Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Tak v piatok idem na nový Jurský park.

Aj keď ma ukážky viacmenej vôbec nezaujali, dinosaurov proste zbožňujem a prvý Jurský park je jeden z mojich TOP filmov už len za ten neopakovateľný zážitok v kine (ako 6 ročný).
@Maximus (08.06.2015 16:47): Dalo mi to naději, že lidé se ještě kompletně nepomátli a nedali prachy psychicky nestabilnímu a nevychovanému člověku. Dneska je to totiž trošku trend řekl bych=P
Byl jste někdo na Šíleném Maxovi v klasickém formátu i ve 3D ? Je 3D lepší nebo ne?
@AlieN (07.06.2015 23:35): Kdyz uz ctes Trosku, doporucoval bych to vzit vsechno od zacatku - Pistole miru -> Kapitan Nemo 1-3 -> Zapas s nebem 1-3 -> Planeta Leon (1+2)
(asi tam patri - mezi Pistoli miru a Nema - i Vladce morskych hlubin, ale k tomu jsem se nikdy nedostal).

Co se Duny tyce, rozecetl jsem prvni knihu v anglictine, ale pro nedostatek casu ji po nejakych dvou stech stranach zase odlozil - to se neda cist na ceste do prace. Tak snad o dovolene.
@John Mirra (06.06.2015 11:49): Zklamán nejsem. Více méně jsem od toho čekal to, co to bylo. Popravdě, trošku mě i potěšila hlavní zápletka. Bondovky nemám rád a čekal jsem více méně stejnou nudu. Navíc, záporák byl super.
Forma je taková hodně zkratovitá - chvilku se děje to, pak zničehonic to, najednou se přejde tam a dělá se tam něco jiného... Sice to drží tempo filmu, nicméně doplácí na to děj a logický posun příběhu. Myslím, že by tomu neuškodilo, kdyby to byla tříhodinovka s lepšími (propracovanějšími) dialogy a lépe navazujícím děním.

All in all, upevnilo se moje přesvědčení, že bondovky by měly být komedie s velkou porcí nadsázky.
Singularity jsem zrovna před týdnem dočetl, vynikající sbírka.

Takže teď mi tu zbývá rozečtené už jen Příběh O: Návrat do Roissy a Malá kniha etikety pro firmu a úřad. Kvalitní kombinace.

Sérii Duna mám také rozečtenou, už po x-té, ale nemám teď na čtení moc času, krom komiksů kterých je stále dost, tak jsem zatím zadrhlý před Dětmi Duny. Ale zato jsem si nedávno dopřál jiný velký návrat do dětství - dal jsem si trilogii Zápas s Nebem od J.M.Trosky.
Právě jsem dočetl V polévce miso od Ryu Murakamiho. Hodně temná a znepokojivá četba. Chvílema jsem měl chuť to zahodit a nikdy se k tomu nevracet, ale zároveň jsem to musel dočíst na jeden zátah. Filmové thrillery se mnou nic moc nedělají, ale tohle byla teda síla.
S tou tréningovou fází jsem měl taky problém, ale z jiného důvodu - nudila mě. Zbytek byl výborný.
Vážne sa tu rieši realizmus v odľahčenom akčnom filme, ktorý vznikol na základe komiksu? A to som si myslel, že som už zvykol na tunajšiu diskusiu a že ma už nič neprekvapí.
@John Mirra (06.06.2015 11:49): On nebyl úplně špatnej, ale najednou z ničeho nic tam máš týpka, který bojuje jak bůh. Přitom k jeho schopnostem tam prakticky nevede žádná cesta.

Samozřejmě stejně jako ty mám problémy uvěřit tomu, že po vyspání se v místnosti, která se postupně zaplavuje, po skoku z padáku a běhu. Se najednou staneš ukrutně skvělý střelec a bijec....
Koho ještě nehorázně zklamal film Kingsman? A to jsem se na něj hrozně těšil a podobně ujetý Kick Ass se mi hrozně líbil... asi to bude tím, že nemám moc rád bondovky? Těžko říct, ale ten film mě prostě nehorázně s*al a ani ty akční scény to nevytrhly a prostě to bylo už i na mě moc pubertální. Asi stárnu.

