Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@M.a.t.t. (13.01.2020 09:40): Auru "toho nej od Disney" co se týče SW to má z mojeho pohledu oprávněně, ale je to spíš smutná skutečnost. To uznávám a dokážu i pochopit, že to nemusí na každého fungovat. Úspěch očividně překvapil i samotné Disney a důkazem jejich bezradnosti a totální absence citu pro ten vesmír je i skutečnost, že už před Vánocema měli mít narvané sklady hračkama a merchem s Baby Yodou a neměli nic. Jako kdyby opravdu netušili, že se to bude líbit. A přitom je to to nejzajímavější s čím doteď přišli. Nebo někdo máte doma figurku Finna a Poe Damerona? :-)

Každopádně se pojďme těšit na druhou sérii a oba budeme asi doufat, že bude lepší než ta první, a že budeme spokojení všichni :-)
@Radecker (12.01.2020 18:03): Kritizovať sa dá, samozrejme všetko. Žiadna Star Wars trilógia nie je dokonalá a rozhodne nemám na mysli len triky, čo je povrchný aspekt. Je každopádne dobré, že seriál si našiel svojich divákov, akurát mi na ňom subjektívne vadí tá aura "toho naj od od Disney", pretože má nemálo chýb, ktoré tu mnohí bohvieprečo tolerujú. To, že prekročil tvoje očakávania ti, samozrejme, neberiem :)

Každopádne, nie je žiadny dôvod na to, aby bolo všetko nutne zakomponované do udalostí filmov, čo podľa mňa Disney nikdy cielene neplánoval. Možno neskôr dôjde k menšiemu prepojeniu a možno nie. Star Wars totiž nie sú iba filmy, hoci tie sa, pochopiteľne, dostanú k najväčšiemu počtu fanúšikov. Menší komornejší príbeh naopak Mandalorianovi plne vyhovuje, takže nech pri ňom pokojne ostanú. Mali by však začať dôslednejšie pracovať s charaktermi a pridať na relevantnom deji. Keď ohlásili hraný Star Wars serial, tešil som sa mimo iné i preto, že tento formát umožnuje väčšiu zapletkovú nahustenosť, spojenú s dôkladnejším rozvojom charakterov. A po zhliadnutí celej prvej série mi skutočne nepríde, že je v tomto smere lepší ako ľubovoľné filmy.
@M.a.t.t. (12.01.2020 14:36): Já v podstatě se vším souhlasím, akorát ten potenciál si myslím byl naznačený už na konci prvního dílu, potom byl trochu utlumen uprostřed seriálu, aby zase na konci vygradoval. Nevím, mě připadá, že cokoliv ze světa SW bylo vždycky hodně o tom, na co je divák ochoten přistoupit. Stará trilogie se dá hejtovat kvůli hereckým výkonům a třeba efektům, to samé se v podstatě dá říct o té prostřední, ale nedám na ně dopustit, protože tam je příběh, který mě prostě zajímá od začátku do konce. Tohle pro mě platilo i u Mandaloriana a rád bych věřil tomu (i když nevěřím), že to nebyla jenom náhoda a že Disney má nějaký geniální plán (LOL), jak to zakomponovat do hlavních událostí světa SW, které ať chceme nebo ne, určují filmy. Aby z toho nebyla jen bezvýznamná epizodka v galaxii Far far away, která vyšumí do ztracena.

Moje očekávání seriál rozhodně překročil, ale asi hlavně proto, že očekávání čehokoliv, pod čím je podepsaný Jon Favreau jsou u mě hodně nízko. Kdoví, možná z něho nakonec bude SW spasitel.
@Radecker (12.01.2020 14:01): To, že sa Mandalorian nikde v nových dieloch nespomína, tvorcov nijak neobmedzuje. Star Wars nie sú iba o Skywalkeroch, Republike, Impériu, povstalcoch a Prvom Ráde, je to obrovský svet, kde by nebol problém vytvoriť komplexný príbeh, venujúci sa niečomu čo filmy nestihli - a že sa to mimo iné animovaným Clone Wars darilo. Miesto toho sa tvorcovia väčšinu času držia na uzde a skutočný potenciál naznačia až záverom. Tie epizódy majú často iba polhodinu, respektíve menej, výhradne preto, že na viac by sa už nedali natiahnuť. Naopak si myslím, že viaceré pasáže (napríklad i skoro celý druhý diel) by v iných seriáloch zabrali podstatne menej času. A tie seriály, čo disponujú pomalším tempom a majú hodinovú minutáž, sa často aspoň dôkladnejšie venujú postávam - tu však väčšinu času sledujeme iba jedného málovravného chlapíka v helme.

Nie je to každopádne zlý seriál. I vďaka pútavému záveru som ho zobral na milosť a na druhú sériu som zvedavý. :) No budem opakovať, to čo som už napísal už skôr. Súčasná seriálová špička je niekde úplne inde a vysoké očakávania rozhodne nenaplnil.
@M.a.t.t. (12.01.2020 13:42): No, neříkám, že to je mistrovské dílo, ale rozhodně je osvěžující třeba to, že ty epizody mají jenom lehce nad půl hodiny a připadá mi, že do té půl hoďky toho natlačili tolik co jiné seriály roztáhnou do jedné hodiny. Bohužel ta skutečnost, že se to celé odehrává mezi epizodou 6 a 7 to předurčuje k tomu, aby se tam nic moc zásadního ani nestalo, protože na žádného Mandaloriana se v nové trilogii prostě nevzpomíná :-) Souhlasím, že od SW chceme všichni asi více, ale momentálně jsem rád i za tohle...
Právě před měsícem jsem rozkoukal The Walking Dead a jakože se divím, že v jedné době má Hershel amputovanou nohu, ale v příštích dílech nechodí o berli a noha mu dorostla!!!

