Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Já od Kinga četl pouze "To" a to mě od čtení dalších jeho děl docela odradilo :(

Hodně dlouho poté jsem četl Rohy a moc mě to nebavilo, přišlo mi to takové nemastné neslané na to, jaký to mělo zajímavý námět. Podobné pocity jsem měl i u "Toho". Až později jsem se dozvěděl, že ty Rohy napsal jeho syn...
Já od Kinga přečetl jen Insomnii (docela zajímavý), Salem's Lot (dobrá atmosféra, ale místy mě to nudilo) a celou Dark Tower (8 knih plus komiksy). Dark Tower se mi líbilo hodně a bavilo mě, až na tu vůbec první knížku (Gunslinger), ta byla napsaná hrozně divně a dost nudně, ale naštěstí byla krátká. Dark Tower má hrozně meta rozměr, ale je to supr.

Mimochodem, zdá se mi to, nebo by byl Kumbabač dobrej Roland?
Já to mám s Kingem jak na houpačce, něco se mi četlo parádně (Misery, To, Osvícení), něco mě naopak moc neoslovilo (Prokletí Salemu, Liseyn příběh, Geraldova hra). V originále jsem to ale nečetl, anglicky sice umím perfektně, ale to čtení anglických textů mě moc nebaví.
Začínám číst Fairy Tale od Stephena Kinga v angličtině! Co Vy a čtení knih v originále? Mně přijde čtení u Kingových knih snadné! Ale těším se i na vydání v ČJ!


Btw, Mistr oslavil 75 let, tak aspoň dalších 25 let a 25 knih!
Tak jsem shlédl Cyberpunk: Edgerunners, když ho všude chválí. Nečekal jsem nic a nic jsem nedostal. Takové Final Fantasy s více kybernetikou, jediná dobrá věc na  Cyberpunk: Edgerunners je, že má jen jednu sérii. Čekal jsem opět otevřený konec jako u Arcane.
Zdá se mi to, nebo je třetí sezóna Orville docela velká pecka? jakože každej díl je zajímavej/zábavnej a funguje emocionálně, přitom jsou ty díly dlouhý jak poslední stranger things, ale baví mě to o dost víc. Vytknul bych akorát závěr time travel dílu s Gordonem, to bylo dost iffy.
@Zx Atari 500 (03.10.2022 09:32): no vidia a to je chyba. Zrovna Bendig je v tomhle filmu dost vtipnej. Já ani nevěděl, že jsou dva. To jméno znám jen, že snad vyhrál superstar, ale nic jinyho o něm nevím. Toho jeho bráchu jsem neznal. On i Mišík je v tomhle filmu úplně jinej než ho mám zafixovanyho.
Doporučuji i pro nemilovniky Adama Mišíka. Konečně českej film co působí moderně a není to debilní romantická komedie s Langmajerem. Super.
https://www.csfd.cz/film/1184870-vesper-chronicles/prehled/ scifko, pekne natoceny, zajimavy, atmosfericky, ale jako obvykle, na pul cesty :( A ten zaver byl divnej... Ale stoji to za podivani.

HoD e7 : Sedm dilu to trvalo, nez prisel prvni dobrej, kterej dal vzpomenout na prvni polovinu GoT :) Ocenil bych alespon male cameo chluponohych :)

Je videt, ze Sapochnik to ma v ruce. Zbytek serie vemou do ruky zase ty zenstiny :( Skoda.
Viděno Genndy Tartakovsky's Primal na zdejší doporučení MCZeta. Opravdu vřelé díky. Jsem moc rád, že mě tohle neminulo.
@AlieN (01.10.2022 22:27): Jo, ja to docenil až cca od druhého/třetího dílu. Plno postav je celkem komplexních. Ale zároveň to tomu seriálu tak úplně nezeru a někdy mi to fakt přijde jak z toho Mexica.

Ted jsem dokoukal další prsteny a půlku dílu cumel do mobilu jak to nebylo zajímavý :)
@Charllize (01.10.2022 22:24): Jako chápu tě, ale já právě přesně tohle oceňuji - GoT bylo obzvlášť na tom počátku hodně černobílé, hned se u většiny postav vyprofilovalo kdo je klaďák a kdo je svině. Tady jsou ty vlastnosti postav mnohem namixovanější hned od první chvíle, to mě baví hodně.
@Gordon (01.10.2022 22:11): Můj point je že ten souboj je dobře choreograficky promyšlený a velmi schopně natočený. Že tě trápí že ten skřet do něj šel beze zbraně (btw ne všichni skřeti je měli - třeba ti velcí co nesli beranidla právě ne ;)), a že se svým gestem vysmívá skrčkovi elfovi než s ním začne se svou silovou převahou rozbíjet okolí, je čistě tvůj hloupý problém kdy na to chceš kydat hnůj prostě za cokoli. Tohle je úplně nejklasičtější trope v každém druhém filmovém souboji.

