Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Právě jsem se vrátil z Lechu Poznań. Fotbal bídný. Lech o ničem, Mielec betonoval a hrál na brejky, což jim stačilo (0:2). Ale ten stadion je nádherný a atmosféra také elektrizující (návštěva 12.421 na random ligové utkání).
@Richmond (16.07.2022 20:18): se teď poběží ta stovka, že?

To jsem nikdy nepochopil, proč ten největší vrchol je vždycky hned na začátku.

Ale tak nějak teď tam není asi nikdo zajímavej, co...

edit: koukám ale, že hlavní program pojede až ve 2 ráno, což je pro mě ideální :-) mám nejradši, když jsou sportovní eventy v Americe, protože když je to v Evropě a běží to od sedmi a osmi, tak to skoro nikdy nejsem doma. A když je to v Asii, tak je to nejhorší...
@Strady (08.07.2022 10:53): No a i ty další československý místa vypadaj dobře, navíc v sympatickejch týmech, jsem fakt spokojenej a jsem zvědavej, kam to dotáhnou, hlavně snad Jiříček bude táhnout obranu dalších 15 let ;)
Slafkovský je jednička draftu, gratulace klukovi. Na Olympiádě i MS hrál skvěle, jen v Montréalu to bude hodně těžký ale zase když ten tlak ustojí může z něho být velký hráč jako Šatan a další.
@Richmond (06.07.2022 20:19): Jak říkáš, sezony v zámoří jsou zbytečně dlouhé. Když máš řadu pěti proher, tak je to vlastně jedno. Baseball mě netankuje vůbec ale od jakživa jsem miloval jejich kšiltovky, ty měly vždy nejlepší a řekl bych, že stále mají.
Ještě by jsi měl mít na ESPN sportovní dokumenty 30 for 30, které jsou prý hodně dobré, obzvlášť o americkém fotbale.
Protože mám předplatné ESPN, po nějaké době jsem se mrknul, co tam vlastně nyní, když není ani fotba ani basket, dávají. A je tam každou chvíli live/relive zápas MLB, tedy profi ligy baseballu. Fajn, už jsem dlouho neviděl, tak si to pouštím, zápas je live (začal před pár minutama), v USA je tedy cca 14 hodin? Divnej termín ne? V USA je pracovní den. Stadion Chigaga White Sox moc pěkný, veliký, ale PRÁZDNÝ! Jestli to je obsazené z 1/20, tak je to moc. Horní řady jsou snad plně prázdné, nějací lidé jsou v těch nejnižších řadách. Chápu, že White Sox letos sajou (bilance 38-41), ale sakra hostí lídra divize Minnesotu! Pořád se prezentuje, jak je to pomalu národní sport č. 1 a pak člověk čučí na sport bez atmosféry a to i když třeba jsou to nejlepší basebalisti na světě. Fakt nepochopím smysl toho, že se hraje denně a celkem nehorázných 162 zápasů za sezónu. V tomhle jsou Američani nepoučitelní. Tady má smysl se dívat opravdu jen na playoof (za předpokladu, že vás sport aspoň trochu zajímá). to jsou tribuny plné a alespoň o něco jde. Katastrofa! :)

A ještě koukám, že Cleveland Indians už nejsou indiání, ale Guardians...ach jo
Tak jsem předpokládal Adesanya na body a to mu jeden rozhodčí dal všechny kola 45 - 50. Strašný ale ostatní zápasy z hlavní karty docela dobrý.
@Richmond (02.07.2022 18:17): Buď ti přáno. Bohužel už i univerzitním basketbale mohou mít hráči nějaké sponzory. Čim dal tím víc to ztrácí punc univerzit, money money.

Já včera koukal na PFL a budiš útěchou Peštovi včera byl ještě větší knokaut než dostal on sám. Musím pochválit jak bojovníci musejí sbírat body do tabulky, tak se řežou od prvního kola, na taktický boj není čas :D Dnes je zase UFC ale to už nevydržím a pustím si až ze záznamu. Stejně  Adesanya, bude taktik a vyhraje trapně na body.
Už jen 8 sobot do zahájení sezóny! A podobně jako loni byla znovu odpálena bomba...Obří (měřeno sportovním měřítkem) univerzity USC a UCLA po 94 letech opouštějí PAC-12 konferenci a jodu za velkými výdělky do Big10. Loni se podobně rozhodly univerzity Texas a Oklahoma (z Big12 do SEC). Jako nemám z toho radost! Když jsem začal sledovat college football, bylo vše krásné. Poslední dobou ale už to není ono...Univerzity už nějak ani neskrývají, kde získat víc peněz. Vyrovnanost těch 5 nejzvučnějších konferencí byla jednoznačně velké plus. Teď se zdá, že budou 2 majestátní konference a zbytek bude hrát druhé housle :( Přitom to vypadalo ještě před 2 lety nadějně, když se začlo uvažovat, že bude rozšířeno playoff (nyní jen TOP4). Stejně ale jsem zaplatil další subsription (pálka jak sviň) a budu zase podzim trávit na stadionech s nejlepší atmosférou, nejlepší soutěží atd.

