Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@AlieN (08.03.2022 22:15): absolutní nesouhlas. Jde jen o nezvyk. Níže v komentářích tam i někdo píše o experimentu co zkoušeli. Samozřejmě native 60fps by ale bylo lepší než dopočítaný. Ale jinak ta plynulost je boží a jakmile by si na to lidi zvykli (stačilo by tak pět filmů), tak už by k 24 nikdo nechtěl.
@Paul (08.03.2022 21:26): Ne, vypadá to odporně protože dopočítaný HFR :/

60 fps patří do her. A když už do filmů, tak jedině kvůli 3D, při nativním natáčení, a od lidí kteří opravdu ví co dělají... a i pak může být výsledek místy docela rozporuplný.
@Fingon (04.03.2022 22:22): Přesně ten. Hlavně tedy byla zajímavá kamera Jana Stallicha, ale celkově bylo vidět, že má Machatý zkušenosti (z USA), takže to bylo takové osvěžení v rámci "filmů pro pamětníky" :).

Já tedy druhou část zhlédl po roce, a vlastně se mi obě líbili asi podobně. V první obléhání Kazaně, v druhé delirická atmosféra všudypřítomné zrady. I když nejlepším filmem Ejzenštejna je pro mě stále Generální linie.
Tak ten novej Batman je taaaak dlouhej a utahanej. Neni to špatný, ale fakt nevim, jestli si tohle někdy pustim znovu...
Ty jo vrhl jsem se poslední dobou na knihy a mohu doporučit:

Jarmila Loukotková - Doma lidé umírají

Agatha Christie:

Proč nepožádali Evanse
Zlo pod sluncem
Temný cypřiš

A PARODIE NA BU...BABIŠE

Ladislav Lacina - Génius moci Arnošt Dědyš aneb Milovaný diktátor
@Drolin (04.03.2022 15:53): myslíš "Extase" od Gustava Macat... Machatého? Asi by to chtělo repete, asi jsem na to tehdy byl moc mladý.

Ivana Hrozného jsem si kdysi před lety dal oba díly hned po sobě (jinak škoda, že se třetí díl pouze roztočil... a škoda, že Běžin Luh byl úmyslně zničen).

Jinak Klíček - Přeučil byl démonický, Lichý slizký, Zindulka tradičně dobrý. Kvůli nim to stojí za to vidět (tedy když se poštěstí). Jinak pan producent daroval kopii Slováckému muzeu, tak snad s tím něco rozumného udělají (NFA má taky kopii).


@Dan9K (04.03.2022 18:03): dávám si tak dvacet let:-P
Jinak jsem chtěl postnout další song, ale udělám z toho bojovky: Kapela: Iné kafe, skladba: Úspešne Zapojení :-p
Edit: a přece tun nechám ukázku... https://youtu.be/fcFDI14XuQo (aneb nejlepší ukrajinský film, který jsem zatím viděl)
@Fingon (03.03.2022 17:47): Klíček byl jeden z nejhorších zážitků, jaké jsem v kině zažil! :) Ocenění "91. Nejhorší film" si zaslouží. Ale dobrý zářez v tvém "honu" za nakoukáním české kinematografie :).

To já poslední týdny zhlédl vícero nadprůměrných snímků; White Heat (1949), Ecstasy (1932), Eyes Without a Face (1960) a Ivan the Terrible, Part II (1945).
Nestačil jsem se pochlubit - před týdnem jsem byl na skok v Česku, v Uherském Hradišti hráli český film Klíček. Minimálně scény z padesátých let byly ok.

Mimochodem, sháním následující české filmy, něco vyšlo kdysi na VHS a něco šlo před 20-25 lety v tv;)

1995 Má je pomsta1996 Holcicky na život a na smrt1999 Agáta1999 Praha ocima...2000 Šest statecných2009 Ocas ješterky
Chystáte se někdo na Batmana? Podle ohlasů by to mohlo být docela dobré, ale má to skoro 3 hodiny... i když Duna mě nakonec taky mile překvapila, byť byla delší :)
@samorost (01.03.2022 07:55): během mých gymnaziálních let se ke mně dostal výběr Dvacet Pe!Ece!ek (nebo jak), takže aspoň tohle mám naposlouchané.
Nasrat, nasrat se ještě hodí, i když tedy některé songy jsou na mně až moc mysogynní.


@pajmič (01.03.2022 18:25): Rasputin nebo ras Putin?

@mazar1234 (01.03.2022 20:03): Ježíš...

Jinak jsem si vzpomněl na Bohorodičko, vyžeň Putina aneb to bylo tehdy, jak Miloš zmiňoval ty pasy....

