Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Charllize (25.03.2021 17:03): Je to takové příjemné retro, to je celé. Na druhou sérii se podívej (osobně se mi líbila nejvíce), na třetí už ale asi nemusíš. Jsem zvědavý, jestli čtvrtá bude za něco stát.
Podíval jsem se na první sérii Stranger Things. Samo to je kvalitní, takovy falesny Spielberg a 80ty léta atd, ale ze bych byl z toho unesený tak to moc ne, vlastně nechápu proč se to tak honoruje. Možná americani z toho nespí? Ani nevím jestli mám koukat na další série. 7/10 :)
@Gordon (23.03.2021 06:39): myslis,ze nebude? :) Ja nemam ziadne ocakavania, len dufam,ze ak nahodou novy serial bude,tak by mohol byt v tom starom duchu SG1. Hoci to asi nie je uplne pravdepodobne. No, uvidime.
@Bursoft (21.03.2021 12:08): mě docela sedne že se to bere vážně. Prostě týpek řekne "some call me martian manhunter" a jakkoliv dementně to zní, tak prostě Snyder má koule to říct s vážnou tváří a nedělat si z toho prdel. 4:3 je kvůli natáčení v IMAX formátu, chápu že se mu nechtělo sesekávat horní a dolní část obrazu aby to nasoukal do widescreenu.
@Paul (21.03.2021 11:30): Já včera koukal na tu Snyderovu Justice League a přišlo mi to jako stejná sračka, co ta první, jenom roztažený do úmorných 4 hodin. Nejzábavnější byl ten nový postapo epilog. Vizuální efekty odporný tak, že snad nějaký 3áčkový hry už dnes vypadají líp a nebaví mě, jak se to bere neskutečně vážně. A s tím 4:3 formátem netuším na co si to hraje, jakože nějaký art mezi komiksovými filmy?

Nejlepší z těch novějších DC je Man of Steel, pak mě docela bavil Aquaman. Ještě WW, kterou zachraňoval Chris Pine.
Shlédl jsem Man of Steel, Batman v Superman Ultimate Edition a dneska dorazil Snyder's Justice League.

Z těch tří filmů je Justice League nejslabší. Hlavně kvůli slabým záporákům - Steppenwolf i Darkseid jsou zcela nezajímavě napsaní, a celej příběh točící se kolem nějakejch magickejch prastarejch krabicovejch mcguffinů...o ničem. Na druhou stranu, postavy jsou mnohem rozpracovanější, motivace prokreslenější, takže tohle funguje lépe. Affleck je fantastickej Batman a Cavill Superman. Ale nejvíc mě na tom stejně bavily vize post-apo budoucnosti.
Každopádně mnohem lepší než Whedon cut.

Ale ač se mi v kině BvS moc nelíbilo, tak jsem změnil názor, ten film v extended verzi fungoval skvěle. Ale z hlediska spektáklu je řežba ve Smallville a pak Metropolis z Man of Steel nepřekonána.
@Charllize (20.03.2021 11:02): Mimozemšťani z létajících talířů by měli být zásadně šediví!

@Zx Atari 500 (20.03.2021 11:14): Snyderverse je mrtvý už úplně, i Batman už je přeobsazený, Cyborg kdysi měl mít sólovku ale jeho představitel se teď se studiem rozešel tak brutálně, že taky nemá šanci (a jak píšu dole ve svém komentu, je to jen dobře), a Wonder Woman doufám už nikdy další díl mít nebude, její dvojka propadla dost. A jen Aquaman bude ještě pokračovat (a moc netuším proč s touhle dvojkou se tak flákají a už dávno není venku - ne že by se mi jednička nějak líbila, ale komerčně to úspěch byl velký)
@AlieN (20.03.2021 10:53): Aha. Mimozemsky černý kamos.I když ono stejně pitomě muže působit i bílá barva pleti v tomhle případě. Tak doufejme ze až Emerich natočí další den nezávislosti tak ty obří talíře emzaku nebudou plné černých herců :)
Justice League jsem zrovna dokoukal, rozepsal jsem se k němu trochu víc, tak tu dám svůj komentář jen odkazem.

Ve zkratce - je to lepší než Whedonův sestřih, ale pořád dost debilní a teď navíc i utahaný film, průměrná komiksovka s pár docela dobrými akčními scénami.
@Paul (18.03.2021 18:24): Já tu Justice League včera viděl a kromě toho ze to je asi nejdelší reklama na Mercedes to celkem uslo. Temnejsi a takové dospelejsi, ale i tak trochu nechápu proč se to dělalo znovu. Má to teda 4 hodiny, takže tam je plno novych věci, ale i tak. Kupodivu ale ta dlouhá stopaz utekla jak voda. Ono to asi cili na zaryte fanoušky, Něco jako kdyby Cameron přetocil Vetřelce 3 :)
Mal som v pondelok dilemu či mám začať pozerať poľského Witchera alebo Mandalorian... uprednostnil som Mandalorian a neľutujem, už som na 2 séria 6 diel :-D
Ako Clint Eastwood vo svete Star Wars je fakt zábava.
Tak Justice League (původní) mi přišlo jako strašná sračka, a Man of Steel ani Batman v Superman (viděny v kině, takže kinoverze) mi taky přišly nic moc.
Tak se jako správnej nefanda chystám na extended verze a tu snyderovo Justice League. Jsem fakt zvědav na rozdíl.
@AlieN (17.03.2021 01:48): Taky jsem to nedávno viděl. A zas tak nadšený jsem nebyl. Špatne to není,  mě tyhle klišé o rodině moc nevoní, i když to tady je trosku víc originalnejsi. Ale Mads je super.
Rytíři spravedlnosti jsou hodně velká pecka.
Dánové se překonávají, Rytíři jsou jeden z nejlepších filmů co u nich kdy vznikl. Podle traileru jsem čekal spíš jednoduchou černou komedii ala Boj sněžného pluhu s mafií (nebo jeho povedený remake Cold Pursuit s Neesonem) - a té hromady veselých absurdit s bizarními charaktery jsem se tu mezi efektním zabíjením hromady gangsterů opravdu dočkal - ale zároveň s tím tu hodně seriozně rozebírají zpracovávání životních traumat a vyrovnání se s nimi, smíření se s tragickou realitou života po ztrátě... a dohromady to překvapivě dokonale funguje. Právě skrze pošahanost ostatních charakterů a jejich počínání se noří do hloubky na první pohled ledově chladného badass Mikkelsena, aby se sám před sebou dokázal odhalit jako nejzlomenější postava ze všech. Hodně působivé.
@H34D (16.03.2021 21:23): Věz, že mnoho lidí je tak nezná, ale uznání od tebe má váhu :D Na nich je super to, že se nebojí jít do jakéhokoliv subžánru, melodický či složité. Dělat něco komplexnějšího je pro ně peklo, neb k tomu musí vymášlet i choreo a naživo to dát nějak dohromady, aby to šlapalo. Konkrétně tento song dělali naživo jen jednou, a po smrti kytaristy Mikia, asi taky naposledy.
Nechci dnes působit jako nositel špatných zpráv, ale nemohu jinak. Smutná zpráva, zemřel Michal Polák, bývalý zpěvák mé oblíbené brněnské legendární kapely Synkopy 61. :c( Tak alespoň symbolicky příhodná vzpomínka...