Darklands je historické RPG odohrávajúce sa v stredovekom Nemecku. Presnejšie v 15. storočí nášho letopočtu v krajinách Svätej Ríše Rímskej. Vžijete sa do úlohy hrdinov, ktorý chcú dosiahnuť nehynúcu slávu.
Miesto kde realita je fantázia a fantázia realitou. Prostredie sa navonok správa ako typický stredovek, ale postupom času narazíte na veci, na ktoré by ste v tom skutočnom stredoveku narazili len sotva (alebo že by predsa?). Do cesty sa vám pripletú rôzne bytosti z mýtov a legiend, ktoré tu žijú svojim životom (trpaslíci terorizujúci baníkov, draky pojedajúce nevinných ľudí, bosorky, démonov a svätých).
Po svete Darklands sa pohybujete po mape, kde posúvate postavičku symbolizujúcu vašu skupinu. Keď príde na boj obraz sa prepne do akéhosi izometrického pohľadu a vy zadávate každej postavičke čo má robiť. Boj sa odohráva v reálnom čase, ale stačí medzerník, všetko sa zastaví, rozdáte potrebné pokyny a ide sa ďalej Podzemia prechádzate v rovnakej obrazovke, v akej sa odohráva boj.
Zaujímavo je riešená i generácia postavy. Na začiatku si vyberiete, z akej vrstvy vaša postava pochádza (šľachta, bohatá obchodnícka rodina, dedinský človek, mestský človek a pod.). Potom si už vyberáte čo všetko vo svojim živote skúsila a podľa toho sa potom upravujú vaše štatistiky. Pričom po výbere každého novej skúsenosti pridá postave na veku.
@Red (22.05.2021 21:11): Áno, externý program. Nejaké utility sa dajú stiahnuť odtiaľto http://www.darklands.net/files/files.shtml
Tých savegame editorov je tam viac a popravde už sa nepamätám, ktorý som používal, sorry.
Ďaľšia dobrá stránka je https://groups.io/g/darklands, keď sa tam zaregistruješ, majú tam databázu s kadejakými utilitami. Ale to už je asi moc, tá prvá stránka v pohode stačí, sú tam tuším aj nejaké tipy a triky, ako poskladať partu a tak. Žiadny powergaming, len nejaké základné info.
Pro: Total Hardcore RPG najvyššej triedy, realistický systém pravidiel hry, nekonečná dĺžka, Obrovské možnosti volieb pri každej príležitosti,
Proti: Bláznite? Proti??? Nezmysel.