Chtěl jsem to napsat nejdřvív na svůj Twitter, ale ta stovka followerů převážně z řad wargamingu by to asi ignovoval. Tady to zaujme vic lidí! :)
@Zoltan (30.06.2022 17:11): Zrušit, smazat, zapomenout! Radši si kup PS Premium :)).

Jinak pod Contem zajímavé posilování, Bissoumovi docela věřím, že bude ještě lepší (v kvalitním týmu) a Richarlison konečně bude konkurencí pro Sona, Harryho a Kulu. Nyní se ještě šikovně zbavit Lucase, Bergwijena, Ndombelého a Lo Celsa.
@Drolin (30.06.2022 17:06): Hm, skoro už vlastně na nic. Čtyři díly Rozčarování a hotovo.

Bosák mi nikdy nějak nevadil, ale už je prostě oposlouchaný. Skvadra na Premier Sportu byla fajn, i když také někdy mluvili z cesty :D
@Zoltan (30.06.2022 15:38): Netflix si držíš na co? :))

A PL na Skylinku je ideální, i když ruské streamy mi samozřejmě budou chybět (Hošek je win win, naopak Bosák je pekelný - takže i tak mohou dostávat přednost streamy :).
@Richmond (27.06.2022 10:54): Tak trochu si pomáhali obcházením platového stropu, ale dle pravidel, i když se mi to úplně nelíbilo. Ono i dva SC za sebou a další finále na šest zápasů je mega úspěch. Teď je ale snad konečně na řadě Kanada. Po třiceti letech to už sakra musí klapnout. Bohužel nejlíp je na tom Toronto a to víme, jak poslední dobou v play-off dopadá :) Ale Calgary by se mohlo hecnout. Nebo můj oblíbený Vancouver, který má mladý nadějný tým, ale poslední dobou to nějak neklape.
Colorado mám docela rád, ale nějak jsem to Tampě přál víc. Mohla vzniknout nová dynastie, což je v době draftů a salary capů docela úspěch.
@rikuhahl (27.06.2022 06:08): Super, konečně někdo tu Tampu zastavil. Colorado si to za letošní sezónu zasloužilo a zkušeně se po vzoru Třince na konci základní části vzdalo Prezidentského poháru. Tak teď už se snad konečně předvede ten Vancouver.

@Jab (27.06.2022 06:55): Plusů je spousta. Mimo zmíněného přerušení série Tampy třeba to, že má pohár i Francouz, který nevím, proč nechytal, když měl lepší čísla, než Kuemper a také po delší době vyhrál sympatický tým, i když chápu, že zrovna tohle je dost individuální a třeba 90210 z toho nebude skákat radostí. Colorado však nikdy ve finále neprohrálo, takže to vlastně bylo předem daný.
To je taková radost, když tým, kterýmu fandíte celej život, vyhraje Stanley Cup :) 21 let se čekalo. Colorado je nejlepší. (Letos pro mě asi nejlepší hokejová sezóna, protože všechny 3 nejdůležitější týmy uspěly - Hradec vyhrál základní část ligy, reprezentace udělala medaili a teď Colorado Stanley Cup).
Jde o to, ze to porad generuje ty stejny lidi z mokry ctvrti... ale nakonec co, hokej jsem uz stejne odepsal :) Jenze smutny je, ze tak to bezi stejne uplne vsude.. politika, obecni politika, kraje, urady... neni z toho cesty ven.
@Strady (19.06.2022 12:10): Z těch, co tam byli to byla Sofiina volba no. Za mě by to měl být hráč, který zanechal nějakou stopu v NHL, není úplně hloupý a má nějaký manažerský schopnosti, takže ideálně Vrbata, možná Eliáš, nebo Varaďa, Modrý, možná i Prospal, ale bohužel nikomu z nich se tam nechce, nebo mají ještě čas. Takže Hadamczik asi nejmenší, ale pořád velký zlo :(
@Jumas (15.06.2022 00:10): jo, nejspíš se to bere jak přátelák, ale i kdyby dostala Anglie dvakrát po sobě v přáteláku od Maďarů a z toho jednou 4:0, tak je to pořád velká ostuda :)
@Richmond (14.06.2022 22:59): Vypadá to, že přední týmy na Ligu národů dost kašlou a mimo Anglie má setrvání v Lize A nahnutý i Francie. Když hrálo Portugalsko ve Švýcarsku, tak Ronaldo nebyl ani na lavičce.
Anglie - Maďarsko 0:4 ?? Žil jsem v domnění, že slavný a kultovní zápas stejných týmů, který skončil 3:6 se nemůže opakovat!
@S4TW (13.06.2022 21:51): no tak v pořádku, tak se to tebe netýká. Já nemůžu za to, že jsi vztahovačný :-) ostatně ani ten příspěvek nebyl adresován tobě.

