Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Walome (30.11.2015 18:17): Amen. Není nad to někam přijít, zjistit že něco chceš a rovnou si to i odnést domů :)

@Gordon (30.11.2015 18:19): Jen teda bacha - on je to asi nějaký exotický model, který byl původně určený jen pro specifický trh, nebo nevím co. V UK se taky prodávalo jen v rámci černého pátku. Na Ebay je to za nějakou úplně třeskutou cenu a na Bazošu to někdo prodává o pár stovek dráž, než za kolik to koupil (nic proti, sám to dělám :D ).
Zkrátka a dobře, za pár týdnů či měsíců nemusí být k sehnání. Jinak taky to mám hlavně jako repráky k PC a na pouštění hudby z mobilu.

@Garret (30.11.2015 19:02): no není to ze žiletek :) nevím, při psaní pohoda, po Mariovi řeknu :D

Upřímně mě hodně pobavilo PR věta typu "hraní už nikdy nebude jako dřív", přitom v jaký hře se dneska využívá mezerník :)
@Walome (30.11.2015 14:28): těmhle klávesnicím jsem se vyhýbal jen kvůli tomu mezerníku - nedokážu si představit, že bych měl palec přesně v poloze, kterou mi udává klávesa. zkus pak napsat, jaxe s tím hraje...
@Mirus (30.11.2015 10:06): Záleží na tom, co jsi za uživatele. Já jsem taky velmi dlouho neměl v mobilu internet a říkal si, jak to nepotřebuju. Pak jsem koupil výkonnější telefon a tak nějak začalo být zajímavé mít automatickou synchronizaci mailu, neustály přístup na web, možnost kdykoli zkontrolovat stav a pohyby bankovního účtu či provést platbu i někde z tramtárie, synchronizovaný kalendář, předpověď počasí a meteoradar, synchronizaci fotek... No a rázem se z těchto zajímavostí staly pohodlné nezbytnosti, bez kterých si dneska mobil nedovedu představit a jsou pro mě úplně stejně samozřejmé, jako že můžu kdykoli komukoli zavolat nebo napsat zprávu.

@Walome (30.11.2015 14:28): No tak když se tu chlubíme, já v pátek udělal velmi impulzivní nákup: Ve výprodeji jsem si koupil soundbar od LG LAS260B. Měli ho za nějakých 1200Kč. Koupil jsem ho hlavně jako náhradu za svůj předchozí, který neměl Bluetooth (a který jsem už i stačil prodat na Aukru).
Když jsem to donesl domů a pustil, tak jsem sedl na prdel. Fakt super zvuk. Skvěle detailní, nezkreslený, bez šumu. A hraje čistě na nejvyšších i nejnižších hlasitostech. Kvalitou srovnatelný s naším domácím kinem (cena přes 8K) Jedna z nejlepších investic tohoto roku.
Napsal bych, že se jdu pochlubit, ale ono není moc čím :) každopádně jsem si koupil novou klávesnici, přičemž můj hlavní požadavek byl podsvícenost. Multimediální tlačítka jsou taky cool, hlavně hlasitost - na ovladači od domácího kina už mi tlačítka moc nereagují. Ale co mě zaujalo, je mírné nadzdvižení klávesnice v horní polovině - zní to jako volovina, ale je to děsně pohodlné, přijde mi, že mám všude blízko.

Paradoxně jsem an ní ještě nehrál, ale má to vykrojený palce na mezerníku, takže Mario půjde :D

Prostě Vánoce bez Alzy jsou jako chleba bez másla :)
Mam ten v profilu který je bez LTE, používám většinnou wifi doma nebo ve měste, ale je pravda že data si nekupuji a jsem měšťan. 1 GB RAM mi bohatě stačí i dkyž je pravda že mi to už nějakou tu náročnější hru párkrát shodilo ale jinak si nesťěžuji, Baterka vydrží někdy i 4 dny, většinou jsou to tak 2 až 3 dny.

