Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@GodOfTheSick (28.12.2015 12:11): Ti vyhynou hádám, lidé ve dvacátémosmém nebyli tak šibnutí .) No asi se na to blíže kouknu, pokud se to bude směřovat dobře (konec kapitalismu) tak budu číst trilogii, pokud opačně, tak bude kniha zavržena!

A Slovanské spojené státy bych zavedl.
Toto vypadá na zajímavé fantasy,

Třetí díl "V soumraku lidstva" je časově posunut o další tisíciletí. Tentokrát líčí konflikt mezi zastánci sociální rovnosti a mezi podnikateli. Na Zemi navíc nastává nová doba ledová, planetu ohrožuje střetnutí s bludnou planetkou a k dovršení toho všeho je navázáno spojení s obyvateli Marsu.

V čele světa stojí tři mocné hospodářské korporace – Uhelný svaz, Dopravní unie a Potravinářské sdružení. Země je rozdělena také na několik velkých celků – Slovanské spojené státy, Anglosaskou republiku, Románskou unii, Spojené státy americké a Republiku čínsko-japonskou. První díl trilogie líčí zmatky a intriky spojené s energetickou krizí (střet zájmů uhelného průmyslu, solární a atomové energetiky). Druhý díl popisuje válku žlutých proti bílým. Evropu obsadí Japonci a Číňané a Evropané organizují proti nájezdníkům odboj, který vyvrcholí použitím atomové bomby.

nečetl někdo, zdy by to stálo za přečtení?
@Gordon (27.12.2015 21:58): Keď dávaš takéto pičoviny do spoilerov tak sa potom nečuduj keď rozklikneš naozajstný spoiler a bude tam niečo čo si vedieť nechcel - ako si to spravil pri Star Wars :)
Hádám, že jak dopadla druhá světová, se asi bude taky tímhle tempem dávat do spoilerů...
@Walome (26.12.2015 22:59): Aj ja sa rád nechám prekvapiť, ale tým som chcel skrátka povedať, že ak by niekto vyzradil niečo podobné, bol by som k tomu ďaleko tolerantnejší ako k ľuďom, čo všade kde sa len dá píšu osud jednej postavy z aktuálnych Star Wars. Čo sa týka Narcos, pre istotu to taktiež hodím do spoileru, ale skutočne si nemyslím, že násilná smrť drogového baróna je nejakým veľkým prekvapením :D
@M.a.t.t. (26.12.2015 21:45): Obávám se, že ano :) stejně tak fakta, která nejsou známá, například článek o hrdinovi filmu Into the Wild jsme si mohli přečíst jak v novinách, učebnicích aj, tak v knize, ale já nejdřív viděl film a nerad bych se před ním od někoho dozvěděl co se bude dít :)
@Gordon (26.12.2015 22:30): Divil by si sa akých prkotín sa občas scenáristi držali a inšpirovali sa pri nich históriou (aj keď samozrejme čo-to pomenili). Ako historický seriál sa to samozrejme brať nedá, ale je fajn, že históriu nemenili až tak výrazne a prázdne miesta zapĺňali pomerne zaujímavými spôsobmi. Záver seriálu som samozrejme poznal vopred a vôbec mi to nevadilo.
@M.a.t.t. (26.12.2015 21:45): Pokud jí někdo nezná, a seriál z ní vychází tak ano. Když běžel třeba seriál Spartakus, tak mě někteří neměli rádi, když jsem jim řekl, jak to nakonec skončí :)
Viděl jsem poslední díl Knick a teda trochu mi vadí ten úděl seriálů kdy vlastně člověk neví, jestli je určitá postava mrtvá/živá po určité události a nemůže si ani udělat svůj závěr, protože záleží čistě jen na tom, jestli budou chtít novou řadu nebo ne.
taxem právě dokoukal Narcos. na to, že je to jeden z nejlépe hodnocených seriálů na CSFD (momentálně druhý), jsem byl spíše zklamaný. skvělé natočené, dobře zahrané, parádní výprava... ale chybí tomu emoce. tak nějak mi bylo úplně jedno, co se tam děje. navíc jsem čekal, že se to uzavře, místo toho mám čekat do Srpna na druhou sezónu? fak det.
Ja tiež chápem, ak niekomu nesadne, ale nechápem, prečo všetci chcú ďalšieho Vadera 2.0 a divia sa, že sa tak nechová.
A to jsem byl před filmem Renem znechucený a zvěstoval jsem tomu opravdu zkázu. Po všech těch Revanech apod.. Ale když se sám sebe ptám co? proč? a jak? v průběhu filmu tak to prostě funguje na jedničku. Dává to smysl. Nemůže škrtit lidi jen tak protože mi nepřišel jako nadvakrát nějaký sadista, skoro mi přišlo že se pozvrací jak zabil HanaJe to něco nového no, zas u mě je výhoda že nejsem takový fanoušek do krve, tak dokážu vidět, proč to někomu vadí. Ale já to vidím vše jako plusy..
@player (25.12.2015 09:53): Zapomínáš na jisté 3 filmy ve kterých byl "Vader" fracek na zabití. Zde jsme viděli jen jeden film zatím a osoba v něm není žádný Sith Lord, ale naštvaný mladík bez otce, Anakin měl Obi Wana a stejně byl sráč. Ren si prostě hraje na Sitha jak nejlépe dovede, ale žádný Sith to není.

Nechápu proč lidem vadí, že tu není ten typický archetyp zlého sitha po dvacátétřetí. O to je to lidštější a uvěřitelnější. A teď když udělal ten poslední krok tak takový třeba i bude, úvod jeho postavy je ale zvládnut daleko lépe než úvod Vadera.
@player (24.12.2015 17:28): Spekuluje se že Thawn by mohl být v příštím filmu. Bude tam nový padouch a hrát ho bude Benicio Del Toro. A myslím že 2 záporáci/"Sithové" stačí. Nevím kdo to je, víc než filmy a pár her neznám. Ale asi by bylo na co se těšit.
Ty knihy od Timothyho Zahna ušly. Ale žádná nirvána to tedy nebyla. Ale souhlas s trilogií her. Kyle Katarn byla skvělá postava. Škoda ho. Stejně jako Mary Jade, Darth Caeduse a Krayta a celého nového impéria i s jejich rytíři pod vládou rodu Fel.

Jinak sedmý díl jsem viděl a přišel mi dobrý. U Kylo Rena jsem chápal, proč dostává na frak. Jednak neumí využívat temnou stranu, páč ji ještě nepropadl. A také jsem si říkal, že ta jeho touha po "síle" vyplývá z toho, že jako padawan asi stál úplně za kulové. Rey si jej pak dala. Což není nelogické, pokud by skutečně byla dcera Skywalkera.

J. J. Abrams se hodně snažil, aby se děj dal cca sledovat. Jemu to obyčejně moc nejde a tady v mezích běžné frenetické akce aj byl děj. Takže další plusové body. Každopádně nové postavy i herci se povedli. Budu čekat, co se z toho vyvine dále s dalšími díly. Ale zklamán jsem určitě nebyl. Ba naopak, od Empire Strikes Back možná nejlepší díl.