Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@BUMTARATA (03.09.2019 08:39): hmmm ... trosku jsem se bal, ze ptace bude jako Volyn, ktere jsem ja osobne dal na CSFD hodnoceni odpad kvuli explicitnimu a zbytecnemu nasili ... kinematografie a film ma bavit a obohacovat a ne prizivovat nejake zvracenosti ..

marhoulovo filmy jsou (az na mazanyho filipa - tedy myslim ty vazne filmy jako tobruk) naprosty ptakoviny (pro me je tobruk skoro nekoukatelnej proc se tam snoubi hruznej casting s marhoulovo pokusama delat umeni aka dlouhe zbytecne sceny, ktere asi meli vypadat jak ze stalkera, akorat v marhoulovo podani to neni zadny umeni ale nestravitelna parodicka ptakovina)
Nabarvené ptáče právě v Benátkách. Mluví se o masivních odchodech ze sálu, zejména během tzv. „scény s lahví“. Hádám, že to bude buď kolosální průser, nebo to vyhraje hlavní cenu, haha.
@Widl (01.09.2019 22:54): Tak já bych už asi rovnou koupil něco nového, třeba nějaký pěkný kousek od Pro-Jectu. Spíše jde o to se k tomuto kroku odhodlat a začít rozšiřovat fonotéku o další typ nosiče. Doma by ze mě asi moc radost neměli, kdybych začal plnit byt další poměrně rozměrnou částí už tak dost bohaté sbírky. :c))
@samorost (30.08.2019 23:37): Ono to do začátků není vůbec tak drahý jak to vypadá. V bazaru seženeš pěkný vybavení za pár korun. Já koupil za 3000,- z pozůstalosti starou Teslu i se zesilovačem a reproduktory. Vyměnil jsem řemínek, vyfoukal prach a vyměnil přenosku. A hraje to fajnově, hlavně reproduktory ARS 485 jsou strašně příjemný. Takže žádný strachy a šup do nějakýho bazaru :)

@Coldplaz (31.08.2019 23:05): Jasný, mám na 2 LP :D
@BUMTARATA (01.09.2019 19:33): Ja som predtým od neho videl len Whiplash a ten ma dostal. Ten muzikál som kľudne odignoroval a teraz Prvý človek, ktorý podľa mňa mohol dostať aj toho Oscara za film.
Ten song si musím pustiť niekedy v kľude a tmavej miestnosti, to bude žrádlo. :D
@BUMTARATA (01.09.2019 01:55): Já jsem nakonec spokojený. Je potřeba vzít v úvahu, že je to adaptace Ennise, který nesnáší náboženství a superhrdiny. Jeho postup obnáší demonstraci prohnilosti postav, které promlouvají jejich jménem, namísto aby budoval propracované pozadí i s jeho strukturálními problémy. Neváhá se přitom uchýlit k tomu nejkrajnějšímu cynismu.

Tenhle seriál zprvu klame tělem, protože vytváří dojem, že tomu tak nebude. Postupem času si ale ujasní priority. Místo hledání uvěřitelného, hypotetického světa se stane především příběhem o deziluzi fanouška komiksů (Hughie), jemuž posedlost falešnými modlami nejdříve pošramotí a zvrátí pohled na život, aby ho přivedla až k agresivnímu odporu. Proto to má podle mě spíše vzestupnou tendenci: postupně to krystalizuje.

V tom, co říkáš, máš určitě pravdu. Na druhou stranu jde člověk sám proti sobě, pokud od toho chce další Watchmeny.
The Boys (2019)

Zaujala mě premisa a nalákal mě hype. Ve skutečnosti vesměs hloupé, podvratně se jen tváří. Jeho svět nedává smysl, postavy jsou mělké, archetypální. Na začátku se poměrně dobře rozjede, ale nikam nedojede.
Konečne so videl nového Tarantina, bolo to zábavný film. Nebolo to na neho úplne typické ale a ako zvyčajne rozhovory a hudba boli skvelé, niektoré scény tam ale boli trochu naťahované a dej nebol príliš výrazný. To finále s hipíkmi a aj scéna s Bruceom Lee ale dobre pobavili.

@Widl (29.08.2019 11:21): Keď Stoner tak najlepší je Dopesmoker, jeden riff opakovaný celú hodinu.

@TombSpirit (30.08.2019 21:41): Na Rateyourmusic sú práve tie 2 a OUATIH najlepšie hodnotené filmy roka.
Ja som od toho režiséra videl len Snowpiercer a moc sa mi nepáčil, toto vyzerá ale na úplne iný štýl.
@Widl (30.08.2019 22:30): Já se k vinylům právě doposud neodhodlal, ovšem hlodá to ve mně už nějaký ten čas. Zatím zůstávám u CD, přeci jen se znám a ty ceny vinylů a má náchylnost, snadno podobným vášním propadnout, by mě pravděpodobně finančně zruinovala. :c)) Ale ten analogový zvuk je prostě nepřekonatelný, chce to ovšem samozřejmě i nějaké to slušné „přehrávadlo” a to taky není zrovna otázka pár drobných. Zatím počkám, až děcka povyrostou a pak se uvídí. Každopádně užívej, je to parádní koníček a thrash je famózní styl. Zrovna za měsíc se třeba chystám k nám do klubu na mé oblíbené chilské bouráky. ;c)
@samorost (30.08.2019 11:41): Oboje. Přeci jen jsou ty starší kousky většinou cenově trochu mimo. Ale občas se zadaří, povedl se mi na inzerát za 300,- pěkný starý vinyl Sabbatů, který se prodává za 100E+. A jinak je to u mě taková ta klasika, vyrazím na koncert a domů táhnu nějaký asfalt :D
@ntz (29.08.2019 13:00): Ta poslední je fajn, má to pěkně hutnou linku. Ty první dvě mi přijdou takový tuctový. Obecně mě moc melodický death+něco metal nebaví. Mám jen pár oblíbenců. Třeba Sylosis, starý Arch Enemy a nebo At The Gates.

