Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Konference Big10, do níž se příští rok přestěhují 2 kalifonrské univerzity z Pac12, podepsala kontrakt na TV přenosy za víc jak 7 mld USD (na 7 let). To jsou docela velké peníze na to, že si studentíci hrají fotbálek :) Ale teď na vážnou notu. Bohužel to dál bude mrvit univerzitní sport :(
Teď se bude dalších 5 let říkat, jak máme nadějné juniory, protože v jednom z 50 zápasů s USA vyhráli :) Osobně v tom nevidím dlohodobý trend, ale naprosto ojedinělý výsledek (byť potěšil). Tipnul bych si, že nás Američani brutálně podcenili.
@Jumas (18.08.2022 09:28): Před MS jsem věřil, že by při souhře okolností mohli přes čtvrtfinále projít. Zápasy ve skupině byly jako na houpačce a blamáž s Lotyšema teda opravdu bolela. Ale evidentně je to nakoplo, protože s USA to byl vyrovnanej pěknej zápas. Ač jsem si před zápasem přál důstojnou prohru, tak tohle je sen. Jen tak dál (ten tým není naše poměry špatnej).
Přiznejte se, kdo z vás čekal, že zvládneme čtvrtfinále s USA, po tom nepovedenym zápasu s Lotyšskem? Já teda určitě ne. Suchánek má každopádně teď daleko lepší formu, než Bednář, tak snad ještě jeden zápas klapne a bude placka.
Konečně v lize Nottingham Forest - jsem docela zvědavý, jak dnes zahrají.

Nových podpisů mají až až, ale docela racionální, mohlo by to vyjít jako Leedsu ohledně záchrany.
Pár let zpátky byl Jankto spojován s Arsenalem... takže si vlastně polepšil! :)

Odchod z Itálie byl ovšem nesmysl, zvláště za výprodejní cenu.
Sparta má posilu!!! Jakuuub.. Jankto!!! Olé leo lééé Sparta Praha!!
Gratuluji Spartě, to už je definitní hřebíček do Ligového poháru a postupu do Ligy Mistrů.

Díky a pa
Pro jistotu - píšu o hře, ne o skutečné NHL.

@Jumas (07.08.2022 21:28): Nemluvil bych o něm jako o díře. Byl to Jaroslav Halák a celou sezónu chytal silně nadprůměrně. A pak tohle. Jestli jsem dobře viděl, tak ta čtvrtá střela, kterou to započítalo, byla mimo bránu :)
Podle mě se hra prostě rozhodla, že v první sezóně tým nemůže vyhrát Stanley cup, tak mi to takhle nacheatovala.

@Red (07.08.2022 18:22): Můj hlavní manažer se jmenuje Tom Jerry. Já a můj humor :)
Ale jako letos vypadá Premier League mimořádně nabušeně. Že bych tomu zase dal po letech šanci? Výhodou je i asi sedm klubů z Londýna, což znamená i přemíra "derby". Akorát tedy z hráčů Arsenalu znám max tak jen čtyři či pět (tzn. viděl jsem je někdy hrát celý zápas). Pár dalších už pak jen z pozápasových sestřihů. Taky škoda, že Arsenal nekoupil třebas toho Součka alespoň. Hned by to bylo pro mě snazší, že v tom týmu hraje alespoň někdo z mého geografického okruhu. :)

Ale já prostě potřebuji, aby ten tým hrál hezký fotbal, aby mě to bavilo. Jako v nejlepších letech Wengerballu. :) To si nemyslím, že Arsenal hraje či bude hrát.
Titulárním sponzorem španělské fotbalové ligy bude od sezony 2023/24 společnost Electronic Arts a její oddělení EA Sports, které vyvíjí a vydává videohry se sportovní tematikou.
Spartě to v pohárech šlo naposledy za Holoubka. Od té doby třikrát po sobě vypadli v prvním dvojzápase kvalifikace a počtvrté letos a loni a předloni nepostoupili ze skupiny El. Titul mají za posledních deset let jediný z jara 2014. Zde to není o změně trenéra, kádr je přinejlepším průměrný, pár hráčů lehce nadprůměrných. Co jsem za ty roky odpozoroval, defenzíva je strašná. Co standardka, to horor a velká šance inkasování. Hráčům balón vyloženě překáží, nehrají krajní beci a krajní záložníci. Chybí myšlenka ala Kanga nebo Dočkal. O gólmanech se snad ani nemá cenu bavit. Nitu s klidným srdcem propustí a nechají si taková propadla. Ten Holec snad nikdy nevybíhal na centry. A hlavně tým nejezdí po zadku. Hlavně, že mají kérky jak muklové, srdíčka na sociálních sítích a fackují se tortilami. Kdyby si raději přidávali po tréninku. Arogance a sebevědomé kecy jim jdou, ale skutek utek.