Dnes už bych ale rozhodně koupil 2 GB RAM, čínské telefony mají prý skvělí parametry a funkce a jsou za velmi slušnou cenu.
@Mirus (30.11.2015 09:52): ty si teď myslíš, že net v telefonu nepotřebuješ, ale později poznáš, že ho chceš. LTE ale nepotřebuješ, většinu času budeš rád, když to pojede alespoň ve 3G.
@Mirus (30.11.2015 11:29): Mám Samsung S3 Neo (dnes už jej nemá smysl kupovat, když je za stejnou cenu Vodafone Ultra 6) a žádné problémy s ním nemám - oproti předchozímu Huawei G300 je výkonově úplně někde jinde. Dřív opravdu ty levnější telefony měly na Android dost slabý hardware. Dnes už i ty nejlevnější (mimo extrémů typu Samsung J1 s 512 MB RAM) jsou slušně použitelné. I tak ale doporučuju koupit něco s více než 1 GB RAM, i když i ten 1 GB by mohl stačit (záleží na výrobci telefonu a na tom, jaké aplikace uživatel používá - zvlášť ty neustále běžící na pozadí jako třeba Facebook, Skype nebo WhatsApp dokážou sežrat dost RAM).
@TombSpirit (30.11.2015 11:20): Mobil, je funkční.Akorát nemám po boku, jedinou gumičku, která pomáhá, při stisknutí hardware kláves.Bohužel, nejde zeslabit ani zesílit, při hovoru.Vypínat se musí tužkou.Druhá baterie za 8 let.

A to se ti neseká? plno ovcí, ani nemá android a stejně napíše, že se seká..:D
@Mirus (30.11.2015 11:08): Nevím, jestli to bylo na mě, ale odpovím. Jo, já mám Android - WP (WM) pro mě nepřipadá v úvahu, protože mám cca 200 doinstalovaných aplikací (a her) a spousta z těch, které často používám, nemá (AFAIK) ve Windows Store srovnatelnou alternativu. A platit 20k za iPhone nebudu - za posledních 5 let jsem měl 3 Androidy a ty nestály dohromady ani 15 tisíc.

A E51 byl náhodou ve své době perfektní telefon (přesněji smartphone se Symbianem). Měl jsem ho po hloupé omezené Nokii (6234), která mi už delší dobu lezla krkem a byl jsem z něj nadšený.
Máš android?
Tak socku mobil, mám už leta.Nokia E51
Novej, bych měl snad do smrti.Neměním to každý měsíc..
LTE žádná povinnost není. Třeba já nejen, že nemám v telefonu LTE (nebyla to priorita při výběru), ale obecně Internet přes operátora jsem použil za posledních 5 let asi jednou (a to bylo ve městě, kde je 3G) - nepočítám připojení omylem. :-) Každopádně pokud budeš chtít použí(va)t Internet mimo (větší) města, tak bez LTE ti poběží jen přes velmi pomalé EDGE. Jestli plánuješ mít telefon delší dobu, tak bych vzal určitě něco s LTE. A ještě doplním, že pro funkčnost LTE budeš možná potřebovat novější SIMku.
A stáhne si i těch 80MB za měsíc? mám simku u kaktusu a tam je balík za 50,- 80MB
@Mirus (30.11.2015 10:06): Nejde o aktualizaci aplikaci, jde o to, ze vetsina z nich je vice ci mene online. V pripade, ze online nejsi, je jejich funkcionalita omezena. Ale samozrejme zalezi na tom, jake aplikace bys tam chtel pouzivat. Taky otazka, zda by ti vlastne nestacil dumbphone.
A když se připojím na wifi, třeba jednou týdně.To vadí? ty aplikace se aktualizují, ne?..
Chtěl bych řešit WP..
Zase si říkám.Kurva, proč platit, dvakrát data.Platím net doma a ještě venku? :/
S tím LTE to je povinnost? to se ani nedostanu do menu? :D nák tomu nerozumím.Když už bych šel na net, tak si určím já a né mobil.
Jsem dědek.Nikdy jsem to nedržel v ruce.Tak sry, za demenci..:/
@Mirus (29.11.2015 22:06): Určitě ber s 4géééeltééééé. Není to nutné, ale vždycky je lepší mít a nepotřebovat než nemít možnost. To, že si data neplatíš neznamená, že nebudeš. Upřímě smartphone bez dat je k ničemu a wi-fi není k dispozici všude.

