Zčásti za to může výborné audiovizuální zpracování (povědomé scenérie, realistické střídání dne a noci), zčásti scénář (uvěřitelné postavy a scény, povedené questy) a zčásti vyšší obtížnost spojená s absencí klasického ukládání (člověk musí žít s následky svých činů - risk tu často není zisk).
Zápory jsou spíše drobnosti. Těmi výraznějšími je soubojový systém, který funguje skvěle při soubojích jeden na jednoho, v boji proti přesile se z něj ale stává simulátor frustrace. Dále slabší hlavní příběh a jeho tempo - prudká gradace u finále je následována stopkou a tím nejhorším poslíčkováním z celé kampaně. No a nakonec to jsou bugy a pády. Hlavně ke konci, při scénách s větším počtem postav, mi hra pravidelně padala a já musel některé úseky opakovat.
Po nějakých 30 hodinách, kdy už jsem měl odkrytou celou mapu, zdokonalil se v boji a jiných dovednostech, prokoukl mechaniku zločinu a trestu (když vás někdo načapá, stačí se prostě a jednoduše vykoupit) a nasyslil dostatek sejvovice, kouzlo opadlo a já hru začal hrát. Druhou polovinu jsem si tak neužil ani zdaleka tak jako tu první. I přesto jsem se ale od monitoru jen těžko odtrhával.
special_plan
kiwizak
Maríca
S4TW
ajne
Pro: Středověká atmosféra, příroda, hudba, obtížnost, délka hry
Proti: Neopravené bugy