Vysvětlí mi to někdo?
Netflix serial>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>tady nekde PL serial, kterej sem zahlid letmo kdysi na CT a vypadalo to priserne>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Hra W1, kteryho jsem hral asi 10 minut ( pokud to bylo ono, zacinalo to myslim kdyz napadli nejakej hrad>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Knizky jsem necetl, a dalsi hry nehral :D


Z toho vychazi Netflix serial, jako super projekt :D
@90210 (09.01.2020 10:11): Amazon točí LOTR...

Jinak u mě to jde

knihy=Zaklínač 2/3>Zaklínač 1>>>>>>>>>>>Netflix seriál. Polskej jsem neviděl. Ale hůl nad netflixem zatím nelámu, existuje nenulová šance, že budou další sezóny lepší.
@S4TW (09.01.2020 10:15): Neco se toci, pravda, ale ne podle knih, takze ocekavam nejakou opicarnu, protoze pochybuju, ze neco zkusi natocit podle toho nejlepsiho, co kdy Tolkien napsal, tj. pribehu Turina Turambara, Berena a Luthien a padu Gondolinu.
@90210 (08.01.2020 09:45): nebyl v kinech, pouze Netflix... osobně zrovna obdivuji kouzlo Netflixu a nemohu si to vynachválit, jejich seriálovou tvorbu jsem měl vždy rád, ale oni mají dokonce parádní i filmy... nedávno jsem viděl Manželskou historii (Scarlett Johansson a Adam Driver) a taky mě to dost zaujalo, především herecké výkony...
@Charllize (08.01.2020 09:52): Některé žánry vyloženě potřebují být kratší než hodinu čtyřicet. Třeba konverzační dramata, tam čím delší, tím horší většinou. Taky většina takových filmů má 80-90min.
@Zx Atari 500 (08.01.2020 04:02): Bagarova ze Superstar sice neni zadna extra zpevacka, ale je to fakt kocka, na jeji fotky v bulvaru u clanku, jak zrovna bydli v New Yorku, Praze, Brne a jakyho ma zrovna bohatyho pritele, se divalo vzdycky dobre. Ted je ale zbouchnuta, takze nejspis konec pevecke kariery driv, nez i pres 10 let snahy poradne zacala.

@Zx Atari 500 (08.01.2020 09:36): Ja mam poradny a dlouhy filmy rad, musi na to samozrejme byt nalada a vhodny cas, Neni to na odpoledni pokoukani na notebooku. ten Irishman mi ale unika, kiny to u nas spis jen prosvistelo. BTW vcera jsme videli tohle a je to velky prekvapeni, necekal jsem nic a je to super:

https://www.csfd.cz/film/651342-na-noze/prehled/
Kdyz film pohlti, tak at trva klidne i 5 hodin :) Nestava se mi to casto, aby me film atmosferou vcucnul, ale tady, kdyby ten film tech 5 hodin mel, tak bych byl stastnej jak blecha. Kdyz jsem to videl po prve, tak ty 2 hodky utekly jak nic a chtel jsem vice... dal jsem DC, skoro 3 utekly jako nic a chtel jsem vice.... no a uz nebylo kde brat :D

Posledni dobou, je u vetsiny filmu utrpeni, i ta hodka a pul...
@Charllize (07.01.2020 23:49): a nebo teď Irishman, tam jsem se teda nenudil ani minutu, dost mi to sedlo... Já ti nevím, je to možný, že to přijde s věkem, ale mě tyhle přehnaně dlouhé záběry na 'nic' ve filmech nějak neberou... a to taky Coppolu jinak hodně můžu, Kmotr je můj number one film...

@AlieN (08.01.2020 00:00): jo, tak já nezkrácenou neviděl, tak jen hádám, ale předpokládám, že je to hlavně v tom, že záběr na to, jak jedou loďkou netrvá 20 minut, ale 30 minut :-)))
@leebigh (08.01.2020 06:27): Tak treba bude hodna, hezka je, to zas jo :) Od te doby, co byla sama kdysi v Superstar, o ni nic nevim, jen obcas ji trefim na YT. Jsem hlavne myslel text te "pisne".... to je fakt neco neuveritelnyho :)
Vrátil, by som sa k Billie Eilish, na ktorú sa tu pred časom tak prudilo. Pozrel som si jej video s Jamesom Corbenom a pôsobila veľmi sympaticky a okrem toho ukázala mimo iného, že od detstva pozná aj menej známe pesničky od The Beatles a hlavne jej hlas veľmi pekne vyznel pri hraní na ukulele. Pre mňa také feel good video. Následne som si našiel jej song Ocean Eyes a je to príjemná "feel good" skladba a ťažko uveriť, že to nahrala, keď mala nejakých 13/14.