Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Hydr0gen (09.06.2017 11:36): v tom tvém příspěvku nebylo o stylizaci ani slovo, takže fakt nevím jak jsem to z toho měl vydedukovat. Ale dobře - ani stylizací mi to Dishonored moc nepřipomíná. Snad jen teda že Dishonored se inspirovalo viktoriánskou anglií, kde se Vampyr odehrává..ale art style je jinej.
@M.a.t.t. (09.06.2017 10:05): inak ja upírov v hrách nemám rád. Raz, keď vyšiel Oblivion, kúpil som si ho o rok neskôr, hral som ho, nakazil ma upír, ja som si to nevšimol a keď som sa potreboval vyliečiť, už som nemohol a bol môj celý postup v hre zničený. Odvtedy mi strašne vadia. Ale napríklad v takom BG2 mi až tak nevadili.
@SilentWolf (09.06.2017 06:38):
Četl jsem ságu o upírech
http://www.databazeknih.cz/knihy/bratrst ... lenec-z-temnot-34605
(je tam jak romantika + sex, ale je to spíše pro dospělé).
Docela mně to chytlo...

Jinak zkus se podívat na tuto diskuzi:
http://www.databazeknih.cz/diskuze/disku ... o-upirech-3547/str-1

(doufám, že ti můj příspěvek pomůže, hledáním jsem zabral skoro půl hodinu (prohrabával jsem se čtečkou, několika hardisky, pročítal diskuzi, abych si sak*a vzpomněl, jak se ta kniha o bratrstvu vlastně jmenovala...)

@Ronik (08.06.2017 22:24): nejde o pohled kamery ale o to ze lariani byly uz dal a vratily se obloukem zpet na zacatek. Samo za to nemuzou, pac studio po vydani Divinity 2 malem krachlo. Jednak to bylo uspechane vydani Divinity 2 v ktere nebylo ani 50% ( to co treba vydali jako Dragon Commandera melo byt v nejake podobe zakomponovane do Divinity 2, nakonec z toho zbylo pomerne zbytecne promenovani v draka) toho co tam byt melo anebo taky to ze prisli komplet o vybaveni studia pri nejake zaplave nebo co to bylo. Lariani jsou genialni a v jejich hrach se obcas zableskne cira esence rpg geniality nejvyssiho kalibru. Proto me mrzi ze proste zatim nemaji penize na to aby udelali nejaky ten svuj opus magnum, mela to uz byt prave Divinity 2 a holt vydavatel je priskrtil tak ze nebyla. takze se Vincke postavil na vlastni nohy a vydava original sin 1 a 2. Doufam ze to bude naposled a pristi hra bude to co ocekavam..:)
Original Sin je fajn hra ale me tam silne irituje zamereni na coop dvou hracu, coz podle meho do seriozniho rpg nepatri a je to tam jen proto aby se komunita nazrala a hra se lip prodavala.

PS: pokud vlastnis Directors Cut Edici Divinity 2 tak je tam pomerne obsahly bonus material o tom jak se to cele s divinity 2 zesralo a plno dalsich veci, videi, textu a rozhovoru)
@Charllize (08.06.2017 20:51): Nevím, přijde mi nefér jen kvůli pohledu kamery to celé odsoudit. Neměřil jsem počet polygonů na metr čtvereční, ale za mě ta hra nevypadá o nic hůř než třeba ten Vampyr, až na modely postav, které teda jsou slabší, to jo. A z pohledu herních mechanik je to výrazně komplexnější, než bylo Divinity 2, což byla v podstatě dost obyčejná rubačka, kde ses mohl přeměnit v draka, což nikoho nebavilo. Ne že by to byla špatná hra, to určitě ne, ale OS je pro mě zajímavější.
@SilentWolf (08.06.2017 17:31): Nějaké vysvětlení, proč vzezření hlavního hrdiny změnili na trendy lumbersexuála? Jako chápu, že když v tom má prsty Dontnod, tak to k tomuhle směřovalo, ale prostě sát krev s plnovousem je stupidní. Takhle by u sebe musel neustále nosit zrcátko.
@Ronik (08.06.2017 20:44): pro me to je zklamani. Lariani zacali izometrii, skvelymi hrami Divine Divinity a Beyond Divinity a potom udelali jedno z mojich nejoblibenejsich rpg Divinity 2, v krasny grafice na v te dobe moderni technologii..no a pak to slo vsechno do haje a zase vratily k ty izometrii (jasne meli problemy atd). Proste jsem zklamanej, cekal jsem od nich vic nez ,,jen,, original sin. Ale verim ze to jednou napravi.
A i v takovém "kočkopsu" dokázali Larian navrhnout jeden z nejzajímavějších tahových systémů vůbec, jsou to šikovní kluci :) DivOS2 je jeden z mých horkých kandidátů na hru roku, zatím to nevypadá, že by to mělo být horší než jednička.
prestante rikat pokracovani original sin divinity 2. Divinity 2 uz davno vysla a Vincke by potreboval na holou ze se porad snazi delat tehle izometrickej coop pro jednoho hrace co neni kocka ani pes. Sice je jasne ze tim chce dosahnout toho aby mel prachy na skutecny pokracovani Divinity 3, ale uz by je snad po tomhle mohl mit, doufam. Vite co rekl...ja jednou udelam nejlepsi rpg vsech dob, ale zatim na nej nemam penize..a to bude az Divinity 3, ne nejakej originalni hrich:)
@mazar1234 (08.06.2017 18:27): Ten BT4 mě z toho jedinej zajímá, ale i u toho se bojím :) Ale kdo by si dělal hlavu z nadcházejících her, nainstaloval jsem Ultimu 1, přečetl krásně ilustrovanej manuál a přece je na světe krásně :)
@Paul (08.06.2017 18:02): Nezabudni, že má byť aj:
Divinity 2 (tipujem že ako N1 počítaš KCD ktoré vyjde 2017 iba zázrakom a nie DVN2)
Elex (50/50 ale je slušná šanca prekvapenia)

