Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@S4TW (12.06.2022 22:34): to už by dávalo větší smysl :-)

každopádně ten fakt, že když má někdo náhodou stejné občanství jako oni, tak to berou vlastně za svůj vlastní úspěch a za úspěch celého národa, je poněkud úsměvný obecně :-)

taky asi hraje roli, že jde o tenhle konkrétní sport...
@Dan9K (12.06.2022 21:21): zbytečně to překrucuješ, i sám pan Procházka říkal, že reprezentuje ČR, ne nadarmo se u nich vždy uvádí, jakou zemi reprezentují... kdyby napsal nejlepší sportovní výkon člověka (lidí) pocházejících z Čech, udělalo by ti to větší radost nebo by jsi stejně pindal? :)
@H34D (12.06.2022 11:22): jako já to nesleduju, ale jen se musím podivit nad tím největším výkonem Česka :-), tohle mě baví....je to výkon především a v podstatě pouze pana Procházky a my všichni ostatní s tím nemáme vůbec nic společného :-)

Já jsem třeba dneska ušel svůj turistický rekord za poslední asi tři roky. Považuji to za největší výkon Česka od vítězství Procházky :-)
@H34D (12.06.2022 11:22): Já si dokonce myslím, že díky té hlavičce Valentina vyhrála, jelikož Santos to už oteklé oko oteklo dvojnásobně. Valentina za mě velké zklamání, i po zapasované frky, je šampion, kola nepočítá, rohu se neptá atd. Zase na druhou stranu bude muset začít mnohem víc dřít jelikož Santos se rychle vrátí, má obrovský potenciál.
Je nesmysl co Procházka přežil, nikdo jiný by to nepřežil. Od Procházky byly nejhorší na skočený kolena, kdy jsi nahrál na take down jak nic. Z toho jsem měl nervy v kýblu a pak 30 vteřin před koncem zápasu, který by jasně vyhrál Glover asi 4-1 mu po jeho chybě nasadí škrcení to nevymyslíš :DDDD asi jsem vzbudil sousedy, no a, jsme mistři světa přece, tedy Jiří :)
@Strady (12.06.2022 09:15): Santos jsem taky viděl takto, ale ta hlavička byla dost nešťastná, možná by bez toho podala lepší výkon v druhé polovině západu. Tedy spíš určitě. Nepochopil jsem, jak jeden rozhodčí mohl dát 49-46 Schevchenko, tedy i druhé kolo pro ni, to je nonsense. Hlavní zápas si hned po obědě pustím znovu, ten obrat byl neskutečný. A hlavně Procházka dostal dvakrát za zápas full mount a přežil, pak arm triangle a přežil, no nechápu. Popravdě nebýt té jedné chyby Glovera při pokusu o gilotinu, tak by vyhrál na kola snad 49-46... Nejlepší sportovní výkon česka od doby Nagana. :)
@H34D (12.06.2022 08:11): Celý Main event byl skvělý!! Vůbec jsem nečekal, že Valentina bude mít takové problémy, dokonce za sebe jsem viděl Satons výhru 3-2 na body. Číňanka jak vypnula Polku!?!
Naprosto epický fight, druhé Nagano pro čechy. Všechny tři hlavní zápasy byly perfektní, tohle bylo nejlepší UFC.
To byl adrenalín. :D Škoda že jsem si nevsadil, že to Procházka ukončí na submisi, byl to můj tip, protože to bylo tak málo pravděpodobné. :D
@H34D (09.06.2022 07:55): Samozřejmě to Procházko přeji ale nemyslím si, že to bude mít lehký, dokonce až tak, že si vsadím na  Teixeira při kurzu skoro 3. Buď bude radost z titulu nebo z peněz.
@samorost (05.06.2022 17:00): Ty zaměstnanci u vás to berou holt jen jako povinnost navíc, tam už ale asi nejde o to, jestli maj nebo nemaj rádi angličtinu, asi by to bylo stejný u jakýhokoli jazyka. Jinak je mi jasný, že k tématu sport to moc není, ale ještě si neodpustím poznámku, že utěšovat se starší generací klidně můžeš, ale víš, jak je to s koloběhem života ;)
" O tom jsem ani nesnil. Ukázali jsme ten český charakter, řekl kouč Šilhavý "