Hlavně se proboha nedívej na žádné HK kung fu filmy, z těch bys s takovým přístupem umřel ;)
@AlieN (01.10.2022 22:05): Vůbec jsem nepochopil, co se mi snažíš říct, můj point je, že ta scéna je dementní už od svého začátku, protože elf zády narazí do obřího skřeta a ten na něj čumí jak debil, beze zbraně, když už tedy zmiňuješ martial art, o které se dost zajímam, tak stát k někomu zády v boji = smrt.

Psal si, že ti na choreografii záleží, no očividně tak moc ne. :)
@AlieN (01.10.2022 18:13): Mne se HoD líbí víc ale často mám pocit ze to jede ve stylu mexické telenovely. Na první série GoT to nemá. Podle mne tam chybí postavy co funguji a zaujmou od první scény s nima. A to GoT měla. Navíc ta výměna herců díky časovému skoku.. nevím no :)
Zrovna když se mi ta malá belovlasa stetka začla líbit tak ji daji pryč :)
@Hitsuran (01.10.2022 18:25): Na choreografii soubojů si potrpím, a ta mě tady nijak zvlášť neštvala, naopak velmi oceňuji že se tam nerozjíždí v Hollywoodu tradiční střihové inferno, ale dělají dynamiku spíš pohybem kamery a právě pohybem postav - jsou tu i relativně působivé dlouhé kombinace na jeden záběr, například černý elf proti velkému orkovi. Tam je vidět že u toho někdo přemýšlel a snažil se.
Ad Rings of Power... začátek seriálu slibný rozjezd, pak útrpně dlouhé a pomalé čekání než se ten rozjezd konečně rozjede.... a teď v tomhle dílu když se konečně začne něco dít tak je to naopak plné zkratek? Meh.

Jako fajn, vypadá to pořád božsky, kam se na tuhle práci s kamerou, výpravou a nasvícením hrabou snad všechny letošní filmy, a je to správně čvachtavé (nedostal přitom Jackson od Tolkienů ban právě za tohle, LOL?), ale stejně mě to nemá čím víc bavit. Dramaticky hodně nezvládnuté, tolik peněz v produkci, ale na dobrého režiséra zjevně nezbylo. Postavy a příběh mají teoreticky potenciál, ale nikde se moc neprojevuje, snad jen ta Galadriel, ta je tam opravdu dobře zahraná a zajímavě vykreslená postava. Její dialog s dark elfem v tomhle seriálu hodně vyčnívá... což je ale i smutné, protože House of Dragon takové sype třikrát za díl.
@Jab (01.10.2022 00:32): Pořád z toho mám smíšené pocity. Obecně mi připadá, že vytvořit seriál z filmu funguje lépe než naopak, zejména po nějaké době. Už u původní Community se to ukázalo v poslední sérii, kde byly jednotlivé epizody ne nutně scenáristicky slabší, ale rozhodně zbytečně delší.

(Daria je asi tak jediný seriál, kde se takový přechod/konec podařil, co si tak vybavuju.)

Ale rád se nechám překvapit.
Šestý díl RoP se zapíše do historie dějin kinematografie jako ultimátní dílo slintajících dementů, něco tak debilního by nevymyslel ani nikdo z pomocné dílny. Díl na předávkování Neurolem.
Né vážně, jestli někdo napíše, že mu to přijde slušný, je dement, bez nadsázky a zcela vážně.

@BUMTARATA (30.09.2022 23:15): Ano, všichni umřeli, konečně, šlus.

Tohle půjde do učebnic jako příklad toho, že penězma se kvalita opravdu vynutit nedá.

Pokud tohle nebyl nějakej korporátní trolling, tak v dalším díle budem všichni sledovat jak v 500 stupňovém mračnu zmateně odkašlávají a hledají cestu pryč, nebo Galadriel, the evil barbarian vyšla mary sue kouzlo, které všechny teleportuje. V situacích jako je tato, mám pocit že žiju v simulaci.