A je naprosto v pořádku, že se ti moje prohlášení příčí. Já nemám absolutně problém s tím, když má někdo nějaký jiný názor. Já mám problém, když mě někdo za ten můj jebe, i přestože jsem velmi trpělivý a ochotný vše dovysvětlit atp. :-)

Možná je zase problém v bublinách. Já si prostě představuju například štamgasta v hospodě, kam chodí na gambáč a maj tam bednu. Fandí Spartě a trochu nároďáku, když o něco jde. A když nároďák vyhraje, tak "jsme" nejlepší. Je šťastný, zapomene na to, že smysl jeho života je chodit na gambáč a čumět tam na bednu a jeho život má na chvíli smysl. Ztotožní si ten úspěch a bere ho i za svůj, a to jen proto, že se úplnou náhodou narodil na podobném místě jako ti hráči. Když prohrají, tak jsou to debilové a nemá s nimi nic společného, trenér je idiot atp.
Toť vše, nic proti S4TW :-)
@Dan9K (13.06.2022 17:58): ale však to nepopírám, že to je především jednoduchá zábava, což přece není žádné negativum, ale sportu fandí mraky lidí a vůbec přece není pravidlo, že většina z nich si do toho reflektuje svůj vlastní neúspěch... samozřejmě, většina lidí, co fandí sportu jsou "neúspěšní", protože logicky valná většina lidí "nic nedokázala", otázka je, co si pod tímto pojmem představit... obecně mají lidi přeci rádi zábavu a fandit sportu je jedna z těch nejjednodušších... nevím, jednoduše se mi to tvoje prohlášení prostě příčí a to se nepovažuji za bůhvíjakého fandu, rád se občas podívám, mám radost z úspěchu někoho jiného, ale neúspěch mi žíly netrhá, ale rozhodně si do toho neprojektuji svůj život...
@S4TW (13.06.2022 15:52): ale teď jsi vlastně potvrdil, co jsem psal :-) a ano, jsem trapný, ale ono to jedno slovíčko úplně mění význam, a to obvykle slovíčka dělají :-)

a promiň, já už jsem alergický na to, když někdo něco označí za blábol, aniž by se nad tím zamyslel, nebo dodal argument.

psychologie a sociologie je mocná čarodějka, nepodceňovat.

A jasně, já taky jakože fandím Slavii, ale mám to prokletí, že nonstop intenzivně přemýšlím, proč dělám to, co dělám, a proč ostatní dělají to, co dělají a nikdy nevypnu, otravuju tím ostatní a i sebe :-) a třeba to, proč tu Slavii vlastně prožívám podrobuju neustálé analýze....no a vychází mi z toho, že je to vlastně neskonalá pí.ovina, a má to smysl jako zábava, když se člověk zhulí...no a tak nějak nic víc :-) vztahovat to na cokoliv co souvisí se mnou, nebo s nějakou další množinou lidí je k ničemu. Stejně jako jsou k ničemu internetové debaty, které taky nemají na život žádný vliv a je to úplně jedno :-)