Ja jsem na toho cloveka fakt alergickej :D MS prokakal a bude se ted prsit s poutakama.
Nedostat se na euro je ted skoro nesplnitelna mise. Pak zas vyhori v kvalde na MS, kde je to jinaci level a pujde konecne od valu.
@rikuhahl (05.06.2022 15:14): těžko říct, co se omezí. Já bych se poněkud obával různých reprezentačních turnajů, zejména ve fotbale a v hokeji, to je obvykle hodně drahé. Předpokládám, že úplně zmizí olympiáda, ta je ještě dražší a už teď to nezvládali. Předpokládal bych i konec Evropské ligy a Evropské konferenční ligy, že už to bude vysílat zas jen Nova sport. A právě ty regionální sporty spíš zůstanou. Jednak jsou levné a pak také plní jakoby tu oficiální veřejnoprávní úlohu. ČT vysílá i první ligu ve fotbale, ale zbývá ji vždy pouze jeden, obvykle ten nejméně atraktivní, zápas, zbytek má O2. To těžko říct, jestli je vůbec něco stojí, nebo jim to O2 dává za veřejnoprávní všimné.

Za mě vrcholový sport ať klidně zmizí z veřejnoprávní televize úplně. Na druhou stranu díky němu ČT snad i něco vydělala, neboť tam může dávat reklamy. Nejvíc mě na tom mrzí v podstatě 2 věci. Jednak slyším čím dál méně Bosáka (ano, stále ho mám rád) a pak také, že člověk pak musí platit jak posranýmu o2, tak posraný nově (případně nějakej Skyling), tak v době olympiády posranýmu Eurosportu, protože je to rozfrcaný na miliardě platforem. Stejnej problém jak s filmy a milionem streamovacích kanalů, kdy se člověk pomalu ale jistě zase vrací zpátky k uloz.to :-)
Minulý víkend jsem skouknul zajmavý dokument o FAB Five, což je označení pro pětici hráčů tmavé plati, kteří v roce 1991 a 1992 v dresu Michiganu (univerzitní basketbal) se dostali 2x po sobě do finále celého turnaje, ačkoliv poprvé v historii měl některý tým v základu pouze freshmeny, tedy hráči, kteří byli na univerzitě prvním rokem. Druhý rok navíc změnili dost standardů, kterými se NCAA dosud řídilo, hlavně co se týče oblečení :) Ve druhé sezóně se opět dostali do finále celéhu turnaje a tam došlo ke kuriozní situaci v posledních asi 20 vteřinách. Michigan získal míč, hráč s ním běžel k lavičce u soupeřova koše a zahlásil timeout. Jenže Michigan už žádný neměl! Následoval technický faul a konec nadějí. Hráč se sesypal, na videu bylo vidět, že mu někdo z lavičky snad i gestikuluje. Kromě jednoho pak všichni zkusili hrát v NBA (2 z nich i úspěšně).
FAB Five na wiki
@včelka (05.06.2022 12:15): Tak to mi nemusíš vyprávět, mám doma dva kluky těsně předpubertálního věku a když něco hrají s kamarády online, tak je to opravdu výživný česko-anglický mix. :c)) Ale tak děcka nejsou vše a starší ročníky jsou naštěstí ohledně mluvy stále docela dost soudní. A třeba u nás ve firmě, když posíláš zaměstnance na kurzy, tak se na ně právě dvakrát říční neženou. Spíše z donucení dají maximálně A2, povinnosti tak učinili zadost a tím to pro ně hasne. ;c) Jinak za mě už k tomuto tématu vše, trochu jsme ze sportu přetekli jinam... :c)
@Strady (05.06.2022 14:25): Female kamarádka zní cool :D Akorát tam ty slova, že se jedná o ženskou jsou dvakrát :) Ale možná myslela jen nějakou hodně emancipovanou.

