Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

film hodnotim 8/10 ... myslim, ze po druhem shlednuti by to bylo 9/10
Koukám na tenhle obrázek už druhý den a pořád nechápu ten mix popkulturních referencí (včetně herních). Jestli tam nějaký smysl teda je.

Doom, Dishonored, Half-Life, Red Alert, ale taky Matrix, Futurama, Rick & Morty, Family Guy, Ghostbuster nebo třeba Ugly Americans a spousta dalších... WTF.
Další splěný sen.

Po DCD a Kraftwerk tento rok dopadl i New Order. Další výborný koncert (pět písní od Joy Division), a naprosto skvělá čínská předkapela Stolen.
Jako Karlovi přeju ten pohřeb se státníma poctama, měl jsem ho celkem rád (i když poslouchám úplně jinou hudbu). Ale proč proboha druhej den po smrti jsou všichni redaktoři v ČT v černým a to včetně těch, co hlásí počasíčko? Nechápu...
@John Mirra (03.10.2019 17:25): Perfektní :) Jen tam musí jít člověk trochu obrněnej, protože Waters má ve zvyku z těch vystoupení dělat tak trochu politický koncerty. A to je něco, co není ve spojení s úžasnou hudbou a dechberoucí show úplně žádoucí :D Nebo alespoň mě to tam trochu rušilo. Přítelkyně by to mohla stále chytit v neděli v menších kinech :)
Nebyl včera někdo na Us + Them od Waterese? :) Byl jsem na tom i naživo v Praze, ale u těchto koncertů je super zajít i do kina.
Ach jo, nikde nemůžu najít Gottovu píseň "už pohrbili mě stokrát", kde mu dělal doprovod J. A. Náhlovský, přičemž všichni (bylo jich tam víc) byli namaskovaní za zombies... Muselo to být z nějaké novacke estrady...
@Kwoky (03.10.2019 09:28): :D To sis spletl web, ne?

Někdo holt musí vyplodit odstavec patetického textu o člověku, kterého ani osobně neznal, někdo napíše pár slov na rozloučenou své oblíbené osobnosti a někomu stačí napsat mezinárodní ustálenou zkratku RIP jako výraz úcty nebo moderní F, protože je to prostě aktuální running joke ať už chcem nebo ne. Každý se vyjadřuje jinak. S neúctou to nemá co dělat. Smrt tu vždycky byla a bude a lépe ji brát s nadhledem, ačkoli se o nic veselého nejedná. Nejvíc konfliktů beztak způsobují podobní konzervativní hysteričtí moralisté zbytečně se navážející do druhých.
@Chuck (03.10.2019 09:23): Tak v pohodě, svojí cílovku měl. Chápu, že o mrtvých jen dobře. Aby tady ale z něj po tom dělali poloboha. Něco po něm pojmenovávali, vyhlašovali státní smutek nebo státní pohřeb. To ani náhodou. Už mi bohatě stačilo, když jsem se včera chtěl dívat na Svět pod hlavou a místo toho celý večer jeli na Čtéčku estrády s Gottem. Kde vystupoval jako vzor pracujícího socialistického občana, aby pak v rozhovorech o třicet let později vystupoval jako mudrc rozhazující životní moudra. Já jsem mu nikdy nevěřil ani slovo. Mnohem víc si cením lidí jako Kubišová nebo Matuška, který měl alespoň koule na to utéct.
Napsat "RIP" nebo "F" může jen ňouma. Soustrast se vyjadřuje, rozhodně se nepřeje. Zrovna v souvislosti s úmrtím je vhodné zachovat jisté dekórum.

Celá tahle diskuze je nedůstojná.
@GodOfTheSick (03.10.2019 08:32): "Státní pohřeb je určen výhradně pro státníky a ne pro tajtrdlíky, nikde na světě se tak neděje."

Státní pohřeb měl na Zélandu Edmund Hillary. Ve Finsku ho měly desítky umělců a sportovců. Ve Francii měli státní pohřeb kromě jiných Victor Hugo (1885), Paul Valéry (1945) a Charles Aznavour (2018)

Jinak souhlasim s Danem Vávrou - Gott mi byl v podstatě u prdele, nikdy jsem ho neposlouchal, ale beru že je prostě populární ikonou týhle země po mnoho desítek let a nemám se státním pohřbem problém.
@AlieN (02.10.2019 22:09): Gottovu výjimečnou úspěšnost se mi evidentně popsat slovy nedaří, jelikož jinak by Tě nápad se Zagorkou a dalšími určitě nenapadl. Dobrá, nejen Ty jsi proti a já to budu respektovat a teď už jen v tichosti nesouhlasit.

@Všivák (03.10.2019 08:35): Tohle bych Gottovi nezazlíval, koneckonců komoušům lezl do prdele kdekdo, aby tím životem jakžtakž solidně proplul. Např. škemrání o devizový příslib při cestě do vybraných států, členství v KSČ, aby člověk mohl mít kariérní postup apod., ale na to se tak trochu po letech zapomíná.
@Paul (03.10.2019 08:03): tak já mám v základu drobné výhrady i k té profláknuté zkratce, která většině slouží tak nějak automaticky ke shrnutí všeho, co se dá napsat k něčímu úmrtí. To už radši nepsat nic.

Tohle mě fakt už jen čistě rozesmálo, aniž bych nějak řešil událost, osobu a okolnosti. Nemám ani odvahu mrknout se, kolik tam těch F je a budu žít v iluzi, že se jedná o pár jedinců.
Tyjo. Jsem prošvihl nějak album od Gorillaz (The Now Now). Jaké je, stojí za to?