640 mam a zhruba po půl roce můžu s klidem doporučit. Je jen trochu tlustší, ale to mě nevadí. Pokud chceš dual sim tak v Česku prodávaj jen dual sim bez LTE. Ale dá se přes českej microsoft store normálně objednat a dovezou ti z Francie dual sim LTE. Kdybych jí kupoval dneska určitě bych to tak udělal. Musíš jim ale napsat. V nabídce jí oficiálně nemaj. Na fórech ale lidi psali, že to takhle udělali a bez problémů.

640 má vrzavej kryt, tak se toho nelekni. Já to vyřešil podlepením krytu elektrikářskou páskou a je to v cajku. Barvu si vyber sám. Mě se černá moc nelíbila. Dokupoval jsem oranžovej a bílej kryt. Nakonec jsem zástal u bílého. Vypadá dobře. Lesklé se neboj.
@kristmeister (28.11.2015 20:39): Pokud chceš udělat test, tak vem normální velký pokojový ventilátor (bez legrace), obrať ho a notebook na něj polož. Pokud teplotám nepomůže ventilátor, nepomůže jim žádná podložka.

Toto je prostě případ, kdy nestíhá heatsink. Pokud jsi dostatečný dobrodruh, můžeš ještě notebook otevřít a zkusit přepastovat grafiku a procesor. Jinak je to ztracený případ, protože je to prostě špatně dimenzovaný stroj.
jj tiez myslim ze vycistit, mne sa nikdy nevypol notebook kvoli tomu ze vela hram :D
Potřeboval bych poradit nějakou hooodně kvalitní chladící podložku pod noťas. Ta co mám, už bohužel nestíhá. Co byste mi doporučili? :)
Právě.. taky jsem se s tím setkal. Tam psal člověk že mu nejde ani delete, ale mě vše jde, jen ten pitomý numlock... :D teď zvážit, jestli se to vyplatí vůbec.
No mají, ale kombinace jsem vyzkoušel snad všechny.. :D navíc nechápu proč nefunguje klasicky klávesa numlock..
Koupil jsem tatíkovi Lenovo B50-30, no a nefunguje numpad, čísýlka... ono se to chová jako směrové šipky (které jsou na tom nakreslené) a ani za boha nemůžu aktivovat numlock. Ta klávesa nejde.

Na sílu jsem to zkoušel zapnout přes nějaký příkaz v regeditu ale funguje to jen na úvodní obrazovce. Tam si pin/heslo numpadem napíšu, ale po loginu zas... šipky.

Nemá s tím někdo zkušenost? Ono to asi nějak moc vadit nebude. Ale tak pokud to bude nějaká prkotina.. což už předvídám že by mohlo být spojené s windows 10..
@Crejzi (23.11.2015 21:36): Pokud si postavíš desktop za 30K a chtěla výkonově srovnatelný noťas, musela bys do něj vrazit o !!minimálně!! 10K víc.

Pokud potřebuješ stroj na produktivitu, tak notebook až jako poslední možnost a to když se absolutně neobejdeš bez možnosti PC přenášet.
Notebooky jsou výrazně poruchovější než desktopy, mají výrazně nižší výkon, horší provozní vlastnosti, upgrady jsou problematické a velmi omezené. Desktop kupuješ jako řádku různých komponent, některé z nichž ti vydrží v podstatě na pořád (skříň, kvalitní zdroj). Cena monitorů je také dosti příznívá a okolo 5K se dají pořídit velmi slušné kousky.
@Garion (24.11.2015 00:38): Myslel jsem to tak, že benchmark, kde se řeší 20s nebo 30s člověku moc neřekne - chce to délku běhu alespoň v minutách. Ale jinak pokud Vegas podporuje AMD (i když podle té odkázané diskuse je podpora čehokoliv ve Vegas asi dost problematická) a v použitelných formátech jsou ve výkonu značné rozdíly, tak je volba jasná a uživatel by měl zvolit ten hw, který je vhodnější.

Ad specializované grafiky - to je předpokládám spíš o 3D modelování než střihu videa.