@Strady (05.06.2022 15:05): ČT 3 byl je kanál pro důchodce, kterej byl spuštěnej před 2 rokama se začátkem covidu, jsou tam různý estrády z osmdesátek a další retro věci. Ale když to skončí, tak se asi nic hroznýho nestane. Podle mě to omezení sportovních přenosů na ČT sport se bude hlavně týkat všech těch menších sportů typu ligy házený, volejbalu, florbalu apod. Extraliga v hokeji asi bude v nějaký stejný frekvenci a ten zbytek fotbalu co ČT má, tj. druhá liga a reprezentace budou podle mě taky stejný, maximálně to omezí ty krajský a okresní přebory, což mi nějak nevadí, protože takový soutěže maj smysl pouze na živo a ne v TV.
@ntz (05.06.2022 14:53): Se sportem na ČT se rozluč. Teď nedávno vyšel článek, že ČT musí šetřit, koncesionářské poplatky nestačí. Zrušily ČT Sport 3 (ani nevím že nějaký byl) a nebudou nakupoval nové sporty. Ještě že už mají nakoupený MS v hokeji do roku 2026.
jaktoze nikde nedavaj ten tenis o.O, hlavne ze na ct sport davaj jak se kuci z velkyho senova a dolnich pusteven honi za micudou za veprinem po louce ...
@samorost (05.06.2022 09:21): Hm, ty možná z angličtiny nadšenej nejseš, ani já ne, to ale nemění nic na tom, že když si vemeš třeba dnešní puberťáky, tak v jejich projevu už je pomalu víc angličtiny než češtiny.
@Dan9K (04.06.2022 22:18): Já se řídím zásadou, kterou nám vštípili už na základní škole, cizí slova používat jen v případě, že pro ně čeština nemá odpovídající výraz. Náš jazyk je mimořádně bohatý a dokáže postihnout sebemenší maličkost a odlišnost. Za svůj život jsem už zažil silné vlivy němčiny, ruštiny, nyní nám sem mocně tlačí angličtinu a kdoví čeho se ještě do svého neslavného skonu dočkám. Ale naše krásná česká mluva naštěstí stále zůstavá. :c)
@samorost (02.06.2022 19:59): ano jistě :-)
já ale nemám ani nic proti tomu používat cizí slova, ostatně ať si každý dělá co chce, jen že u těch cizích slov asi většinově preferuju i tu cizí podobu. Ale nemám to úplně principiálně ošetřené a hodně hraje roli i zvyk.



@Jumas (02.06.2022 21:21): třeba, ale takový džentlmen je až tak oficiální, že má i svou wikipedí stránku v češtině :-)
to mi ostatně připomíná, že jsem už kdysi dávno vymyslel, že by se měla zrušit spřežka dž a nahradit ji buď G s háčkem nebo J s háčkem, to už je k diskusi :-) ale překvapuje mě, jak se drží, přitom je to úplně zbytečný, to už Jan Hus věděl.
Himmel herr gott! Co si to ten grassel Player dovolil? Echt ekelhaft. Akorát chce macherovat, Čechy jsou pro něj moc knopfový. To my jsme v klasse büchlovali češtinu!
Mně nějak nedává smysl cpát do textu v češtině "mezinárodní" výrazy, čímž teda v tomhle případě myslíte prostě původní anglický verze pravopisu. Nemám asi potřebu bejt za každou cenu "světová", heh.. Když jsou běžně zažitý počeštělý varianty, tak k tomuhle fakt nevidim důvod. A mimochodem, proč by mělo jít jen o slova z angličtiny, například z němčiny je v češtině taky dost slov a nikoho ani nenapadne je psát německy.
Jsem rad, ze si to netrener uziva. Ja bych si radeji uzival porazku a ucast na MS. Poutaku muze vyhrat kolik chce, kuliferda..
Mám třeba radši plejeři než hráči :) Nejlepší ale asi je poslouchat český komentář k am. fotbalu. Tam čeština ještě nedorazila, resp. je v plenkách :)
@rikuhahl (02.06.2022 15:25): píšu zásadně offside nebo out právě :-) Kvůli těmhle počeštěním jsem si prvních deset let svého života myslel, že out má něco společného s auty (což je koneckonců taky přejaté slovo :-).
A na některé ty počeštěné výrazy se nedá ani dívat. Hlavně ty, které využívají spřežku dž, místo anglického j či g.
Pokud se jedná dokonce o stejnou výslovnost, tak bych nejradši to pseudo české slovo zrušil a přejal prostě to anglický. Nebo používejme svůj výraz.

