Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Když jsem včera své dceři oznámil že jdeme do kina na životopisný film o jednom fyzikovi, tak hodila naprosto učebnicový otrávený pubertální ksicht ....... a pak během filmu probrečela balíček kapesníků. :) Teorie všeho
@Maximus (18.05.2015 21:38): No asi 2 tyzdne dozadu som to len tak nahodou kupil. Isiel som okolo kihkupectva a pozeram zbezne vylohu a bolo to tam vystavene, tak ma nejako napadlo ze "a co kupim to".
Ale najprv este docitam inu knihu.
Tak jsem dnes též byl na Maxovi a za mě super. Film opravdu natřískaný akcí a skvěle udělaný, tohle je opravdu Top film.
Aj keď bol Mad Max super a podľa mňa necháva všetky predchádzajúce diely ďaleko za sebou, s tým hype ala najlepší blockbuster posledných 10 rokov by som fakt nepreháňal. Má výhodu v tom, že je dostatočne jedinečný, ale presne preto ho nedokáže oceniť každý. Ale kvalitných blockbusterov bolo za tie doky dosť. (ak sa už silou mocou chceme držat realistickejších záležitostí, tak Greengrasove Bournovky, Nolanova Batmanovská trilógia a pod :) )

Pitch Perfect má samozrejme výhodu v tom, že ťaží z pomerne úspešného prvého dielu a z Anny Kendrick, takže prvé miesto nie je nijak prekvapujúce.
Tak zo zámoria má víkendové tržby Mad Max $44,440,000. Je veľká škoda, že to neskončilo prvé, prekonalo ho nejaké Pitch Perfect 2 s $70,300,000 (vôbec neviem čo to je za film).

Celosvetovo má Max po prvom víkende $109,440,000 čo je pekná suma. Pri rozpočte $150 million to ale žiadny veľký hit nebude. Ale zaplatí sa a to je hlavné. Odľahlo mi :)
Mad Max je samozrejme nejlepsi blockbuster za poslednich nejmin 10 let. Sedmdesatiletej Miller zadupava vsechny trapny komiksarny, Baye, Wachowski atd. do digitalniho hnoje.
I kdyz teda second unit director byl podezrele brzo v titulcich :) Holt mit 4/5 filmu akcni scenu bylo asi narocny.
Nebol som na nete.

inak je samozrejme MAD MAX TOTALNA BOMBA!!! Veľmi dobré to bolo a pri pozeraní som sa usmieval v kine jak blázon. Krásna akcia, super vymazlené scénky, audiovizuál premakaný do najmenších detailov, herci super, dej dobrý. Nečudujem sa, že to má všade také nadšené hodnotenia.

Pravý akčný veľkofilm a už teraz klasika a prvé čo ma po odchádzaní z kina napadlo bolo - že to kurva chcem vidieť znovu! :)

Pár prekvapivých postrehov -

- Kino bolo plné.
- prekvapivo veľa dievčat a prekvapivo dobre sa bavili
- na hodinky som pozrel až niekedy po hodine a pol a aj to len preto, že som dúfal, že ma čaká z filmu ešte aspoň hodina a bol som veľmi sklamaný keď som zistil že už ma čaká len necelá polhodinka
- akcia takmer celý film a toľko nápadov čo v nej bolo je aj na niekoľko filmov

A to je tak všetko. 10/10

P.S.: budem sa modliť aby to zarobilo pekné prachy, zaslúži si to kasovný úspech ako máločo

P.S.2: To, ako vidno v tých akčných scénkach naozajstné autá a naozajstných kaskadérov je na nezaplatenie. Žiadne trápne a obludné CGI na každom kroku (zdravím shitHobit)
@Garret (16.05.2015 00:10): Také to tak vidím, první série mě dost zklamala a seriál jsem od ní ignoroval, až teď jsem se do něj znovu pustil a kupodivu sjel celé další dvě série skoro naráz. Sice je tam pořád dost věcí co mě sere (jazyky jakými se tam ne/mluví, celkově postavy jsou spíš karikatury, etc.), ale už je to konečně hlavně o konfliktu pohanského a křesťanského světa, rychlém plynutí děje se spoustou akce, a navíc ve třetí sérii i se spoustou halucinačních a drsně poetických scén - takže to konečně už trochu připomíná Valhala Rising.

Pořád to u mě má k těm nejlepším seriálům sakra daleko, ale už se na to dá celkem spokojeně dívat.
taxem dneska dokoukal celé Vikings a musím uznat, že zatímco první epizoda byla spíše takový nezáživný čajíček, tak teprve v té druhé a hlavně pak třetí už to jde do jiných otáček. tak velký skok v kvalitě jsem fakt nečekal.
@GodOfTheSick (14.05.2015 18:44): Jak jinak, jediný argument osob s tvým politickým smýšlením (Chile...). Ovšem řekl bych, že by jsi byl bez šance! :)

Mudhoney jsem zvažoval a šel bych, ale časově se mi to nehodilo. A L7 nevím, ty znám jen skrze jednu skladbu, takže ty asi ne.
Mad Max dějově nenavazuje vůbec na nic, a bere si hodně masivně propriety i děj z dvojky i trojky, takže remake/restart. A nobody gives a shit, protože to i výbornou dvojku překonává tak moc, že za pár let si na ni vzpomenou už jen největší fandové.
@M.a.t.t. (14.05.2015 13:46): Ale pozor, post-apo moze byt zaroven aj dystopiou (ale nemusi), resp. Dystopia sa moze odohravat medzi inymi settingami aj v post-apo svete. Cize post-apo je setting, dystopia/utopia je usporiadanie sveta (dobre miesto pre zivot/zle miesto pre zivot).

Aj ked drviva vacsina post-apo veci zobrazuje dystopicku spolocnost, nemusi to tak nutne byt a post-apo svet moze byt vykresleny aj ako rajska utopia, kde jednorozce znasaju z neba bozsku manu dokonale stastnym ludom v dokonale krasnom svete, ktory sa ale podarilo vybudovat az po apokalypse.

Cize Mad Max 2-3-4 zobrazuje dystopicku spolocnost v post-apo svete.
@Walome (14.05.2015 13:42): Jednotka je dystopia, ako sme sa tu už zhodli a zo zvyškom série, ktorá je postapo, defakto nemá skoro nič spoločné. Už dvojka je svojim spôsobom reboot, takže chápem 90210 :D