Jak se na správnou střílečku patří hra obsahuje pár docela nápaditých zbraní, které baví. Je tu také hodně boss fightů, které gameplayem sice nejsou ničím extra výjimečné, ale dokážou mile překvapit např. zvrácenými finishery, které působí jako Doom na druhou. Hlavním tahounem Duke Nukem Forever je určitě humor, který zde dobře působí ruku v ruce s rkovou atmosférou, která mi místy připomínala třeba hru Deadpool. (V tom dobrém).
Kdybych měl zmínit ještě nějakou pozitivní věc, tak mě např. pobavil způsob zvyšování health baru, který je tady vtipně pojmenovaný "ego". Je to hezké odlišení od jiných akčních koridorových her a dobře zapadá do jejího stylu a nálady. (Zároveň je zábavné, jakými bizarními způsoby lze ego zvyšovat).
Asi nejslabší stránkou je grafické zpracování, které působí, jako by hra měla vyjít o několik let dřív. (Což tak vlastně bylo). Je tu hodně vidět problém dlouhého a komplikovaného vývoje, kterým se Duke Nukem Forever nechtěně zapsal do historie.
Přesto že v poslední části hře za mě trochu spadne řetěz, jelikož se místo nabalování nových mechanik opakují pořád ty samé musím i tak říct, že jsem se během těch pár hodin, které Duke Nukem Forever nabízí poměrně bavil, za což nejspíš může i fakt, že jsem zase tolik podobně laděných her zatím nehrál. Pokud teda hledáte krátkou akční hru s prvky humoru a šílených nápadů a nevadí vám určitá zastaralost a částečná repetitivnost můžu hru vřele doporučit.
Hazz
Slayer
Paul
pipboy
Najlvin
Pro: Humor, různé nápadité mechaniky představované v první části hry, krátká herní doba, vtipné a bizarní finishery boss fightů
Proti: Zastaralé grafické zpracování, v poslední části hry je cítit značná repetitivnost a recyklace