Něco jiného je pro mě slovo fotbal. Sice to vychází z football, ale výslovnost je jiná, takže už to působí česky. Ale když používám anglický výraz, tak nevidím moc důvod psát to takhle hnusně.
@Jumas (31.05.2022 15:17): ono takových věcí je víc. Třeba typická česká slova jako displej, džus, víkend, džouk. Pokud jde o sport, tak třeba ofsajd, gól atd. Taky u některých preferuju tu původní variantu a zrovna u těch sportovních výrazů skoro vždy :-)

Já třeba rád používám české slovo zdrhovadlo. A jeden blbec mi na to právě přesně řek, ať mluvím laskavě česky a měl tím na mysli ono krásné české slovo zip :-)
@player (31.05.2022 14:06): Můžou se před něj dostat všechny týmy, které nasbírají více bodů. než oni. Logicky. Ten žebříček se děla za poslední pětiletku.

Jenže Rusko (a Bělorusko) nikdy nebylo oficiálně vyřazeno. Jsou suspendováni. To je docela zásadní rozdíl, který některá média jaksi nepochytila. V zásadě mají jejich hokejové asociace "zmraženo" členství a nemají tak možnost se účastnit IIHF turnajů. Za to, že jim nedovolí hrát není správné odečítat body udělované za sportovní výkony.

Loni taky po zrušení turnaje kvůli Covidu nedostali všichni účastníci automaticky nula bodů, ale zůstaly body z předchozího ročníku. Ten princip je stejný, jen uplatněný na dva týmy.
@Solidor (31.05.2022 12:02): Takže Rusko je třetí a čtvrtý a pátý team za nimi má smůlu a nemůžou postoupit na třetí místo, protože by bylo úplně jedno kolik by na MS získali bodů a jak by se umístili. Rusko zůstane třetí, protože je to špičkový team? Pokud by v roce 2023 byl třeba vyřazen první team znamená to že první místo nikdo z dalších teamů nemůže obsadit, protože má mít žebříček nějakou vypovídací hodnotu? A neanuluje toto právě tu vypovídací hdnotu žebříčku.
@player (31.05.2022 11:20): Protože ten žebříček by měl mít aspoň nějakou vypovídající hodnotu. Sebrat body špičkovému týmu za to, že se nemohl kvůli vnějším vlivům účastnit, není dobré řešení a přeřazení do nižší divize by bylo spíš potrestání těch ostatních týmů v ní.

A pokud vím tak Rusko nezískalo žádné body za nic, jen se jejich stav neměnil žádným směrem. Samozřejmě, pokud by nehráli třeba sedm let za sebou, pak by se to muselo nějak řešit.
@Solidor (31.05.2022 08:30): : Nechápu proč by to měl být nesmysl. Protože kdyby nějaké body dostal bylo by to nespravedlivé ke všem teamům,které hráli a narozdíl od Ruska museli vynaložit alespoň nějakou námahu aby body získali. Rusové by body získali za nic?