@
AiMLEzZz (27.03.2021 23:04): to je dost velkorysý rozpočet, za to už koupíš super židli, co ti bude sloužit dlouhé roky. za takovou cenu je vždycky dobré si židli vyzkoušet předem třeba na prodejně.
já vybíral židli 4 roky zpátky a dodnes je jak nová, nevrže, není prosezená, píst stále drží. mám trochu specifické rozměry, 2 metry a 110kg, takže jsem podle toho i vybíral židli pro vysoké a s velkou nosností. konkrétně DX Racer Tank series, přičemž všeobecně bych doporučoval se soustředit na:
- materiál - pokud nesedíš na židli třeba v trenkách a nevadí ti používat ručník, asi můžeš vybrat i koženku, ale fakt je, že ta brzy popraská, i když se o ni budeš starat. oproti tomu látka je stále jako nová a dokonce si poradí i s drápy kočky (kolega si koupil koženou židli z 15k a má ji nasračky)
- loketní opěrky - 4D jsou super, můžeš si tak natočit úhel, pod jakým máš ruce vzhledem ke stolu, hodí se taky měkčený materiál, aby nebolely lokty
- podsedák - nemám velký zadek, ale spousty židlí, co jsem zkoušel, mají boční vedení, které tě má svírat, aby ses cítil jako závodník. osobně v tom vidím spíše nevýhodu, protože když pak chceš při delším sezení trochu uvolnit stehna, tlačí tě boční vedení. to platí i o zádech a opěráku.
btw, nejprve jsem koupil
tohle zátěžové křeslo pro 24hod provoz, český výrobce. byl to naprostý shit - reklamoval jsem praskající kolečka a opěrák byl k sedáku navařený nakřivo. bylo to neopravitelné, což mi bylo jasný hned, jak jsem viděl ten jekl, za který to drží. područky byly za příplatek a ještě k tomu stály za velký kulový...