Taky jsem mohl hodit Korna s Miss Moskvou nebo Scorpions (i když... Scorpions - Ветер перемен

A kdykoliv jindy bych dal i Svatou válku, ale to už mi přijde fakt přes čáru... To už radši Petra Rychlého jako (všichni) Alexandrovci---
@Fingon (28.02.2022 22:45): Co se týče nevkusnosti, tak nejhorší jsou 4 a 2. Co se týče "Čingischána", to je asi tak nejlepší hudba z nabízených možností - navíc, je to z roku 1972, jsou to maďaři a němci, už umřeli. :-D
Daniel Licht měl především na svědomí soundtrack k Dishonored, když už jsme na tý herní databázi.
@Naginata (22.02.2022 21:55)

@Fingon (22.02.2022 22:10)

teda kluci, to jsou dvě dost mrzuté zprávy najednou :-(

O tom Lichtovi jsem vůbec nevěděl (nebo jsem to možná zapomněl). Myslím, že rozhodně skládal i tu závěrečnou skladbu, která se prolíná celým Dexterem.

A jak vzniklo jméno, to fakt nevím. Ani nevím, jak vzniklo to moje, když je to třetí největší město v Řecku...ale možná je to něco z Lotyšska...nevím :D



No a Mark Lanegan, to je teda věc....tak už asi žádnou desku QOTSA neobohatí :-( (mimochodem rozhodně moje nejnavštěvovanější zahraniční kapela)
@Fingon (22.02.2022 22:10): Tak mohl by to být někdo kdo udržoval světlo třeba v nějakém kostele, na zámku nebo na lodi apod. A nebo to muže být i jako přídavné jméno. Pár Světlých bude i v ČR.
A propos Dexter... Skladatelem hudby (nebo alespoň main theme, teď nevím) byl Daniel Licht (zemřel 2017, ani jsem to nezaznamenal).

Stejně by mě zajímalo, jak vůbec takové příjmení (Licht/Lumière) vůbec vzniklo... Někdo někde (v dole?) nosil světlo, nebo jak...

(Jinak na okraj, v sobotu jsme se stěhovali, balil jsem do čtyř do rána. Poslední film, co jsem viděl, byla ve čtvrtek další Simandlova produkce Ďábelská hora, ještě chci výhledově dát The Slave Huntress:-P. Jinak mám pocit, že si člověk zvykne na všechno. První film od něj jsem rozdychaval rok, ale občas jsou ty filmy dokonce i jen lehce podprůměrné;-))
@Samariel (22.02.2022 18:24): nevím, kdes vzal tu věc ve spoileru, ale já teda pochopil, že je normálně v USA. , nejdřív se myslelo Oregon ale bude to spíš nějaká Carolína nebo tak....on se možná mezi tím taky přestěhoval.

Jinak se to určitě vyplatí. Dal jsem si pro připomenutí před devátou i tu osmou, ta osmá je díky té deváté ospravedlnitelná.

Devátá má svoje mouchy, ano, konec mám stejně jako Paul, ale vlastně se mi jako celek líbila dost.

Myslím, že není důvod, pokud máš rád Dextera, tu devátou nedat. Dojem po konci osmé nijak úžasný nebyl, takže ti to ten seriál snad nezkazí.

Vyloženě vadilo mi tam jen pár scenáristických berliček typu, že jedna postava se potká s postavou z původního seriálu a to první, co řeší, je přesně to, co posune děj o hrozně moc dál, ale tak by se to nikdy v reálu nestalo. Takové jakoby lacinosti.

Ale je hrozně fajn to prostředí, Dexter se hodně vyvíjí co do osobnosti. A vlastně mám skoro chuť si to dát znova :-)
@Samariel (22.02.2022 18:24): Jak se to vezme. Kvalitativně mi přišla mnohem lepší než osmá série. Ale závěr je hrozně polarizující a osobně ho respektuju, ale nadšenej z něj nejsem. Ale jinak jsem si tu sérii užil.
@AlieN (22.02.2022 09:48): já to teď ale nehodnotil, tou událostí jsem myslel hlavně ohlas a hype. Kdybych měl, tak silné 4* a nemám preferovanou hru, líbily se mi všechny. Kuličky byly silné v důsledcích, ale jako hru jsem si užil ty jiné víc :-)

díky za tip
@Dan9K (22.02.2022 00:04): Aha, teď na to koukám, probůh, co to je za blázinec? Já tedy obecně seriály sleduji zcela okrajově, toto jde navíc tématicky zcela mimo mě. Kvůli tomuto si tedy Netflix pořizovat zcela jistě nebudu. :c)) Každopádně ale díky za osvětlení situace, zase jsem o něco informovanější. :c)
@samorost (22.02.2022 00:00): no to se styď :-), byla to největší seriálová událost loňského roku a řešili to dva měsíce skoro všichni, takže i já jsem musel zapomenout na moji netflix averzi a dát to :-)
Jde o korejský seriál (celým názvem Hra na oliheň), kde hrají jednoduché dětské hry, ale na život a na smrt. Byly tam i kuličky, proč ne nějaký analogový Tetris.

Jo, něco jako Kostka, proč ne :-) chybí mi filmy jako Kostka....