Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

hellhouse99: Zlatá sedmdesátá patří mezi mé nejoblíbenější sitcomy :-)
Karasman: On Duchovny je tím Mulderem zaškatulkovaný z nějakého důvodu u hodně lidí, ale kdo má polovinu mozku, tak nemůže být neschopen ten rozdíl nepřehlédnout a Hank Moody je v jeho podání mou nejoblíbenější můžskou seriálovou postavou vůbec. ("Mužskou" zdůrazňuji proto, že Dariu zatím u mě netrumfla žádná.)
Z těch nekomediálních Twin Peak celkem fajn. Teď mě napadl třebas The Wire, Band of Brothers, Sherlock (ten 2010), Carnivale, Life on Mars (pokud si myslíte, že angličtinu již zvládáte bez titulků, tak tohle vás možná vyvede z omylu :)).

Každopádně mi přijde, že je zcela mimo lidské schopnosti sledovat všechny stávající kvalitní seriály. A to je sakra skvělé. :)
Upřímně nechápu, co se na Californications každýmu líbí. Přetrpěl jsem první sérii a dál jsem nekoukal. Čučet na neustále píglujícího Muldera není zrovna nějak srandovní.
Pokud to mělo sloužit jako benchmark k vyzdvihnutí geniality RD, pak budíž :)

Ale jinak se snad poprvé zsetkávám s trochu pozitivním pohledem na Back to Earth.
Tak jsem asi idiot. Když to nemělo být o smíchu (což nechápu, proč by nemělo být), tak nevím, proč to dělali. Každopádně si stojím za tím, že stupidnější scénář se jen tak nevidí. Stačilo zajít na nějakou fanpage, vzít si k sobě pár fandů a ti by jim za pár babek napsali něco daleko lepšího.
No, jak už předemnou několik moudrých mužů pravilo, Back to Earth nebylo a ani nemělo být pokračováním. To nemělo být o smíchu, ani... Seru na to. Kdo od toho očekával to, co od normálního trpaslíka, je idiot.
Karasman: Přesně, lepší způsob jak naštvat fanoušky nevidím. Já na to původně nechtěl ani kouknout, ale nakonec zvědavost převládla.
JohnCZ: jo, poslední kapitola byla v kině debilní stejně jako v knize. To se smálo celý kino, nepřehánim. Bohužel půlku filmu i brečelo, což jsem nechápal proč.
Vám se to Back to Earth fakt líbilo? Já teda větší kravinu snad neviděl, zasmál jsem se tak třikrát a to jen během prvního dílu. Větší debilitu, než že postavy ze seriálu hledají své scénáristy nebo jak to tam bylo, si snad představit neumim. Šlo to teda udělat daleko lépe.
Presne tak ako vraví Zoltan. Je to nostalgia, nejde o to porovnávať to so starými neprekonateľnými sériami.
Ono já to nebral ani jako regulérní pokračování, spíš takové ohlédnutí, nostalgii, možná i poctu.

Ale nová řada musí být ve šlépějích těch starých, to rozhodně.
Nějaký obšleh scény z Blade Runnera a tak si mohli nechat... mě to teda naštavalo, že jsem nedokoukal ani druhý díl :).

Naštěstí se na původní RD jde koukat po stopadesáté a nikdy neomrzí.
Zoltan: Jo, přesně ty tři díly, já si teda taky počkal na dabing. Úvod prvního dílu mi přišel trošku rozpačitý, ale pak se to rozjelo a jak řikám, už se těším na Red Dwarf X.
Psyx: Myslíš Red Dwarf: Back to Earth? To byla příjemná nostalgie, nevím co všichni mají :)
Taky jsem se těch nových dílů Trpaslíka bál, ale nakonec to nebylo tak zrůdné. A dokonce jsem rád, že se už plánují další díly.
Drolin: Taky si myslím, že se do toho neměli pouštět, ale když už byly natočené, tak jsem se na ně kouknul. Ovšem až potom, co byly nadabované.
Nevím proč ty tři nové díly vůbec točili. Po shlédnutí jednoho dílu jsem to musel vyvážit zkouknutím pár klasických dílů.
Mě umělý smích nevadí, ba naopak jsem ho u třech nových dílů Červeného trpaslíka postrádal.
Včera jsem byl na půlnoční premiéře toho posledního Pottera (2D, titulky) a bylo to skvělé. Fakt jsem si ten konec užil, jen ten úplně závěrečnej epilog mi přišel strašně stupidní. Moc se mi už nelíbil v knize, ale ve filmu ho fakt měli vynechat.

