 dobré hry.
@Charllize (19.01.2022 13:10): Gamepass je momentálně to nejvíc "pro hráče", co si jde představit.

@AlieN (19.01.2022 13:46): Právě tam si představuji naopak víc prostoru pro fuckupy, protože je to jen jedna hra z mnoha, takže to není moc relevantní. Já do gamepassu šel na nové Halo a nakonec tam odehrál dvě skvělé menší hry z loňska a teď hraju Iron Harvest. Něco, co bych si nekoupil, aniž bych to nevyzkoušel. Nabízí to prostor právě těmto hrám, které nebyly kladně přijaty, ale když to je v rámci nějaké služby, každý si to může aspoň vyzkoušet. Koupit si to za dva litry, asi bych byl kritičtější, takhle si to odehraju dokud mě to bude bavit a neřeším, kdy mě to přestane bavit, protože nejsem vázaný tím, že ten bordel vlastním fyzicky doma. :D
@Charllize (19.01.2022 13:10): Heh, zase jedeš své důchodcovské ranty :D
Skupovat studia je to jediné chytré co Microsoft dělat může, už dávno se přeorientoval ze samostatných prodejů čehokoli na subscriptions, a ten Game Pass musí krmit obsahem - a to obsahem kvalitním a co nejlevněji. Stejné jak u toho Netflixu, taky se jim mnohem víc vyplatí si třeba i za 200 mega natočit svůj vlastní blockbuster, než ho přeprodávat od jiných producentů.

A soustředění na subscription model může kvalitě jedině prospět, fuckupy typu W3Reforged si tam nemůžou dovolit, po prvním měsíci by to nikdo nehrál. Obzvlášť ty RPGčka s dlouhou herní dobou jsou pro ně výborná věc, a primárně multiplayer tituly jako CoD taky (jejich pětihodinové kampaně se možná už moc velké lásky od autorů nedočkají, ale nemůžu říct že tohle by mě trápilo)