peace
@Dan9K (13.06.2022 13:10): ježiš, teď tu trapně lpíš na jednom slovíčku, ale doslova si napsal "ale přijde mi, že často je sport taková berlička pro lidi, co nikdy nic nedokázali, tak se upnou na úspěchy někoho jiného, aby si v životě nepřipadali tak marní ", což je prostě blábol, ať se ti to líbí nebo ne... samozřejmě, že se v tom často reflektují i lidi, co jsou neúspěšní, ale stejně tak i ti úspěšní (kterých je samozřejmě méně)...
@S4TW (13.06.2022 12:45): tak se možná nauč příště číst a nevsázej mi do prstů něco, co jsem nenapsal, dík. Pak by sis možná odpustil slova typu blábol a že nemá cenu reagovat, protože si tím pádem myslím o tobě to samé.
Ale přesto, tady jsou třeba k tomu celkem zajímavé články: Odkaz Odkaz , které popisují několik fenoménů, které s fanouškovstvím sousvisejí, například právě to, že tahle sounáležitost vede k větší spokojenosti s vlastním životem. To lze brát samozřejmě pozitivně. Jen si říkám, že je to vlastně ale hrozný fejk a berlička, jak popřít realitu. Prostě chléb a hry po vzoru Říma, kdy už tehdy věděli, že jsou potřeba gladiátorské zápasy, aby byl lid v klidu a nezjistil a neuvědomil si, že jejich vlastní život je takový, jaký je.
@Dan9K (13.06.2022 12:34): ty vole, už z toho začínáš trošku dělat snůšku keců, tak bych to uzavřel, že tobě je to úplně buřt, že někdo z ČR něco vyhraje, ale jsou i lidi, které to třeba těší... ten kec o tom, že se v tom reflektují jen lidi, co nic nedokázali je samozřejmě úplný blábol, takže nemá moc cenu na to dále reagovat :)
@samorost (13.06.2022 07:57): @H34D (13.06.2022 07:19): však já vím, vnímal jsem to úplně stejně :-)
ale už asi ne. Já vím, že to třeba rozhodně není H34Dův případ, ale přijde mi, že často je sport taková berlička pro lidi, co nikdy nic nedokázali, tak se upnou na úspěchy někoho jiného, aby si v životě nepřipadali tak marní :-) A je už jedno, jestli je to v rámci národa nebo klubismu.

A doufám, že máme tuhle duševní soudržnost i s jinými obory, než sportovci, co nás tak krásně reprezentují v zahraničí :-)

no a pak je tu ten detail, že já opravdu nepotřebuju, aby se za mě a "můj" národ někdo úplně zbytečně pral :-)

Krom toho bojovníci za výraz "Česká republika" doufám ortodoxně říkají i ostatním státům jejich plným oficiálním názvem, jinak se to nedá brát vážně :-)
@Dan9K (12.06.2022 21:21): Máš pravdu, je to super výkon za Českou republiku, výraz Česko je hnus. ;c) Jinak u některých lidí dnes tak moderní upozaďování národnosti osobně taky nechápu. Jsem totiž rovněž obrovsky hrdý na kohokoli, kdo z této malé zemičky něco dokáže a mám velkou radost za něj. Jde o budování alespoň nějaké té duševní soudržnosti, jinak se rozbijeme zcela na atomy a nebudeme ani vědět, čí jsme. Stejně tak jsem hrdý třeba na Sáblíkovou, Krpálka a další úspěšné reprezentanty, všechny zde vyjmenovat bohužel nelze, máme těch historicky úspěšných sportovců nespočet. Navíc vím, že to funguje i zpětně a onen sportovec cítí tu podporu ze strany fanoušků, rodiny, domova. Potom se třeba v tom ringu, oktagonu, či kdekoli jinde nepere jen za sebe, ale tak nějak podvědomě se hecne a chce udělat radost i těm, co mu fandí a drží palce.
@Dan9K (12.06.2022 21:21): V některých sportech se vnímá výkon sportovce nebo týmu jako výkon reprezentace dané země. Sportovci mají např. oblečené dresy se státními symboly, na konci drží státní vlajku apod. Konkrétně při představování bojovníků v UFC zaznívá "/jméno/ representing /země původu/". Výkon daného sportovce, či týmu se z malé části vnímá jako úspěch země, která onoho sportovce dokázala "vychovat" (vytrénovat). Je to symbolika, samozřejmě nepochybuju o tom, že kdyby se Jiří Procházka narodil v jiné zemi, tak za stejných okolností a při stejné životní cestě by podal stejný výkon nehledě na to, že zrovna necvičil v gymu v Brně.