Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Drolin (27.08.2019 16:45): Já nebráním jen holky, Droline, ale všechny lidi zahrnující skladatele, hudebníky, choreografku, osvětlovače, prostě všechny ty, co makaji jako hornící před výplatou, aby se dokázali někomu zavděčit. Kvalita je to, co tu hraje roli a oni jsou prostě good, at se ti to líbí nebo ne :) Na metalový scéně ti nikdo a nic nedá zadarmo. Nápad, talent, roky potu a i trocha toho štěstí jest potřeba k tomu, aby si se někam dopracoval. Kdyby BM byl jen cynickej, easy cashgrab, nikdy by nedávali dohromady metalovou kapelu, Droline. :)

Apropo, oni nikdy nepopírali fakt, že jsou Gimmick nebo to, že jim hudbu píšou, až na pár songů, profíci. Dokonce to veřejně přiznali :)

No nic, jdu si poslechnou ty vaše posty.
@ntz (27.08.2019 16:36): Však ty, na rozdíl od mluvícího ženského zevního orgánu, Drolina, se neodvolávaš na celou Japan kulturu v závisloti na tom, zda se ti neco páči či ne. A taky jsem tě ani nejmenoval. Ty metalovej elitáři :)
@pajmič (27.08.2019 16:12): Ja mám problém v tom, že ich neviem vybrať tak málo. :X

Keď už si dal SW Routine, tak ja mám radšej
Porcupine Tree - Anesthetize
Pink Floyd - Echoes
Grace Cathedral Park - It's All Well Above Wonder Anyway
Kashiwa Daisuke - Stella
Metal Gear 20 Years History
Aram Khachaturian - Violin Concerto in D minor
Witxes - Winter Light Burns
Goodspeed You! Black Emperor - East Hastings

Dúfam, že sú dostatočne variabilné, pretože je ešte obrovské kvantum takých, ktoré by som vedel vybrať.
@pajmič (27.08.2019 16:27): klid pajmici .... napadejme se kvuli politice, ale ne kvuli nazorum na zpivajici marticku semelovou (errr, edit: babymetal, sry) ... ja bych to asi nerekl takhle rozvite, ja se spokojim pouze s tim, ze BM me nebavi a myslim si, ze to je absolutni sra**ka ... kvuli tomu snad nejsem picus, troll nebo snad dokonce neco jinyho ... drolin si mysli, ze babymetal dela ostudu japonsky kulture a ja si zase treba myslim, ze kryptonackovskej kriplik landa, co si bere do svy drzky kryla, dela ostudu cesky kulture .. kazdej mame nejaky nazory
@pajmič (27.08.2019 15:25): Ty opravdu chceš, aby se nám na DH udělalo nevolno! A tohle si myslím už postoval, příšerné. Zlaté hentai, zlaté Sword Art Online, zleté Golden Axe... pokud něco dělá špatné jméno japonské klutuře, je to Babymetal.

@pajmič (27.08.2019 16:12): Dobře, máme úplně rozdílný hudební vkus. Zatím přemýšlím, co z těch tří písní bylo horší (Routine je tedy o level lepší než zbylé dvě).
jsem 100% liberal ... at si kdo chce posloucha treba zpivajici martu semelovou, pro me je ale babymetal naprosta sr**ka ...

to uz radsi treba tohle, ackoliv ani to bych nevydrzel poslouchat vic nez jednou za par mesicu jejich novej song v mym feedu

pokud zoufale touzite po metalovy holcici kapele, here you go (to je takovej holcici slayer :D)
@pajmič (27.08.2019 15:25): Na vizuálnej stránke a dospelých ženských, ktoré vystupujú ako lolitky pre metalistov. Však je to čistý marketingový produkt. A zobrať si klasickú arabskú poltónovú stupnicu a tváriť sa, že je to niečo experimentálne... fakt experimentálne nie je. Ale evidentne sme vkusovo tak inde, že to nemá zmysel riešiť. :)
Vždyť ten Euro weeb se jen pokouší trollit (pořád mu to moc nejde). Všichni vědí, i když ne každý si to chce připustit, že Babymetal je to nejsvěžejší, co se na Metalové scéně za posledních xx let objevilo. Samozřejmě, nemusí to být tvůj džem, ale pochybovat o jejich originalitě a schopnosti experimentovat snad nelze, viz. třeba :)

Řekni mi prosím, na čem tedy ten jejich úspěch stojí. Jsem opravdu zvědavej, třeba se dozvim něco novýho. :)
@Drolin (27.08.2019 07:15): Babymetal ale nejsou nijak zvlášť generičtí. Poslechni si nějaké jejich album celé a možná budeš překvapený, jak rozmanitá jejich muzika je, někdy až vcelku zbytečně moc. Především ovšem nutno poznamenat, že úspěch Babymetal nestojí na nějaké nevšední a dechberoucí hudební kvalitě, co si budeme povídat... ;c)
@pajmič (26.08.2019 23:51): Více generické a nudné než Babymetal (který začátek může trochu připomínat).