Eru: Já si nejspíš nikdy nezvyknu. Na mě to prostě působí jako rušivý element. Jako kdyby mě někdo nutil smát se, aniž by chtěl... Nenenene, na TBBT jsem nebyl schopen kvůli tomu koukat.
Ale to neni umely smich. Ted v novych serialech asi ano, ale puvodne vychazi z toho, kdy se sitcomy tocily pred zivym publikem. Pak se na to vykaslali a uz jen pousteli hotovy epizody publiku a jejich smich (reakce) nahravali. A samozrejme tam vzdycky schvalne sedeli hlavne maminy, ktery to nejvic prozivali :)
Karasman: přesně! Tomu se dodnes smějeme s kámošem. Al Bunda vejde do dveří s ruku v kalhotách a s debilním výrazem a "diváci" se můžou posrat :)

Ovšem nejvíc nechápu smích u MASHe, tam se to podle mě absolutně nehodí. A není to tom, že jsem zvyklej na českou verzi, v takovýmhle seriálu (který má od sitcomu podle mě hodně daleko) se smích nehodí. Tak trochu to snižuje jeho hodnotu, řekl bych.
Nejhorší umělý smích je u Ženatý se závazky. Tam je občas desetisekundový megahypervýtlem jen u toho, že někdo vejde do místnosti, fakt děs. Jinak je ale ten seriál dokonalost :D
Smích je opravdu hrůzná věc, husí kůže mi ale naskakuje z všemožných "ÚÚ-ÚÚÚ". Právě koukám na Přátele a je to věru příšerné. Nebál bych se tvrdit, že v české verzi tto bylo i lehce tlumené.

Jinak fajn seriál jsou Sons of Anarchy. Má to motorky, kvéry a hlavně Rona Perlmana a Katey Sagal.
JohnCZ: Člověk si nakonec zvykne. Taky mi dříve vadil, ale dnes by mi spíše chyběl.
pipboy: Není blbá, jenom kompletně zničí parádní ukončení osmé řady.

Mig: Useklej konec má, protože byla zrušená.
To třeba mě se ta poslední řada i líbila jen mi přišlo škoda, že měla úplně useklej konec ...
zas *tak* blba neni snad ani ta posledni rada :) Ale fakt ze ke konci uz to bylo proti zbytku slaby...
A hlavně končí osmou sérií. V žádným případě se nedívej na devátou, akorát by tě nasrala.
Scrubs je muj vubec nejoblibenejsi hrany serial, i kdyz prvni rada ma jeste dost kolisavou kvalitu imho.
Z oddechovějších seriálů můžu doporučit The League. A taky musím připomenout výborný agentský seriál Archer, který tu někdo nedávno zmínil (MCZ?).
Je ich kopa aj bez umelého smiechu. Napríklad Family Guy, Futurama, Simpsonovci. Tie sú síce animované, ale je aj veľa hraných. Ale teraz si nemôžem spomenúť. Napríklad MASH.
Já sitcomy nerad, vadí mi tam umělej smích... Modern Family je super sitcom bez umělého smíchu.
Journeyman byl též docela dobrej. Z komediálních byla slušná novinka Breaking In, ale tu po nějakých 6 dílech zrušili :(
Momentálně sleduji Leverage, Burn Notice, Flashpoint a Falling Skies. na Eureku bych málem zapomněl, už 4x10 jsem viděl až letos po Novým roce a atmosféra byla v trapu. Z málo známých seriálů jsem před třemi až dvěma lety viděl New Amsterdam, Journeyman a Bionic Woman, všechny tři ale prakticky hned skončily.