Potom pre veľa ľudí veľmi zaujímavé (pre mňa síce nie)
Mount & Blade 2: Bannerlord
Shenmue 3
South Park: The Fractured But Whole

Final Fantasy 7 remake
The Bard's Tale IV
Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues

Každopádne to vidím oveľa pozitívnejšie než ty :-D
@Wolverine (08.06.2017 15:26): V roce 1995 bych podobnou sracku pochopil, ostatne prave Simpsonovi jsou doslova prolezli podobnymi nesmysly typu hamburger = karbanatek nebo Bob Hope = Bob Naděje,, ale v teto dobe to neni nic jineho, nez demence. Co ale chtit po tymu vedenym 70-ti letym Zdenkem Stepanem. Ostatne reziseri dabingu i dramaturgove jsou v prvni rade fachmani, kteri to chteji mit co nejdriv za sebou, takze se s tim moc neserou a uz tak pochybnej preklad klidne sesekaj do uplnyho nesmyslu, aby to "sedelo do pusy". Anglicky neumi a jejich kulturni prehled se zasekl nekde u Rolling Stones, takze si s tim moc hlavu nedelaj, ale popravde - zily mi to netrha. Nedivam se na to.
@Wolverine (08.06.2017 11:26): Jen v omezeném množství případů bych se přikláněl ke změně jména (třeba v případě pohádek), jinak jsem zásadně pro zachování původního.

Totiž s čím občas přijdou "překladatelé", nad tím zůstává rozum stát - z celosvětově uznávaného hudebníka se stane Michal David atd... Navíc vůbec nedává smysl, aby třeba lidi, co jsou očividně Američani žijící v USA mluvili o nějaké české moderátorce. Tímhle přístupem překlad posouvá i původní žánr díla (někam do prdele).
@Kwoky (08.06.2017 14:13): Já si pamatuji třebas na dabing Star Trek DS9. Tedy těch dvou třech sezón, co se tu vysílaly. Anglické "Two to beam up." Překládali "Transport - dvě sekundy". Když to bylo pět lidí, tak to byl transport pět sekund atp. A nikomu to nepřišlo divný. To bylo opravdu pro masochisty tohle sledovat.

Další perly tam, co jsem dohledal na dabing fóru:

Take the helm (myšleno řízení, "kormidlo") = Vemte si helmu
Kira volá Bridge.
Pointed ears = Tečkované uši
@Walome (08.06.2017 12:50): Ale zase dlouhé "ani od hlasatelky televizních novin" nestrčíš někomu, kdo říká krátce "Christiane Amanpour", do pusy, takže v dabingu by to pravděpodobně použít nešlo.
@Bellerofontes (08.06.2017 11:23): Chápu, že nárok třebas na přesnost překladu je někdy svazující. A to zvláště když je právě přesnost překladu jedním z faktorů kvality. Ale tu kvalitu má imho smysl řešit. Kriticky i pochvalně. Pokud zabrousím mimo hry, tak třebas překlad prvních dvou knih trilogie Patricka Rothfusse byl skvělý. Jen korektor semo tamo přehlédl překlepy. Čili bez té kritiky kvality překladu se nedá ani chválit.

Dabing je třebas obecně chválen u Černého trpaslíka, kde byl špatně přeložen snad jen jediný vtip ("Zemřel klidně, ve svém džípu." - tady měl být vetší a brainstorming, který by místo doslovného překladu našel vhodnou alternativu celého vtipu v češtině).

@Wolverine (08.06.2017 11:26): Spíše za B). Akorát Nova je bulvár, tak bych tam dal třebas Voldánovou, aby to bylo blíže k CNN. :)