Ke kvalitám OST z her a seriálů to má stejně daleko jako Pajmič k dohraní všech cest v Clannad!
@Tulareanus (27.08.2019 00:46): Jediné, čo počujem sú dve noty opakujúce sa stále dokola: D Ale jo, tá melódia tam v 1:42 je. : D

Nellyho jsem nějakou chvíli poslouchal v době " The Longest yard" tak je možné, že jsem podvědomě si na tu mělodii vzpoměl :) Ale stejně mám pocit, že to ještě před tím ten čokoládovej chlapík od někoho obšlehnul :D

I já si myslím, že si si zase nepočul ten song, která jsem postnul já, nebot by si netvrdil, že se jední o "generickou" hudbu :)
@RXQ79rudax (26.08.2019 15:45): Ehm, oni angličania úplne používajú inak čiarky ako česi a slováci, tá čiarka tam nemá byť a nie je to "ohnivá prochádzka", to by muselo byť fiery walk (to je doslova ohnivé, ohnivá) alebo firewalk. Ohnivá procházka se mnou znie dosť komicky a v kontexte seriálu a filmu ani nedáva zmysel... Znie to ako niečo z Forresta Gumpa. Každopádne ten film si pozri po druhej sezóne, tam sa i logicky nachádza.

Ak starej angličine, samozrejme, angličtina bývala komplexnejšia, viac sa rozlišovali osoby a tvary slov. Súčasná podoba angličtiny je reformovaná a tým pádom mladšia a modernejšia než naše rodné jazyky. I preto je jednoduchšia na naučenie. Nehovoriac o tom, že oveľa viac kombinuje základy slov z väčšieho množstva jazykov.
teď si čtu komix/mangu Alita - nějaké ty další díly koupené z googleplay - a oni se tam vyskytují nějací upíři - zmutovaní lidé - v těch textových bublinách u jejich některé řeči je schválně použita zastaralá angličtině - já jsem napřed nevěděl co to je co to má znamenat tak jsem kouknul do slovníku a koukám že angličani dříve také rozlišovali mezi tykáním a vykáním (i když asi rozkazovací způsob měli stejný v každém případě) například slovesa se také mění s použitím thou (ty) např: wert, shouldst, wouldst, goest...

momentálně zkoukávám Twin Peaks - koupil jsem si komplet ten seriál i tu novou třetí sérii + ten film: Twin Peaks: Fire Walk with Me - na csfd je napsaný český název: Twin Peaks: ohni se mnou pojď - ale to mi přijde že to přeložili špatně protože za tím fire není čárka tak podle mě by to mělo být: Ohnivá Procházka se Mnou

- a k tomu zase hraju Deadly Premonition - je to skvělý slodovat ty podobnosti mezi tou hrou a tou TV sérií.
Netušíte někdo jak by se mohl jmenovat Japonský animovaný film (sci-fi) o letcích ve válce? On byl mladý letec, ona taky....už si nevzpomenu na děj, viděl jsem to jednou v životě na CT2. Lítali tam na stíhačkách alá Crimson Skies....pokud si dobře vzpomínám.

EDIT: už jsem to našel
Tak tohle je brutální nostalgie, na tento film jsem byl jako dítě v kině, moc se mi líbil (vždy jsem měl rád kosmonautiku a věci okolo létání) a taky se mi navíc tehdy líbila hlavní hrdinka. :)
Mám pocit, že mě bylo tak okolo 9-11 nebo od kolika se to smělo chodit za socialismu do kina, už si to nepamatuji. A jak tak koukám hodnocení to má dobré.

Vzpomínám si akorát matně na děj, že dětští hrdinové nastoupili na let do kosmu aby se ukázalo, že byli celou tu dobu na zemi v SSSR. :)
Před pár dny jsme tu zmiňovali Wachowské - Sense8 mi hnil na watchlistu asi rok, tak jsem to konečně rozkoukal... zatím se mi to líbí, jen těch drog by tam nemuselo být tolik. To mi rozhodně vadí víc, než že je jedna z hlavních postav gay a druhá lesbička:-P
Tak jsem zkouknul Johna Nesahjteminapsa Wicka 3 a musím říct, že podle mě tam jen víc rozvinuli téma prapodivného spolku a hlavně skoro dvě hodiny přesných zásahů do hlavy. Hlavně to zabíjení na nádraží nebo kde to bylo, všichni chodí kolem a nic. A členy toho spojky bylo snad celé město - jen se někde mihnul, hned všichni uklízeči, vrátní, rybáři atd odhodili převleky a šli po něm.
@Gordon (24.08.2019 13:04): Solo mi přišel scénáristicky hrozně nevýraznej a slabej (plus ten floutek prostě není Han), ikdyž atmosféru měl dobrou - pokud by Mandalorian měl tenhle feel, ale s lepším scénářem, tak jo, byl bych taky spokojenej.