Ale nejvíc frčím v thrashi, to je láska od puberty. Teď jsem začal sbírat vinyly a to je peklo pro moji peněženku :D

A k těm Wizardům. Maj víc takových fanouškovských videí sestříhaných z filmů a některý jsou fakt super. Oni i na koncertech jedou projekce ze starých hororů a skvěle se to k tý muzice hodí. Viz Barbarian Malfiore
@Coldplaz (28.08.2019 23:04): hehe, já měl opačná směr - od metalu (i toho nejtvrdšího) jsem postupně došel alt. rocku a indie rocku (mezi byl ještě punk, hlavně česká scéna)... dnes už poslouchám mix toho všeho + nějaké další žánry (hodně ujíždím třeba na Poletíme? nebo jedu soundtracky k hrám)
Gisaengchung

Je to opravdu tak dobré. Skvělý scénář, a výborně zahrané i natočené.

Do budoucna to bude klasika jako Oldboy, Handmaiden nebo Memories of Murder.
Nové Insomnium a In Mourning skladby sú v pohode, ale nič, čo by sme od nich nepočuli predtým, stále je to ale v rámci MDM nadpriemer.

Simpsonovci dosiahli nový vrchol trápnosti.

@Samariel (25.08.2019 14:52): Ja som nedávno videl ten film Team america od tvorcov South Parku a mal som s ním rovnaký problém ako s ostatnými dielmi SP čo som videl. Je tam pár naozaj dobrých vtipov a satiry, ale bohužiaľ väčšinu toho prebije trápny toaletný humor.

@pajmič (26.08.2019 23:51): Pripomína mi to toto :D

@pajmič (27.08.2019 16:12): No tak Steven Wilson je moja srdcovka, ja mám rád dlhé skladby tak pre mňa by bolo problém vybrať len 3, toto sú nejaké, ktoré som posledný čas počúval.
Caligula's Horse - Graves
The Cooper Temple Clause - Murder Song
Ride - Leave Them All Behind
Threshold - Lost in Translation
Omnium Gatherum - Everfields
Trivium - Shogun
IQ - Frequency
Haken - Visions

Ja som bol jedným z tých, čo metalom dlhé roky pohŕdali a objavil som ho viacmenej len pred 5-6 rokmi keď ma prestal baviť alternatívny a indie rock, začal som počúvať prog rock a potom som sa dostal k veciam ako Mastodon, Opeth, Tool, Devin Townsend a Meshuggah. V súčansosti metal produkuje zaujímavejšie veci ako skoro všetky ostatné rockové žanre.
@Drolin (27.08.2019 17:01): Aha, řekni mi, v kolika letech si se k metalu dostal ty? A kolik znáš lidí, co se s metalem obeznámili v 10 letech? Ještě v kultuře, kde je dominantní J-POP a kde je metal naprostá undergroundá záležitost?

Nápad to byl z hlavy jednoho chlapíka, jejich producenta, Key Kobayasho, který je i zároveň songwriterem. To je týpek, co je metalák už desítky let a řekl si, že se pokusí udělat něco nového, co lidi bude bavit. Babymetal začal skromně, jako každá metalová kapela (prefabrikát či ne, nikdo jim nedal miliony na produkci a propagaci) jejich první klip byl natočený v maličkých kulisách, a kostýmy si v něm si holky bud to půjčovaly nebo ušily sami. To samý to bylo s koncertama. Hraní pro několik desítek lidí v sardinkový hale (tim si asi žádná pop/kpop fabrikovaná hvězda procházet nemusela, že jo.) Z počátku ani neměly choreagrafku a tanec si vymýšlely děvčata sami. Kdyby to byl shit, nikam by se nedostali, natož mimo Japonsko, kde otevřeli vrátka pro ostatní mětalové kapely, které by neměli šanci se v Japonsku pořádně uchytit.

Ano, protože tanec, zpěv a instrumentál vůbec talent nevyžaduje. :)
Hele, pokud se ti muzikálně nelíbí, tak ok, já to chápu. Ale nesnaž se holky, ani nikoho jiného, zdiskreditovat jen proto, že máš v hlavě hloupou utkvělou ideu korporační=shit. Na to si snad už dost chytrej, aby si se takových předsudků držel stranou.
@ntz (27.08.2019 17:58): tady si myslím, žes přestřelil. Nejde porovnávat zároveň jiná těsta i jinou náplň :D P

rostě připrav kynuté jahodové i maruňkové a bramborové a tvarohové s oběma a jsem ochoten sednout a testovat dokud neprasknu
ja bych uz BM nechal bejt ... podle me to je ptakovina ... pojdme se hadat, jestli jsou lepsi merunkovy knedliky z bramborovyho testa a nebo jahodovy kynuty ...

@Drolin ... myslim si, ze kadrovat BM uz je asi trochu too much ... kadrovat budu klidne (treba) nejakou nackovskou kapelu, protoze jsou zk**ni nackove, ale ne BM, ze jim producenti diktujou show a profici pisou songy
@pajmič (27.08.2019 16:53): Pokud je mi známo, tak slečny ani nevěděly, co to metal je :). A z jejich hlavy nápad na založení skupiny také nebyl.

Pro mě to je podobně jako většina korejských kapel prefabrikát (jasně, o něco vyšší kvalitu Babymetal má; než podobně vzniklá konkurence), který je zajímavý tím, že nehraje pop ale metal - ač v hodně líbivé formě.

Talent, pot a nápad bych spíše viděl u producenta, writerů a choreografů.