V prvé řadě by si měli všichni přiznat, že jejich hegemonie už je dávno pryč. Oni žijí v bublině úspěchů minulosti, na které se ale nehraje. Otázka je, zdali současné vedení vůbec stojí o sportovní úspěchy. Přijde mi, že si ze současného stavu udělali výnosný business, který jim slepě platí ti odspodu. Že jim stačí výsledky posledních let. Impuls ke změně by měl přijít právě od fandů tím, že nastane hromadný masivní bojkot. Nekupovat permice, suvenýry, nic, ignorovat dění v klubu. Ale toto není reálné, protože jsou lidi, kteří si bez Sparty nedovedou představit jediný den svého života. Tomu Dánovi dávám měsíc, maximálně dva.
Sparta prostě potřebuje změnu. U trenéra to zkoušeli hodněkrát, hráče taky... Zbývá už jen vyměnit fanoušky.

P. S. Viděl jsem za poslední týdny oba jejich zápasy s Vikingem, tak se teď cítím trochu jako expert. ;)
UFC 277 Hlavní karta, moc pěkný zápasy a titulový zápas Peňa vs Nuñes je řežba jak Procházka s Teixeirou.
@Jumas (30.07.2022 18:48): souhlasím, snad i relativně většinou, ve chvíli, když se ale dotyčný nemýlí ;-) ale to zas není taková potřeba to psát a reagovat na to.

Něco jako když člověka někde v restauraci naserou, tak hned běží na google jim to osolit v recenzi a když je všechno v pořádku, tak to bere jako standard a nenapadne ho to :-)

každopádně ohledně Liberce viz rikuhahl :-) Jasně, že i blamáže se staly.
@Jumas (30.07.2022 18:48): Ale Liberec zas vyhrál za posledních cca 20 let, asi tak 10-15 utkání/dvojzápasů, kde vůbec neměl bodovat, natož postoupit. Věrní "přispěvatelé" do koeficitentu jsou pouze Boleslav a Jablonec ;)
@Dan9K (30.07.2022 10:59): Není to tak dávno, kdy byla Sparta ve čtvrtfinále EL, pokud se nepletu a srovnávám to s ostatními českými týmy. Ale je fakt, že ve srovnání s Jabloncem nebo Libercem by byl možná i Hradec skvělý :)
@Jumas (28.07.2022 21:53): Myslel jsem, že jí to stačí na ty pohárové příčky, titul si už ani nepamatuju. No, radši bych přivítal nějaké slušné hráče a aby ten tým hrál jako tým, vedení už se tam vystřídalo mnohokrát a pořád se nic nemění, velkohubá prohlášení a skutek utek.

Plzeň jsem druhej zápas neviděl, ale na její hru se teda pod Bílkem moc dívat nedá.

No a Slávku prej čeká Panathinakos tak uvidíme jestli na to skutečně má?
Na prvním zápase jsem byl na stadionu. Teď jsme na odvetu koukali na dovolené a jeden větší lahůdka než druhý. Ten gól na 2:1 byl takovou krásnou tečkou za tou komédií. Ale tak... Alespoň jsem letos nějaký fotbal viděl.
@Can (28.07.2022 21:45): Právě že v pohárech to Spartě vždycky šlo, ale v lize se furt motá kolem druhého nebo třetího místa. Plzeň, ukázala že i s trochu nadprůměrným týmem lze vzít dotované Slávii titul, ale Sparta je prostě bídná. Chtělo by to menší tornádo ve vedení, jinak to furt půjde od desíti k pěti.
Sparta opět bez pohárů, ta kvalita hráčů tam prostě není a týmovost asi taky ne, na tu naší ligu to stačí, ale to je prostě málo. A zas taková minela od stopera, to už tady taky dlouho nebylo...
@Drolin (27.07.2022 13:20): Honvajs šaškování :) Celé je to produkce studentů univerzit (marching bands i dechovej orchestr, který je na každém zápase). Mně se to náhodou libí. co nedávám jsou přestávky v NBA, tam se stydím za lidstvo.
@Richmond (26.07.2022 17:24): No vidíš, tak někdy napiš, až půjdeš :)).

Já na třetí ligu párkrát zajdu, mohla by to být sranda (jako byla na druhé lize a se sérii proher, snad osm měsíců trvající :)).
"I want other teams to fear us!': Antonio Conte opens up on the new steely Spurs, life under Daniel Levy…and hints he may stay for 'three or four years' after securing Champions League football ahead of rivals Arsenal"

Skvělé :)).
Defenzivní fotbal zatím nic moc. Ale jinak ta Sparta hraje na hezký výsledek!