Taky mě štvaly ty čachry s kamerou typu "hrdina něco hodí po nepříteli - kamera dlouze najede na nepřítele - vidíme co to nepříteli udělalo - kamera dlouze zpátky najede na hrdinu." Hrozně mě to rušilo :(
@davi.k (05.06.2015 17:03):
P.Johnson: Zrození moderní doby (19.století) - v podstatě "dějiny" 30 let, 1815-1830 na 900 stranách, ale čte se excelentně
J.Grygar: Vesmírná zastavení - našel jsem to v knihovničce doma, trochu starší dílko, ale docela technické
D.Niles: Černí čarodějové - ehm, trochu béčková fantasy, 2.díl z trilogie Moonshae. Jelikož momentálně hraju Curse of the Azure Bonds, tak jsem dostal chut na Forgotten Realms a Moonshae není zas tak daleko od Cormyru, Hillsfaru, Phlanu atd.
@davi.k (05.06.2015 17:03): Akurát čítam Dunu, som tak v 60% knihy. Rozhodne ma to baví, až ľutujem, že som videl filmy a hral hry, tak väčšinu vecí poznám. Prekvapilo ma, aké je to nadčasové aj z hľadiska technológii a podobne a vôbec to nepôsobí ako niektoré lacné scifi, ktoré sú po rokoch skôr na smiech. Len postavy by nemuseli hovoriť takmer všetko krypticky. :D
@davi.k (05.06.2015 17:03): Tyto,

Zlatý pavilon (J. Mišima) - eh, ztrací to tempo, ale je to japonské, takže čtu tak či tak
Moskva Petuški zpáteční (V. V. Jerofejev) - vtipné, a ruské = super
Dům duchů (I. Allende) - výborné, jen se mi nechce tahat v MHD
Stigma: Poznámky o způsobech zvládání narušené identity (E. Goffman) - klasika
Ohněm a mečem (H. Sienkiewicz) - také čtu, super, leč to spíše zatím odkládám
Co zrovna čtete? :)

Já osobně se pustil do Ohněm a mečem od Sienkiewicze - zatím mě mile překvapilo, jak málo popisných pasáží tam (zatím) je. Jen škoda, že už jsem viděl film, který je (aspoň to zatím tak vypadá) hodně věrný předloze.
@Hydr0gen (03.06.2015 23:07): Vubec ta 5 serie mi přišla slabá a až 8 díl to zachránil. Pamatuji, jak jsem si vzal volno a shlédnul celé tři serie během 5 dnů.

"Amerického sniper komercne nejuspesnejsi"...Jako dobrá propaganda + natahlé.. Těšil jsem se..Tzn. byl hype, jak prase.. A ja to chtěl vidět, pak jsem to viděl a litoval jsem, že jsem to viděl.
@Hydr0gen (03.06.2015 23:07): Souhlas. Osmý díl hodně pozvedl standard co se formy týče. V podstatě prvních šest dílu mě ze židle nijak nezvedlo a trošku jsem byl i zklamaný. Sedmým se to hodně zlepšilo.
Jsem hodně zvědavý na notoricky zásadní devátou epizodu.
Tyvole, TYVOLE...Kdo toči osmej díl GoTu? Ten díl mě přišel tak nějak lepší, víc šlapající, říkal jsem si "kdo to točí, to je nějaký dobrý", když se skoro nic nedělo. A byl bych spokojenej, kdyby u toho zůstalo... Ale nezůstalo...:) Brilantní! Některými záběry a atmosférou mi to přimělo třeba Nepřítel před branami nebo World War Z, což je na TV produkci hodně slušné.

A poslední záběr a titulky - prostě šlapajícící do poslední sekundy. Bravo

P.S.: Hm, tak je to nějakej řízek, co točil doktora House... Kde se to v těch lidech bere? Nejdřív George Miller, teď tohle...:).