Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@MCZ (11.10.2019 12:28): Jen někteří, společná telka bude i v denní místnosti, ale nemyslím si, že by bylo vhodné jim to pustit, půlka epileptiků by dostala záchvat a zbytek by řval.
@Drolin (11.10.2019 12:17): "Tak nepatříš do skupiny diváků, na které cílí."

Když jde teda o tu cílovku, nejsem si úplně jistý, zda mají pacienti psychiatrických ústavů přístup k televizi.
Martin Scorsese: Marvelovské filmy sú jazda lunaparkom, nie kino.

@mattesak (10.10.2019 10:21): No nebol som tu skoro týždeň a mal som dosť veľa vecí, čo som chcel napísať, ak môžete na Nicka ísť na koncert tak rozhodne choďťe, bol to jeden z mojích top zážitkov.

@Widl (10.10.2019 11:04): No predtým som si to nevšimol, a ich lístky ani nie sú lacné a stoja 40 eur, oni sú jedna z tých skupín, čo má hity, čo skoro každý počul, ale nikto nevie ako sa volajú.
Ak ste ešte nevideli film Joker, tak si ho pozrite čo najskôr lebo to rozhodne stojí za to, veľmi zaujímavo spracovaná dráma o úpadku človeka a spoločnosti,, ktorá vôbec nie je typický superhrdinovský film, nevyrovná sa to geniálnemu Taxi Driver, ktorým je inšpirovaný, ale rozhodne ide o dobrého moderného nástupcu Falling Down. Film ťahal hlavne Joaquin Phoenix, ktorý si za svoj výkon zaslúži aspoň nomináciu, bol na rovnakej úrovni ako Ledger a oveľa lepší ako trápny leto.
Tohoto Jokera ale aj tak nikto neprekoná :)

Nick Cave teraz vydal nový album a podobne ako predchádzajúci je to viac minimálne a menej úderné ako jeho známejšie piesne, zatiaľ som si z toho moc nezapamätal, ale dúfam, že to bude taký grower ako jeho posledný album.

V štvrok som bol po mesiacoch na koncerte, vystupovali Omnium Gatherum, kvalitný fínsky melodic death metal pre fanúšikov Insomnium, Be'lakor a Dark Tranquillity. Ich hudba bola aj emotívna, aj energetická. PRed nimi hrala nejaká oničom dánska kapela a Hamferd z Faerských Ostrovov, ktorí hrali pekný doom metal v oblekoch.
Ak budem mať čas tak pôjdem aj na koncert The Aristocrats.

Zistil som, že v sobotu v Bratislave vystupuje skupina Alphaville, ktorá je stále aktívna, aj napriek tomu, že okrem troch veľkých hitov spred 35 rokov väčšina ľudí od nich nič nepočula.

@Jab (03.10.2019 08:33): Je to ok album, nič úžasné, ale rozhodne lepší ako Humanz, ktorý bol jednoznačne ich najhorší album. Celkovo mi ale príde, že po Plastic Beach Damonova tvorba ubrala na kvalite, jeho sólový album bol nuda a comeback albumy Blur a Good Bad and the Queen boli len ok.

Zato Noel Gallagher išiel úplne dolu vodou, po dvoch slušných albumoch ajednom rozporuplnom teraz vydal niekoľko nepodarených pokusov o nejaký disco/alternative dance, ale je to dosť slabé.
Za to jeho brat Liam sa polepšil a vydal prekvapivo dobrý druhý album.

@MCZ (04.10.2019 15:09): Takéto mashup nerd culture obrázky sú podľa mňa definiciou gýča, niečo také by som si do izby nezavesil ani náhodou. Prekvapilo ma, ale že tam dal Ziltoida.
@John Mirra (09.10.2019 15:04): taky jsem četl že ta první je slabší, ale osobně mě bavila hodně už i ta, plus finále bylo fakt parádní. Baví mě tu ty postavy. A druhá zatím po třech dílech taky super :)
Četl jsem že je to ale dějově o dost jiný než komiks, takže si po seriálu dám i ten.
To Karlovo posledni mecheche, bude asi docela zazivne. V Praglu bude smutne, veselo, presardinkovano :)
Fakt mu to nepreju, ale Milos by to mel stihnou jeste v uradu, protoze pak teprve vypuknou ty prave pohrebni orgie :) Dobre jidlo, piti a nechat se minimlne 48 hodin, kralovsky bavit :)
Dobra zprava! :) JIste, pane premiere, uz mam otoceno tak milionkrat a nyni prijde kvalitativni nahrada! Jsem o tom presvedcen! Vytahnu kvuli tomu i TV ze skrine! :) Kdopak asi bude hrat Humphreyho.... mam osobni tip, le radsi si pockam na slavnostni premieru :))
@orromis (08.10.2019 11:14): Sen. Ten jeho sitcom Premiér ho beztak začne brzo srát, si nikdy nezvykne, že nemá koukat do kamery.

Ve skutečnosti to vzniká jen proto, aby mu aspoň někdo říkal "pane premiére". Nikdo na to čumět bude, lidové vrstvy se trošku zasmějí.
@orromis (08.10.2019 11:14): To doufám že ne? Nestraš tady takovou hrůznou budoucností. Soukup neumí ani moderovat vlastní pořady ve vlastní televizi, před svým nekritickým publikem tak pochybuji že by zvládl nějakou odpovědnější funkci.
Rozjel jsem Preachera. Komiks jsem nečetl, ale zatím (S1E7) mě to baví hodně. Je radost zase po letech vidět Rudyho z Misfits, tentokrát jako upíra Cassidyho.
@Bursoft (07.10.2019 10:47): "Koncem ledna oznámil, že zredukuje svých 11 pořadů o Duel Jaromíra Soukupa, Arénu Jaromíra Soukupa, Jaromír Soukup LIVE a také Týden podle Jaromíra Soukupa."

V tom seznamu jich je už zase 10 :D
@Jab (07.10.2019 10:20): Nejlepší je ten výčet jeho pořadů :D

Instinkty Jaromíra Soukupa
Kauzy Jaromíra Soukupa
Takhle tu žijeme!
Aréna Jaromíra Soukupa (zrušeno)
Jak dopadly Kauzy Jaromíra Soukupa
Jaromír Soukup Live (zrušeno)
Týden s prezidentem
Duel Jaromíra Soukupa (zrušeno)
Týden podle Jaromíra Soukupa (zrušeno)
Moje zprávy
Moje zprávy plus
Politický kabaret
Volejte a pište šéfovi
Premiér (od 9.10.2019)
https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/jar ... _085248_mediahub_jpl

Snad bude i rozhovor s režisérem Jaromírem Soukupem. Zajímalo by mě, jak se těší na spolupráci s hlavním hrdinou, kterého hraje Jaromír Soukup. Mělo by dojít i na milostné scény, kdy partnerku premiéra bude hrát Jaromír Soukup. Děti premiéra pak bude hrát Jaromír Soukup a Jaromír Soukup. Dramaturg Jaromír Soukup se vyjádřil v tom smyslu, že pro tyto role, v duchu dovodobé domácí politické tradice, vybíral herce s bipolární poruchou a schizofrenií Jaromíra Soukupa. Hlavního antagonistu seriálu bude překvapivě hrát stoupající star českého televizního nebe - Jaromír Soukup. Vedle TV Barrandov by se seriál měl objevit i na Netflixu Jaromíra Soukupa.
@90210 (06.10.2019 18:35): Také, sice jsme Pláž viděl až déle po uvedení, ale je pro mě mementem určité doby (Moby!) a jistého druhu cestování (takže se nedivím oblíbenosti zméněné - dnes již uzavřené - pláže v Thajsku). A Leo mi tam přišel skvělý. Rád bych to někdy viděl v kině.

Boba ti závidím, ale byl přeci jen o něco dražší a nejsem jeho největší fanoušek. Ale vidět ho je jistě zážitek. A já to beru tak, že jsme viděl New Order a Joy Division, takže to byl pro mě po DCD koncert roku :).

A čeká mě ještě Thurston Moore aka Sonic Youth. A pak další rok James Blake a Cult of Fire zatím z oznámených. Front 242 je bohužel již vyprodané... :/
@Zx Atari 500 (05.10.2019 06:22): Treba The Beach je taky v modrejch a treba pro me je to vylozene kultovni film, takovy memento predsmartphonovyhy cestovani se skvelym soundtrackem, ktery to ve svy dobe trochu schytalo kvuli Leovi, kterej mel tehdy jeste titanikovskou nalepku a Yesterday bylo taky docela ok na to, ze scenar psal nechvalne prosluly autor "filmu pro zeny" Richard Curtis. Boyle z toho jeste dokazal vytriskat maximum.

@Drolin (04.10.2019 02:18): Nojo, skoda ze jsem byl v zahranici a svuj listek na ne musel prodat, ale stejne me nejvic sere, ze jsem letos propasl Smashing Pumpkins. Jinak jsem letos videl z tech velkych jmen Boba Dylana, DCD a Dave Matthews Band a vsechno bylo super, jeste mam v planu Herbieho Hancocka, i kdyz jeho posledni alba nejsou nic moc.
@Sadako (05.10.2019 15:07): +1
Ta eklestická povaha popkultury je legrační a děsivá. Na všech těch Star Wars a komiksových conech, kde dospělí muži doslova pláčou nad novými trailery na zboží pro děti.

Je to děsivé i vtipné zároveň.
South Park jsem neviděl leta, ale Band in China se fakt povedlo. Chudák Winnie.

A z redditu:
Literally got the whole show and even the name banned as sensitive phrase today because of this very episode.

Source: am Chinese, can confirm. My post mentioning the phrase “South Park” can not even be sent on Weibo (Chinese social media platform) so then I posted a screenshot instead, which got deleted in a few hours due to “violations of relevant laws and regulations”. South Park has been sort of semi-banned on Chinese social media for about a year or two (the hashtag was deleted and there’s no search result for the keyword), but after this episode came out it basically got fully banned now.

Edit: Just a few hours after I posted another screenshot, my account got permanently banned and deleted. No warning, no notifications, it just vanished. I didn’t even notice until my friend told me that my page was gone. Everything on that account got wiped out as if it never existed...and all this just for posting a screenshot from South Park.
@MCZ (04.10.2019 15:09): Pokud tam nějaký smysl má být, tak klíč je imho v tom 1st Multi Church a datu 2222 AD.
Budoucnost, v níž se popkultura v aspektu svého eklekticismu definitivně stala náboženstvím zobrazená (silná nadsázka) v lehce boschovsky šíleném stylu.

Ale taky to může být jenom prostá snaha narvat co nejvíc popkulturních referencí na jeden obrázek.